MÉDIATÉKA Az Egyetemi Könyvtár multimédiás szolgáltatása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZTE Klebelsberg Könyvtár
Advertisements

Keresés a számítógépes katalógusokban
A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár hat fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra fontos információkhoz.
2006. szeptember 20. Vámospércs "Új szolgáltatások a könyvtárban az Internetre építve" Moldován István OSZK MEK osztály
Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány Idegenek a kertemben – filmgyűjtemény fejlesztése Előadó: Füredi Zoltán AZ EURÓPAI INTEGRÁCIÓS ALAP KEDVEZMÉNYEZETTJEINEK.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
SZTE KLEBELSBERG KÖNYVTÁR Különgyűjtemények Zenei és Audio-vizuális Dokumentumok Gyűjteménye Nagy Anita SZTE Klebelsberg Könyvtár november 20.
Monor, október 12. Paulovits Erika
V. ETR Konferencia április Dr Majó Zoltán, egyetemi adjunktus
Céginformáció Június 6. Értékesítési és kockázatkezelési technikák a pénzintézeti gyakorlatban Szalkai Éva.
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Egy-egy ország leggazdagabb könyvtári gyűjteményei a nemzeti könyvtárak.nemzeti könyvtárak A világon kb. 160 nemzeti könyvtár van. Az adott ország publikációinak.
Online Katalógus aleph.nyf.hu.
ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat Egyetemi Könyvtár Használati útmutató az új WEBOPAC katalógushoz.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek Tematikus információforrások
Online elérhető szótárak július 15. Hol találom? Az Egyetemi Könyvtár honlapjáról Az.
Minkó-Csontos Anna SZTE EK Könyvtárhasználati tájékoztató.
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Az Országos Széchényi Könyvtár szolgáltatásai
Könyvtár- és informatikai alapismeretek Tematikus információforrások Neveléstudomány Dr. Ficzkó Ildikó SZTE Egyetemi Könyvtár
Vida Andrea SZTE Egyetemi Könyvtár.
Európa és a magyar könyvtári jogszabályok Dr. Kenyéri Katalin NEMZETI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG MINISZTÉRIUMA Könyvtári Főosztály INFORMATIO MEDICATA október.
május 6. A zenei könyvtáros képzés lehetőségei az egri Eszterházy Károly Főiskolán Tóvári Judit.
A tudományos munka néhány szerzői jogi vonatkozása
Készítette: Gyugel Dina Dalma.  Manapság a könyvtárakban, számítógép nélkül nem tudnának a könyvtárosok semmit sem használni, mivel a legtöbb könyvtárban.
Könyvtárhasználat.
A médiatár jövője a digitalizálás tükrében
Műszaki tudományok az interneten
SZOLGÁLTATÁSOK A különféle könyvtár típusok
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
„A finnugor örökség digitalizálása és automatizált feltárása” szeptember 14. Hungarológia és a Magyar Elektronikus Könyvtár Moldován István Országos.
A könyvtárak szerepe az információs társadalomban
Az elektronikus könyvtárak az olvasók szolgálatában avagy, mit nyújt az OSZK a hálózaton Moldován István OSZK MEK Osztály A könyvtáros.
Budapest, Hungary, 21st World Congress on Reading 1 Elektronikus könyvtár(ak) az olvasás szolgálatában Moldován István OSZK
ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR E-SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG BIBLIOTHECA NATIONALIS HUNGARIAE E-könyvek az elektronikus könyvtárban K2 kísérleti műhely szakmai.
Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Ezúton.
Könyvtári informatika II.
Hozzáférés és szerzői jog - a digitális könyvtári archívumok Dr. Szinger András Artisjus.
Kedves Olvasóink! Sajnálatos módon előfordul, hogy az online katalógusunk átmenetileg nem elérhető. Helyette használható:
Folyóiratok feldolgozása Keveházi Katalin november 27.
és segíteni az embereket, akik hozzá akarnak férni ezekhez.
A könyvtárak rendje Hozzáférhetőség szempontjából a könyvtárakban megkülönböztethetünk zárt raktárat és szabadpolcos tárolást. A zárt raktárhoz csak a.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
Beszélgessünk a MOL Könyvtáráról Készítette: Kaposi Józsefné és munkatársai október 25.
1 EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT K-21 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROJEKT A projekt eredményeinek bevezetéséért felelős csoport bemutatkozása.
Az Egyetemi Könyvtár metszetgyűjteményének feltárása és elérhetővé tétele az integrált könyvtári rendszerben Mező CsabaBudapest, március 5.
Szakirodalomkeresési lehetőségek Sporttudomány és határterületei.
Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár
A Nemzeti Könyvtár internetes szolgáltatásai benne a Magyar Elektronikus Könyvtárról bővebben Góczán Andrea augusztus 2.
SZTE KLEBELSBERG KÖNYVTÁR Különgyűjtemények
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
SZTE OPAC, adatbázisok A szakirodalmi keresés kezdő lépései Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
KÖNYVTÁRAK MINT TUDÁSKÖZPONTOK. Yoneji Masuda, 1988 információ tengelyű gazdaság felosztása.
Dr. Hegyi Ádám adjunktus SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék Könyvtár- és informatikai alapismeretek.
Könyvtár: Nagyobb mennyiségű könyvnek rendszerezett (közhasználatra szánt) gyűjteménye. Szerepe: beszerezni, őrizni, hozzáférhetővé tenni a tudást és az.
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR E-SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG BIBLIOTHECA NATIONALIS HUNGARIAE Tömegek a közgyűjtemények szolgálatában Jó példák és tanulságok.
Könyvtártípusok és funkcióik. Könyvtár dokumentumtár információtár.
Keresési módszerek könyvtári katalógusokban. A könyvtári katalógus funkciója A könyvtár állományában meglévő dokumentumok feltárása Az egyes példány adatainak.
Tehetséggondozás mozgóképkultúra és médiaismeret
Használd jól a könyvtári katalógust!
Multimédiás, interaktív Moodle tesztkérdések Molnár Tamás
Az előadás témája: DIGITÁLIA: Ahogy egyre jobban öregszem...
ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat Egyetemi Könyvtár
Rövid ismertető a gyűjteményről és a szolgáltatásokról
MIÉRT éppen a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar?
3. osztályban.
Filmes példaalkalmazás I.
Előadás másolata:

MÉDIATÉKA Az Egyetemi Könyvtár multimédiás szolgáltatása Molnár Tamás, Mészáros Zoltán Automatizálás Fejlesztési Osztály Digitalizáló Csoport digit@bibl.u-szeged.hu

mi a Médiatéka? csak helyben használható filmes szolgáltatás az SZTE polgárai vehetik igénybe tanuláshoz, kutatáshoz nyújt segítséget helye: Zenei Gyűjtemény honlapja: http://www.bibl.u-szeged.hu/mediateka

dokumentumfilmek műfajok tudományos ismeretterjesztő filmek portréfilmek riportfilmek dokumentumesszék választék az SZTE mind a tizenegy karán folyó képzéshez igazodik

játékfilmek irodalmi adaptációk (főként klasszikusok, de igényes modern feldolgozások, valamint színpadi közvetítések is) művészfilmek, kultuszfilmek magyar vonatkozású filmek

koncertfilmek színházi felvételek koncertfelvételek operafilmek

jogi helyzet Nem ütközik-e jogszabályba ez a szolgáltatás? Nem! Az 1999. LXXVI. A szerzői jogról szóló törvény lehetőséget biztosít arra, hogy oktatási, kutatási célból műsorokat rögzítsünk és azokat szolgáltassuk.

részletesebben belső intézményi célra jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja tudományos kutatáshoz szükséges kutatás vagy egyéni tanulás céljára Bővebben lásd a honlap „kérdések és válaszok” menüpontját!

a szolgáltatás menete 1. keresés a honlapról kiindulva („keresés” menüpont) az online katalógusból a raktári kikérőből tárgyszavak dokumentumfilm játékfilm koncertfilm

a szolgáltatás menete 2. a filmek rekordjából lejátszható a harminc másodperces előzetes a kiválasztott film helyrajzi számának kikeresése (pl. MT00238_2) a Zenei Gyűjtemény könyvtárosa beállítja a megfelelő DVD-t, amit a hat televízió bármelyikén megtekinthetünk