Előadó: Mecséri Annamária

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
NTP-HHT-MPA „A hátrányos helyzetű térségekben élő tehetséges fiatalok támogatása” Megnyert összeg: FT.
Kulturális vidékfejlesztés
Elfogadlak Alapítvány
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Aktuális pályázati lehetőségek
Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.
Vác turisztikai attrakciók összefogása a TDM szervezet keretében
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
TÁMOP nyitó szakmai konferencia A pályázat rövid bemutatása BRAVIA TEREM, NOVEMBER 30. KÉSZÍTETTE: KATONA KRISZTINA TÁMOP /1.
Eumanók csapata POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
Tehetségpont létrehozása
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Lenkey János ÁLTALÁNOS ISKOLA, LENKEY JÁNOSRÓL
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK ÚTRAVALÓ A NEMZETI VIDÉKI HÁLÓZAT LEADER SZAKOSZTÁLYÁTÓL.. Budapest, szeptember 26. TNC Start Up Fórum Páliné Keller Csilla,
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
A Könyvtárterem ilyen volt... A Könyvtárterem ilyen lett...
Köztünk élnek. Ismered őket? EIA/2012/
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengely – Leader program  A pályázati időszak október.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Munkaadói tájékoztató
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
 Alapító tagjai az ELTE jogász, szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus hallgatói, akik az ELTE ÁJK Pártfogói.
Mozduljunk meg! Let’s move! HU-12-E R3 Projekt indító rendezvény Általános ismertető.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNY ÉS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ BERETTYÓÚJFALU OKTÓBER 30.
CAMPUS HUNGARY PROJEKTADATOK TÁMOP B/1TÁMOP B/2 Forrás1, 3 Mrd Ft3, 6 Mrd Ft Felhasználási területOrszágos (KMR és konvergencia) Csak konvergencia.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
A pályázati kiírás: „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.” A pályázat címe: Az Asbóth Szakközépiskola.
A „NYÍLÓ ABLAKOK” című projekt bemutatása KOVÁCS ÁRPÁDNÉ
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadó összetett szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
Energetikai korszerűsítés a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolában és a Szathmáry Kollégiumban KEOP /E/ Nyitórendezvény.
A hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányait elősegítő esélyegyenlőségi programom, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogat és megvalósítója.
Mikulás, Karácsony, Szilveszter GOLD MÉDIA ART KFT Budapest Pf Tel.: 06-1/ Fax.:06-1/ Mobil: 06-20/
Köszöntjük kedves vendégeinket!. A projekt az Európai Unió támogatásával, A z Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNY Társadalmi.
 Egy uniós kutatásban nyolc európai ország munkavállalóit kérdezték meg,hogy milyennek tartják munkájuk és magánéletük min ő ségét  Egy kiskereskedelmi.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
„ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN „ TÁMOP BALATONKENESE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
„Az Év Családbarát Vállalata 2016” pályázat Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom
TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
A család és a gyerek érték A család és a gyerek érték Családbarát munkahely a Dunaújvárosi F ő iskolán Dr. Keszi-Szeremlei Andrea Dunaújváros 2013.Február.
VÁLTOZÓ KÖNYVTÁR A VÁLTOZÓ VILÁGBAN „Megőriztük a régit, s megújultunk az időben, ahogy kell.” Csukás István.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Társadalmi tudatformálás
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
Szolnoki Tagintézmény
Projekt ismertető Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Előadás másolata:

Előadó: Mecséri Annamária Egy családbarát munkahely – a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum bemutatása Előadó: Mecséri Annamária

A Múzeum felépítése 2013. január 1. óta Tagintézményeink: 6 + 2 Dolgozók száma: 93 (126) Nemek eloszlása közel azonos (51 % nő–49 % férfi) Minden munkaképes korosztály képviselteti magát

Savaria Múzeum

Smidt Múzeum

Vasi Skanzen

Járdányi Paulovics István Romkert

Szombathelyi Képtár

ISEUM Savariense Régészeti Műhely és Tárház

Vasi Múzeumi Látványtár

Vasi Szemle

A pályázat Kiírója: Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Címe: Családbarát Munkahely Pályázat 2013 Pályázók köre: Kisvállalatok Középvállalatok Nagyvállalatok Költségvetési szervek Pályázat benyújtása: 2013. augusztus 4.-ig

A pályázat célja Olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatása, melyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. Segítséget nyújtani az élet két kiemelt fontosságú területén: a családi élet és az alkotó munka minél finomabb összehangolásában. A családi élet és a munkahelyi feladatok összeegyeztetése alapvető érdeke a munkaadóknak, hiszen kiegyensúlyozott munkaerővel jóval hatékonyabban lehet dolgozni; a munkavállalóknak, mivel családi életük és munkájuk harmonikusabbá, életük kiegyensúlyozottabbá válik; s közvetetten az egész társadalomnak - hiszen a gyarapodó családok és az értékteremtő munka a nemzet két legfontosabb erőforrása. Támogatni azokat a családbarát munkahelyi gyakorlatokat és politikákat, a munka és családi élet összehangolását elősegítő intézkedéseket és fejlesztéseket, melyek hozzájárulnak e cél hatékony megvalósulásához. A pályázat nyertesei jogosulttá válnak a „Családbarát Munkahely” cím használatára is.

