Két tenorista igaz története.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
“Nincs semmi, ami oly mértékben pusztítaná a testet, mint az aggodalom, és ha valaki hisz Istenben, akkor szégyellheti magát, ha bármi miatt aggodalmaskodik.”
Advertisements

Az Élet Igéje április.
VIIII. Szalvéta bemutató
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Szinte lehetetlen??? DWIGHT D. EISENHOWER generálisnak igaza volt akkor, amikor megparancsolta, hogy minél több képeket és filmeket készítsenek a holokausztról.
Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!
A M E R C É D E S.
Kedves kis történetek Magdika.
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
Gondolatok a barátságról
Beszélgetés Aaron Russo elmondása alapján idézve: Nicholas Rockefeller
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok. Kérem, segítsenek.“
A Királyok Királyának élete. Sok - sok évvel ezelőtt élt egy király. Nem volt egy átlagos király. Más volt, mint a többiek. Miért? A legtöbb király palotában.
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
Két tenorista igaz története Talán hallottad már ezt a történetet a három tenoristáról, akik közös énekükkel meghódították a világot: Luciano Pavarotti,
Nagyböjt első vasárnapja
Először megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, majd győzöl.
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Hogyan legyünk jó tanulók?
Tols vs. MKK-Apol Kontinens 34 A kezdetek Eleinte a Tols nem volt jelen a K34-en olyan mértékben hogy az gondot okozzon akármelyik ellenséges klánnak.
Ne várj mosolyra azért, hogy kedves légy...
ÉLETBÖLCSESSÉGEK Picasso illusztrációkkal.
Szerelem „Azt kértem Tőled, hogy szeress még. Azt mondtad, hogy Neked ennyi nem elég. Annyi mindent adhatnék még hát kérlek Kicsim kérlek maradj még! Maradj.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Cicognani a bolognai Sant’Orsola Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Gabriel García Márquez
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok, kérem, segítsenek!“
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
Két súlyosan beteg ember feküdt egy kórteremben. Egyikük minden nap délután felült az ágyban egy órácskára, hogy ezzel megmozgassa a szervezetét. Az.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Mosolyod nem kerül pénzbe, mégis sokat ér testvéred szemében.
„Minden gondotokat Ő Reá vessétek, mert néki gondja van reátok. ” (I
Mosolyod nem kerül pénzbe, mégis sokat ér testvéred szemében.
Steventon falujában született december 26- án Nyolcan voltak testvérek, ő volt a hetedik Jane élénk és szeretetteljes családi háttere ösztönzően.
A nyár számomra tömény esszenciáját jelentette mindannak, amit a múltban szerettem, és ami hiányzott belőle.:)
Volt egyszer ... Volt egyszer egy sziget. Ott lakott minden emberi tulajdonság - Vidámság, Szomorúság, Bölcsesség… és többek közt Szeretet is.
Névnapi Köszöntö - néhány humoros bölcsességgel és nosztalgia zenével.
SZÍNPADI JÁTÉK – A LEGENDA Szép Dochia története “PETRU MUSAT” ISKOLA, SIRET, ROMANIA.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
TÖMEGKÖZLEKEDÉS SZABÁLYAI Amennyiben a megállóhelyen várakozunk: - ne hangoskodjunk, próbáljunk meg barátainkkal halkan beszélgetni, hogy másokat ne zavarjunk;
Csendben és bölcsen...
Az Élet Igéje november „Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” (Mt 19,24)
”Ne szégyelld te azt, hogy szereted az állatokat. Ne röstelled, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember akit személyesen ismersz."
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
És ez így vagyon….
2013. június Az Élet Igéje „De ha jót cselekesztek és ugyanakkor türelmesen szenvedtek, ez értékes Isten előtt.” (1Pét 2,20)
Barát Müller Péter.
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Egy üzlet tulajdonosa hirdetést rakott a kirakatába, melyen ez állt: „Kutyakölykök eladók” Az ilyesfajta hirdetések mindig vonzzák a gyerekeket, és hamar.
A vöröshagyma titka Kattins kényelmed szerint.
Egy élet 14 állomása „…mert megmarad a hit, a remény és a szeretet …”
Bölcsességek, aforizmák
NA ÉS ? ? ? HOGYAN VISELKEDIK AZ IGAZI FŐNÖK ? Ha főnök vagy, olvasd, mennyire illik rád, ha azt szeretnél lenni, figyelj jól, és legyél jó vezető ! !
Modern mese ABÉKAKIRÁLY A tehetős asszony egy nap elment golfozni. Játék közben a labda berepült az erdőbe. Utána ment, és meg is találta egy hálóba.
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
Jól számoltunk – e ?. Mennyi a munkaidő  A dolgozók fizetésemelést akarnak, erre így válaszol a munkaadó:  Nem szégyellik magukat?  Tudják önök tulajdonképpen,
Bizánc Pénz, kereskedelem. Ceremonális ezüsztpénz. Rajta Constans és Constantine.
A pénz nem boldogít . Egy ember, akinek 3 milliárdja van, semmivel sem boldogabb, mint az, akinek csak kettő van…!
Öregszünk, vagy örexünk
Ne várj mosolyra azért, hogy kedves légy...
Előadás másolata:

