Nyeregszemle Ópusztaszeren – lovas hagyományőrző és ismeretszerző fesztivál – Kifejezetten a lovas hagyományokra épülő háromnapos rendezvény, melyet évente.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lakossági Fórum Miskolc,
Advertisements

Sikeres pályázatai Természetjáró Szakosztály sikeres pályázatai Örömmel tájékoztatjuk Szendrő város lakosságát, hogy az Edelényi Kistérségen keresztül.
OTP-MOL BOZSIK – PROGRAM Tehetségkutató és Foglalkoztató program
Rábaközi Nemzetközi Néptánctábor Kapuvár július 17–23.
határtalan technológia Szülőföldön boldogulás, határtalan technológia Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Budapest, november.
. Tölts 17 napot Magyarországon, járd körül nagy- és kisvárosait, ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez! Mindehhez nem kell mást tenned,
1 Pont, 3 Szervezet Unió Alapítvány •A helyzethez képest életben maradtunk •Árvíz, rémhírek, rossz idő •Működtettük, túléltük •Az első pályázat.
Szent László Alapfokú Oktatási Központ Türje a Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül a „Hálózati tanulás – együttműködés” című TÁMOP / azonosítójelű.
KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT KISALFÖLD VÁGTA A NEMZETI VÁGTA ELŐFUTAMA MÁJUS Célunk: a nemzeti lovas hagyományok felelevenítésével.
TÁMOP /2 ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS projekt keretében
Aktív, falusi, ökoturizmus a Dél-Dunántúlon Endrédi Melinda.
UTAZÁS Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás és Vásár Futár Veronika február 21.
Dr.Werling Klára VIMOR Elnöke
Megmentett kézművesség
Képek a korabeli Magyarország állapotáról
Nyári tábor 2011.
Kalotaszentkirály.
Lovasiskolák, létesítmények turisztikai szolgáltatásai
A lovasturizmus fogalma, legfontosabb tevékenységi körei
Pécs turizmusa.
1987 – Magyar Könyvvizsgálók Egyesülete
I. A honfoglalás és a korai középkor műveltsége
I. A honfoglalás és a korai középkor műveltsége
OLVASÓKÖRÖK EGYKOR ÉS MA Hazai és határon túli olvasókörök a 18
Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar és a Minőségbiztosítási Szakmérnök/Szakember Képzés
Köszöntjük Önöket az „Esély az együttműködésben” – Élhetőbb vidék megteremtése konferencián!
Utazás 33. Nemzetközi idegenforgalmi kiállítás Futár Veronika Monor, február 15.
GyermeknapNagyhajmás 2012.május 19.. Az ünnepélyes megnyitó után a Sásdi ÁMK kötélugró csapatának a bemutatója következett. A további programok közt szerepeltek:
Lajosmizse város turizmusban rejlő lehetőségei
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
Pap Mónika: A Batthyány-kormány működése
Zrínyi Ilona Általános Iskoláért Alapítvány Alapítása : Szülői Munkaközösség Alapítása : Szülői Munkaközösség Cél: - az iskolai felszereltség.
„A madárbarát Magyarországért!” Ki/mi az Önkéntes? aki valamilyen közös cél elérésének érdekében, szabad akaratából hajlandó időt és energiát.
Rábaköz Öröksége Néptánctábor
Napkor A mi településünk.
A Vésztői Református Egyházközség 19
Felcsík, Alcsík és a Kászonok környéke
Petőfi Sándor Emlékmúzeum
Egyesületünk 10 éves. Alapítás 2003.december 8. Előadó: Vlaszaty Gábor Október 16.
Tetétlen Község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját, ismerőseit az Államalapító Szent István Király és az Új Kenyér ünnepe alkalmából.
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
A „NYÍLÓ ABLAKOK” című projekt bemutatása KOVÁCS ÁRPÁDNÉ
2014. július 05..
Tiszafüredi Halas Napok
Csaták, hadvezérek, katonák
Brassó Belvárosi Református Egyházközség A magyar reformáció nagy alakjai Előadás sorozat 2011 esztendő Reformáció nagyhetében.
Hagyományok, népművészet Magyarországon
Csík-hágó Iskola Magyar Történelem es tanév 2. óra A honfoglalás tanár: Németh Károly.
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
Gesztenyefesztivál Pécsvárad
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
Lóska János elnök Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség
A vértesi csoda. Egyházközség A vértesi templom között épült, eklektikus stílusban Presbitérium 18 tagú Gyülekezeti lap: Magvető Ifjúság: Létavértesi.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Reformáció Emlékbizottság – az előkészület
Sárrétudvari.
„ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN „ TÁMOP BALATONKENESE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
Szakmai gyakorlat Szarvas április 3. – 16. ERASMUS+ Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Bölcsöde.
K EREKASZTAL - BESZÉLGETÉS FEBRUÁR 15. Nagy Dóra levéltáros
Kinizsi Szövetség - Hazajáró CÉLUNK Kinizsi Pál életeseményeihez kötődő falvak tömörítése Nagyvázsony: Kinizsi legkedvesebb lakhelye Székelyföld, Firtosváralja,
Sajómenti Népművészeti Egyesület Kazincbarcikán 2004-ben egy népművészeti kiállítás kapcsán vetődött fel annak a gondolata, hogy legyen egy egyesület,
Erdélyi út – május Útiterv és szállások. 1. nap Indulás Budapestről, első állomásunk Körösfő: A települést megismerteti velünk Péntek Pici László.
1961-ben alapított intézmény Létszám: 770 fő Osztályok száma: 24 Az engedélyezett pedagógus státusz: 63 Az engedélyezett pedagógiai munkát segítő: 9,5.
Géza fejedelem és István király államalapító tevékenysége
Árpád-ház Program Sajtótájékoztató november 19.
CÉLUNK Kinizsi Pál életeseményeihez kötődő magyar közösségek együttműködése Nagyvázsony: Kinizsi legkedvesebb lakhelye Székelyföld, Firtosváralja, Gidófalva:
2081 Piliscsaba, Wesselényi Miklós u. 10.
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Magyarország – Győr, 2017 EYOF
2014 eseményei képekben.
Előadás másolata:

