@ccess:az információs társadalom fejlesztési stratégiaalkotási projektje A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az információs társadalom helyzete Magyarországon
Advertisements

Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
NHH sajtótájékoztató Mobilvégződtetési-díjak és Versenyélénkítés a mobil-piacon Pataki Dániel, elnök Ludányi Edgár, közgazdasági főigazgató-helyettes.
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
Digitális kompetenciák a pedagógusképzésben Jelli János Apor Vilmos Katolikus Főiskola (HU) Námesztovszki Zsolt Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző.
Internetes attitűdváltozások a felsőoktatási hallgatók körében 2002–2007 Dr. Vig Zoltán augusztus 26.
2007. június 19.Pozsony Varga Zoltán június 19.Pozsony Varga Zoltán CÉLOK •Internet használat növelése, magyar nyelvű kultúra elterjesztése, esélyegyenlőség,
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
Mobil e-ügyintézési rendszer kifejlesztése
V. ETR Konferencia április Dr Majó Zoltán, egyetemi adjunktus
A kritikus infrastruktúra védelem nemzetközi háttere és a magyar nemzeti program kialakítása, az ebből fakadó szakmai feladatok Balatonföldvár, március.
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
Emeltszintű Etanácsadó Otthoni internetes ügyintézés Készítette: Horányiné Horváth Viktória Csilla.
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
Elektronikus számlabemutatás és fizetés
Internetes bankok piacformáló hatása
A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg BÁCSKIR TIOP / LAKITELEK Könyvtári.
A határ, mint innovációs megújulási tengely INNOAXIS projekt-nyitó konferencia. Csanádi Attila PhD hallgató november 16. Szabadka Az Információs.
Zalai Borút Egyesület N ő a Tudás N ő a Piac Borászok piaci esélynövelése a határmentén.
„Két keréken Szatmárban“
@ccess:az információs társadalom fejlesztési stratégiaalkotási projektje Sajtótájékoztató 2007 január A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország.
A magyar háztartások fizetési szokásai
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
JUHÁSZ GYULA REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA TIOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési.
Közigazgatási technológia
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Mi akadályozza és mi segíti Magyarországon az internet alapú audiovizuális szolgáltatások terjedését? Rozgonyi Krisztina NHH Tanácstag Hírközlés 2006 CEBC.
Az információs ipar teljesítménye Európai Unió, Magyarország, Amerikai Egyesült Államok.
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
2010. Június 4. – MNB Konferencia „Fókuszban a lakossági megtakarítások” Személyes pénzügyek Lehetőségek és kihívások.
Kutatás Üzleti Információ Informatika 1081 Budapest, Csokonai u 3. Telefon: Fax: Az e-kormányzat és az elektronikus.
| június 27. | MKT vándorgyűlés E-kormányzat és versenyképesség Dr. Paál Péter MKT Informatikai Szakosztály Vezérigazgató, IBM Magyarország.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
Infó-kommunikációs technológia, mint kritikus infrastruktúra védelmi faktor Napjaink egyik világméretekben egységesen felismert és értelmezett jelensége.
EUREKA - eConTec EUREKA: EU piacorientált K+F együttműködés Versenyképesség növelése az ipari és a technológiai kutatások koordinálásával.
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK
2007 augusztus 27.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 július ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2007 november 28.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 október ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
INTERREG IIIC Szolnok, INTERREGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INTERREG PROGRAMOK MAGYARORSZÁGON „Centurio Szeminárium” RÓZSA Diána Program menedzser,
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 BÁTAAPÁTI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC. TETT.
TETT KUTATÁS NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2009 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Együtt a vállalkozásokért Zala megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Dömökné Srágli Lívia projektmenedzser.
Csengersimáért Közhasznú Egyesület Asociaţia fără scop Csengersimáért Comuna Dorolt Pusztadaróc Önkormányzat „Két keréken Szatmárban“ „On two wheels in.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
Szélessávú tervek és akciók
„Egészséges étel az egészséges életért”
IKT ÉS ISKOLAFEJLESZTÉS eLEMÉR Projektkonferencia –2010. okt. 21. Leövey Gimnázium, Budapest.
Miért nem internetezik mindenki? Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ Internethajó Be kell hozni a hátrányt,
Budapesti liturgiai felmérés 2012 Válaszadók száma: 26 fő.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
Gergely László Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet
© , Hedz Magyarország Kft. Az elektronikus díjbeszedés perspektívái Győztesek felősége - Tájkép csata után Számlakibocsátok és bankok egy asztal.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával,
Jene Károly Dolphin Kft.  Hogyan kerültünk közel az elektronikus számlázáshoz?  e-Számla megoldásaink  PKI megoldásunk  EDI megoldásunk  PKI bevezetés.
A Digitális Jólét Program megvalósítása
VMR.cool 2009 – Felmérés az internetező fiatalokról
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
Előadás másolata:

