PROTOKOLL ÉS RENDEZVÉNYSZERVEZÉS

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

Rendezvényszervezés A rendezvényszervezés egy összetett folyamat, amely több egymásra épülő lépcsőből áll: Tervezés, Előkészületek, Lebonyolítás, Utómunkálatok,
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
T Á J É K O Z T A T Ó Marik Péter produkciós vezető Merlin Communications.
A PR eszközei. Az elmúlt évtizedben a csúcstechnológia három fontos területén, a számítástechnikában, a távközlésben és tömegkommunikációban végbement.
Diplomáciai protokoll és etikett 10.
Alternatív Közgazdasági Gimnázium
Lépések, végrehajtás, portfólió Marksteinné Molnár Julianna
Több szerződés, lojális ügyfél Erdős Mihály elnök-vezérigazgató.
Belső, külső PR, a PR eszközei, céljai
Tájékoztatás a gyakorlatban avagy a gyors információtól az irodalom kutatásig Behálózott irodalom Érd, szeptember 24.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
Regdon Marianna rendezvényszervező
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
EKOP Elektronikus levéltár
A rendezvényszervezés feladatai
Disszeminációs Konferencia „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
Hagyományos szemléltető eszközök
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
A számviteli információs rendszer Jellemzők Modellje
Dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" „JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!” „MultiMédia az oktatásban 2007” Nemzetközi Konferencia.
A PR TEVÉKENYSÉG ESZKÖZEI
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Szervezetfejlesztési Program
VILÁGJÁRÓ NAP TANULMÁNYUTAK A SEMMELWEIS EGYETEMEN EOK Budapest, 2012.március 21. Dr. Lőrincz M. Ákos Semmelweis Közösség – Semmelweis Világ TÁMOP-4.1.1/A-10/2/KMR
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
DRAGON BALL GT dbzgtlink féle változat! Illesztett, ráégetett, sárga felirattal! Japan és Angol Navigáláshoz használd a bal oldali léptető elemeket ! Verzio.
Összefoglaló feladatsorok Fehér Zsolt. A public Relations Olyan kommunikációs tevékenység, melynek célja a vállalkozás és környezete közötti bizalom kiépítése.
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS ALAPJAI
Mitől jó egy rendezvény?
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
Az eseményszervezés formái, eszközei
DPR kiadványok tervezése, kivitelezése
szakmérnök hallgatók számára
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
A háború és a modern fegyveres erő
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
A rendezvények előkészítése
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
Bemutatkozik a Premier Kommunikációs Iroda A kommunikáció világában minden nap egy új Premier!

Projektmenedzsment Mesterkurzus 1.
Projektműködés a VáKE-nál
Előadó: Tarcali Katalin
A sajtókommunikáció lehetőségei, főbb eszközök
Delegációs munkamenet
Haszon rendezvények médiaajánlat éves, a gazdasági életben helytálló vezetők Az adott téma iránt érdeklődők szűk, de releváns üzleti döntéshozók.
Sajtótájékoztató szervezése, lebonyolítása
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
A tervezési munka előkészítése és folyamata
A KÖVETKEZŐKBEN SZÁMOZOTT KÉRDÉSEKET VAGY KÉPEKET LÁT SZÁMOZOTT KÉPLETEKKEL. ÍRJA A SZÁMOZOTT KÉRDÉSRE ADOTT VÁLASZT, VAGY A SZÁMOZOTT KÉPLET NEVÉT A VÁLASZÍV.
A felnőttképzés tervezése, szervezése szervezeti formái Összeállította: Marton Eszter.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
A vásárok és kiállítások fogalma Speciális rendezvények Komplex marketingkommunikációs akciók (számos egyéb komm. elem)  PS; PR; SP; POP; DM is kapcsolódhat.
Rendezvényszervezési technikák Mozgássérültek Budapesti Egyesülete október 5. Lurdy Ház.
A külterületi kármentesítést meghatározó feltételrendszer és a kivitelezés összehangolása, együttműködés az irányító szervekkel.
ROAD SHOW SZERVEZÉSE Kőváriné Vida Ildikó PR vezető, kamarai tanácsos
FAIR RENDSZERKONCEPCIÓ ÉS A BEVEZETÉS LÉPÉSEI DECEMBER 17.
Atlétika versenyszervezés
A 99,4 SUNSHINE FM BEMUTATÁSA, FELÉPÍTÉSE
Haszon rendezvények médiaajánlat
Pedagógiai kísérés és reflexió az iskolai közösségi szolgálatban Szontagh Katalin Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium, Esztergom.
RENDEZVÉNBIZTOSÍTÁS A MINDENNAPOKBAN
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
Felsőoktatási Szakképzés
Előadás másolata:

PROTOKOLL ÉS RENDEZVÉNYSZERVEZÉS Fekete Rita Szent István Egyetem Gyakran olyan hallgatóságnak kell szakmai előadást tartani, amely nem ismeri a témát vagy a szakszavakat. Az anyag esetleg összetett és rengeteg adatot tartalmaz. A hatékony előadáshoz alkalmazzuk a Dale Carnegie Training® által kialakított irányelveket.   Vegyük figyelembe a rendelkezésre álló időt és rendszerezzük megfelelően a tananyagot. Szűkítsük le a témakört. Osszuk fel a bemutatót világosan elkülönített részekre. Állítsunk fel logikus sorrendet. Végig egy témára összpontosítsunk. A bemutatót összefoglalással zárjuk, ismételjük meg a fontos lépéseket vagy vonjunk le következtetést. Ne feledkezzünk el a hallgatóságról. Fontos például, hogy az adatok érthetőek és lényegesek legyenek a téma szempontjából. Az adatok és a szakszavak mennyiségét igazítsuk a hallgatósághoz. A fontosabb pontok és lépések magyarázatához használjunk szemléltetőeszközöket. Mindig tartsuk szem előtt a hallgatóság igényeit, és akkor képesebbek lesznek az elhangzottak befogadására.

Bevezetés Ez a rész tartalmazza azokat az általános célkitűzéseket, amelyeket a hallgatóval el szeretnénk érni, a tankönyv elsajátítása után. Tisztázni kell a tankönyvben elsajátítandó ismereteket.

A RENDEZVÉNYSZERVEZÉS FOGALMA A rendezvényszervezés előre meghatározott célból (társadalmi, tudományos, szakmai, kul- turális, sport, egyéb) adott helyen és időben tartott összejövetellel kapcsolatos teljes körű előkészítő, szervező, összehangoló munka. Magában foglalja az esemény megvalósí- tásával kapcsolatos infrastruktúra (helyszín, technika, tolmácsolás) biztosítását, valamint a résztvevőkről való gondoskodást (szállás…).

AZ IDŐZÍTÉS A szállítási határidők, a tevékenységek végrehajtási határidejének és a rendezvény időpontjának egyeztetése. A más eseményekkel való ütközések. Részletes, reális időzítések, menetrend készítése. A menetrendek az ügyféllel, az alvállalkozókkal stb… történő ismertetése. Az ügyfél, a vezetés tájékoztatása minden esetleges késedelemről.

A HELYSZÍN hagyományos vagy kuriózumszerű technikai felszereltség megfelelő méret megközelíthetőség parkolási lehetőség bérleti díj

A PROGRAM Legyen kreatív! Legyen pontos forgatókönyve. Kövessen tematikus rendet: kezdés kibontás bezárás

A KÖLTSÉGVETÉS Valamennyi tevékenység költségkihatásának egyeztetése. A járulékos tevékenységek költségeinek dokumentálása. Tájékoztatás a váratlanul felmerülő, extra költségekről, és ezek elfogadtatása.