Nyeregszemle Ópusztaszeren – lovas hagyományőrző és ismeretszerző fesztivál – Kifejezetten a lovas hagyományokra épülő háromnapos rendezvény, melyet évente rendezünk az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban! Időpontja: 2011. július 15-16-17.

magyar nemzet-lovasnemzet Céljaink Bemutatni a ló és az ember harmonikus kapcsolatát! Újra közel hozni a lovakat az emberhez, illetve a laikus tömeghez a magyar nemzet-lovasnemzet szellemiségében!

A Találkozás Lovas túrákat szervezünk az elszakított országrészekből A Találkozás Lovas túrákat szervezünk az elszakított országrészekből. Ez alkalomra Ópusztaszerre látogatnának a Kárpát-medence magyar lovasai 5-10 fős zarándokcsoportokban. Ehhez kapcsolódva szerveznénk meg a magyarországi lovas túrázók csoportjait is. Ez lenne a Találkozás, a jelképes országegyesítés. Várható létszám: 200 – 400 ló és lovasa!

Az utókor emlékezete Koszorúzás az Árpád-emlékműnél Lovas mise (a Szent Korona hiteles másolatával és a Koronaőrséggel!) Az istentiszteletet egy magyarországi pálos pap celebrálja, egy erdélyi református lelkész, egy vajdasági, egy felvidéki és egy őrvidéki pap segítségével.

A Fehér Ló Fia című szabadon való idomítás bemutató Lezsák Levente produkciója

Huszáreljegyzés című lovasjáték Pénzes Gábor és Koltai Polett előadásában szombaton és vasárnap is

Főbb programok: Középkori lovas harci bemutatók (Kassai Lajos) Lovagi torna Huszárok bemutatói Lovaskaszkadőr bemutató (Lezsák Levente) Erőszakmentes lókiképzés Lovasíjászat

Középiskolás ügyességi lovasverseny a lovas szakiskolák diákjai számára a Nyeregszemle fődíjáért!

Egyéb programok, látnivalók: Kézműves forgatag és vendéglátós „falu” Hagyományőrző jurta tábor Körkarámokban lovaglás, bemutatók Hintalovasok kertje-gyermekjátszó Kézműves foglalkozások Lovasíjászat kezdőknek is! Ló a Kárpát-medencében régészeti kiállítás Nyeregszemle-kiállítás

Ópusztaszer látnivalói: Feszty-körkép A csengelei kun Honfoglalók kiállítás Promenád Csete jurták Skanzen

A Nyeregszemle az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark kiemelt rendezvénye! Várható nézőszám legalább 40 000 fő! Több száz ló és lovas! Ez lesz az ország legnagyobb lovas seregszemléje!

Társadalmi fővédnökünk Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke. Az alelnök úr fővédnöksége alatt dolgozták ki az Új Nemzeti Lovasprogramot.

Szakmai fővédnökünk Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke. Az elnök úr szakmai fővédnöksége alatt dolgozták ki az Új Nemzeti Lovasprogramot.

A sikeres rendezvényhez már csak Ön hiányzik. Köszönjük A sikeres rendezvényhez már csak Ön hiányzik! Köszönjük! Üdvözli Tokovics Tamás, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója, házigazda és Solymosi Bertold, a Kunlapok Kft. ügyvezetője, mint főszervező!