Történet a szeretetről

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kis történet kedves embereknek!.
Advertisements

Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok.
A négy gyertya.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
NAGYBÖJTI TÖRTÉNET.
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A M E R C É D E S.
Igaz történet karácsony előttről
Kedves kis történetek Magdika.
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok. Kérem, segítsenek.“
Menedzser Lecke - 1 Hirtelen feltűnt egy tigris, ráugrott a nyúlra
ÉLET Click to advance slides.
“13 tanács egy életre".
Kis történet kedves és kedvetlen embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt,
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Könnyek....
Feltétel nélküli szeretet
“13 tanács egy életre" „13 tanács egy életre”.
Szerelem „Azt kértem Tőled, hogy szeress még. Azt mondtad, hogy Neked ennyi nem elég. Annyi mindent adhatnék még hát kérlek Kicsim kérlek maradj még! Maradj.
Az ülő Buddha okos gondolatai:
ALAPIGE: 1Kir 3,
A sütemény.
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
Cicognani a bolognai Sant’Orsola Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Kőbe vésve.... Két barát ment a sivatagban. Összevesztek, és az egyik képen törölte a másikat, aki megsértődött. Anélkül, hogy szólt volna bármit is,
13 tanács egy életre.
Versek
Névnapodra Szeretettel!
Drága Édesanyámnak, kit a világon
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok, kérem, segítsenek!“
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Napra Valentin.
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
Szajkó Gréta Találkozás Zizivel. 1. RÉSZ Márc. 32-én,- mert nálunk ilyen is van-unatkoztam, ezért beültem a rakétámba, és elmentem a Marsra. Amikor odaértem,
Adventi négy gyertya.
készítette: Lévai Gabriella 11.m
Életige 2008 június Szöveg: Chiara Lubich.
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Elég.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Későre jár, Elég volt már a napnak terhét hordani,
A VÉGZŐS EGYETEMISTA.
Volt egyszer ... Volt egyszer egy sziget. Ott lakott minden emberi tulajdonság - Vidámság, Szomorúság, Bölcsesség… és többek közt Szeretet is.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
A négy gyertya.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
All we love, we left behind
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Leonardo a Szabadság Teológiájának egyik megújítója.
Egy üzlet tulajdonosa hirdetést rakott a kirakatába, melyen ez állt: „Kutyakölykök eladók” Az ilyesfajta hirdetések mindig vonzzák a gyerekeket, és hamar.
Kis történet kedves embereknek!.
Az elátkozott krumpli-s mese
Szól-e még Isten az emberekhez?
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
A lógósok. Na,itt van főhösnőnk aki… MOST KELT FEL?!
Jól számoltunk – e ?. Mennyi a munkaidő  A dolgozók fizetésemelést akarnak, erre így válaszol a munkaadó:  Nem szégyellik magukat?  Tudják önök tulajdonképpen,
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Öregszünk, vagy örexünk
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Emlékezés az Édesanyákra akik
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
A történet régen esett meg
Előadás másolata:

Történet a szeretetről

Karácsony előtti utolsó napon a szupermarketbe siettem megvenni a maradék ajándékokat, amiket korábban nem tudtam. Amikor megláttam a sok embert, panaszkodni kezdtem magamnak. „Egy örökkévalóságig fogok itt rostokolni és még annyi más helyre kell mennem.” „Karácsony kezd egyre idegesítőbbé válni minden egyes évvel. Mennyire szeretnék csak lefeküdni és átaludni az egészet.” Végül is áttudtam magam fúrni a játékosztályra és el is kezdtem átkozni az árakat, azon tűnődve, hogy a gyerekek tényleg játszani is fognak ezekkel a drága játékokkal ? Amíg nézelődtem a játék osztályon, észrevettem egy kisfiút aki olyan öt éves forma lehetett, egy babát szorítva a mellkasához.

Csak a haját simogatta a babának és olyan szomorúan nézett. Aztán odafordult a mellette álló idős hölgyhöz : „Nagyi biztos vagy benne, hogy nincs elég pénzem hogy megvegyem ezt a babát ? Az idős hölgy ezt felelte : „Tudod te is: nincs elég pénzed, hogy megvedd ezt a babát kedveském.” Aztán megkérte a fiút, hogy várjon még itt öt percet amíg ó elmegy szétnézni. Hamar el is ment. A kisfiúnak még mindig a kezében volt a baba. Végül, elindultam felé, és megkérdeztem tőle, kinek szeretné adni ezt a babát ? „Ezt a babát szerette a húgom a leginkább és ezt akarta legjobban most Karácsonyra. Nagyon biztos volt benne, hogy a Télapó elhozza neki.

