A képzést lehetővé tevő pályázat és céljainak ismertetése Dr. Veress Gáborné projektmenedzser TÁMOP-5.6.1.C-11/2-2011-0008 Az áldozattá válás megelőzését.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
MegyeVersenysport (fő)Amatőr sport(fő) Baranya Bács-Kiskun 38 Nincs adat Békés 26 Nincs adat Borsod-Abaúj-Zemplén Budapest Csongrád.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
A magyar áldozatsegítés bemutatása és fejlesztése
ÖSSZEFOGÁS JÁSZBERÉNYÉRT. KÖZBIZTONSÁGUNK A probléma nem más, mint megoldandó feladat…
GRAFFITI Brassai Orsolya június 2. …így is lehet!?
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
Hova vezet ez az út? A megyei feladatellátásról….
KVN OP 1.1. – TEAM – Képzés a közigazgatás hatékonyabbá tételének érdekében.
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
Veszprém megye bűnözése1. A polgárőrség feladat ellátásával kapcsolatos pályázati elszámolások, illetve a dokumentálást érintő gyakorlati.
Modellprogram. Összehasonlítás Főváros 66 órás ügyelet/hétvége Telefonos – 33 % személyes – 2 fő Kizárólag Áldozatsegítő Szolgálat Telefonszám kiadása.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információátadás érdekében TÁMOP A-11/ Projektnyitó.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Társadalmi Integrációt segítő és drog-prevenciós célú komplex programok megvalósítása Dunaújvárosban TÁMOP /B/10/ Alapadatok: Főpályázó:
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Az Áldozatsegítő Szolgáltatások fejlesztése alprojekt
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Dél-alföldi régió Országos adatok Itt!!! Bezárás
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Borbély Tibor Bors szakmai tanácsadó Budapest, március HEF OP „Képződj, hogy segíthess” Foglalkoztatás és szociális.
2009. év rendezvényeinek összefoglalója február 8-16.
Társadalmi szervezetek elhelyezése
Az Országos Bűnmegelőzési Bizottság
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” november.
Az oktatási segédanyagokhoz szükséges ismeretanyag összeállítását a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya gerontológiai szakemberek bevonásával.
BIZTONSÁGOS MÓRAHALOMÉRT Főpályázó: Mórahalom Város Önkormányzata.
A BŰNÖZÉS KIHÍVÁSAI Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány
Szegedi Rendőrkapitányság
VPOP Jövedéki Igazgatóság
MÁS-KÉPp 60 Esély a tanulásra – csatlakozás a jövőhöz Hatvanban Hatvan Város Önkormányzata Hatvan Városi Művelődési Központ és Könyvtár Grassalkovich Oktatási.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Szektorok közötti együttműködések
Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-falusi Ernyőhálózat (IKUVÉH) kialakítása (TÁMOP /07/1) Pályázat FATOSZ-Tourinform.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
Norvég Civil Alap A Norvégia, Izland és Liechtenstein által az Európai Unió gyengébben fejlett tagállamainak felzárkóztatásához nyújtott támogatás keretében.
Szubjektív biztonságérzet szociodemográfiai aspektusai
Egészségvédelem hónapról-hónapra
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA TEVÉKENYSÉGEINEK, FELADATAINAK BEMUTATÁSA KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI IRODÁK.
A Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer tapasztalatai.
A három pillér elve (vertikális) az elkövetővé válás esélyének csökkentése + az áldozattá válás esélyének csökkentése + a bűnalkalmak kontrollja „Bűnmegelőzés.
A polgárőrség: alulról szerveződő, helyi lakosok által létrehozott, az adott település közigazgatási határain belül működő, a helyi közbiztonság javítása.
A Magyar Köztársaság kormánya. REND ÉS BIZTONSÁG a rendteremés programja (elszámolás) Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
Barcsák Marianna - KPSZTI
XII. Küldöttgyűlés Budapest május 13..
Változások és eredmények a GINOP 5. 2
A magyarországi K+F politika
A helyettes szülői ellátás működése
TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZÓBELI KIEGÉSZÍTÉS
TÁMOP-6.2.4/A/11/ „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Humánerőforrás fejlesztése foglalkoztatás támogatás révén”
A regisztrált bűncselekmények száma Komárom-Esztergom megyében, 2009
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sajtótájékoztató.
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

