Városrehabilitációs konferencia Mosonyi Balázs – ROP Irányító Hatóság 2008. április 29.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Aktuális pályázati lehetőségek
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Pályázati információs nap Nyugat-Dunántúl GRIP-IT Kádiné Fülöp Erika Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség - Győr, április 4. -
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése A turisztikai pályázatok gazdaságélénkítő hatása az Észak-Magyarországi régióban.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
Debrecen Megyei Jogú Város Integrált Városfejlesztési Stratégiája
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
2008. december 08. A KEOP szennyvízelvezetési és –tisztítási konstrukciójának pályáztatási tapasztalatai, és a es akcióterv bemutatása Balla.
A szegedi Móra Ferenc Múzeum látogatóbarát fejlesztése A projekt az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával valósul meg projektmenedzsment.
BEVEZETÉS. Magyarország között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni.
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
Bevezetés, akciótervek, pályázatok, végrehajtás, intézményrendszer Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
A z LHH program aktuális kérdései Kullmann Ádám, LHH Fejlesztési Programiroda Szentendre, május 27.
Legyen jobb a gyermekeknek!
A ROP-ok településfejlesztési pályázatainak tapasztalatai
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Integrált városrehabilitációs fejlesztések a gyakorlatban (tagállami példák és hazai tervek) GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS VÁROSREHABILITÁCIÓS PROGRAMJA Dr. Ottófi.
Kutatás-fejlesztésért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Hivatala Miniszterelnöki Hivatal Dr. Kolber István, államtitkár Az első Nemzeti Fejlesztési Terv.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Integrált területi beruházás és Közösségvezérelt helyi fejlesztés a as programozási időszakban Zsolt SZOKOLAI C.2 Urban development, territorial.
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
as programozási időszak Balás Gábor Nemzeti Fejlesztési Hivatal.
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a közoktatás lehetőségei Gönczi Tamás Nemzeti Fejlesztési Hivatal Önfejlesztő iskolák egyesülete Szolnok.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
A Dél-alföldi Régió évi Területfejlesztési Operatív Programja Regionális Akcióterv Kecskeméti Klára tervezési projektmenedzser június.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
A es NYDOP akcióterv előkészítése. Várható ütemezés  Végleges módszertan: március  Főbb változások, újítási szándékok jelzése, egyeztetése:
A DUNA STRATÉGIA AGRÁRLOGISZTIKAI TEENDŐI Fórum november 18. Gyertyán Katalin, KözOP IH Közlekedéslogisztikai fejlesztési lehetőségek a KözOP-ban.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Koordináció az egyes környezetvédelmi projekteknél Kis András Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettes Szolnok szeptember 26.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Klaszter és egyéb vállalkozásfejlesztési pályázatok 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
Az integrált Szociális célú városrehabilitáció fejlesztéspolitiKAI tapasztalatai a közötti programozási időszakban Oszkó Emese Osztályvezető.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
Iparpolitikai és regionális szempontok a GKM Stratégiájában és az ÚMFT-ben Dr. Cservenyák Ildikó Főosztályvezető, GKM MRTT, V. vándorgyűlése október.
Gergely László Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Közép-dunántúli Regionális Operatív Program Ajka Város Belváros 1. akcióterület rehabilitációja KDOP /2f Nagy László Városi Könyvtár és.
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése ÉMOP 1. Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése.
EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSA PÉCS, 2010 EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSA PÉCS, 2010 INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA Pécs, február 6.
TOP vas megyei aktualitásai
SUMP - kérdés Magyarországon
Főutca program PILISVÖRÖSVÁRON
Előadás másolata:

Városrehabilitációs konferencia Mosonyi Balázs – ROP Irányító Hatóság április 29.

Városrehabilitációs fejlesztések a ROP-okban Az NFT I városfejlesztési tapasztalatai: A rendelkezésre álló forrás között: 24,5 Mrd Ft volt 36 megvalósult fejlesztés Elsősorban városközpontok felújítása Pályázati elvárások= „forrásszerzés szükségszerű feltételei” Átfogó és hosszútávú tervezés hiánya Valódi városrehabilitáció: ahol már megvoltak a gyökerek... Városok közötti differenciálás hiánya

Városrehabilitációs fejlesztések a ROP-okban RégióKeretösszeg (Mrd Ft) Keretösszeg (Mrd Ft) Keretösszeg (Mrd Ft) MJV Dél-Alföld40,612,56 Dél-Dunántúl17,67,22 Észak-Alföld40,514,35,49 Észak- Magyarország 5515,86,6 Közép-Dunántúl27,19,73,7 Közép- Magyarország* 68,535,18,4 Nyugat-Dunántúl218,24,2 Összesen270,3102,827,985 A városrehabilitációra rendelkezésre álló források

Általános módszertani elvárások az új időszakban: Fenntartható városfejlesztési akciók ösztönzése: a pályázat csak az eszköz... Átfogó és hosszútávú tervezés: Integrált városfejlesztési stratégia (IVS) –Hosszútávú jövőkép, átfogó (7-8 év) és 3-5 éves közvetlen célok is a városok számára A városok mértéhez igazított fejlesztési volumenek és eljárások Integrált, komplex fejlesztések és területi szemlélet –A projekt tevékenységét, és a projekt előkészítésében és megvalósításában megjelenő partnerséget illetően –Akcióterületi terv - Fejlesztési akcióterület(ek) kijelölése (előzetes és végleges) Városrehabilitációs fejlesztések a ROP-okban

Kiemelt fejlesztések – kiemelt projekt eljárásrendje (stratégiai vs. eljárásrend) Integrált Városfejlesztési Stratégia készítése 7 éves keretből jelenleg az első akciótervi időszakra elfogadott forráskeret Funkcióbővítő és szociális típusú városrehabilitációs tevékenységek egyaránt Integrált projekt összetett támogatási aránya 60-70% Városrehabilitációs fejlesztések a ROP-okban Megyei Jogú Városok fejlesztései - elvárások Több akcióterület fejlesztési lehetősége A magántőke intenzív jelenléte és mobilizálhatósága előny és egyben lehetőség Gazdaságélénkítő hatás fokozott érvényesítése –A projekt szerves részeként –Az akcióterületen belül, de a projekten kívüli magánberuházás eredményeként Városfejlesztő társaság létrehozása

Városrehabilitációs fejlesztések a ROP-okban Egyéb feltételek: a projekt(ek) tartalma 7 év alatt legalább egy funkcióbővítő és egy szociális célú városrehabilitáció kijelölt akcióterületen integrált városfejlesztési programok megvalósítása kijelölt akcióterületen működő helyi érdekeltségű vállalkozások bevonása a gazdaság élénkítése, ill. munkahely teremtő hatása érdekében Gazdaságélénkítő tevékenységek mellett tartalmaznia kell kiegészítő-típusú (soft) akciókat

2007. decembere: közlemény a speciális feltételekről az MJV-k számára. Benyújtás tavasztól folyamatosan. Benyújtás előtt: konzultációk a városokkal (NFÜ, régiók, MJVSZ); anti-szegregációs szakértőkkel; Benyújtás után: –folyamatos értékelés –Pozitív eredményt követően egyedi döntéshozatal – Kormány döntése szükséges az Akciótervi nevesítéshez Akciótervi nevesítést követően: –projektfejlesztési szakasz útvonalterv alapján; –végleges Akcióterületi Terv (építési tervek és költségvetés) Városrehabilitációs fejlesztések a ROP-okban Eddigi megtett lépések

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! Mosonyi Balázs IH vezető, főigazgató Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága április 29.