ELLENŐRZŐ LISTA I. (Helyszín, időpont, előadók) A RENDEZVÉNY NEVE:………………………. Tevékenység Eszköz/Feladat Határidő Felelős 1. Időpont a naptár ellenőrzése 2. Helyszín, cím bejárás, ajánlatkérés 3. Terem neve bejárás, ellenőrzés 4. Programtervezés 5. Előadók nevei felkérések és az előadások címei 6. Az előadók életrajzai, fordíttatás

ELLENŐRZŐ LISTA II. (Nyelvezet, technikák) A RENDEZVÉNY NEVE:………………………. Tevékenység Eszköz/Feladat Határidő Felelős 7. Az előadások nyelve 8. Tolmács(ok) szinkrontolmács berendezés 9. Technika írásvetítő - fólia diavetítő - filmek filmvetítő - filmek projektor - video magnó - kazetták számítógépes programok (multimédia) 10. Anyagleadási határidő (magyarul és idegen nyelven)

ELLENŐRZŐ LISTA III. (Nyomtatványok, ajándéktárgyak) A RENDEZVÉNY NEVE:………………………. Tevékenység Eszköz/Feladat Határidő Felelős 11. Fotók, ábrák formátum, darabszám 12. Nyomtatványok tervezés, ajánlatkérés 13. Példányszám, design programfüzet, szakanyag plakát konferenciatáska táblák, dekoráció egyéb:

ELLENŐRZŐ LISTA IV. (Költségvetés készítése) A RENDEZVÉNY NEVE:………………………. Tevékenység Eszköz/Feladat Határidő Felelős 14. Költségvetés készítése: terembérlet-ajánlatok bekérése terem/helyszín megrendelése technikabérlet-ajánlatok bekérése technika megrendelése tolmácsok és technika megrendelése hostess és személyzet ajánlatok (tapasztalat) alapján történő megrendelés

ELLENŐRZŐ LISTA V. (Költségvetés készítése) A RENDEZVÉNY NEVE:………………………. Tevékenység Eszköz/Feladat Határidő Felelős 14. Költségvetés készítése: cathering tervezése, ajánlatok bekérése cathering megrendelése kísérő programok tervezése kísérő programok ajánlatainak bekérése nyomtatványok elkészítésének ajánlatai nyomtatványok megrendelése (száll.) nyomtatványok korrektúrája, imprimatúrája kísérő levelek megírása

ELLENŐRZŐ LISTA VI. (Kommunikáció) A RENDEZVÉNY NEVE:………………………. Tevékenység Eszköz/Feladat Határidő Felelős 15. A meghívandók listájának összeállítása 16. Meghívók szétküldése (postázás) 17. Felvezető kommunikáció tervezése: News Release készítése News Release médiakör kiválasztása sajtóanyag készítése (magyar-idegen nyelv) meghívandó újságírók listájának összeáll. News Release szétküldése az újságírói meghívók szétküldése

Hírlevelet, kész, professzionálisan megírt cikket jelent. A NEWS RELEASE Hírlevelet, kész, professzionálisan megírt cikket jelent. A sajtómunka egyik fontos eleme, a nyomtatott médiának szól. - Legyen érdekes a cím! - Az információk feleljenek meg a valóságnak! - Legyen érthető, világos! - Elemei: ki, mit, miért, hol, mikor?

ELLENŐRZŐ LISTA VII. (Helyszín) A RENDEZVÉNY NEVE:………………………. Tevékenység Eszköz/Feladat Határidő Felelős 18. A helyszínre szállítás: okmányok szállítmányozás helyszíni fogadása a küldeményeknek biztosítás, helyszíni őrzés 19. A regisztráció megszervezése regisztrációs technika és személyzet 20. Helyszíni felügyelet: stáblista, feladatkörök hostessek!