Két tenorista igaz története

Ez egy történet amelyet talán te is hallottál : Három tenorista, akik közös énekükkel meghódították a világot : Luciano Pavarotti, Placido Domingo és José Carreras. Azok is akik sosem látogatták meg Spanyolországot, tudnak a rivalitásról a katalánok és a madridiak között. Placido Domingo madridi, José Carraras katalán. A politikai eltérések tették, hogy ez a két tenorista ellenségesen viselkedett egymással szemben. És mivel mind a ketten híresek voltak az egész világon, ezért a szerződésükbe mindig bele- foglaltatták, hogy csak akkor fognak fellépni, ha a másik fél nem lesz jelen.

1987-ben Carrerasnak nagyobb ellenséggel kellett szembenézni, mint Placido Domingo. Meglepte az orvosok által kimondott diagnózis: leukémia. A harc a rákbetegség ellen igen fájdalmas volt. Sok operáción és transplantáción ment keresz- tül, amely miatt minden hónapban Amerikába kellett utaznia. Mivel ezek között a körülmények között nem tudott dolgozni, habár gazdag volt - az utazásokra és az orvosokra, költött sok pénz felemésztette a vagyonát. Mikor már semmije sem maradt, rátalált egy jótékonysági szervezetre Madridban, amelyiknek egyetlen célja volt, segíteni a leukémiában szenvedőknek.

Ennek a ,,Hermosa“ nevezetű jótékonysági szervezetnek köszönheti Carreras, hogy legyőzte a betegségét. Mikor meggyógyult kezdett érdeklődni a jótékonysági szervezet felől. Megismerkedett a szervezet munkájával, és megtudta, hogy annak elnöke Placido Domingo. Később megtudta azt is, hogy a szervezetet főleg az ő meggyógyítása érdekében alapították meg. Placido azonban ismeretlen akart maradni, hogy Carreras ne tudja meg, ki segített rajta . A történet legmeghatóbb része kettőjük találkozása ...

hogy ilyen hangot elveszítsünk! Placido egy Madridi fellépésen vett részt, amikor a pódiumon megjelent Carraras, és félbeszakította az előadást . Letérdelt Placido előtt, bocsánatot kért tőle és a közönség előtt köszönetét fejezte ki. Placido segített neki felállni és forró össze- ölelkezéssel megbélyegezték barátságukat. Egy újság író az interjú alatt megkérdezte Placido Domingo-tól: miért alapította a szervezetet és fizette a gyógyulását az ellenségének? A felelet csak annyi volt: Nem engedhetjük meg, hogy ilyen hangot elveszítsünk!

Ez egy igaz történet az emberi szeretetről, amely mint példa szolgáljon az emberiségnek .

,,Mindenben viselkedj úgy, ahogy akarod, hogy mások viselkedjenek veled.,, Fordította : Mária.Gulyásova 2007 május 4.