I.Hogyan vegyük saját kezünkbe befektetéseinket? II.Az bemutatása Előadó: Varga Endre eBroker termékmenedzser.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A jegybank kamatcsökkentési hajlandósága” Hamecz István ügyvezető igazgató „Új kormányos – régi gondok” GKI konferencia november 25.
Advertisements

Likviditás a Budapesti Értéktőzsdén Mennyire felel meg a kibocsátók és befektetők elvárásainak, illetve mitől függ? Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
Shanghai Stock Exchange - SSE -. AZ SSE TÖRTÉNETE CÍMSZAVAKBAN •1990. november 26-án alapították •2004-re több, mint 37 millió befektető és 837 vállalat.
Siker a tőzsdén A/7 Fedezeti ügyletek (hedge): Ellen tranzakcióként megjelenő ügylet. Csak akkor van értelme, ha a financiális terhe nem magas, elviselhető.
© GfK 2013 | Fogyasztói Bizalom Index | III. negyedév1 Fogyasztói Bizalom Index III. negyedév szeptember.
Tőzsde az Interneten Nagy György Péter.
A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság éve december 15. Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
MAKROGAZDASÁGI KILÁTÁSOK INFLÁCIÓS JELENTÉS március Virág Barnabás Március 29.
Szemléletváltás: tőzsdei nyereségek adótervezése
Tőzsdei befektetések A tőzsde nyilvános, központosított és szervezett piac. Árutőzsde Értéktőzsde - értékpapírtőzsde - devizapiac Hatással van napi életünkre.
GKI Zrt., Gazdasági folyamatok, 2008 Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt április 2.
Facebook.com/KBCEquitas | twitter.com/KBCEquitas | Kihagyhatatlan lehetőségek a vagyongyarapításban László Zoltán Marketing Manager,
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
Makrogazdasági és részvénypiaci kilátások
Előadó: Horváth András, tőzsdeszakértő
Concorde Hozamfizető Származtatott Befektetési Alap (EUR)
Siker a tőzsdén 25. A kezdő tanfolyam befejező anyaga.  És mégis lehet kereskedni „inside day” esetén ! A két féle trendforduló: Bullish Bearish reklám.
Tud Ön hullámlovagolni? 2012 után a kibocsátás-kereskedelemben Baráth Barna Vertis Zrt szeptember 15.
Hogyan érjünk el kiemelkedően magas nyereséget a devizapiacon?
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Tévhitek és tények a részvénybefektetésekkel kapcsolatban Jaksity György, a BÉT Igazgatósága elnökének sajtótájékoztatója.
Tízezren innen és túl A magyar tőzsde és a világ pénzügyi piacai 2003 őszén Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde Rt.
Az infláció és az inflációs folyamatok
BEVEZETÉS A KÖZGAZDASÁGTANBA II.
1 A magyar gazdaság helyzete, perspektívái 2008 tavaszán Dr. Papanek Gábor Előadás Egerben május 7.-én.
Ciklus és trend a magyar gazdaságban,
Gazdaságpolitikai kilátások és kihívások 2009 Hamecz István.
Külső adósság – Kockázatok és mellékhatások… Antal Judit MNB, Pénzügyi elemzések 2006 február 28. MNB-klub.
Az MNB inflációs előrejelzésének szakmai háttere Hamecz István ügyvezető igazgató MNB.
Jegybankfüggetlenség Magyarországon Hamecz István Németország, mint modell? konferencia Budapest, október 21.
Az inflációs célkövetés tapasztalatai Magyarországon
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
MAKROGAZDASÁGI KILÁTÁSOK INFLÁCIÓS JELENTÉS december Virág Barnabás December 22.
Az infláció tényezői 2006-ban Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Rt.
Az MNB inflációs előrejelzésének szakmai háttere Hamecz István ügyvezető igazgató október 18.
A tőzsdei kereskedés tendenciái Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt. Budapest,
Lakossági eladósodási és megtakarítási trendek Barabás Gyula Magyar Nemzeti Bank Budapest, november 25.
Venni vagy eladni? Részvénybefektetések az intézményi befektető szemével Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt.
Bevezető Készítette: Mándó Milán
A magyar gazdaság várható helyzete
GKI Zrt., A válság: veszély és esély Balatonfüred, október 8. EGVE Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
A devizahitelek kockázatáról május. A devizahitelek aránya gyorsan nő, és a teljes belföldi hitelállomány több mint felét éri el. A mikrovállalkozásoknak.
Makrogazdasági és részvénypiaci kilátások Béki Márta elemző QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt.
A magyar tőkepiac A tőkepiacok szerepe a piacgazdaságban és a magyarországi tendenciák május 3. Jaksity György.
1 Jelentés a pénzügyi stabilitásról április.
Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt.
Bizalmi/likviditási válság
Inflációs jelentés Elemzői fórum Kiss Gergely február.
Siker a tőzsdén A/19 Az árfolyam csatornákról egy kicsit gyakorlatiasabban ! Az árfolyam csatornákról egy kicsit gyakorlatiasabban ! a a a Átlépve a csatorna.
Siker a tőzsdén A/5 Részvény vásárlásnál milyen lehetőségeink vannak ? Piaci árfolyam (ahol épp aktuálisan lehet vásárolni) Piaci árfolyam (ahol épp aktuálisan.
A tőzsde és ami mögötte van
A Tőzsde és ami mögötte van Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt Április 24.
2008 válság. USA USA jegybank (FED) alacsonyan tartja az alapkamatot. Ez több hitel és jelzáloghitelhez vezet. A bankok nem teszik a pénzt a FED-be, inkább.
Pénz- és tőkepiaci globalizáció
Budapest Egyensúly Alap Az alap kezelője Richter Pál portfoliómenedzser július Az alap jellemzői KategóriaKiegyensúlyozott Az alap indulása2014.
A Tőzsde és ami mögötte van Előadó: Pál Árpád. Piacok Értékpapírok piaca  elsődleges  másodlagos Időtáv szerint  pénz piac (ideiglenes újraelosztás)
2015. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 III. Fedezeti ügyletek Határidős ügylet segítségével rögzíthető a jövőbeli ár –árfolyamkockázat kiküszöbölése.
2013. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 II.2. Határidős árfolyamok A lejáratkor a határidős és az azonnali ár megegyezik. Milyen kapcsolat van.
2013. tavaszTőzsdei spekuláció1 Határidős árfolyamok.
1 A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. beszámolója a CIB Nyugdíjpénztár 2015-ös teljesítményről és a 2016-os várakozásokról.
Az euró bevezetésének lehetőségei Magyarországon Tabák Péter Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium Budapest, május 23.
Származtatott termékek és reálopciók
14 év szakmai tapasztalat
SZÁMVITEL.
Budapest Paradigma Alap
12 év szakmai tapasztalat
Fizetési mérleg jelentés április
Kereskedés a tőzsdén.
Előadás másolata:

