jobpilot The pioneer in online recruitment Buda Diána Tanácsadó

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Jogszociológia 4. előadás november 13. Uszkiewicz Erik
Advertisements

Miért hirdetne egyenként több online állásközvetítő portálon, ha Önnek elegendő 1 helyen kérnie, hihetetlenül alacsony áron? hihetetlenül alacsony áron?
Erdővagyon-gazdálkodás

Kamarai prezentáció sablon
Utazás, szabadidő és turizmus csoport Az egészségturizmus éve Oláh László igazgató Stratégiai Termékek Igazgatósága Magyar Fürdőszövetség Közgyűlése.
Egyetemi kutatók – jövőbeli vállalkozók? Dr. Makra Zsolt IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola.
„Létrehozzuk a magyar vállalkozások bankját.” Gyurcsány Ferenc, január 30.
A társadalmi tényezők hatása a tanulásra
Az idősebb munkavállalók foglalkoztatása Magyarországon
Keresőmarketing Nap 2007 A keresés mindent visz? Avagy a keresés szerepe a mindennapokban… Darvas Péter Szonda Ipsos.
Digitális kompetenciák a pedagógusképzésben Jelli János Apor Vilmos Katolikus Főiskola (HU) Námesztovszki Zsolt Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző.
linked by isobar ÚJ MARKETING-ÚJ ÜGYNÖKSÉG?1 Miért nem megy gyorsabban? (… I just don’t dig on swine, that’s all) Kovács Zoltán.
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
Erőállóképesség mérése Találjanak teszteket az irodalomban
Új trendek a marketing stratégiai szemléletében Marketing Menedzsment előadás Omegaglen, DMS Molnár Attila december 18.
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
MFG-Pro váll-ir. rendszer bemutatása
Célcsoport elérése – online támogatással Go East! – a ki nem használt lehetőségek birodalma.
Utófeszített vasbeton lemez statikai számítása Részletes számítás
A tételek eljuttatása az iskolákba
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
Sárgarépa piaca hasonlóságelemzéssel Gazdaság- és Társadalomtudományi kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök I. évfolyam Fekete AlexanderKozma Richárd.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
Munkaerő-közvetítés recesszió idején Munkaerő-piaci ismeretek EURES hazai tréning 2009 Borbély-Pecze Tibor Bors, FSZH.
DRAGON BALL GT dbzgtlink féle változat! Illesztett, ráégetett, sárga felirattal! Japan és Angol Navigáláshoz használd a bal oldali léptető elemeket ! Verzio.
Chrappán Magdolna DE BTK Neveléstudományok Intézete.
EU II..
szakmérnök hallgatók számára
A évi demográfiai adatok értékelése
Az opciók értékelése Richard A. Brealey Stewart C. Myers MODERN VÁLLALATI PÉNZÜGYEK Panem, 2005 A diákat készítette: Matthew Will 21. fejezet McGraw Hill/Irwin.
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
1 Foglalkoztatási kihívások, avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.NOVEMBER EGER Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
GKI Zrt., Az alacsony foglalkoztatási ráta okai, a foglalkoztatás bővítésének gazdaságpolitikai összefüggései Független Szakszervezetek Demokratikus.
1 Foglalkoztatási kihívások (1), avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.OKTÓBER 5-6 HAJÓS Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
A régió és ezen belül a kistérség munkaerő-piaci helyzete, hiányszakmák a régióban, a foglalkoztatáspolitika aktuális kérdései.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
Munkaerő mobilitás Magyarországon
2007. május 22. Debrecen Digitalizálás és elektronikus hozzáférés 1 DEA: a Debreceni Egyetem elektronikus Archívuma Karácsony Gyöngyi DE Egyetemi és Nemzeti.
Demográfiai válság: Hová tartasz Nógrád megye?
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
GENERALI Alapkezelő Zrt. Nyugdíjpénztári megtakarítás a többi befektetés mellett Schuszter Péter vezérigazgató Generali Alapkezelő 2008/../.. Pénztárkonferencia.
Varga Mihály október 4. Versenyfutás az idővel?
A nők foglalkoztatása, családi napközi, atipikus foglalkozatás,
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
IV. Terjeszkedés.
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
Nyitott Kapuk 2010 Beiskolázási kérdőívek értékelése.
QualcoDuna interkalibráció Talaj- és levegövizsgálati körmérések évi értékelése (2007.) Dr. Biliczkiné Gaál Piroska VITUKI Kht. Minőségbiztosítási és Ellenőrzési.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Az Európai Unió bővülése Vincze János, 12. osztály Fazekas Mihály Gimnázium Debrecen >
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Válság Kényszer és lehetőség. A magyar gazdaság örökölt hátrányai.
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
A KÖVETKEZŐKBEN SZÁMOZOTT KÉRDÉSEKET VAGY KÉPEKET LÁT SZÁMOZOTT KÉPLETEKKEL. ÍRJA A SZÁMOZOTT KÉRDÉSRE ADOTT VÁLASZT, VAGY A SZÁMOZOTT KÉPLET NEVÉT A VÁLASZÍV.
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
1 P iaci háttér - Új készségek és munkahelyek  Az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) szektor az egyik legígéretesebb és gazdaságilag.
Felmérés a versenyképességről a Textil/Ruházati-, és Bőriparban az új Tagállamokban valamint Bulgáriában és Romániában. TERMELÉS KISKERESKEDELMI ELADÁSOK.
Friedrich Ebert Stiftung Szociális párbeszéd és ipar 4.0 konferencia
Előadás másolata:

jobpilot The pioneer in online recruitment Buda Diána Tanácsadó jobpilot Magyarország Kft. The online recruitment company.

Toborzás – itthon és Európában Toborzási irányvonalak 2006-ban Cím Toborzás – itthon és Európában Toborzási irányvonalak 2006-ban The online recruitment company. .

Toborzás – itthon és Európában Toborzási irányvonalak 2006-ban A mai nap témakörei: Toborzás – itthon és Európában Toborzási irányvonalak 2006-ban Kik vagyunk? jobpilot - monster Toborzási trendek Globalitás – globális toborzás 2006. November 15.

Magunkról: a jobpilot - Monster hálózat Európa vezető állás- és álláskereső-forrása 18 európai jobpilot, Monster oldal + 6 partner site Európai jobpilot - Monster oldalak: www.jobpilot.at www.monster.be www.monster.ch www.monster.co.uk www.jobpilot.cz www.monster.de www.monster.dk www.monster.es www.monster.fi www.monster.fr www.jobpilot.hu www.monster.ie www.monster.it www.monster.lu www.monsterboard.nl www.monster.no www.jobpilot.pl www.monster.se www.jobpilot.sk Európai partner oldalak: Bulgária: www.jobtiger.bg Horváto.: www.mojposao.hr Észtország: www.cvkeskus.ee Lettország: www.workingday.lv Litvánia: www.cv.lt Szlovénia: www.SvetlaKariera.com

Álláskeresői aktivitás – jobpilot.hu, Monster Europe Jellemző adatok:  Egyedi látogatók: 7,2 millió (200 ezer HU) havonta  Összes CV-k száma: 7,4 millió (120 ezer HU)  Állások száma: 614.000 (2.000 HU) THE MONSTER NETWORK

www.jobpilot.hu

Monster.com - 35 országban, 18 európai országban

Foglalkoztatás: Európa félelmei 2002. Az Európai Bizottság létrehozza az európai foglalkoztatás- és szociálpolitika jövőjét vizsgáló szakértői csoportot, hogy jelentést készítsen Európa jelenlegi helyzetéről és jövőjéről, ill. a jövőbeni lehetőségekről A jelentésben felvázolt jelenlegi helyzetet a köv. aggodalmak határozzák meg: félelem a bevándorlástól elöregedéstől Ezeknek a nyugdíjrendszerekre és a munkaerőpiacra gyakorolt kedvezőtlen hatásától. 2006. November 15.

