Fehérjék 2 Simon István MTA Enzimológiai Intézet
Amino acid composition of proteins
Chou-Fasman Paraméterek Aminosav P(a) P(b) Alanine Arginine Aspartic Acid Asparagine Cysteine Glutamic Acid Glutamine Glycine Histidine Isoleucine Leucine Lysine Methionine Phenylalanine Proline Serine Threonine Tryptophan Tyrosine Valine
Másodlagos szerkezetet becslő módszerek pontossága
Aminosav helyettesítési mátrix
Diszulfid becslő potenciál
Szerin proteázok szekvenciáinak összehasonlítása
Aminosavak konzervativitása és eltemetettsége
Homológia meghatározása
Szerkezetbecslés homológia alapján
Pairwise energy calculated from structure
To take into account that the contribution of amino acid i depends on its interaction partners, we need a quadratic form in the amino acid composition The connection between composition and energy is encoded by the 20x20 energy predictor matrix: P ij Estimation of pairwise energies from amino acid compositions
Estimated energies correlate with calculated energies Corr coeff: 0.74