@ccess:az információs társadalom fejlesztési stratégiaalkotási projektje A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. Jelen dokumentum tartalmáért projekt a felelős. A dokumentum nem az Európai Unió álláspontját képviseli.

@ccess:az információs társadalom fejlesztési stratégiaalkotási projektje Nemzetközi Konferencia 2007 április A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. Jelen dokumentum tartalmáért projekt a felelős. A dokumentum nem az Európai Unió álláspontját képviseli.

A projekt célkitűzései az információs társadalom fejlesztési stratégiaalkotási projektje, melynek címe kitűnően tükrözi a projekt általános célkitűzését: az információs társadalom megvalósulásának felgyorsítása a célterületeken, innovatív megoldásokon keresztül. az információs társadalom fejlesztési stratégiaalkotási projektje, melynek címe kitűnően tükrözi a projekt általános célkitűzését: az információs társadalom megvalósulásának felgyorsítása a célterületeken, innovatív megoldásokon keresztül. A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. Jelen dokumentum tartalmáért projekt a felelős. A dokumentum nem az Európai Unió álláspontját képviseli.

A projekt május 1-jén indult, és augusztus 31-én zárul. A projekt május 1-jén indult, és augusztus 31-én zárul. A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. A projekt lefolyásának menete a kommunikációs és információtechnológiai infrastruktúra teljes körű felmérésével kezdődött. A projekt lefolyásának menete a kommunikációs és információtechnológiai infrastruktúra teljes körű felmérésével kezdődött. A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. Jelen dokumentum tartalmáért projekt a felelős. A dokumentum nem az Európai Unió álláspontját képviseli.

Kérdőíves felmérés 500 elemű minta 500 elemű minta A vizsgálati halmaz 3 csoportja: A vizsgálati halmaz 3 csoportja: 1. Lakosság 2. Gazdasági társaságok 3. Közigazgatási A feltett kérdések vonatkoztak A feltett kérdések vonatkoztak 1. Informatikai technológiai felszereltség szintjére 2. Informatikai ismeret mértékére 3. Információs társadalom fejlődéséhez való hozzáállásra A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. Jelen dokumentum tartalmáért projekt a felelős. A dokumentum nem az Európai Unió álláspontját képviseli.

Lakosság számítógéppel való ellátottsága Asztali számítógépNotebookPDA (%) nincs számítógépe13,9267,0197,42 1 számítógéppel rendelkezik58,7629,382,32 2 számítógéppel rendelkezik20,883,090,26 2-nél több6,440,520,00

Lakossági számítógép használat

Háztartások internet hozzáférése Internet-hozzáférés formája(fő)(%) Nincs12832,99 Modemes (analóg/ISDN)6516,75 Szélessávú (kábelnet/DSL)17444,85 Bérelt vonal51,29 Vezeték nélküli (GPRS, stb.)112,84 Egyéb51,29

Lakossági internet-használat szempontjai 1. Kényelem (49%) 2. Gyorsaság (22%) 3. Elérhetőség (16%) 4. Alacsony ár (11%) 5. Biztonság (2%) A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. Jelen dokumentum tartalmáért projekt a felelős. A dokumentum nem az Európai Unió álláspontját képviseli.

