Az RFH cégcsoport 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport, a Magyar Fejlesztési Bank Stratégiai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Advertisements

Norvég Alap Zöld ipari innováció. Célok – Zöld ipari innováció Zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, zöld.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
2 2 • 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság • célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok.
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 P RINCZ A TTILA H ÁLÓZATI KOORDINÁCIÓ VEZETŐ. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése,
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
1. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Az MFB Invest Zrt. tevékenységének bemutatása Buda Sándor Tanácsadási igazgató október 24.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
Kis és közepes méretű internetszolgáltatók eszközbeszerzési és hálózatfejlesztési lehetőségei vissza nem térítendő EU-s pályázatok igénybevételével ÜZLETI.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Mit kínál az RFH Zrt. a kis és közepes vállalkozásoknak?
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
1 DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT.. A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. bemutatása óta működő, többségi állami (RFH) tulajdonú.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 DDRF DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT..
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
11 A Regionális Fejlesztési Holding, az Ön partnere Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és alternatív források Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és.
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
2 2 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok fejlesztése.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Pályázatok 2011 Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa Babós Csaba, ügyvezető igazgató.
Vállalkozói mikrohitelek
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
BRUNDA GUSZTÁV vállalkozásfejlesztés, innovációs menedzser szakközgazdász KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. befektetési, és fejlesztési.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei ( ) vállalkozások számára Keller Péter osztályvezető GKM Vállalkozásfinanszírozási Főosztály.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
Ne maradjon le Ön se! Fejlessze vállalkozása infokommunikációs rendszerét, honlapját és webáruházát!
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
12 ezer milliárd forintos keret
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Az RFH cégcsoport 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport, a Magyar Fejlesztési Bank Stratégiai Csoportjának tagja Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított fejlesztési forrásokkal erősítse a térségi gazdaságfejlesztést Állami szervezetekkel állami cégekkel szoros együttműködés Országos hatáskörű finanszírozó céggel áll partnerei rendelkezésére Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat

Az RFH csoport szolgáltatásai  Projekt-előkészítés: projektötletek előzetes értékelése, tanácsadás a projektötletek feltárásában.  Projektfejlesztés: megvalósíthatósági tanulmányok írása, üzleti terv készítése, építési tervek beszerzése, engedélyeztetés, szükség esetén előfinanszírozás.  Pályázatfigyelés, pályázatírás Projektmenedzsment: nyertes pályázat esetén teljes körű projektmenedzsment szolgáltatás. Segítség a projekt lebonyolításában, beszerzési eljárások bonyolítása, beszerzések értékelése-, minőségbiztosítása, műszaki szakértő megbízása, szakmai és pénzügyi beszámolók elkészítése mind a közbenső, mind a záró fázisban, kapcsolattartás a támogatás-nyújtóval. 2009–2012. között 40,6 milliárd Ft támogatási összeg elnyeréséhez és felhasználásához segítettük partnereinket!

MFB CÉGCSOPORT TERMÉKEI Tevékenységünk: PÁLYÁZATÍRÁS PROJEKTMENEDZSMENT TŐKEBEFEKTETÉS + + PROJEKT HITELEK + + + MFB CÉGCSOPORT TERMÉKEI ESZKÖZFINANSZÍROZÁS

TŐKEBEFEKTETÉS Összeg: 10-80 millió Ft Hozamelvárás: jegybanki alapkamat + 3-6 % /év Díjak: 1% egyszeri szerződéskötési díj Feltételek: 50% alatti tulajdon részesedés, menedzsmentjogok a magántulajdonosnál, Felügyelő Bizottsági tag delegálása Visszavásárlás: 5-8 éven belül Biztosíték: ügylettől függő bankári biztosíték

Részletre történő eszköz étékesítés Összeg: maximum 100 millió Ft Hozamelvárás: jegybanki alapkamat + 4-6 % /év Akár 0 % önerővel (biztosítéktól függően) Nincs ágazati korlátozás, agráriumban működő vállalkozás is igénybe veheti Futamidő: maximum 3 év Biztosíték: ügylettől függő bankári biztosíték, elsősorban a megvásárolt eszköz

Az RFH csoport finanszírozási termékei • Fejlesztési hitel • Forgóeszköz-hitel • Támogatás- megelőlegező kölcsön • Növekedési Hitelprogram II. szakasz 2009-2012. között vállalkozások, önkormányzatok és önkormányzati tulajdonú társaságok részére összesen 4,9 milliárd összegű kölcsönt folyósítottunk.

