Horváth Dorina A kutya.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Afrikai elefánt. Előfordulása • Az afrikai elefánt korábban a Szaharától délre egész Afrikában elterjedt volt, manapság elterjedése elsősorban a nemzeti.
Advertisements

Kutyafajták (1. beadandó feladat) Készítette: Jónás Krisztián
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
A ló.
A pillangó tanítása Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült mellette, és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy.
Kutyafajták tanulási képességének mérése
Kutyafajták Készítette: Hajduhegyi János (HAJRABI.ELTE)
2008. januárjában a Szentendrei Árvácska lakói vagyunk, de már nagyon szeretnénk szerető otthonra lelni!!!
A Barátság.
ARCHAEOVI – ŐSÖDE AVAGY… Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvodája „Matrica” Múzeum és Régészeti Park.
A kutyák világa.
Amit a Spanielekről tudni kell!
A sellő A következő képsorokon egy olyan élőlényt láthatunk, amit az amerikai tengerparton találtak kiszáradva. Ezeket a képeket a rendőrségi szervek tudósai.
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
Készítette: a Dalai Láma
(A tudomány szemszögéből)
Kutya.
Készítette: Rácz Imre Vince Erőss Lajos Református Ált. Isk.
Kutyafajták Magyar terelőkutyák Készítette: Gyetvai Gábor - GYGQACI.
MEMSAAI.ELTE. Származási hely Németország Eredeti feladata Sok feladatra alkalmas Eredeti neve Deutsche Schäferhunde Angol neve German Shepherd Dog Eredete.
Kutyafajták.
Készítette: Csoma Bence
SABIAS QUE… Érdekességek… ILMS SABIAS QUE… Az emberi szív olyan erős nyomást képes kifejteni, hogy a vér akár 10 méter magasra is kilövellhetne.
Kutyákról és emberekről….
Kutya nélkül élni lehet,de nem érdemes.
Kutyákról és emberekről…
Tigris.
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
A KUTYA TOVÁBB.
Szerelem „Azt kértem Tőled, hogy szeress még. Azt mondtad, hogy Neked ennyi nem elég. Annyi mindent adhatnék még hát kérlek Kicsim kérlek maradj még! Maradj.
Készítette: Vörös Anita VOARAAI.ELTE
Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó
Kutyafajták Cseke Tímea 2009.
Kutyafajták Retrieverek Készítette: Bak Barna József
FÖLDRÉSZEK.
Névnapodra Szeretettel!
Kutyákról és emberekről … Ha nincsenek kutyák a menyországban, akkor oda akarok menni, ahova ők is mentek. - Will Rogers.
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Wass Albert A BUJDOSÓ IMÁJA.
A fotós óriásit alkotott, ahogy összeválogatta a gyerkőcöket és a kutyákat. Imádnivaló!!!
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Reformáció = Megújulás. Tegnap megértettük, hogy megújulni… csak szabadon lehet!
Legek az állatvilágban
Kutyaképzés klikkerrel
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Fodor Dávid.  Nem egy érzelg ő s alkat  Érzelmei nagyon lassan alakulnak ki, és nem is igazán mélyek  Ritkán esik kétségbe, de lelkesnek sem.
Rózsa!.
A degu Tentamen prezentáció Szentendre, november Készítette: Kovács Eszter Anna (6.a) Szentendrei Református Gimnázium.
VERS RÓLAD.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
Gyermek újraélesztése
Készίtette: Gribunov Anton
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Egy üzlet tulajdonosa hirdetést rakott a kirakatába, melyen ez állt: „Kutyakölykök eladók” Az ilyesfajta hirdetések mindig vonzzák a gyerekeket, és hamar.
Felnőtt újraélesztés.
Feltétel nélküli szeretet
Csecsemő és gyermek újraélesztés
Első beadandó Név: Anger Zoltán EHA: ANZRAAI.ELTE
Gazdasági állatok eredete
Kutyák A boxer A csau-csau A német juhász A spániel
Kutyák A német juhász A spániel Testméretek További információk.
SZIPORKÁK.
Az iOS 8 egy ideje már elérhet ő - aki már frissítette az Apple készülékét (vagy vett egy újat), az már sok apró trükkre rájöhetett az aktuális almás.
A kutyák.
Cavalier King Charles spániel. Eredete A fajta igazi kékvérű, nevét I. Károly ( ) és II. Károly királyoktól ( ) kapta. Mindkét uralkodó,
A HIÚZ
Készítette: Sólyom Anna
Kutya. A farkas vagy sakál szerű ősei falkába csoportosulva követték az akkor még hordában élő embert. Eldobott táplálékot mindig találtak az ember közelében,
Előadás másolata:

Horváth Dorina A kutya

A kutya háziasítása? A kutya a legkorábban háziasitott állatunk. A domesztikációja mintegy 12000 évvel ezelőtre tehető, de a kutya és a farkas között genetikai távolság arra utal, hogy a farkastól való elkülönösülés már sokkal korábban végbement. Ez alapján feltételezik hogy a kutya-ember kapcsolat egyidős a „modern” emberiséggel

Hány foga van egy kutyának?   A metszőfogak száma alul és felül: 6-6 a szemfogak száma alul és felül : 2-2 az elő zápfogak száma alul és felül:8-8 az utózápfogak száma alul:6 felül:4 Tehát összesen 42-foga van egy kutyának.

Hány kutya van a világon? Nemzet közileg is elfogadott kutyafajta jegyzéke szerint 339.de ez is csak egy becsült szám.

Hány csoportba sorolják a kutyákat?   Hány féle képen csoportosítjuk a kutyákat? I. Munkakutyák 1 őrző-védő kutyák: Az őrző-védő kutyák elsődleges feladata, hogy mindenkor és mindenkivel szemben megvédje a gazdáját. 2.Szánhúzó kutyák: A szánhúzó kutyák a havas vidékeken, a sarkvidék területén élő néptörzsek nélkülözhetetlen segítőtársai. 3.Mentő kutyák: Az ember már évszázadokkal ezelőtt rájött arra, hogy bizonyos vészhelyzetekben a kutyát mint egyedül lehetséges segítséget alkalmazni tudja. 4.Pásztor és terelőkutyák: Ebbe a csoportba a kutya eredeti hasznosításában kialakult fajták tartoznak. A gulya, a nyál, és esetenként a baromfik terelésére és őrzésére alkalmasak. II.Csoport a vadászkutyák és a harmadik pedig a kedveltetésből tartott társasági kutyák.

Szánhúzó kutyák A szánhúzó kutyák a havas vidékeken, a sarkvidék néptörzsek nélkülözhetetlen segítőtársai. területén élő eb.

Mentő kutyák Az ember már évszázadokkal ezelőtt rájött arra, hogy bizonyos vészhelyzetekben a kutyát mint egyedül lehetséges segítséget alkalmazni tudja.

Terelő kutyák Pásztor és terelőkutyák: Ebbe a csoportba a kutya eredeti hasznosításában kialakult A gulya, a nyál, és esetenként a baromfik terelésére és őrzésére alkalmasak.  

Pásztorkutyák Elsődleges feladatuk a nyáj megvédése a ragadozók ellen. Régen képesek voltak szembeszállni a farkassal is, így bátorságukért  

Őrző védők A dolgozók és a szelindelek, a hajdani harci kutyák már az őrző-védők. Ám ezek az óriás ebek nem élnek vissza az erejükkel. Más, ebbe a csoportba tartozó kutyák a hegyből származnak: a bernáthegyi, a leonbergi, az ardenni pásztorkutya, a Pierenusi hegyikutya és az ujfullandi pásztorkutya. Ezeket a kutyákat kedves „óriásoknak” tartják.

Kotorékebek Szinte mindegyik Nagy Britániábol származik.   Szinte mindegyik Nagy Britániábol származik. Mindegyik terület (Anglia, Skócia, Gallia, Írország stb.) Kitenyészetette a maga fajtáját. Mint a nevük is mutatja, a feladatuk az, hogy a föld alatt kövessék a rókát, a borzot, a vidrát és a többi éhes hasonló álatot.

