Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien F.-W.-Raiffeisen-Platz Wien

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MRTT VII. Vándorgyűlés Szabadka, november Az Európai Területi Együttműködés Programok stratégiai kérdései Dr. Hámory Jenő.
Advertisements

Kik vagyunk? Több mint 600 nyertes pályázat, több mint 100 millió Euró támogatás Igazgatóhelyettes, pályázati szakértő.
PIC number – szükséges bármilyen Erasmus + pályázathoz PKE:
DANUBE A transznacionális együttműködési program kialakítása.
Magyar Export-Import Bank Rt.
Groupama Garancia Biztosító Zrt.
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
International Customer Desk
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ambrus Attila.
Az MFB Invest Zrt. tevékenységének bemutatása Buda Sándor Tanácsadási igazgató október 24.
PÉNZÜGYI ISMERETEK A takarékszövetkezeti rendszer
Együttműködés a bérleti konstrukciók gyors és rugalmas kiszolgálásában.
Az Európai Unió létrejötte, bővítésének állomásai
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
Avem încredere EU és üzlet határok nélkül román–magyar üzleti konferencia Egyszerűen a siker felé Befektetési és uniós tanácsadás Romániában Diósi László.
Az Európai Unió nyelvpolitikája
Az Európai Unió története
Az INTERREG közösségi kezdeményezés 2/C modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Luxemburg, Málta,Hollandia
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja Homolka Éva Piac & Profit konferencia „Pénz,de honnan? Pénzszerzés és pénzgazdálkodás”
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” Dakó Andrea Piac & Profit konferencia.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
A nem EU-tagállamok lehetőségei és korlátai az Európai Unió Duna Régió Stratégiájában Lőrinczné Dr. Bencze Edit.
Zökkenő a pályán? A makrogazdasági kiigazítás és a bankszektor fejlődése XIV. Vezérigazgatói Találkozó november Dr. Urbán László, vezérigazgató-helyettes.
Az Ulmi Folyamat és az európai Duna-stratégia
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei IV. negyedév*
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
MTA Regionális Kutatások Központja A MAGYAR RÉGIÓK MEZŐGAZDASÁGI HELYZETKÉPE A KÁRPÁT RÉGIÓBAN Kovács Teréz tudományos főmunkatárs MTA Regionális Kutatások.
EURÓPAI DUNA STRATÉGIA Parkoló pálya vagy gyorsítósáv – Napi Gazdaság Logisztikai konferencia 2010 április 27 Budapest Dr.Doór Zoltán Elnök Magyar Logisztikai.
A Takarékszövetkezeti Integráció bemutatása és elhelyezkedése az önkormányzatok életében
Kormányszóvivői tájékoztató. Lendületbe hozzuk a vállalkozásokat Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
Kormányszóvivői tájékoztató. Tájékoztató a gazdaságról Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 14.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2010 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól December 9.
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
NEMZETKÖZI BANKOLÁS Moór Marianna Március 27.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Együtt a vállalkozásokért Zala megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Dömökné Srágli Lívia projektmenedzser.
AIG központ, New York. ALICO központ, Wilmington.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
ICR technológia és alkalmazási területei DoqSys Business Solutions
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
KEXPORT Klaszter Céljai Őri István KEXPORT Klaszter Bizottság elnöke
Garantiqa Polgármesteri Napok 2009 Felcsuti Péter, Zalakaros október 9.
A határon túli magyarok
A betétbiztosítás.
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
Egyszerűen a devizákkal
Európa regionális földrajza
Zöld út Bemutatkozik a Groupama Garancia Biztosító
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
DUNA A MAGYARORSZÁGI SZAKASZA ÉS DUNAPARTI MAGYAR VÁROSOK.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Egyszerűen a devizákkal
Vállalkozói mikrohitelek
 Az elmúlt években ki kristályosodtak azok az alapelvek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok:  Fenntartható.
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Szabadkereskedelmi társulások
MagNet Magyar Közösségi Bank Piac & Profit Klub Üzleti etikus cégek fóruma június 5. Dakó Andrea.
„ÚJRAKEZDÉS” ISD Dunaferr Zrt a gondoskodó létszámleépítés „ az Acélalapítvány lehetőségei”
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Vállalkozási környezet Ausztriában GYSMKIK Győr, május 5. Külgazdasági és Külügyminisztérium Mautner Márk külgazdasági attasé, Magyar Nagykövetség,
2016. Március 3.. A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Keretében magyarországi.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
Biztos jelen, közös jövő!
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
33. EURÓPA FELOSZTÁSA.
Előadás másolata:

Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien F.-W.-Raiffeisen-Platz 1 1020 Wien

A Raiffeisenbank megalapítója története és filozófiája A Raiffeisen bankcsoportot az osztrák Friedrich Wilhelm Raiffeisen (1818-1888) alapította, aki az akkori társadalom egyik úttörője is volt Raiffeisennek eredetileg az volt a célja, hogy a termelőket és a vidéki lakosságot a közösség adományozásán és befektetésén alapuló banki szolgáltatásokkal segítse és hitelezze 10 évvel az első bank megalapítása után már 600 bank vette át a Raiffeisen bankrendszert, ami abban az időben teljesen újnak számított  Ebből kifolyólag a Raiffeisen bankok Ausztriában még mindig önálló bankok

