A rák, a helyes táplálkozás és életmód

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A homeopátia alkalmazása a rákos betegségek kiegészítő kezelésében
Advertisements

Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
A mozgás jelentősége daganatos betegségekben
EGÉSZSÉGKONYHA PROGRAM FŐ TÉNYEZŐK: -SAJÁT SZOKÁSAIM -KÖRNYEZETI HATÁSOK.
Salmonellosis elleni védekezés baromfiállományokban
TIENS GYÜMÖLCS GYÜMÖLCSÉS ZÖLDSÉGTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK SZEPTEMBER 2009.
2010 ÉVI PCOS ORVOS ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Helyes táplálkozás.
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
Egészséges táplálkozás
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
B-vércsoport.
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
KÉSZÍTETTE: Földi – Szaniszló Lilla
Az egészséges táplálkozás lehetőségeiről
Az emberi szervezet legfontosabb része Készítette: Skultéty István
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Mese a tejről.
A Family-Business legújabb terméke Budapest, november 4. Dr. Bérci István.
Az egészséges táplálkozás irányelvei
Immunrendszer Betegségei.
A helyes táplálkozás.
Az anyatejes táplálás jelentősége
Kalcium és D vitamin szerepe táplálkozásunkban
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
A táplálkozási szervrendszer felépítése és működése
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra FEBRUÁR 4.- RÁKELLENES VILÁGNAP.
Egészséges Táplálkozás
Resveratrol "Borban az igazság!"
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
 van jótékony koleszterin ?  gyógyítható a cukorbetegség ?  napoznunk kéne minnél többet, főleg 11-3 óráig és hogy kerülnünk kell a naptejet ?  kerülnünk.
Ha nem, akkor figyelj!!!.  Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Az egészséges életmód és a stressz
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A helyes táplálkozás.
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
Testi - lelki egyensúly
Testünk építőkövei – a vitaminok
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
A magyar mezőgazdaság szerkezete
Egészséges életmód, helyes táplálkozás
Glutén-érzékenység, Lisztérzékenység
Készítette: Hazafi Márton 7.a
Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Prof. dr. Szkenderovity Horvát Teréz BIO-ÉLELMISZEREKKEL AZ EGÉSZSÉGÉRT.
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
10. rész :Táplálékunk összetevői
Élelmiszer lábnyom.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Élelmiszer lábnyom.
Budapest 19. Étkeztetés a Kispesti iskolákban
Életjelenségek, életfeltételek. Életfeltételek:  Fény  Víz  Levegő  Táplálék  Megfelelő hőmérséklet.
Előadás másolata:

A rák, a helyes táplálkozás és életmód

A rák és a kemoterápia Évekig a kemoterápiát tekintették egyetlen módnak a daganatok megszüntetésére Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében,amit akkor vesznek észre ha számuk több milliárdra felszaporodik. Amíg az immunrendszer erős,elpusztítja a ráksejteket,megakadályozza szaporodásukat és rákos daganattá fejlődésüket, ahogy ez legyengül megszűnik a védettség.

Ha kimutatják a daganatot,ez azt jelzi, hogy táplálkozási hiányok állnak fent Genetikai,környezeti,táplálkozási és életmódbeli hiányosságok Kemoterápia: Megmérgezik a ráksejteket,ezzel pusztulnak a csontvelőben és belső szervekben lévő egészséges sejtek kezdetben csökkenti a méretét,bármikor újra képződhet Immunrendszer meggyengül vagy összeomlik,fertőzések alakulnak ki Ráksejtek mutálódnak,ellenállóbbak lesznek A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése

Mit ne együnk? Cukor Tej Marha és sertés hús Csokoládé,kávé

Mit együnk? Szárnyasok,halak Friss zöldségek,zöldséglevelek Teljes kiőrlésű gabona Magvak,csonthéjasok(dió, mogyoró stb..) Gyümölcsök Zöld tea,tisztított víz Segít átállítani a szervezetet lúgos kémhatásúvá Élő enzimeket biztosítanak Egészséges sejtek erősítése,növekedése

Beviteli időszak Nyugalmi időszak-emésztés Ürítési időszak

A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. Pozitív szellemiség A düh,a megbocsátásra való képtelenség,az elkeseredettség,stressz Rendszeres testmozgás,mély lélegzetvétel (oxigénterápia) Tanuljunk meg lazítani és élvezni az életet!

Kérdések?