2006. február 24. Telefonos feladat Nagypapa 63 évvel idősebb unokájánál, aki idén még nem töltötte be a 16. életévét. Szü- letési évszámuk ugyanazokból.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Dijkstra algoritmus.
Advertisements

Alkalmazott informatika – gyakorló feladatok II.
Elemi algoritmusok Páll Boglárka.
Természetes számok 0, 1, 2, 3, ..., 24, 25, ..., 1231, 1232, ..., n, ...  = {0, 1, 2, 3, ..., n,...} a természetes számok halmaza Műveletek: összeadás.
Oszthatóság Az a osztója b-nek, ha van olyan egész szám, amivel a-t szorozva b-t kapok. (Az a osztója b-nek, ha egész számszor megvan benne.) Ha a|b, akkor.
Elemi algoritmusok Páll Boglárka.
Adat információmennyisége és információtartalma
2006. február 17. Valószínűségszámítás és statisztika II. Telefonos feladat Egy kalapban van két korong, az egyiknek mindkét oldala piros, a másiknak.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
2006. május 5. Azonos betűk azonos, különböző betűk különböző számjegyeket jelölnek. Rekonst- ruálja az alábbi hatványozást! Telefonos feladat.
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
Osztó, többszörös Osztó: azokat a számokat, amelyekkel egy B szám osztható, az B szám osztóinak nevezzük. Minden számnak legalább két osztója van, 1 és.
Azonosítók és képzési szabályaik
2006. március 10. Délben az óra mutatói fedik egymást. Hány másodperc múlva fogják legközelebb fedni egymást az óra mutatói? Telefonos feladat.
SZÜLŐI KÉRDŐÍV Az intézményi minőségfejlesztési keretében között kitöltött szülői kérdőívek kiértékelése (A kérdőív kitöltésére.
Készítette: a Dalai Láma
LFüggvények Alkalmazott Informatikai Tanszék MŰSZAKI INFORMATIKA dr.Dudás László 20./0. lFüggvények deklarációja és prototípusa lA függvénydefiníció lHivatkozás.
OKTV feladatok megoldása C#-ban
Eseményalgebra, kombinatorika
Valószínűségszámítás
Dijkstra algoritmus Baranyás Bence. Feladat Adott egy G=(V,E) élsúlyozott, irányított vagy irányítás nélküli, negatív élsúlyokat nem tartalmazó, véges.
Catan telepesei – Lovagok és városok
Gazdaságmatimatika Gyakorló feladatok.
50.óra MAJOROS MÁRK.
MATEMATIKA 100. ÓRA MAJOROS MÁRK.
Dominók és kombinatorika
Matematika: Számelmélet
permutáció kombináció variáció
Permutáció, variáció, kombináció
Készítette: Balogh Zsófia
Algoritmizálás Göncziné Kapros Katalin humaninformatika.ektf.hu.
Valószínűségszámítás
Eseményalgebra, kombinatorika
Misi az önkiszolgálóban 10 darabos égőkészletet vásárolt 172,5 dinárért. Miután hazaért ki akarta számolni mennyibe került 1 db égő, és így gondolkodott:
Oszthatóság Az a osztója b-nek, ha van olyan egész szám, amivel a-t szorozva b-t kapok. (Az a osztója b-nek, ha egész számszor megvan benne.) Ha a|b, akkor.
Készítette: Zágonyi Abigél Felkészítő tanár: Fegyver Imre Huszár Gál Iskola 4030 Debrecen, Diószegi út 15.
Programozás C# - ban Feladatsorok.
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
Félévi típus feladatok
Lénárt Szabolcs Páll Boglárka
Kombinatorika összefoglalás
Kombinatorika és gráfelmélet
Kombinatorika Gyakorló feladatok.
Kombinatorika Véges halmazok.
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
2006. március 3. Három négyzet oldalai különböző prím- számok. A két kisebb négyzet kerületének ösz- szege egyenlő a legnagyobb négyzet kerületé- vel;
Telefonos feladat Andrásnak kétszer annyi könyve van, mint a fiának. Bélának 11-szer annyi könyve van, mint a fiának. Összesen 2006 db. könyvük van. Hány.
A KOMBINATORIKA TÁRGYA
1. feladat Hány olyan permutációja van az 1,2,3,4,5,6,7,8 elemeknek, amelyekben az első három helyet a 6,7,8 elemek foglalják el valamilyen sorrendben.
VARIÁCIÓK ISMÉTLÉS NÉLKÜLI ESET DEFINÍCIÓ
KOMBINÁCIÓK ISMÉTLÉS NÉLKÜLI ESET DEFINÍCIÓ
Algoritmus gyakorlati feladatok
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Binomiális eloszlás.
Hipergeometriai eloszlás. Sir Ronald A. Fisher és Ms Bristol esete a teával és a tejjel Első felvonás.
Tíz játék, tizenegy tüskén Székely Márton
Valószínűségszámítás
Készítette: Hanics Anikó. Az algoritmus elve: Kezdetben legyen n db kék fa, azaz a gráf minden csúcsa egy-egy (egy pontból álló) kék fa, és legyen minden.
2006. január 20. Telefonos feladat Néhány (2-nél több) dobókockát feldobtunk és véletlenül minden kockával ugyanazt a prím- számot dobtuk. A dobott számok.
TMBONKIKRAOAI ANTMOKIKRAOBI MONKBIIKRATOA BIOMKANAKTOIR OMKBNRAITOIKA
mint ami mások szerint szükséges!
XIX. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny
GRÁFOK Definíció: Gráfnak nevezzük véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok pont és azokat összekötő szintén véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok.
Többdimenziós valószínűségi eloszlások
Szakkör 8. osztály Számelmélet, logika.
Összeállította: Gergely János
FIBONACCI SOROZAT.
V 1.0 OE-NIK, Programozás I. Gyakorlás egydimenziós tömbökkel Többdimenziós tömbök Gyakorló feladatok.
Valószínűség-számítás I.
Tanórán kívül lehet kicsit több
Előadás másolata:

2006. február 24.

Telefonos feladat Nagypapa 63 évvel idősebb unokájánál, aki idén még nem töltötte be a 16. életévét. Szü- letési évszámuk ugyanazokból a számje- gyekből állnak, csak más-más sorrendben. Hány éves a nagypapa?

1. feladat Hányféleképpen lyukasz- tott BKV-jegy létezik, ha csak 1-, 2-, 3- és 4-lyukú jegyek vannak?

1 lyukú: 9 db 2 lyukú: 3 lyukú: 4 lyukú:

2. feladat Pistinek 6 különböző színű festék áll rendel- kezésére. Ezek felhasz- nálásával szeretne tri- kolort készíteni. Hány fajta 3 csíkból álló zászlót csinálhat, ha csak arra kell ügyelnie, hogy szomszédos csí- kok ne legyenek azonos színűek?

Hányféle zászlót készíthetünk, ha k db színünk van és n csíkból áll a zászló?

3. feladat A 6-os lottón 6 számot kell eltalálni 45-ből. Ha minden lehetséges módon kitöltenénk annyi szelvényt, amennyi kell ahhoz, hogy biztosan legyen egy 6-találatos szelvényünk, akkor hány db 5- és hány db 4-találatos szelvényünk lesz ?

Az 5-találatos szelvények száma:

Az 4-találatos szelvények száma:

4. feladat Egy kisváros kamaraszínházában a nézőtér utolsó sorában 8 szék van. Hányféleképpen foglalhatunk le 4 jegyet ebbe a sorba, ha azt akarjuk, hogy legalább 2 jegy egymás mellé szóljon ?

Összes lehetőségek száma:

Házi feladat Adott n+3 db számjegy: 1, 2, 3, és n db 4-es. Ezek mindegyikének felhasználásával elkészítjük minden lehetséges módon az n+3 jegyű számokat, majd véletlenszerűen kiválasztunk közülük egyet. Tudjuk, hogy annak a valószínűsége, hogy a kiválasztott szám 4-gyel osztható, nagyobb, mint 0,5. Határozzuk meg n értékét !