Elöregedő Európa Az EU statisztikai hivatala által készített tanulmány alapján: A 65 év feletti korosztály nagysága jelentősen nőni fog az EU-ban aranyuk a munkaképes korú lakossághoz képest: 2004: 25 % 2050: 48 % A 80 év felettiek száma 3-szorosára (50 millió) emelkedhet. Növekszik az EU népességének átlagéletkora: 2004-es 39 évről 2050-re 49-re emelkedhet. 2006. November 15.

Elöregedő Európa – születési ráta csökkenése A munkaképes lakosság várható csökkenésének másik fő oka a tartósan alacsony termékenység: A születések száma 2004-ben 4,6 millió. 2050-re 4 millió alá csökken. A népességnövekedés megáll. A demográfiai folyamatok nem mutatnak egy irányba az unión belül. 25 tagállamból 12-ben népességnövekedés (Franciaország, Írország, Ciprus, stb.), míg a keleti és balti államokban jelentős népességfogyás várható. 2006. November 15.

Magyarországi adatok Magyarországon is a népesség fogyása figyelhető meg. 2004-ben 10,117 millió volt a népesség száma, 2050-re 8,915 milliós lélekszámot várnak. A gazdaságilag aktív korúak száma 1,5 millióval apadhat (ez 58% a korábbi 68 %-hoz képest). A 65 év felettiek száma 28 %-ra nőhet, ami arány a 2004-es közel duplája. 2006. November 15.

Megoldás a félelmekre A gazdaságilag aktív népesség számának fenntartása vagy növelése érdekében Európának az alábbiak kombinációjára van szüksége: Gyermekvállalás ösztönzése. Nők munkavállalásának ösztönzése. Nyugdíjkorhatár elérése után részidőben munkát vállalók számának növelése. Élethosszig való tanulás. Egy másik megoldást a bevándorlás jelentheti. Egy kb. milliós bevándorlási hullám jelentősen növelheti a munkaképes korú lakosság arányát, így pozitív hatást gyakorolhat a gazdaságra. 2006. November 15.

Munkaerő-mobilitás az EU-ban Ma az európaiaknak csak 1,5 %-a él és dolgozik a saját országán kívül. Ez hiányszakmák kialakulásával, munkanélküliséggel és egyéb hátrányokkal jár. Magyarországon a külföldön munkát vállalók aránya 1-2 %, ugyanakkor az ingázók száma sem jelentős. A következő években hazánknak is szüksége lesz munkaerő-importra, a hiányzó szakemberek pótlására. A munkaerő mozgásában a jobpilot – Monster hálózat, mint a világ egyetlen globális online karrierhálózata meghatárózó szerepet kíván betölteni. 2006. November 15.

Toborzási trendek 2006 A Frankfurti Egyetemmel és a Financial Times Deutschlanddal közösen készítünk egy empirikus felmérést évente a Top 1.000 német nagyvállalat és 1.000 középvállalat körében. Ez lehetőséget biztosít a legfontosabb indikátorok analízisére egy adott periódusban.

Toborzási nehézségek, szakemberhiány Toborzási trendek Toborzási nehézségek, szakemberhiány Legnagyobb a munkaerőhiány az alábbi szakmákban - Ma vs 2010 Mérnökök 64,0% 47,1% 55,7% Közgazdászok 40,6% 50,3% Kereskedelmi szakemberek 38,5% 40,1% 2010 Szakmunkások 23,7% 2005 39,2% Természettudományi ágak 24,0% Jogászok 19,4% 9,5% 0,0% 10,0% 20,0% 30,0% 40,0% 50,0% 60,0% 70,0%

