„Az ifjúság társadalmi integrációjának segítése a Szekszárdi Kistérségben” TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0237.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
 Felkészítések  Szakmai műhelyek  Módszerteni szakmai kiadványok összeállítása elkészítése  „Szín-Tér” klub-éjszakai-ping-pong  Készszégfejlesztő.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
Migránsok társadalmi beilleszkedése együttműködéssel
Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Szolnoki Kirendeltség és Szolgáltató Központ Szolgáltató Centrum  augusztus 21. óta működik  az Észak-alföldi.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Társadalmi szemléletformálás – a komplex.
Tájékoztatás a munkaerő-piaci szolgáltatásokról
e-NIVÓ zárókonferencia Jászfényszaru szeptember 23.
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
CEP1 „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ Bűnmegelőzési projekt.
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán külföldi modellek hazai alkalmazhatóságának lehetőségei Előadó: Tóth Zoltánné.
Tehetségpont létrehozása
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
TÁMOP / készítette: Udvorka Tiborné projekt tanácsadó.
Disszeminációs Konferencia „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV
E-learning alapú komplex képzések
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
F ORRÁSTEREMTÉSI, pályázati lehetőségek. F IATALOK LENDÜLETBEN Alprogramok (szegénység, kultúra, munkanélküliség, egészséges életmód, vállalkozó.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Büntetés-végrehajtási
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
NETre Kész – IT-mentor roadshow, Pécs A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az Interneten és azok használata Czanik.
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régió
MÁS-KÉPp 60 Esély a tanulásra – csatlakozás a jövőhöz Hatvanban Hatvan Város Önkormányzata Hatvan Városi Művelődési Központ és Könyvtár Grassalkovich Oktatási.
Velünk egy jobb világért! Fő támogató: Partner: Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program 11 Lukács András vezető „Esély a munkára – Civil együttműködés.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengely – Leader program  A pályázati időszak október.
A képzés fejlesztését, korszerűsítését indokolttá tevő szakmai fejlődésről Sz. dr. Nyitrai Ágnes Apor Vilmos Katolikus Főiskola,
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
A Kreatív-Hálózat projekt bemutatása Dr. Mező Ferenc szakmai vezető TÁMOP /
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Fels ő - Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pontot (FIP) M ű ködése.
DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA-NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN TÁMOP 3.2.3/09/ „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért.
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
„Kiút a hátrányos helyzetből” c. projekt innovatív elemei.
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
„Építő közösségek a tényői IKSZT-ben”
TÁMOP /A Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
TÁMOP / A Megyei Művelődési és ifjúsági Központ szerepe a felnőttképzésben előadás.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
TÁMOP „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” Előadó: Petromán Anikó.
„Mocsolád-Civilház” Közhasznú Nonprofit Kft
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

„Az ifjúság társadalmi integrációjának segítése a Szekszárdi Kistérségben” TÁMOP-5.2.5/B-10/

Általános információk Kedvezményezett : Tolna Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület A projekt időtartama: február 1 – január 31. A megvalósítás helyszíne: Báta, Bátaszék, Bogyiszló, Decs, Sárpilis, Sióagárd, Szekszárd, Tolna, Őcsény Támogatás teljes összege: Ft

Céljaink Hosszú távon: Szemlélet- és életmódváltás a felelősség- és munkavállalás, az egyéni és családi életvezetés terén, amely az egyén, a közösség és társadalom valamint a demokrácia kiteljesülését szolgálja. Rövid távon: A fiatalok társadalmi szerepvállalását, a hátrányos illetve veszélyeztetett helyzetben élő gyermekek, serdülők és fiatalok társadalmi beilleszkedését, szerepvállalását, érvényesülését elősegítő programok és tevékenységek biztosítása.

Célcsoportunk Közvetlen célcsoport: Báta, Bátaszék, Bogyiszló, Decs, Sárpilis, Sióagárd, Szekszárd, Tolna, Őcsény településeken élő éves gyerekek, serdülők, fiatalok. Közvetett célcsoport: Az elsődleges célcsoport családja és az érintett települések lakói.

