Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
V.: Gazdaságélénkítési eszközök az MKB Bank finanszírozási gyakorlatában.
Hazai és uniós kedvezményes finanszírozási lehetőségek
Önkormányzatok finanszírozása
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 P RINCZ A TTILA H ÁLÓZATI KOORDINÁCIÓ VEZETŐ. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése,
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
V.: Újra előtérben a fejlesztési lehetőségek.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
A hitelgarancia szerepe a vállalkozások forrásbevonásában Király Zsolt marketing igazgató Hitelgarancia Zrt február 2.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
Vállalkozási ismeretek
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája, Debrecen,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
JEREMIE Programok módosulásai
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Vállalkozási ismeretek
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
Az NHP második szakaszának eredményei és kilátásai
A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
III. MEGYEI GAZDASÁG- FEJLESZTÉSI KONFERENCIA A MAGYAR FEJLESZTÉSI BANK ÁLTAL NYÚJTOTT FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE.
MFB Rt. a hazai bankszektorban – A tulajdonos, a tulajdonjog gyakorló – A Bank társadalmi szerepvállalása – A Bank tevékenysége 2.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
BRUNDA GUSZTÁV vállalkozásfejlesztés, innovációs menedzser szakközgazdász KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. befektetési, és fejlesztési.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
III. További finanszírozási alternatívák
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
Válságkezelés Fejlesztéssel ! Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Muzamel László szeptember 17.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban Előadó: Gáspár Csaba és Baloghné Nagy Ildikó 1. 04.04.2017

Soha nem látott FORRÁSBŐSÉG van jelen! MNB Növekedési Hitelprogram I – II. MFB Vállalkozásfinanszírozási Program KA-VOSZ Széchenyi Kártya Hitelprogram MV Zrt. Új Széchenyi Hitelprogram EXIM Bank export hitelek 2. 04.04.2017

MNB Növekedési Hitelprogram I. eredmények 2013.06.01. – 2013.09.15. között összes kihelyezés: 1.195 millió HUF, ebből - 561 millió HUF kiváltás (47%) - 634 millió HUF új hitel (53%) !!! 774 millió HUF agrárium (65%) !!! 3. 04.04.2017

MNB Növekedési Hitelprogram II. I. Pillér - forgóeszköz, beruházási, EU támogatás megelőlegezés II. Pillér - HUF és deviza hitelek kiváltása (max. 10%!!!) Hitelfelvevők köre: - kis- és középvállalkozások (kkv-k); Állami/önkormányzati tulajdon < 25% Alapítás 2013. augusztus 31. előtti (kivéve ingatlan fejlesztésre létrejött projekt cégek) Az NHP második szakaszban kaphat őstermelő, családi gazdálkodó!!! TAKARÉK szűkítés: Kezdő vállalkozás nem (1 teljes lezárt év); Tulajdonosi kör nem lehet: hitelintézet kapcsolt vállalkozása; tulajdonosa az adott hitelintézet vezető beosztású dolgozója, illetve annak közeli hozzátartozója; 4. 04.04.2017

MNB Növekedési Hitelprogram II. Hitelcél: I. pillér - forgóeszköz (Szmt. 28.§ (2)-(4); 29. § (2); - beruházás (Szmt. 25,26,27 §-ai); - EU támogatás előfinanszírozás. II. pillér - hitelkiváltás HUF és deviza; ( folyószámlahitel nem!); - max. I. pillér 10%-áig! Nem folyósítható kölcsön: Ingatlan nyilvántartásban lakóingatlan, üdülő. A vállalkozás üzleti célját nem szolgáló eszköz beszerzésére (szgk. csak szállítás) Kölcsönfelvevő közvetett vagy közvetlen tulajdonosaitól, vezető tisztségviselőitől, vezető állású munkavállalóitól vagy ezek közvetlen hozzátartozóitól történő beszerzésekre (tárgyi eszk. és forgóeszköz sem!) 5. 04.04.2017