Internet vs. Print (szakterületenként) Toborzási trendek Internet vs. Print (szakterületenként) A legfontosabb toborzási csatornák 2006-ban 60,0% 49,6% 50,0% 40,0% 37,2% 32,0% 31,6% 30,8% 33,3% 33,3% 30,1% 31,0% 29,1% 31,2% 29,6% 29,3% 30,6% 29,7% 27,0% 29,1% 30,0% 27,6% 28,0% 28,0% 28,5% 27,6% 22,0% 19,5% 20,0% 18,6% 16,8% 10,3% 10,0% 6,3% 5,5% 5,5% 0,0% HR Beszerzés, Logisztika Értékesítés IT és Marketing és PR Pénzügy, számvitel Természettudomány Műszaki terület Jog, közigazgatás Telekommunikáció Top menedzsment Céges weboldal Állásoldal Print média

Internet vs. Print (szakterületenként) Toborzási trendek Internet vs. Print (szakterületenként) A legfontosabb toborzási csatornák 5 év múlva 60,0% 49,6% 50,0% 41,3% 37,0% 37,8% 40,3% 40,0% 37,5% 37,1% 37,7% 35,4% 33,0% 33,6% 35,3% 33,3% 33,6% 32,0% 33,0% 32,2% 31,1% 30,0% 18,6% 20,0% 15,8% 16,8% 16,0% 11,9% 11,5% 10,1% 8,7% 10,0% 7,0% 7,4% 5,0% 4,1% 0,0% HR Beszerzés Értékesítés Marketing és PR Jog, közigazgatás Természettudomány Műszaki terület IT és Pénzügy, számvitel Telekommunikáció Top menedzsment Céges weboldal Netes állásoldal Print

Az első számú toborzási csatornák 5 éven belül Online csatornák: Vállalati honlap Online állásoldalak

Céges weboldalak, Állásoldalak, Print: volumen Toborzási trendek Céges weboldalak, Állásoldalak, Print: volumen Meghirdetett pozíciók csatornák szerint Mindkét internetes csatorna hozzájárul a cégek cégek HR marketing pozíciójának megszilárdításához. Az internetes állásoldalak növekednek, a nyomtatott média folyamatosan csökken.

Weboldalak, Állásoldalak, Print: felvettek aránya Toborzási trendek Weboldalak, Állásoldalak, Print: felvettek aránya Éves összehasonlításban stabil arányok A nagyvállalatok az üres álláshelyek 58%-át Interneten át töltik be

Mire használják a cégek az állásoldalakat Toborzási trendek Mire használják a cégek az állásoldalakat Minden második cég használja a állásoldalak CV adatbázisait akár közvetlenül, akár indirekt módon A toborzásmenedzsmentet és a jelölt előválogatást tervezik leginkább a cégek a jövőben használni 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 3% 5% 92% Tervezi Jelenleg is 70% 4% 7% 1% 9% 37% 32% 36% 3% 22% 16% Álláshirdetés-feladás Bannerek, linkek CV-adat- bázisok keresése saját alkalmazottal Cégbemutató Toborzás- menedzs. Automatikus szűrések CV-adatbázisok keresése állásportálok segítségével

Mire használják a cégek a jobboardokat: Álláshirdetés Egyedi hirdetés Standard hirdetés

Cégbemutató

Banner, linkek, HR marketing

Toborzásmenedzsment

CV adatbázisok

Automatikus szűrések, űrlapok

Pályázás E-mailen vagy online űrlapon? Az elektronikus pályázás időbeli változása Az elektronikus pályázáson belül az űrlap-alapú pályázatok jelentős, 11%-os növekedése következett be 3 év alatt. 51,4% értékre nőtt az érték. Az elektronikus pályázás terén teljes változás következik be. Az arányok 8 év alatt megfordulnak az e-mail kárára és az online űrlapok javára.

Végezetül…

Köszönjük figyelmüket! The online recruitment company. .