Internet használata 1. postafiók kezelése 2. Web-böngészés 3. Írott csevegés, zenék illetve filmek letöltése, elektronikus szótár használata, játék 4. Élőhangos beszélgetés, fórumolvasás, saját honlap illetve weblog készítése A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. Jelen dokumentum tartalmáért projekt a felelős. A dokumentum nem az Európai Unió álláspontját képviseli.

Lakosság és az infokommunikációs eszközök használata

A lakosság szokásai a különböző fizetési módokra vonatkozóan A lakosság elsősorban a készpénzes fizetést preferálja, azonban terjed a bankkártyával való fizetés is. A „régebbi” fizetési módok közül még mindig jelentős a készpénzmozgással is járó postai pénzfeladás. A lakosság elsősorban a készpénzes fizetést preferálja, azonban terjed a bankkártyával való fizetés is. A „régebbi” fizetési módok közül még mindig jelentős a készpénzmozgással is járó postai pénzfeladás. Az SMS fizetés nagyobb teret fog kapni a jövőben. Az SMS fizetés nagyobb teret fog kapni a jövőben. A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. Jelen dokumentum tartalmáért projekt a felelős. A dokumentum nem az Európai Unió álláspontját képviseli.

E-társadalom Az emberek közel fele azt mondta, hogy az IT közhaszna egyértelmű, és hogy van ma egy „társadalom”, mely mindenkinek kedvez. Az emberek közel fele azt mondta, hogy az IT közhaszna egyértelmű, és hogy van ma egy „társadalom”, mely mindenkinek kedvez. A többi válaszadó nem látja ennyire egyértelműen pozitívnak a helyzetet. Nagyon sokan úgy vélik, hogy az IT inkább káros, mint hasznos, úgy vélik el fogunk kényelmesedni. A többi válaszadó nem látja ennyire egyértelműen pozitívnak a helyzetet. Nagyon sokan úgy vélik, hogy az IT inkább káros, mint hasznos, úgy vélik el fogunk kényelmesedni. A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. Jelen dokumentum tartalmáért projekt a felelős. A dokumentum nem az Európai Unió álláspontját képviseli.

Gazdasági társaságok önértékelése 6 – nagyon jó … 1 - rossz

Gazdasági társaságok számítógépei (%) Számítógépek száma asztali számítógép hordozhatóPDAszervergép 012,5046,2587,5078,75 128,7533,7511,2515, ,0018,751,256, ,751,250,00

Gazdasági társaságok internet hozzáférése

Közigazgatási szervezetek internet hozzáférése

A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. Jelen dokumentum tartalmáért projekt a felelős. A dokumentum nem az Európai Unió álláspontját képviseli.

Gazdasági szervezetek online beszerzései

Gazdasági társaságok online értékesítései

Közigazgatási szervezetek ügyfélszolgálati formái

Közigazgatási szervezetek internetes szolgáltatásai

A projekt első legfontosabb feladata Felvilágosítsa az embereket, hogy az Információs Társadalom milyen lehetőségeket rejt magában. Felvilágosítsa az embereket, hogy az Információs Társadalom milyen lehetőségeket rejt magában. Milyen hátrányt szenved el az, aki késve, vagy egyáltalán nem csatlakozik ehhez a gyorsan fejlődő területéhez a mai kornak. Milyen hátrányt szenved el az, aki késve, vagy egyáltalán nem csatlakozik ehhez a gyorsan fejlődő területéhez a mai kornak. A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. Jelen dokumentum tartalmáért projekt a felelős. A dokumentum nem az Európai Unió álláspontját képviseli.

A projekt legfőbb célja Stratégiák, fejlesztési programok kidolgozása Stratégiák, fejlesztési programok kidolgozása Cél: Cél: 1. A térség versenyképességének javítása 2. A lehetőségek és hajtóerők kihasználása A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg. Jelen dokumentum tartalmáért projekt a felelős. A dokumentum nem az Európai Unió álláspontját képviseli.

Köszönöm a figyelmüket!