A cselekvés filozófiája, mint módszer L’association LE CŒUR DES HALTES est membre du partenariat.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

Mit lehet tudni a célcsoportról?
MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET 1088 BUDAPEST, VAS U TEL.: Április 29.Németh Margit A
A családsegítő szolgálatok beilleszkedést segítő szolgáltatásainak fejlesztése Korózs Lajos Államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
Egyéb prevenció, civilek, iskolán kívüli szervezetek.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
Változó Világért Alapítvány
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
1. Előzmények -Munkavállalói és Munkáltatói érdekképviseleti szervezetek együttműködése -Meglévő MSZOSZ jogsegély szolgálat és a Partnerek helyszíneinek,
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
E-learning alapú komplex képzések
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
KÖRNYEZETTANULÁS A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN
Szociális és Munkaügyi Minisztérium Ádámné Dunai Irén
Pannon Egyetem A pályakövetési vizsgálatok jövője a Pannon Egyetemen a TÁMOP pályázat fényében Veszprém, március 11.
Szempont Alapítvány Foglalkozási rehabilitáció 2008 december 10.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
A Grundfos Vállalatcsoport
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
OFA Hálózat évi tevékenységei
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Hajdú Éva Budapest Esély Nonprofit Kft Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása November 27.
Peremhelyzetű és kirekesztett csoportokkal végzett szociális és közösségi munka Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ április május.
Szociálpolitikai keretek
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
Szektorok közötti együttműködések
Aaa. Nők és családon belüli erőszak elleni lépések  től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (jogelődje ICSSZEM)és a civil szervezetek egyeztetése.
Velünk egy jobb világért! Reintegrációs modellprogram Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Országos Módszertani Családok Átmeneti Otthona és Regionális Kríziskezelő.
Támogatott lakhatási programok a fővárosban Adatok és módszertan szerepe a fővárosi lakhatási programok lebonyolításában.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ 2010.
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
A projekt általános szakmai célkitűzései
„Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen” A program komplexitásának pozitív tapasztalatai és megvalósításának nehézségei Kiss Imre - szakértő.
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
Külföldi piacok felkutatása a Quali-Cont Non-profit Közhasznú Kft. számára.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Interprofesszionális együttműködés a gyermekvédelemben Az elhelyezési értekezlet.
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
TÁMOP projektek megvalósításának „nyeresége” Kemecsei Judit – Hajléktalanokért Közalapítvány TÁMOP / december 13. Miskolc.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
Gazellák Magyarországon A KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATOK SZEREPE A FOGLALKOZTATÁSBAN Műhelykonferencia.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

A cselekvés filozófiája, mint módszer L’association LE CŒUR DES HALTES est membre du partenariat

Kimenni az utcára Megvizsgálni és alkalmazkodni minden egyes esethez A szenvedés globális megközelítése Fontos értékek átadása Visszatérés a szenvedés gyökereihez A gondolkodás és a cselekvés dinamikus együttese L’association LE CŒUR DES HALTES est membre du partenariat INTÉZMÉNYI HÁTTÉR : LE CŒUR DES HALTES A cselekvés filozófiája

A TEREPEN… L’association LE CŒUR DES HALTES est membre du partenariat UTCAI SZOCIÁLIS MUNKA ESI Szociális és átmeneti ellátás KÉPZÉSI RÉSZ FOGLALKOZTA TÁSI RÉSZ A HÁZA FEHÉR HÁZ A HAJÓ

FOGLALKOZTATÁSI TERÜLET L’association LE CŒUR DES HALTES est membre du partenariat Létrehozva: 1998 Célcsoport: Bizonyos feltételekkel munkát vállalni szándékozó emberek Célok: - A szervezet tevékenységi körének bővítése a krízisellátásoktól a társadalmi és foglalkoztatási beilleszkedésig - Konkrét válaszokat adni az emberek szociális problémáira A cselekvés fő elvei Multidiszciplináris csapat A holisztikus problémakezelés érdekében együttműködés a munkatársak között

Méthodologie d’intervention L’association LE CŒUR DES HALTES est membre du partenariat Szociális segítségnyújtás: Szociális ellátások munkatársai Kapcsolódó szakemberi segítség : Pszichológus Orvos Jogász TB szakértő A CSLEKEVÉS MÓDSZERTANA Foglalkoztatási szaksegítség : Munkaügyi tanácsadó Cégekkel kapcsolatot építő munkatárs

A CSELEKVÉS MÓDSZERE Egyénre szabott kapcsolatfelvétel * Utánkövetés * Ingyenes ellátások Konkrét tevékenységek * Egy konkrét módszertan használata (LAS) : közösségi szocializációs módszer * Munkában tartó mentorálás, álláskereső műhely A kapcsolatfelvétel és utánkövetés módszertanának kidolgozása

2005-ÖS EREDMÉNYEK •534 ügyfél •39,92 % elhelyezkedett •13,18 % képzésbe került NEHÉZSÉGEK •A kísérleti tevékenységek hosszú-távú finanszírozása •Az idő-tényező