A képzést lehetővé tevő pályázat és céljainak ismertetése Dr. Veress Gáborné projektmenedzser TÁMOP C-11/ Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést szolgáló Veszprém megyei komplex rendszer működtetése a társadalmi kohézió erősítésével

Előzmények: TÁMOP – C-11/2. pályázati anyagáról A pályázat célja: az állampolgárok áldozattá válásának megelőzését és a már bűncselekmény áldozatává vált személyek sérelmeinek kezelését célzó ellátó rendszer hatékonyabbá tétele, az állami és nem állami szervezetek helyi együttműködésének kialakításával, az állami és nem állami szervezetek által nyújtott szolgáltatások fejlesztésén és összekapcsolásán keresztül. TÁMOP C-11/ Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést szolgáló Veszprém megyei komplex rendszer működtetése a társadalmi kohézió erősítésével

Előzmények: TÁMOP – C-11/2. pályázati anyagáról Pénzügyi feltételek: támogatás mértéke: 100% támogatás összege: legalább ,-Ft, legfeljebb ,-Ft önrész: nem szükséges A pályázatok benyújtása: október 10-ig,meghosszabítva: november 15-ig TÁMOP C-11/ Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést szolgáló Veszprém megyei komplex rendszer működtetése a társadalmi kohézió erősítésével

A PROJEKT CÉLJA A tervezett projekt lehetőséget ad arra, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság főpályázóként, konzorciumi partnereivel – a Veszprém Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatával és a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségével – a meglévő kapcsolati- és együttműködési rendszert felhasználva, új együttműködőket bevonva, a társadalmi kohézió erősítése útján Veszprém megyében az áldozattá válás megelőzését, és az áldozatsegítést szolgáló komplex rendszert valósítsanak meg és működtessenek. TÁMOP C-11/ Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést szolgáló Veszprém megyei komplex rendszer működtetése a társadalmi kohézió erősítésével

TÁMOP C-11/ Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést szolgáló Veszprém megyei komplex rendszer működtetése a társadalmi kohézió erősítésével

TÁMOP C-11/ Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést szolgáló Veszprém megyei komplex rendszer működtetése a társadalmi kohézió erősítésével Megyék TÁMOP C-11/2 nyertes pályázatok száma a megyékben Megítélt támogatás (Közelítő adatok) Bács-Kiskun-0 Ft Baranya Ft Békés Ft Borsod-Abaúj-Zemplén-0 Ft Budapest-0 Ft Csongrád Ft Fejér Ft Győr-Moson-Sopron-0 Ft Hajdú-Bihar Ft Heves-0 Ft Jász-Nagykun-Szolnok-0 Ft Komárom-Esztergom Ft Nógrád00 Ft Pest00 Ft Somogy00 Ft Szabolcs-Szatmár-Bereg Ft Tolna Ft Vas00 Ft Veszprém Ft Zala -0 Ft

A projekt összköltsége: ,- Ft Főpályázó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság költségei: ,- Ft Konzorciumi partnerek: Igazságügyi Szolgálat költségei: ,- Ft Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége: ,- Ft TÁMOP C-11/ Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést szolgáló Veszprém megyei komplex rendszer működtetése a társadalmi kohézió erősítésével