A Raiffeisen Bankcsoport felépítése Ausztriában kb. 2 Mio. takarékszövetkezet Ausztriában kb 560 Raiffeisen bank kb. 1.700 fiókkal RLB Niederösterreich-Wien és 7 további regionális Landesbank fókusz: kis és középvállakozások és lakossági ügyfelek RZB Holding szerepet kapott fókusz: a nemzetközi Raiffeisen bankcsoport stratégiája

A Raiffeisen Ausztriában - adatokkal alátámasztva Raiffeisen részesedések: ipar, kereskedelem biztosítók média, telekommunikació szolgáltató ipar, turizmus A Raiffeisen bankcsoport a legnagyobb az osztrák bankok között Piaci részesedés: kb. 25 % Az osztrákok kb. 40 % a Raiffeisennél bankol – kb. 4 millió ügyfelet szolgál ki 57.000 alkalmazott Ausztriában => minden 4. osztrák dolgozó a Raiffeisen csoportnál helyezkedik el 100% garanciával rendelkező betéti biztonság

Raiffeisen bankok Európában – 16 országban

Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien AG története 1898-ban az alsóausztriai Raiffeisenbankok alapították “NÖ Genossenschafts-Centralcasse“ néven A 90-es évek végéig az üzleti fókusz elsősorban Alsóausztriára és Bécsre irányult 2004-ben kezdtük el komolyabban együttműködni a magyarországi, a szlovák és a cseh Raiffeisen bankokkal  megalakult a CENTROPE filozófia és ezzel együtt a CENTROPE osztály 2005-ben bevezettük a könnyített számlanyítást a bankok között a Raiffeisen üzleti ügyfeleinek 2010-ben vezettük be a CENTROPE számlát üzleti ügyfeleknek kedvezőbb kondíciókkal

Servicecenter Centrope / International Desk feladataink könnyített számlanyítás Raiffeisen vállalkozói ügyfeleknek Bécsben tanácsadás banki termékekről és általános gazdasági adatokról kapcsolattartás a nemzetközi Raiffeisen Bankokkal CENTROPE-stratégia kidolgozása és fejlesztése nemzetközi kapcsolatok kialakítása nemzetközi termékfejlesztés idegennyelvű segítség (német, angol, magyar, cseh, szlovák) rendezvények szervezése publikációk előkészítése

Könnyített számlanyítás Raiffeisen ügyfeleknek Dokumentumok (Magyarországon bejegyzett cégeknél): Kérdőív kitöltése aktuális társasági szerződés aktuális cégkivonat (30 napnál nem régebbi) – OFFI általi hivatalos fordításban útlevél másolat a céget képviselőktől, a gazdasági tulajdonostól valamint a számla felett rendelkezhetőktől aláírási címpéldány – OFFI általi hivatalos fordításban Folyamat Kérjük előre emailben a dokumentumokat – Compliance officer vizsgálata  Ha OK, akkor Az osztrák referens kitölti az adatlapokat és elküldi a magyarországi referensnek, aki aláírattatja az ügyféllel A magyarországi referens leigazolja a kért dokumentumokat és elküldi az Raiffeisenladesbanknak Bécsbe  Az aláírt adatlapok visszaérkezése után megnyitjuk a számlát és értesítjük az ügyfelet

Könnyített számlanyítás Raiffeisen ügyfeleknek Figyelem! csak Bécsben csak Raiffeisen ügyfeleknek csak vállalkozásoknak nem alkalmazható offshore cégeknél magyarul beszélő referenset csak lakossági számláknál és betéteknél tudunk biztosítani  német vagy angol nyelv tudása előny, különben tolmács segítsége szükséges a folyamatos kapcsolattartáshoz Keressen közvetlenül bennünket vagy fegye fel az ügyfélreferensével valamint az ICD osztállyal a magyarországi Raiffeisen bankban a kapcsolatot!

Hitelezés Raiffeisen ügyfeleknek Hitelezést kezdő vállalkozóknak Ausztriában csak Raiffeisen bankgarancia segítségével tudunk nyújtani Centrope hitel Keresse ügyfélreferensét vagy az ICD osztályt a magyarországi Raiffeisen bankban!

Betétek 2012. október 1.: EURO betéti kamatok: 0,125 % p.a. – 1,375 % p.a. Állami betétgarancia Ausztriában: EUR 100.000,- lakossági betétekre EUR 50.000,- céges betétekre EUR 20.000,- értékpapírokra (-10% önrész)  Minden EUR, CHF és egyéb EWR-tagállamok pénznemére vonatkozik A Raiffeisen-ügyfélgarancia a betétekre Ausztriában:  100% minden pénznemre és mindenfajta betétre vonatkozik, amit a Raiffeisen bankok Ausztriában kínálnak

A CENTROPE osztályunk Magyarország Csehország Dr. Andreas Hopf osztályvezető Renate Volst aszisztens Mag. Petra Blümel Consultant (anyasági szabadságon 2010-ig) Szlovákia Szlovénia Lengyelország Ukrajna Albánia Mag. Anton Haiden, MBA Consultant Bosznia-Hercegovina Szerbia Németország Mag. Eszter Ruzsa Consultant Magyarország Bulgária Horvátország Oroszország Mag. Thomas Stumbauer Consultant Csehország Koszovo Románia

Köszönöm a figyelmüket! Ruzsa Eszter Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien F.-W.-Raiffeisen-Platz 1 1020 Wien tel: 0043/51700-93307 email: eszter.ruzsa@raiffeisenbank.at helyettesítő: Dr. Haslwanter Rita rita.haslwanter@raiffeisenbank.at