Portálok Porta: kapu, bejárat, kirakat. Olyan web-alapú szolgáltatás, amely információkat biztosít a felhasználó mindennapi munkájához és szórakozásához.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

Az agrár- és élelmiszeripar az Internet kapujában Előadó: Varga István avagy: az Internet a kapuk előtt.
Amberger Árpád Vezérigazgató. SMART TV alkalmazásÖTV média-portál.
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Hálózati és Internet ismeretek
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
Az Internet adta lehetőségek
Készítette: Vígh Zoltán 2008
Új tájékozódási pontok, új tájékoztatási eszközök.
Intranet portál bemutató
FigyelőNET Mozgásban az üzlet február 6.. Kik vagyunk? A finn SanomaWSOY vásárolta meg a VNU magazin-portfolióját. Az új médiavállalat … • Európa.
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
E-LEARNING ÁLTAL TÁMOGATOTT KÖNYVTÁRI MUNKAFOLYAMATOK
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
A vevői igényekre formált informatikai innováció
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
ÖTÉVES A BORSOD ONLINE ÖTÉVES A BORSOD ONLINE A portál célja, rendeltetése, küldetése Borsod-Abaúj-Zemplén megye vezető internetes tartalomszolgáltatója.
Fekete Zsombor ÉMRTK Távháló Workshop 2001 szeptember 21.
Vida Andrea SZTE Egyetemi Könyvtár.
A multimédia olyan tartalom, amely többféle csatornát is használ a felhasználók tájékoztatására vagy szórakoztatására. MULTI (latin) = többszörös MÉDIA.
Is:energy kereskedelmi folyamatainak automatizációja Office System felhasználásával Turcsán Ferenc, sales és marketing igazgató, is:energy Hungary Kft.
Instant alkalmazások SharePoint platformon. A fejlesztés és a testre szabás határai elmosódtak. A testre szabást végző legtöbbször nem programozó A.
Info-kommunikációs Technológia Nedeczky Veronika Sulinet
Megújul a Sulinet Könczöl Tamás osztályvezető
INTERNET.
„A finnugor örökség digitalizálása és automatizált feltárása” szeptember 14. Hungarológia és a Magyar Elektronikus Könyvtár Moldován István Országos.
Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Ezúton.
Az informatika szerepe a XXI.század múzeumaiban
Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.
Az elektronikus kereskedelem formái. B2B (business to business) A B2B piacoknak három típusát különböztethetjük meg: a vevők által létrehozott, az eladók.
Hangalapú, közösségépítő virtuális valóság a gyakorlatban Faragó Péter WebLords.
o Minden elektronikus formában érhető el o A munkafolyamatok egy része automatizálható, így a szolgáltatások gyorsabbak és hatékonyabbak lehetnek o A.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Számítógép-kezelői tanfolyam VFMK
IKT struktúra.
Tudományos portálok összehasonlítása. Mi a portál? „Port”: kapu, „portal”: bejárat Eredetileg: „internetes kiindulópont” – továbblépés más oldalakra Ma.
A tolnasport.hu honlap adminisztrációja Készítette a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége a Nemzeti Civil Alapprogram NCA-DP-10-D pályázata keretében.
Keresőrendszerek.
CALDERONI FORRÁSKEZELŐ RENDSZER ACalderoni Program során fejlesztésre kerülő rendszer vázlatos bemutatása.
Könyvtári honlapok megújítása Miért és hogyan? Vida Andrea Egyetemi Könyvtár Szeged.
Intranet, extranet portál GTM szeminárium sorozat Tartalom életútja a keletkezéstől az internetes és intranetes publikációig Microsoft SharePoint Portal.
„KULTURÁLIS HONLAPJAINK MINŐSÉGE – EURÓPAI SZEMMEL” Honlapnézőben: megyei könyvtáraink az interneten (Fejős László) Műhelykonferencia az Országos Széchényi.
Spanyolország gyöngyszeme: GRANADA Egy hobby portál kivitelezése.
Az Internet.
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
CALDERONI ELEKTRONIKUS FORRÁSKEZELŐ ÉS PUBLIKÁCIÓS RENDSZER CALDERONI REFERENSKÉPZÉS
Bemutatkozik a Magyar Elektronikus Könyvtár osztály november 26.
Önkormányzatok tájékoztatása ÖNKORMÁNYZATI OKTATÁSOK
E-Learning, E-Kereskedelem, és E-Gazdaság fejlődései
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt Önkormányzatok tájékoztatása ÖNKORMÁNYZATI OKTATÁSOK BM információs nap
Nagy Regina Az információkat tartalmazó interaktív eszközökre, mint félkész termékekre kell tekintenünk, amiből a felhasználó saját.
Internet-szolgáltatások I/13. évfolyam
Google Confidential and Proprietary Kampány a kisvállalkozások sikerességéért március 30.
A keresőmarketing szerepe és lehetőségei a könyvpiacon Sziebig Péter ügyvezető Klikkmánia - keresőmarketing ügynökség április 15.
Dr. Földy Ferenc Európa-jogi szakjogász III. EURES állásbörze október 11. EUvonal EU Tájékoztató Szolgálat.
Web 2.0 Tanárok a Web 2.0 idején Csoma Katalin ELTE PPK Neveléstudomány Doktori Iskola.
Internethasználat  Minden jog fenntartva. Az internet kialakulása Az internet az egész világot behálózó számítógép-hálózat. Az internetet kezdetben.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: –Kommunikáció –Hardver megosztás.
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Tanév előkészítő fórum szeptember Bedőné Fatér Tímea Szakmai blog: Magyartanítást.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
Egészségügyi Ágazati Portál
Kulcsrakész Közgyűjteményi Portál
Internet-szolgáltatások I/13. évfolyam
Navigáció az Interneten:
EU Tájékoztató Szolgálat
Tarcsi Ádám, egyetemi tanársegéd ELTE Informatikai Kar
Előadás másolata:

Portálok Porta: kapu, bejárat, kirakat. Olyan web-alapú szolgáltatás, amely információkat biztosít a felhasználó mindennapi munkájához és szórakozásához. Dinamikusan változó internetes lapok sokasága.

Portálok története Elődjük: Tematikus linkgyűjtemények Szabad szavas keresők Keresőgépek plusz szolgáltatásai Pl. napi hírszolgáltatás Egyes nyitólapok plusz szolgáltatásai Cél: látogató-csalogatás, helyben tartás

Tartalma, feladatai Tájékoztatás: Hírek Közhasznú információk Interaktivitás: Fórum, chat, vendégkönyv Letöltések Szolgáltatás: Tárhely Kereskedelem Szórakoztatás Online játékok Csevegő-szobák Kedvenc linkek

Tulajdonságai Kereshető, kategorizálható linktár, tartalomtár Dinamikus testre szabhatóság Interaktív kommunikációs eszközök Egyszerű felület Gyorsaság Több szempont szerint csoportosítható

Típusai Horizontális (általános) Vertikális (tematikus) Vállalati (Intranet) ARL „tudós portál” Egyéni

ARL „tudós portál” Tartalma: Virtuális tájékoztató Megosztott munkaterületek Segédeszközök a publikáláshoz Bejutási lehetőség kereskedelmi adatbázisokhoz Elektronikus szakmai tezauruszok

Jövő útja Vertikális terjedése Testreszabhatóság Átjárhatóság, csere Közös személyi portál

Hazai portálok Ős: internetto Tematikus linkgyűjtemények –Startlap –Kapu –Hudir Vertikális –Hírkereső –zene.net –egyszervolt.hu –prim

Hazai portálok Horizontális –szegedvaros.hu – –magyarorszag.hu Vertikális –Hírkereső –zene.net –egyszervolt.hu –Prim –Stop –startlap