A pályázat Támogatási időszak: 2013. szeptember 1.-2014. május 15. Pályázók száma: 254 Nyertes pályázatok: 28 (11 %) Megítélt összegek: 500 000 Ft – 1 000 000 Ft Eredményhirdetés: 2013. október 25.

A múzeum pályázata A projekt címe: Savaria Familia Igényelt összeg: 1 497 825 Ft Megítélt összeg: 1 000 000 Ft (maximális!)

Helyzetelemzés, a pályázat indokoltsága „Savaria Familia” : munkavállalók, gyermekeik Kevesebb béren kívüli juttatás Családbarát intézkedések: Ebédszünet Tanulmányi szabadság Kutatói szabadság Fizetés nélküli szabadság Családtagok a rendezvényeken

Megvalósítandó Családbarát Tevékenység A pályázatból megvalósítandó programok: Családi nap I. Tél II. Tavasz Tavaszi szünidei tábor gyermekeknek

Téli Családi Nap I. Tél (Savaria Múzeum) 2013. december 6. Délután   Délután Kézműves foglalkozás gyerekeknek és szüleiknek Paprika Jancsi – Mikulás zsákja, a Pindur Báb Bt. Mikulás-napi előadás Mikulás érkezése és csomagok kiosztása a gyermekek részére Kötetlen beszélgetés

Téli Családi Nap

Téli Családi Nap

Téli Családi Nap

Tavaszi Családi Nap II. Tavasz (Vasi Skanzen) 2014. május 1. Délelőtt   Délelőtt A Vasi Skanzen bemutatása a családtagoknak – tárlatvezetés 2 alkalommal Csapatépítő tréning - játékos, sportos vetélkedő. A csapatok összeállításánál figyelembe vesszük, hogy az egyes csapatok tagjai a különböző tagintézményekből kerüljenek ki. A feladatok összeállításánál felhasználjuk a megvásárolt sporteszközöket is. A családtagok szurkolhatnak, vagy akár a csapat tagjai is lehetnek.

Tavaszi Családi Nap Délután Kézműves foglalkozás gyermekeknek. Sok ügyes kezű, kreatív munkatársunk (restaurátorok, fazekas, kiállítás rendező, preparátor, stb.) vezetésével különböző ajándéktárgyak készítésére lesz lehetősége dolgozóink gyermekeinek. Készíthetnek gyöngyállatkát, gyurmafigurát, kipróbálhatják a gyertyaöntést, linómetszést, pecsétnyomást, stb. Élő zenei koncert (tervezett fellépők a műsorváltozás lehetőségének fenntartásával): -Népzenei koncert táncházzal -Családi koncert örökzöldekkel Focimeccs: Savaria Dolgozók – FaGyik (Feleségek, Férjek, Gyerekek) Kötetlen beszélgetés

Tavaszi szünidei tábor gyerekeknek Helyszín: Savaria Múzeum, Vasi Skanzen, Smidt Múzeum, Szombathelyi Képtár, Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház, Megyei múzeumi raktárbázis Időpont: 2014. április 17-19. Becsült részvétel: 45 fő

Tavaszi szünidei tábor gyerekeknek Cél: a gyermekek megismerkedhetnek szüleik munkahelyével. A kiállításokat megtekinthetik és bepillanthatnak a kulisszák mögé is. Sok ügyes kezű, kreatív munkatársunk vezetésével különböző ajándéktárgyak készítésére lesz lehetőség. Készíthetnek gyöngyállatkát, gyurmafigurát, kipróbálhatják a gyertyaöntést, linómetszést, pecsétnyomást, pénzverés stb.

Tavaszi szünidei tábor gyerekeknek 1. nap délelőtt: Megyei múzeumi raktárbázis – tárlatvezetés és kulisszatitkok, játékos kvíz délután: Savaria Múzeum – tárlatvezetés és kulisszatitkok, kézműves foglalkozás 2. nap délelőtt: Szombathelyi Képtár – tárlatvezetés és kulisszatitkok, kézműves foglalkozás délután: Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház - tárlatvezetés, drámapedagógia 3. nap délelőtt: Smidt Múzeum - tárlatvezetés délután: Vasi Skanzen – sportos vetélkedő, ismerkedés népi gyerekjátékokkal /rossz idő esetén Savaria Múzeum Múzeumbogár Klub - filmvetítés

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! projekt@savariamuseum.hu