INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? Az EU intézmény rendszere,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és az EU Strukturális Alapjai
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
2008. december 08. A KEOP szennyvízelvezetési és –tisztítási konstrukciójának pályáztatási tapasztalatai, és a es akcióterv bemutatása Balla.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
BEVEZETÉS. Magyarország között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni.
Bevezetés, akciótervek, pályázatok, végrehajtás, intézményrendszer Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Fejlesztési Igazgatóság
1Kőszeg, december 12. Ellenőrzés, kifizetés folyamata Szabó András.
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
EU regionális politikája
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Az Európai Unió által társfinanszírozott pályázatok rendszere
Az INTERREG közösségi kezdeményezés 2/C modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
Előadó: Dr. Kovács Katalin
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
A KIKSz SZEREPE AZ EU TÁMOGATÁSSAL MEGVALÓSULÓ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁBAN Egyházy Zoltán igazgatói szaktanácsadó Közlekedésfejlesztési.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
as programozási időszak Balás Gábor Nemzeti Fejlesztési Hivatal.
Az EU támogatások és a közbeszerzés kapcsolata Kullmann Ádám Nemzeti Fejlesztési Ügynökség november.
A közreműködő szervezetek szerepe a közbeszerzési döntési mechanizmusban Dr. Nyikos Györgyi vezérigazgató-helyettes VÁTI Kht.
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács
Nemzeti Fejlesztési Terv II december 15. Dr. Veres János pénzügyminiszter.
Nemzetközi Bankárképző Központ Rt. 1 Az Európai Szociális Alap támogatási rendszerének változásai február 28. Öcsi Béla témavezető, Nemzetközi Bankárképző.
EU és hazai pályázati lehetőségek, pályázatfigyelés, forrásteremtés
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Pályáztatás, projektmenedzselés az EU operatív programjaiban, gyakorlati tapasztalatok, problémák és megoldások -HEFOP ESZA Kht -
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
MTA Regionális Kutatások Központja Regionális fejlesztéspolitika régiók nélkül? Pálné Kovács Ilona MTA RKK MTA Regionális Kutatások Központja.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a közoktatás lehetőségei Gönczi Tamás Nemzeti Fejlesztési Hivatal Önfejlesztő iskolák egyesülete Szolnok.
Agrártámogatások Készítette: Gulácsi Edit V.évfolyam Szeged, április 13.
Innovatív Magyarország
Ilyés Szabolcs, Félixfürdő, 2007 Európai Alapok 2007 után Új lehetőségek vagy bürokratikus buktatók?
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Agrár- és vidékfejlesztési támogatások 2004 I. félévében 1. SAPARD 2. NFT, Agrár és Vidékfejlesztési Operatív Program Intézkedései.
Az EU Strukturális Alapok programjainak végrehajtási intézményrendszere.
A Strukturális Alapok rendszere, tervezése és végrehajtása.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Pályázatírás módszertana
Európai vállalkozók, Európai vállalkozások Dr. Szente Kálmán.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
Területfejlesztés- Kohéziós politika, Uniós támogatások
A Nemzeti Fejlesztési Terv
A strukturális alapok (ROP) menedzsmentjének tapasztalatai ( ) Molnár Beáta PhD hallgató, PTE-KTK BGF KKFK
Kormányszóvivői tájékoztató. A fejlesztéspolitika új intézményrendszere Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos július 7.
Közigazgatási Jog 4 Európai Közigazgatás, 5. előadás október Az Európai Unió területi-helyi közigazgatása 3.1. Regionalizmus az EU-ban integráció.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
Regionális gazdaságtan 6.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
Az Európai Unió által társfinanszírozott pályázatok rendszere Az Európai Unió Stukturális Alapjai A Nemzeti Fejlesztési Terv és az Operatív Programok.
A AS PROGRAMOZÁSI CIKLUS FEJLESZTÉSPOLITIKAI INTÉZMÉNY- RENDSZERE.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Tamás SZŐKE Szlovák Építésügyi és Régiófejlesztési Minisztérium
Nemzeti Fejlesztési Terv, operatív programok és pályázati lehetőségek
Előadás másolata:

INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? Az EU intézmény rendszere, támogatási alapok, vállalkozások által igénybe vehető pályázati források Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány 7400 Kaposvár, Ond vezér u. 1.

Az előadás felépítése Pályázatokról általában A pályázatok rendszere A pályáztatás intézményrendszere

Pályázatokról általában 1. A pályázatok zöme a tagállamok intézményrendszerén keresztül bonyolódik, nem EU, hanem magyar pályázati rendszer létezik. –A tagállam által megfogalmazott és különböző fejlesztési dokumentumokban (programozás) foglalt célokra írnak ki pályázatot a tagállam különböző intézményei. A programozás több éves költségvetési időszakokra történik ( , Mo. számára , ) –A pénzt a pályázatokhoz a magyar költségvetés biztosítja. –Az Európai Unió Strukturális alapjai „társfinanszírozzák” ezeket a programokat, tehát kiegészítik a nemzeti forrásokat.