ELLENŐRZŐ LISTA VIII. (Sajtóközpont) A RENDEZVÉNY NEVE:………………………. Tevékenység Eszköz/Feladat Határidő Felelős 21. Sajtóiroda, sajtóközpont felállítása: (Sajtótájékoztató szerv!) helye vezetője felszerelése személyzete interjúigények felmérése interjúszoba (telefonvonal) bérlése nyilatkozók ellenőrzése nyilatkozók felkészítése

ELLENŐRZŐ LISTA IX. (Helyszíni dekoráció) A RENDEZVÉNY NEVE:………………………. Tevékenység Eszköz/Feladat Határidő Felelős 22. Helyszíni dekoráció a dekorációs terv alapján 23. Fotó- és videó rögzítés, dokumentáció ajándék felvételek iránti igény felmérése sokszorosítás a kép és felvételanyagok átadása albumkészítés későbbi felhasználás lehetőségei

ELLENŐRZŐ LISTA X. (Follow up) A RENDEZVÉNY NEVE:………………………. Tevékenység Eszköz/Feladat Határidő Felelős 24. Follow up pénzügyi végelszámolás számlák bekérése és kifizetése anyagok, kellékek visszaszállítása köszönő levelek küldése a regisztráció alapján fotós beszámoló készítése a sajtónak News Release II. küldése a sajtónak, sajtófigyelés a tapasztalatok összegzése, ezek rögzítése

ELLENŐRZŐ LISTA XI. (Különleges helyzetek) A RENDEZVÉNY NEVE:………………………. Tevékenység Eszköz/Feladat Határidő Felelős 25. Váratlan események, veszélyhelyzetek, melyekre a szervezőknek mindenképpen készülniük kell!: A felkért előadó nem érkezik meg. A technikai berendezések felmondják a szolgálatot. Az előadók, vendégek közül valaki rosszul lesz. Bombariadó zavarja meg a programot. Tűz üt ki a helyszínen. Fontos, hogy a szervező gárda minden tagja ismerje feladatait ilyen esetekben is!

IDŐZÍTÉS ESEMÉNY VIZUÁLIS ELEM EGYÉB FELELŐS A FORGATÓKÖNYV IDŐZÍTÉS ESEMÉNY VIZUÁLIS ELEM EGYÉB FELELŐS 8:00-14:30 Előkészületek (han- a techn. ber. R.C. 7 óra 30 p. gosítás, svédasztal ellenőrzése balett fénytechnika 14:30-15:30 Főpróba balett-show R.C. 1 óra 15:30-16:45 A vendégek érkezé- R.C. 1 óra 45 p. sének előkészítése 16:45-17:10 A vendégek érk. welcome drink A menedzsm. K.F.J. 30 perc regisztráció felszolgálása vez. fogad 17:11-17:14 Elhelyezkedés halk háttérzene R.C.

IDŐZÍTÉS ESEMÉNY VIZUÁLIS ELEM EGYÉB FELELŐS A FORGATÓKÖNYV IDŐZÍTÉS ESEMÉNY VIZUÁLIS ELEM EGYÉB FELELŐS 17:15-17:19 A cég képviselője A szöveget elkészíti: R.C. 5 perc köszönti a vend., felkéri a helyettes államtitkárt a pohár- köszöntő megtartására. 17:20-17:25 Pohárköszöntő Felkészítő egyeztetés R.C. 5 perc az államtitkárral. 17:26-17:30 Dr. Minta Aladár K.F.J. 4 perc felkonferálása 17:31-17:41 Dr. Minta Aladár A beszéd tartalmi elemei: A.L. 10 perc beszéde

IDŐZÍTÉS ESEMÉNY VIZUÁLIS ELEM EGYÉB FELELŐS A FORGATÓKÖNYV IDŐZÍTÉS ESEMÉNY VIZUÁLIS ELEM EGYÉB FELELŐS 17:42-17:46 Vendég 2 K.F.J. 4 perc felkonferálása 17:47-17:57 Vendég 2 A beszéd tartalmi elemei. K.F.J. 10 perc beszéde 17:58-18:00 A balett felkonferálása K.F.J. 18:00-18:07 Balett-show Villanyok le! Színes fények R.C. 6 perc (a kommunikációról) a táncosokra irányulnak 18:08-18:10 Invitálás az állófogadásra Világítás! K.F.J. 18:11- Állófogadás A munkatársak ismerkednek a vendégekkel, közben lágy háttér zene szól. R.C.