„Azt válaszoltam, hogy talán a télapó tényleg el is viszi neki de a kisfiú sajnálkozva válaszolt. „Nem, Télapó nem viheti oda neki ahol most Ő van. Oda kell ahhoz adnom anyukámnak és így ő odaadhatja a húgocskámnak, amikor odamegy.” A szemei olyan szomorúak voltak amíg ezt mondta „A húgom Istenhez ment, hogy vele legyen.” „Apu azt mondja, hogy Anya is elfog menni Istenhez hamarosan, úgyhogy azt gondoltam, eltudná így vinni a húgomhoz.” Megkértem a kisfiút hogy várjon meg míg visszajövök az üzletből. Ezután mutatott egy nagyon kedves kis fotót magáról, amelyen éppen nevetett. Aztán azt mondta nekem: „És meg azt is akarom, hogy Anya elvigye neki ezt a képet is, így soha nem fog engem elfelejteni.”

„Szeretem anyukámat és azt kívánom bárcsak ne kellene elhagynia engem, de apa azt mondja hogy el kell mennie, hogy a húgommal legyen.” Aztán ismét a babára nézett a szomorú szemeivel, nagyon csendesen. Gyorsan a pénztárcámhoz nyúltam és kivettem belőle pár papírpénzt és megkérdeztem a fiút: „Mi lenne ha megszámolnánk a pénzed, hátha mégis lenne elég?” Oké – mondta. „Remélem van elég.” Én hozzáadtam némi pénzt a fiúéhoz, anélkül hogy látta volna, majd elkezdtük a számolást. Elég pénz volt a babára, még egy kicsivel több is. A fiú azt mondta: „Köszönöm Istenem, hogy adtál elég pénzt.”

Aztán rám nézett és hozzá tette: „Megkértem tegnap Istent mielőtt lefeküdtem aludni, hogy segítsen, legyen elég pénzem, hogy megvehessem ezt a babát, így neki tudná adni anyukám a húgomnak. Meghallgatott ! Még szerettem volna annyi pénzt is, hogy vehessek anyukámnak egy száll fehér rózsát, de azért ezt már nem mertem kérni Istentől. De ő mégis adott nekem eleget, hogy megvehessem a babát és a fehér rózsát. Tudod anyukám szereti a fehér rózsát. Pár perc múlva az idős hölgy vissza jött, majd távoztak. Teljesen más hangulatban fejeztem be a bevásárlást, mint ahogy elkezdtem. Sehogy se tudtam kiverni a kisfiút a fejemből. Aztán eszembe jutott egy helyi újság cikke két nappal ez előttről, amely említett egy részeg embert, aki ütközött egy másik kocsival amelyben egy fiatal nő és egy kislány volt. A kislány azonnal meghalt az anya kritikus állapotban van.

A családnak elkellett határoznia, hogy kikapcsolják – e az életfunkciók fenntartását szolgáló gépet, mert a fiatal hölgy soha nem tudna felkelni a kómából, amibe esett. Ez a család lenne a kisfiú családja ? Két nap múlva ahogy találkoztam a kisfiúval, megakadt a szemem egy újságcikken, amely arról tudósított, hogy a fiatal asszony elhunyt. Nem tudtam megállítani magam, hogy ne vegyek egy csokor fehér rózsát, majd ezzel a ravatalozóba mentem, ahol a fiatal asszony ki volt téve a látogatóknak, akik így megtehették az utolsó búcsújukat a temetés előtt. Ott feküdt a koporsóban, egy csokor fehér rózsát tartva a kezében a fotóval, a baba a mellkasára volt helyezve. Sírva hagytam el a helyet, úgy érezve, hogy az életem örökre megváltozott. Az a szeretet amit ez a kisfiú érzett az anyukájáért és a húgáért – még a mai napig is nehéz elképzelnem.

És a másodperc törtrésze alatt mindezt egy részeg ember elvette tőle. Most két választásod van kedves olvasó: 1) Elküldöd az ismerőseidnek ezt az üzenetet. 2) Kitörlöd és úgy csinálsz, mintha meg se érintette volna a szíved. - Ha úgy döntesz, hogy elküldöd, talán miattad nem fog valaki részegen vezetni.