Pályázatokról általában 2. Az Európai Unió szerepe: –A programozás időszakában folyamatos egyeztetés –Kötelező EU előírások (irányelvek) betartásához szükséges fejlesztések támogatása (pl. közlekedés, környezetvédelem) –Eljárásrend - fő sarokpontok, alapelvek (pl. átláthatóság, esélyegyenlőség, nem lehet versenytorzítás, etc.) –Társfinanszírozás

A pályázatok rendszere hazánkban 1. A pályázati kiírások nem véletlenszerűen és ad hoc módon születnek, hanem több évre szóló fejlesztési programokon alapulnak (programozás!). A fejlesztési dokumentumok hierarchiája: –Nemzeti Fejlesztési Terv - NFT (a tagállam középtávú - egy költségvetési időszakra vonatkozó - stratégiai elképzeléseit tartalmazza a fejlesztési célokat illetően) –Operatív Programok - OP (Az NFT-ben foglalt célok konkretizálása és részletesebb lebontása). Operatív programok Magyarországon: oAgrár- és vidékfejlesztési operatív program (AVOP) oGazdasági versenyképesség operatív program (GVOP) oHumánerőforrás-fejlesztési operatív program (HEFOP) oKörnyezetvédelem és infrastruktúra operatív program (KIOP) oRegionális operatív program (ROP) Az operatív programok tartalma: oPrioritások oIntézkedések oKomponensek

A pályázatok rendszere hazánkban 2. –Közösségi Támogatási Keret (szerződés Magyarország és az EU Bizottsága között, ez tartalmazza, hogy mihez mennyi pénzt biztosít az Unió a következő költségvetési időszakban) –Programkiegészítő dokumentumok (PC, vagy PKD) – ezek a pályázati kiírások előképei –Minden egyes OP-hoz tartozik egy PKD –A PKD tartalma: Mi az intézkedés háttere Mi az intézkedés célja Milyen tevékenységekkel lehet elérni a célt (milyen tevékenységek támogathatók) A támogatás mértéke és százalékos aránya Kik pályázhatnak (jogosultsági kritériumok) Milyen szempontok alapján ítélik oda a támogatást (kiválasztási kritériumok) – nem szerepelnek olyan részletesen, mint a pályázati útmutatóban! Mennyi forrás áll összesen rendelkezésre –Pályázati kiírások

A pályáztatás intézmény- rendszere 1. Minden operatív program végrehajtásáért egy Irányító Hatóság (IH) felel. – Az IH-k az egyes minisztériumokon belül működő elkülönült szervezeti egységek. Az egyes IH-k a pályáztatást és a pályázatok projekt menedzsmentjét közreműködő szervezetek (KSZ) segítségével hajtják végre. – Több KSZ, mint OP, egy OP-n belül prioritásonként más lehet a KSZ! – A KSZ-eket a magyar kormány jelöli ki, de az EU csak akkreditációs folyamat után fogadja el őket. Valamennyi OP végrehajtását és valamennyi IH tevékenységét koordinálja a Közösségi Támogatási Keret Irányító Hatóság (KTK IH). Az IH-k munkáját Monitoring Bizottságok felügyelik (összesen 6 Monitoring Bizottság). – 5 OP Monitoring Bizottság – KTK Monitoring Bizottság) A kifizetésekért felelős a Kifizető Hatóság.

A pályáztatás intézmény- rendszere 2. Irányító Hatóságok Magyarországon –AVOP: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium –GVOP: Gazdasági és Közlekedési Minisztérium –HEFOP: Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium –KIOP: Gazdasági és Közlekedési Minisztérium –ROP: Miniszterelnöki Hivatal –KTK IH: Nemzeti Fejlesztési Hivatal (2003. december 31.ig a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési terv és EU-Támogatások Hivatala)

A pályáztatás intézmény- rendszere 3. Közreműködő szervezetek Magyarországon (az egyes PKD-kban rögzítettek alapján): –AVOP: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal –GVOP: Magyar Fejlesztési Bank Rt., Regionális Fejlesztési Holding, Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht., Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda, IT Információs Társadalom Kht. –HEFOP: Oktatási Minisztérium Alapkezelő Iroda (OMAI), ESZCSM Strukturális Alapok iroda (ESZCSM STRAPI), Európai Szociális Alap Kht. (ESZA Kht.) –KIOP: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Fejlesztési Igazgatóság –ROP: VÁTI Kht., Regionális Fejlesztési Ügynökségek

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!