I.Hogyan vegyük saját kezünkbe befektetéseinket? II.Az bemutatása Előadó: Varga Endre eBroker termékmenedzser

Tartalom 1.Bevezető – Miért fektessünk be? 2.Milyen lehetőségek vannak? 3.Döntéstámogatás 4.Kockázatkezelés 5.Gazdasági összefüggések 6.Miért érdemes az BÉT-en kereskedni?

•… mert a pénz értéke idővel romlik, ha a párna alatt tartjuk a pénzünket •… mert befektetéseinkkel fejlődik a pénzügyi intelligenciánk, és nagyobb rálátásunk lesz a gazdasági folyamatokra •… mert hajlandóak vagyunk kockázatot vállalni (magasabb hozam reményében) 1. Bevezető – Miért fektessünk be?

Megtakarítás Jövőbeni fogyasztás BefektetésSpekuláció

2. Milyen lehetőségek vannak? Megtakarítás FogyasztásBefektetésSpekuláció Befektetés Befektetési AlapÁllampapírRészvényIngatlan, Műkincs BankbetétKötvényVállalkozás

2. Milyen lehetőségek vannak? Megtakarítás FogyasztásBefektetésSpekuláció Derivatív ügyletekDevizaÁrutőzsde Opciók HatáridősOlaj Arany TDayTrade

2. Milyen lehetőségek vannak? A befektetés és a spekuláció közötti különbségek SzempontBefektetésSpekuláció időtávhónapok, évekakár néhány perc kockázatalacsony - magasmagas tőkeáttételnincs1-100 szoros döntéstámogatásfundamentális elemzéstechnikai elemzés, napi hírek, árfolyam-alakulás kockázatkezelésPortfolió diverzifikációStop limit

•Elemzések –Technikai –Fundamentális –Pénzügyi mutatók (pl. P/E, P/BV, ROE, ROA) •Makrogazdasági adatok, hírek (hazai, külföldi) •Negyedéves, éves gyorsjelentések •Vállalati hírek •Elemzői minősítések (buy, hold, sell) •Árfolyamok alakulása, grafikonok •Alertek (sms) 3. Döntéstámogatás

