A MEGÚJULT AGRÁRKAMARA BEMUTATKOZIK. A TÖRVÉNY KULCSELEMEI: ALANYI JOGÚ TAGSÁG: mezőgazdaság, élelmiszeripar, agráripar, vidékfejlesztés EGYSÉGES ORSZÁGOS.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Advertisements

Az iskolai szociálismunka
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igénybe vehető szolgáltatások Lászlóné Tanács Edina szolgáltatási igazgató november 15.
A CIVIL SZERVEZETEK ÉS A MAGYAR NEMZETI VIDÉKI HÁLÓZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK IV. KONFERENCIÁJA Szolnok, március 22. DR. BARANCSI.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP)
Az új típusú szövetkezetek hatásai az agrárfejlődésre Vajdaságban Ricz András MRTT Vándorgyűlés Gödöllő
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Az ÚMVP intézményrendszere
MNB – Felügyeleti integráció
MNB felügyeleti integráció
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon Villány-Siklós borút Egyesület (1994) Balatoni Borutak szövetsége (2003) Magyar Borutak szövetsége (2003)
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
Baranya Megyei Területi Agrárkamara
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Agrártámogatások Készítette: Gulácsi Edit V.évfolyam Szeged, április 13.
„A BAKONYÉRT” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület bemutatása
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
Új utakon a Magyar Nyomda- és Papíripari Szakmai Szövetség FAIRPRINT február 4. Hajdúszoboszló Dr. Peller Katalin.
Magyar Állatorvosi Kamara Célok és eredmények Kaposvár, február 01.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Hungarikumok a Parlamentben II Gyaraky Zoltán főosztályvezető Gőgös Zoltán államtitkár.
Szakmai gyakorlatom bemutatása
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
2003. november 25.FVM e-agrárium1 Magyar Információs Társadalom Stratégia e-agrárium Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Informatikai Főosztály.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
KÜLGAZDASÁGI ÉS KÜLÜGYMINISZTÉRIUM A külgazdasági kormányzat fókuszában a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősítése, a kkv-k piacra jutásának segítése.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozat.
AGRÁRINNOVÁCIÓS MŰHELY A RÓNA – JUH Klaszter innovációs hatékonyságának növelése ÉAOP
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
Mezőgazdasági szaktanácsadás uniós és hazai rendszere VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. ISBN száma:
Oldal: Győr – Moson - Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara… … a vállalkozásokért!
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
EIP Kálmán Tímea Nagyvázsony, április 22.. Európai Innovációs Partnerség (EIP) a VP-ben.
BEPTRA „ Legjobb gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Záró konferencia HURO0901/138/2.1.2.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
CSMKIK Ipari Tagozat évi stratégiája Január.
Önkéntes kamarai tagság Összesen: 350 Pásztó: 38 (11%) Kötelező kamarai regisztráció Összesen: Pásztó: (15%) Cél: közhiteles, naprakész adatbázis.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
2009.november 30. dr. Szilágyiné Baán Anna titkár.
Az NPK működése és céljai a kerekasztal tárgyalásokon Habár fölül a gálya… Sonkád,
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
„Menetrend” Kórházi – Klinikai Területi Szervezet megalakulására vonatkozó speciális és általános szabályok időrendben.
az önkéntes kamarai tagság
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara bemutatása
Agrár- és Gazdaságtudományi Kar
A személyszállítási közszolgáltatások hatékonyabb ellátását célzó integrált utas-tájékoztatási, jegyértékesítési és forgalomirányítási rendszer (HKIR.
A kamarák, mint köztestületek lehetséges szerepe a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítésében.
Előadás másolata:

A MEGÚJULT AGRÁRKAMARA BEMUTATKOZIK

A TÖRVÉNY KULCSELEMEI: ALANYI JOGÚ TAGSÁG: mezőgazdaság, élelmiszeripar, agráripar, vidékfejlesztés EGYSÉGES ORSZÁGOS KAMARA, megyei szervezetekkel MEGERŐSÍTETT KÖZTESTÜLETI SZEREPKÖR, KIBŐVÜLT KÖZFELADATOK: cél a szektor versenyképességének erősítése SZAKMAI OSZTÁLYOK, egységes tagnyilvántartási rendszer A évi CXXVI. törvény a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról

A törvény hatályba lépett: augusztus 1. Regisztráció a választásokra: augusztus 1 - november 30. Átmeneti Elnökség: augusztus 6-tól Megyei kamarai választások: február Országos küldöttek megválasztása: március 9. Az új kamara alakuló közgyűlése: március 28. A MEGALAKULÁS MENETRENDJE:

AZ ÚJ NEMZETI AGRÁRKAMARA… ilyen lesz: Önkéntes tagság: ~ 11 e tagAlanyi tagság: ~ 300 ezer tag Önálló megyei kamarák Egyetlen országos kamara Heterogén szervezetekEgységes szervezet Változó szolgáltatási szint Egységes szolgáltatáspaletta ilyen volt: CSEKÉLY SÚLYÚ SZERVEZET ERŐS, LEGITIM KÖZTESTÜLET