Szolgáltatásaink

Információ Virtuális Személyes Mobil Információ

Folyamatosan frissített tartalom Szekszárd és a Kistérség programjai: • Kulturális rendezvények • Hagyományos települési rendezvények (falunapok, ünnepek) • Tanulási, fejlődési lehetőségek (formális és non-formális képzések, tréningek, tanfolyamok) • Sportesemények, sportolási lehetőségek Aktuális álláslehetőségek Ügyintézés (állampolgári, munkaerő piaci) Virtuális

Személyes Ifjúsági Információs és Tanácsadó Közösségi Tér Hétfőtől péntekig óráig Augusz Imre u IV/402. Szolgáltatások: • Ingyenes internethasználat • Személyes segítségnyújtás a keresett információ eléréséhez, az ügy elintézéséhez • Szükség szerinti átirányítás az ügyben autentikus szakemberhez, vagy szervezethez, más szolgáltatásba Információ

Megjelenés a térség rendezvényein 22 alkalommal Szolgáltatások: • Hozzáférés biztosítása a virtuális és személyes információ szolgáltatással megegyező tartalomhoz (mobil internet) • Személyes tanácsadás (választott témakörben) • Igényfelmérés a fiatalok körében (kérdőívek) • Fejlesztő játékok, versenyek (díjazással) A programot a helyi szervezőkkel egyeztetve, a helyi igényeknek megfelelően állítjuk össze. Mobil Információ

Programok Kreativitás Tudás, készség Egészség, életmód, szabadidő Túrák Táborok Családi napok

Programok Kreativitás Alkotóműhely 60 óra, év, októbertől Tevékenység-típusok: • Batikolás • Patchwork • Agyagozás • Makett építés

Programok Tudás, készség Tréningek • Szakemberek, kortárs segítők felkészítése 60 óra, 25 fő, február-június • Karriermenedzsment 40 óra, 12 fő, év, október-december • Aktív állampolgárságra nevelés 80 óra, 12 fő, év, október június • Önkéntességre nevelés 30 óra, 12 fő, 16 évtől, január-április

Programok Tudás, készség Non-formális foglalkozások • Közösségfejlesztés márciustól • A kistérség földrajzi, turisztikai értékei 60 óra, 12 fő, év, október május • Kaleidoszkóp – A sokszínű világ 60 óra, 18 fő, év, október május • Angol és német klub 2x60 óra, fő, év, szeptember- december • Természettudományi verseny 12 db online feladatlap, április december

Programok Egészség, életmód, szabadidő Túra Tábor Családi nap Gyalogtúrák, képzett túravezetőkkel a térségében, havi egy alkalommal. 4 hatnapos bentlakásos tábor 4x20 fő, év, július-augusztus, július- augusztus 8 alkalom

Tanácsadás Virtuális Személyes

Tanácsadás Személyes • Álláskeresés hétfő, csütörtök óráig • Tudatosság-építés szerda óráig • EU önkéntesség és munkavállalás péntek óráig • Konfliktuskezelés kedd óráig

Tanácsadások Virtuális • Jogi • Pénzügyi • Pedagógiai • Lelki Hétköznap óráig Szombaton óráig Vasárnap óráig Egyéb időpontban feltett kérdésekre 24 órán belül válaszolnak szakembereink

Eredményeink • 7200 alkalommal információ nyújtás • 600 alkalommal személyes tanácsadás • 720 virtuális tanácsadás • 690 fiatal vesz részt a foglalkozásainkon, tréningjeinken • A projekt hatására 552 fiatal életében bizonyíthatóan változás történik: • Álláskeresőként regisztrál a Munkaügyi Hivatalba • OKJ-s képzésbe jelentkezik • Családi életre felkészítő képzésen, szakkörön vesz részt • Vállalkozóvá válik • Állást talál • Önkéntes lesz • 5 ifjúsági közösség jön létre

Elérhetőségeink Ifjúsági Információs és Tanácsadó Közösségi Tér Szekszárd Augusz Imre u IV. emelet 402. Nyitva tartás: hétfő-péntek óráig. Tolna Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület Szekszárd, Dr. Szentgáli Gyula u. 2. Tel./fax: 74/ Honlap:

Figyelmét, együttműködését KÖSZÖNJÜK!