4. Kockázatkezelés Megfelelő ponton belépni a pozícióba Stop elhelyezése Megfelelő ponton kiszállni Nyereség

Stop limit megbízás A stop-limit megbízást több célból adhatják a befektetők: •a nyereség biztosítására, •a veszteség minimalizálására, •illetve vásárlásra emelkedő trendben Ilyen típusú megbízást elsősorban akkor érdemes megadni, ha a befektető nem tudja állandó jelleggel figyelni a tőzsdét. A stop-limit megbízáshoz meg kell adni egy aktiválási árat. Ez arra szolgál, hogy ha az árfolyam eléri vagy áthalad ezen a szinten, akkor aktiválódik a limitár. 4. Kockázatkezelés vétel Aktiválási ár Limitár HUF /részvény vétel Aktiválási ár Limitár

4. Kockázatkezelés eladás ? 200 Ft Február 27. (kedd) Piaci hírek • Alan Greenspan (korábbi FED elnök) tegnapi nyilatkozata, • Kínai Shanghai Composite index közel 9%-ot esett Mindezek következtében előtérbe kerültek a geopolitikai feszültségek: Az iráni atomprogrammal kapcsolatos problémák, valamint egy afganisztáni öngyilkos merénylet. MOL nyitóár:

5. Gazdasági összefüggések Mire figyeljen egy befektető? •Gazdasági növekedés: Magyarország, Németország, USA Ha idehaza, a fő exportpiacainkon, vagy a részvénypiaci hangulatért leginkább felelős USA-ban a várt felett alakul: vételi jel Hatásai: infláció nőhet, árfolyam erősödhet, kamatok emelkedhetnek, külkereskedelmi mérleg javulhat •Infláció: emelkedése esetén kamatemelési várakozások erősödnek, árfolyam rövid távon kiszámíthatatlan, hosszabb távon gyengül; az infláció csökkentése növekedési áldozatot követel meg. A kamatemelés általában rossz a tőzsdei cégek értékelése szempontjából, különösen az osztalékfizető papírok esetében (MTelekom, közszolgáltatók, Zwack) •Külfölddel szembeni pozíció (hiány): Magyarország esetében erősen deficites (magas külkereskedelmi és ffm hiány). Növekedése az árfolyam gyengülését vonja maga után, sebezhetővé teszi a devizát, valamint inflatorikus hatású. Az exportcégeknek hátrányos.

5. Gazdasági összefüggések Mire figyeljen egy befektető? •Államháztartási hiány: növekedése rontja a külső pozíciót, inflatorikus, viszont a hiány serkentheti a növekedést (Magyarország esetében ez nem így van sajnos). A külföldi befektetők szemében az egyik legfontosabb mutató, nem is a jelenlegi értéke számít, hanem az euró-bevezetéshez értelmezett tarthatósága •Árfolyam (EUR/HUF, EUR/USD): emelkedése inflációt okoz, viszont kedvez az exportőröknek. Magyarországon a kamatpolitika elsődleges szempontrendszerei között szerepel az erős árfolyam (még ha ez nincs is deklarálva) – tartósan nem kell túl gyenge forinttól tartani •Kamatok: magasabb kamatokhoz vezethet az előző mutatók emelkedése. Negatív a beruházásokra, erősíti az árfolyamot, tehát a beruházás-igényes, exportra termelő iparágakat sújtja leginkább Mivel a jegybankok inflációs célt követnek, a lehető legrosszabb „páros” az alacsony növekedés melletti magas infláció, magas kamatokkal. Az árfolyamok hosszabb távon a vállalati jövedelemtermelő képességtől függnek, rövid távon azonban a makroesemények, hírek tehetik ingadozóvá az árakat.

5. Gazdasági összefüggések

6. Miért érdemes a BÉT-en kereskedni? Alacsonyabb költségek (eBroker: 0,4%, day trade: 0,2%) Információ ellátottság Real time árfolyamok Nincs devizakockázat További információkért látogasson el a oldalra.

II. eBroker bemutatása Elérhető szolgáltatások: • Budapesti Értéktőzsde részvényei • XETRA (német tőzsde) részvényei • USA tőzsdéinek (NYSE, AMEX, NASDAQ) részvényei • Befektetési alapok széles választéka (IE Hunnia, SanPaolo International Funds) • Állampapírok • Nyugdíj-előtakarékossági számla • Technikai Day Trade • IEB24 Telecenter ( gyorskapcsolás: #023) További információkért látogasson el a oldalra.

Köszönöm a figyelmet!