I. MEZŐGAZDASÁGÉRT FELELŐS ELNÖKHELYETTES AZ ÚJ KAMARA SZAKMAI OSZTÁLYAI: 1.Szántóföldi növénytermesztési osztály 2.Kertészeti osztály 3.Növénytermesztési beszállítóipari és kereskedelmi osztály 4.Állattenyésztési osztály 5.Állattenyésztési beszállítóipari és kereskedelmi osztály 6.Mezőgazdasági végtermék-kereskedelmi osztály

II. ÉLELMISZERIPARÉRT FELELŐS ELNÖKHELYETTES 7.Malom- és sütőipari osztály 8.Húsfeldolgozási osztály 9.Tejfeldolgozási osztály 10.Dohány- és dohánytermék osztály 11.Szőlőtermesztési, borászati és italgyártási osztály 12.Élelmiszer-feldolgozási és -kereskedelmi osztály

III. VIDÉKFEJLESZTÉSÉRT FELELŐS ELNÖKHELYETTES 13.Agrárgazdasági szolgáltatási és szövetkezeti osztály 14.Erdőgazdálkodási, vadászati és halászati osztály 15.Agrár környezetgazdálkodási, vízgazdálkodási és innovációs osztály

AZ ÚJ KAMARA FELADATKÖREI AZ AGRÁRIUM ERŐS ÉRDEKÉRVÉNYESÍTŐ KÖZTESTÜLETE A KORMÁNYZAT ELSŐ SZÁMÚ SZAKMAI TÁRGYALÓPARTNERE A TAGOK VERSENYKÉPESSÉGÉNEK HATÉKONY TÁMOGATÓJA A HAZAI TERMELŐK ÉRDEKVÉDŐJE A BEL- ÉS KÜLPIACOKON A KORREKT PIACI MAGATARTÁS ŐRE AZ ÉLELMISZERLÁNCON BELÜL

A MEGVALÓSÍTÁS ESZKÖZEI 1. GYAKORLATORIENTÁLT TAGI SZOLGÁLTATÁSOK 2. LOBBIZÁS A KEDVEZŐ AGRÁRPOLITIKAI DÖNTÉSEKÉRT CÉL: a tagok versenyképességének növelése CÉL: a kedvező vállalkozási környezet kialakítása 3. A MAGYAR AGRÁRIUM NEMZETKÖZI ÉRDEKVÉDELME CÉL: egyenlő versenyfeltételek a magyar élelmiszereknek

TEHÁT MIT KAPNAK A TAGOK AZ ÚJ AGRÁRKAMARÁTÓL…? SZAKMAI TÁMOGATÁST JOGI TÁMOGATÁST INFORMÁCIÓT PIACOT PÉNZT

PÉNZ Naprakész tájékoztatás a támogatási jogcímekről, feltételekről Kedvezményes finanszírozási, biztosítási konstrukciók a tagoknak Pályázatfigyelés, segítség a pályázatok adminisztrációjában Támogatások sikeres lehívásának segítése (kérelmek adminisztrációja) Agrárfejlesztési programok kezdeményezése és lebonyolítása Kamarai kártya: kedvezményes beszerzési kondíciók a tagoknak

PIAC Elektronikus piactér, kereslet-kínálati és export-import adatbázis Közösségi értékesítési hálózatok szervezése Piacra jutást segítő programok kezdeményezése és lebonyolítása Marketing és értékesítési tanácsadás, képzések a tagoknak Közösségi marketingprogramok a magyar élelmiszereknek itthon és külföldön A piaci visszaélések kiszűrése: etikai kódex, választott bíróság, a piaci szereplők minősítése Kiállítások, vásárok szervezése, kedvezményes részvétel

INFORMÁCIÓ Exportpiaci országinformációk Növényvédelmi előrejelzés Földügyekkel kapcsolatos felvilágosítás Hetente frissített KAMARAI PIACFIGYELŐ szolgáltatás Agrometeorológia Naprakész tájékoztatás a támogatási és pályázati jogcímekről, feltételekről, határidőkről Közérthető tájékoztatás a szektort érintő hazai és külföldi jogszabályokról

JOGI TÁMOGATÁS A tagok támogatása, képviselete hatósági ügyekben Jogi szaktanácsadás, jogsegélyszolgálat A tagok jogvitáinak kamarán belüli rendezése a választott bíróságokon Szerződésminták, jogi ajánlások a tagoknak A tisztességes piaci magatartás felügyelete az élelmiszerláncon belül, fellépés a visszásságok ellen Kamarai részvétel a helyi földügyi bizottságokban

KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET! Vendégh Edit 0630/ NAK Tolna Megyei Szervezete vidékfejlesztésért felelős alelnök