Vadászkutyák Vad után futni számukra igazi ünnep. Ezek a vadászkutyák vadászaton élhetik újra az ősi ösztöneiket. Kilométereken keresztül képesek a vadat követni orrukat a földre rakva kiszimatolják a vad nyomát és sohasem tévesztik el.  

Kedvencek Ebből aztán minden ízlésnek megfelelően van, általában kisméretűek. De azért ők is hasznosak, ha szomorú vagy. Jól alkalmazkodnak a lakásban való élethez. Ugyanolyan mozgékonyak és játékosak mint a munka kutyák és ugyanúgy szükségük van a szabadban való ugrándozásra is.

A 10 legnépszerübb kutyafaj A kutyák igazi társak a bajban, őrzik a házat, játékos barátok. Bár mostanában bizonyos fajták már statuszimbolumnak is nézzük, melyik a top 10 kutyafajta: -Yorkshire terrier Csivava Bearded collie Angol masztif Angol cokker spánel Magyar vizsla Dandie dinmout Basset haud Beagle White terrier

Meik kutyát kedvelik leginkább szoba kutya ként? A legkedveltebb a Yorksire terrier, kicsi mérete miatt, de ami a legfontosabb könnyen tanítható.

A világ legkisebb kutyafajtái …. A legkisebb kutyafajok az Amerikai Kennel klubb szerint a következőek: - Chihuahua - Kínai kopasz kutya - Havanese kutya - Olaszagár - Japán pincsi - Máltai selyemszőrű kutya - Papilon - Pekingi palota kutya - Mopsz - Shih tzu - Törpe fox terrier - Yorksire terrier

A világ legnagyobb kutyafajtái ….Ezek a következőek: Írfarkas Drotszörű írfarkas Dán dog Kaukázusi juhász Bernáthegyi Ujfulandi Nápoly Masztif Német dog Labrador

A legkisebb kutya méretei! Csivava Marmagassága: 16-20cm Súly: 1-2kg Hosszú ideig az aztékok kedvence volt, olyannyira hogyha a gazdája meghalt, kitömték és vele együtt temették. Ez az élénk, vidám, mozgékony liliputi állata mérete ellenére jó jelzőkutya, mert a legkisebb zajra is ugatással reagált.”  

A legnagyobb kutya méretei Ír farkaskutya Marmagassága: kb..: 80cm Súly: 80kg Valamikor az ír uralkodók a következőket mondták róla „kedves amikor simogatják, vad amikor piszkálják” Még most is használják farkas vadászatokon, Jól alkalmazkodó kutya.”  

Legokosabb kutyafaj ….. A Border Kollie a legokosabb kutya a világon.. Nagyon inteligens, magas fokon kiképezhető. Ez az egyik leg keményebben dolgozó kutyafajta. Előnye hogy a kutya versenyeken jól aktivál ebből kifolyólag nagyon sportos, engedelmes kutya.

Legbutább kutyafaj … A Basset Hound a legbutább kutyafajta Agresszíven védi tulajdonát, lusta de egyébként nyugodt kutya. Amit a legjobban szeretnek benne azt hogy nagyon érzelmes kiskutya.

Meik a leggyorsabb kutya A leggyorsabb az Agár azon belül is az Angol agár, amely a leggyorsabb háziállat a földön 80 km/ órás sebességgel képes futni. A teste is ahoz alkalmazkodó: erős izmos alkatú.

A kutya testrészei orr orrnyereg fül nyakszint mar horpasz far farok térd csánk hátsó mancs has könyök sarok gumó elülső mancs mellkas váll

A kutya leggyakoribb betegségei Fertőző betegségek: - szopornyika agyvelő gyulladás parvó vírus, bélgyulladás Veszetség Törvény írja elő, hogy a veszett vagy arra gyanus kutyákat (állatokat) tilos gyógyítani, el kell őke pusztítani.

Meddig él egy kutya? ….A kutyák átlagos életkora sajnos mindössze 10-12év. Találkozhatunk persze 16 sőt 20 éves ebekkel de ezek nagyon ritkák.