MNB Növekedési Hitelprogram II. Igénybevétel: - szerződéskötés: 2014. december 30-ig, adatszolgáltatási határidőket is figyelembe véve 2014. december 22. folyósítás: 2014. december 31-ig, Önerő: - forgóeszköznél nincs - beruházásnál minimum 20% Összegek: - ügyfélcsoport maximum 10 milliárd HUF - legkisebb hiteligény 3 millió HUF - nincs keret allokáció előre! Lejárat: - forgóeszköz, vagy szabad felhasználású hitel kiváltása esetén 1 év - egyéb hiteleknél 10 év, de 2024. december 31. 6. 04.04.2017

MNB Növekedési Hitelprogram II. Díjak: - teljes banki árazás 2,5 % / év; (kezesség esetén csak 2,0 % / év !) egyéb csak a 3. személynek fizetett (pld. értékbecslő); nem szerződésszerű teljesítés esetén késedelmi díjak; igénybe nem vett hitel után 2 % egyszeri (nem időarányos) rendelkezésre tartási jutalék. Biztosítékok: - szokásos bankári biztosítékok - AVHGA-GHG csak kivételes esetben!!! - kiváltó hiteleknél az eredeti hitel biztosítékai is 7. 04.04.2017

Vállalkozásfinanszírozási Program 2006. óta közvetítő partner: 04.04.2017 8

MFB Vállalkozásfinanszírozási Program A hitelfelvevők köre Magyarországi székhellyel rendelkező: egyéni vállalkozás, egyéni cég gazdasági társaság szövetkezet európai részvénytársaság Hitel összege: 5–3.000 millió HUF 9. 04.04.2017

MFB Vállalkozásfinanszírozási Program A program keretében finanszírozható: tárgyi eszköz vásárlás, fejlesztés, saját gyártás, a beruházáshoz, fejlesztéshez közvetlenül kapcsolódó szabadalmi jog, licenc, know-how vagy nem szabadalmazott technikai tudás (immateriális javak) vásárlásához, Saját forrás mértéke: A beruházás nettó – vagy amennyiben a vállalkozás áfa visszaigénylésére nem jogosult, bruttó – bekerülési értékének legalább - csekély összegű támogatás esetén 10%-a - regionális csoportmentességi támogatás esetén 25%-a 10. 04.04.2017

MFB Vállalkozásfinanszírozási Program Kamat: 3 havi EURIBOR + 5 %/év, (jelenleg 5,293 %/év) Folyósítási jutalék: egyszeri 1 % Projektvizsgálati díj: egyszeri 1 % Rendelkezésre tartási jutalék: 0,4 % Rendelkezésre tartási idő: legfeljebb 3 év Lejárat: legfeljebb 15 év Türelmi idő: legfeljebb 3 év 11. 04.04.2017

Export előfinanszírozási hitel Magyar Export-Import Bank Zrt. által finanszírozott 12. 04.04.2017

Export előfinanszírozási hitel A hitel célja: Hazai vállalkozások részére áru- vagy szolgáltatásexportból származó árbevétel előfinanszírozása Finanszírozott ügyfélkör: Közvetlen exportot teljesítő gazdasági társaság, illetve annak közvetlenül áru beszállítást végző beszállítója. Finanszírozási hányad: Az export/beszállítói szerződés legfeljebb 75 %-a. Devizanem: EUR, USD 13. 04.04.2017

Export előfinanszírozási hitel Futamidő: 2-5 év Tőketörlesztés: 3 vagy 6 havonta, egyenlő részletekben Kamat: Fix kamat. Jelenleg 2,5 % - 3,9 % / év között! Kezelési költség: egyszeri 0,5 % Monitoring díj: egyszeri 300 EUR Speciális dokumentációs szükséglet: Magyar Származási Bizonyítvány 14. 04.04.2017

Köszönjük a figyelmet! 15. 04.04.2017