TÁMOP C-11/ Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést szolgáló Veszprém megyei komplex rendszer működtetése a társadalmi kohézió erősítésével 1.Veszprém Megyei Bíróság 2.Veszprém Megyei Civil Hálózatért Egyesületek 3.Veszprém Megyei Gyermekjóléti Módszertani Intézmény 4.Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola 5.Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete 6.Veszprém Megyei Kórház 7.Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza 8.„Életet az éveknek” Veszprém Megyei Egyesület 9.Veszprém megyei Nyugdíjas Szervezetek Érdekvédelmi Szövetsége 10. Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium,Veszprém 11.Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégium, Balatonfüred 12. Faller Jenő Szakképző Iskola és Kollégium, Várpalota 13. Személy,Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara Veszprém Megyei Szervezete 14. Hajmáskér Község Önkormányzata 15. Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium 16. Pápateszér Község Önkormányzata 17. Acsády Ignác Szakképző Iskola, Pápa 18. Pápa város Önkormányzata 19. Pápa Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Együttműködő szervezetek:

Tevékenységi területek 1.Az idősek sérelmére elkövetett csalások, trükkös lopások, illetve erőszakosabb bűncselekmények miatti áldozattá válás megelőzése, a potenciális áldozatok védelme és az áldozattá váltak segítése. 2.A lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló, esetenként sorozatjellegű tulajdon elleni szabálysértések és a kisebb kárértékű vagyon elleni bűncselekmények kárvallottjainak védelme és segítése Az iskolákban és az iskolákhoz köthető egyéb helyszíneken előforduló erőszakos cselekmények miatti áldozattá válás megelőzése, és az áldozatok segítése. 4.Az idegenforgalommal kapcsolatos bűncselekmények potenciális áldozatainak védelme és az áldozattá váltak segítése.

Nyújtandó szolgáltatások 1. pont (idősek) 1. pont (idősek) •A „Veszprém megyei idős kortárssegítő program” működtetése, kiterjesztése •A célcsoport felmérése •„Idősvédelmi preventív települési háló” kiépítése megyénk településein •„Falujáró” és „Beszélgető rendőr” programok kiterjesztése, kibővítése •Prevenciós kiadványok, filmek •Az együttműködők képzése •A Veszprém MKH Igazságügyi Szolgálatánál jelentkező idős korú áldozatok krízisintervenciója

Nyújtandó szolgáltatások 2. pont (szubjektív biztonságérzet) •Közterületi preventív célú jelenlét fokozása, hatékonyság növelése lovas polgárőrség révén •Prevenciós kiadványok •Hajléktalanokat segítő áldozatvédelmi,mediációs iroda kialakítása •Az együttműködők képzése •Közvetítői tevékenység fokozása •Önsegítő csoportfoglalkozás áldozatok részére •Kórházi önkéntesek bevonása •Települési komplex program Pápa, Hajmáskér és Pápateszér község területén

Nyújtandó szolgáltatások 3. pont (iskola) •„Szenvedélyes (V)iszonyok” kollégiumi program •„Egy nap az iskolában – egy nap a biztonságért” komplex megelőzési program folytatása •Iskolai rendőrségi prevenciós tevékenység •Prevenciós kiadványok •Az együttműködők képzése •Közvetítői tevékenység és ezzel kapcsolatos képzés megvalósítása oktatási intézményekben •Agresszió helyettesítő tréning

Nyújtandó szolgáltatások 4. pont (idegenforgalom) •Észak-balatoni szezonális bűnmegelőzési program kiterjesztése •Prevenciós kiadványok készítése •Strandok biztonságának fokozása prevencióval •„Nyaraljon nyugodtan, tudja biztonságban ingatlanát” •Az együttműködők képzése

Amiben újszerű a projekt •Teljes komplexitásában értelmezi az áldozatvédelmi tevékenységet •Széleskörű, eddig nem látott gyakorlati együttműködés alakul ki •Új elemeket, ötleteket, programokat hoz az áldozatvédelem terén •Eddig lokálisan működő programokat terjeszt el a megyében •Prevenciós kiadványok nagy számban

Képzéssel kapcsolatos információk ismertetése Köszönöm a figyelmet! Dr. Veress Gáborné projektmenedzser 06-30/ TÁMOP C-11/ Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést szolgáló Veszprém megyei komplex rendszer működtetése a társadalmi kohézió erősítésével