Támogatás megelőlegező kölcsön Az RFH csoport finanszírozási termékei Fejlesztési hitel Forgóeszköz hitel Támogatás megelőlegező kölcsön Kinek KKV-k és önkormányzatok számára is biztosított Mire Beruházások finanszírozása és önerő megelőlegezése likviditási hitel is Összeg akár 500 millió forintig akár 300 millió forintig max. 100 millió forint Kamat mindenkori JBAK +3-10%/év mindenkori JBAK +3-6%/év Futamidő 3-7 év 1-3 év legfeljebb 3 év* Türelmi idő legfeljebb 2 év A kihelyezés történhet rulírozó módon is Saját erő legalább 20% - Biztosíték bankári biztosítékok Támogatás engedményezés, bankári biztosítékok FEJLESZTÉSI HITEL *a kölcsönszerződés megkötésétől a támogatás lehívásáig

Növekedési Hitel Program II. Szakasz • KKV-k számára • Beruházásra, már meglévő eszközök korszerűsítésére és kapacitásuk bővítésére • Igényelhető összeg: 3 M Ft- 3 Mrd Ft • Kamat: 2,5 %/év Rendelkezésre tartási jutalék: 2% • Türelmi idő: szerződéskötéstől számított legfeljebb 2 év • Biztosíték:ingó és/vagy ingatlan jelzálog, Készpénzóvadék

GOP-2.1.1/M – Mikro vállalkozások fejlesztése FELFÜGGESZTVE! • Támogatható tevékenységek: Eszközbeszerzés Infrastrukturális és ingatlan-beruházás Információs technológia fejlesztés • Vissza nem térítendő: 1 - 10 mió Ft (max.45%) • Visszatérítendő: 1 - 20 mió Ft (45%-60%) • Önerő: A teljes projekt 10%-a GOP-2.1.1/M – Mikro vállalkozások fejlesztése EDDIGI EREDMÉNYEK • 111 db szerződés • Közel 1 mrd forint összegben

Az RFH Csoport elérhetőségei www.rfh.hu Központi elérhetőség: Regionális Fejlesztési Holding Zrt. 1027 Budapest (1) 600-6500 Kapás u. 6-12. B ép. I em. akvizicio@rfh.hu Leányvállalatok: RFH Nonprofit Zrt. Budapest Fehér-Berze Mária 30/676-6576 feher.berze.maria@rfh.hu Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt. Budapest Szabó András 30/687-0749 szabo.andras@rfh.hu ”KMF” Közép-magyarországi Fejlesztési Zrt. Budapest Budai Éva Diána 20/5301419 budai.diana@rfh.hu

Az RFH Csoport elérhetőségei www.rfh.hu Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. Nyíregyháza Batka Tímea 20/233-9322 batka.timea@erf.hu Délalföldi Szeged Balogh Éva 70/931-4661 balogh.eva@delalfoldizrt.hu Nyugat-pannon Szombathely Illés Károly 70/314-9134 illeskaroly@rft.t-online.hu Észak-magyarországi Salgótarján Antal Andrea 20/560-6932 antal.andrea@krf.hu Közép-Pannon Székesfehérvár Trenka Zoltán 20/563-4342 trenka.zoltan@kprf.hu Dél-Dunántúli Pécs Gelencsér Gyula 30/969-2304 gelencser.gyula@ddrf.hu

Köszönöm a figyelmüket! Kérem Önöket keressék munkatársainkat! www.rfh.hu www.delalfoldizrt.hu