OTP Kockázati Tőkealap I.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

Innováció konferencia
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
Kockázati tőkefinanszírozás a megújuló energia szektorban Buda Sándor Tanácsadási igazgató november 24.
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
Nemzeti Innovációs Hivatal
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
1)Fizikai infrastruktúra (business center-ek,, szolgáltatott irodák és ipari létesítmények) 2)Üzleti szolgáltatások (projektmenedzsment, pénzügyi és HR-
1 Talentis Innovációs és Vállalkozásfejlesztési Program Dr. Takács Ernő.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Új Magyarország Vállalkozói Program pénzügyi programjai (Jeremie)
Az MFB Invest Zrt. tevékenységének bemutatása Buda Sándor Tanácsadási igazgató október 24.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Befektetés-ösztönzés a gyakorlatban Kurtán Zoltán Divízió vezető Szolnok,
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
Biotechnológiai KKV-k a nemzetköziesedő tudásháromszögben VÁLLALKOZÁSI UTAK A BIOTECHNOLÓGIÁBAN Halász György Imre Szeged, december 11. NKTH Innotárs.
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
© Leading Innovation – RSEU KFT. Minden jog fenntartva! Szellemi Vagyon Menedzsement Keresnyei János, ügyvezető Riglersystem Európa Kft. Pécs.
Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, március 21.
Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Pécs, február 28.
Tőkefinanszírozás biztosíték nélkül Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 15.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Székesfehérvár, január 30. Tőkefinanszírozás.
Piac és Profit - Pénzek a régióban március 21. Nézd meg kivel kötsz üzletet!
Miért vonzó a startup a befektetők szempontjából?
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
A franchise gazda elengedhetetlen tulajdonságai és felelőssége Tóth-Zsédely Rita Otthon Centrum KKV Akadémia április 24.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Szombathely, április 10. Tőkefinanszírozás.
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Kecskemét, november 28.
Kockázati Tőke a kis- és középvállalkozások finanszírozásában Kockázati Tőke a kis- és középvállalkozások finanszírozásában László Ádám - befektetési menedzser.
JÓÜZLETAFRANCHISE Magyar Franchise Szövetség szakmai előadás
Innovációs stratégia hatások Termék életciklus Nemzeti sajátosság
Titre de la présentation
Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 29. Tőkefinanszírozás.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, május 15. Tőkefinanszírozás.
Tájékoztató jellegű információk! Fejlesztési tőkefinanszírozás kockázati tőke- finanszírozás beruházási hitel fejlesztési tőke- finanszírozás.
EGY SIKERES MAGYAR IPARÁG: AZ ORVOSIMŰSZER-GYÁRTÁS
Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület Finanszírozási lehetőségek az innovatív ötletek piacra jutásához December, 2006.
A BESZÁLLÍTÓI BEFEKTETŐ RT. TEVÉKENYSÉGÉNEK BEMUTATÁSA
Vállalatérték-élet pálya szakaszok
Kormányszóvivői tájékoztató. Lendületbe hozzuk a vállalkozásokat Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
Vingelman József vezérigazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február 16. Mikrofinanszírozói Szakmai Nap.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Benke Ákos vezérigazgató, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, 2008.április 23. Az Új Magyarország.
JEREMIE Programok módosulásai
A lánc menti együttműködés és az innováció: a képességek és a meghatározó szakértelem kombinálása dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Karancsi Tamás - ügyvezető
Forrásteremtés struktúraváltáshoz, technológiai fejlesztéshez Török József Üzletfejlesztési igazgató Lovasberény, szeptember 20.
Magyar KKV-k sikerei és együttműködései a globális IT iparban
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
Zsembery Levente vezérigazgató
Mit jelent az innováció Európának? Herczog Edit Képviselő - Európai Parlament.
Kis- és középvállalkozások válaszúton: versenyképesség, innováció, nemzetköziesedés EGY SIKERES MAGYAR IPARÁG: AZ ORVOSIMŰSZER-GYÁRTÁS Sass Magdolna Pécs,
A tőkebefektetés 50 árnyalata Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, december 11.
Innovatív induló kisvállalkozások izraeli fejlesztési modellje, ennek adaptálása Magyarországon Dr. Turi Márta – Korányi László szeptember.
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Zalaegerszeg, október 2.
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Okos pénzt az okos egészségügynek – kockázati tőkebefektetések az élettudományok területén április 29. Zsembery Levente vezérigazgató X-Ventures.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Vállalkozásfejlesztés Kazincbarcika térségében Wächter Balázs.
Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt. Határon átnyúló tőkeprogramok kis- és középvállalkozások számára Márk Péter Igazgató.
„INTERREGIONAL INNOVATION SYSTEM IRIS L00049” c. projekt WP2 MUNKACSOMAG – INTERREGIONÁLIS KKV FEJLESZTÉS IRIS INNOVATÍV ÜZLETI ÖTLET ÉRTÉKELŐ MÓDSZER.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
„Virtuális Genom Projekt” Richnovszky Ádám – menedzsment Pitlik László (PhD) – tudásmérnökség Szöllössy Dániel – forráskutatás Kócs Róbert – rendszerszervezés.
Private Equity Bohák András Befektetések.  Zártkörűen működő társaság részvényeinek, tulajdonjogának megvásárlása.  Később nyilvános bevezetés, eladás.
Az izraeli üzleti környezet vállalkozói szemmel Zsámboki Gábor vezérigazgató 1.
Előadás másolata:

OTP Kockázati Tőkealap I. PortfoLion Zrt. Dr. Oszkó Péter Elnök-vezérigazgató Iránytű – Magyarország innovációs térképe Budapest, 2011. május 10. PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

OTP Kockázati Tőkealap I. Keretrendszer: JEREMIE-program - Források: OTP (42%) és az EU (58%) - Tőke: 6,8 milliárd Ft Az alapkezelő: PortfoLion Zrt., 100%-ban OTP tulajdonban Tevékenység megkezdése: 2010 első negyedév A tőkebefektetés célja: profitszerzés (hozam), döntően innovatív, start-up cégeken keresztül Az Alap futamideje 8 év, az aktív befektetési időszak 2013. dec. 31. Célpiac: hazai innovatív KKV szektor regionális piacon Fókuszterületek – informatika, szoftverfejlesztés, telekommunikáció, élettudományok, egészségügy

A magántőke-finanszírozás több különböző befektetési fázist ölel fel A kockázati tőke finanszírozás jelenléte a vállalkozások életciklusában A magántőke-finanszírozás több különböző befektetési fázist ölel fel Megmentési tőke Kivásárlás Korai fázis Növekedés Magvető Befektetési szakasz Kezdő 1. fázis 2. fázis 3. fázis Áthidaló finanszírozás Management kivásárlás Válság-kezelés Magvető: Vállalkozók számára elérhető viszonylag kis összegű tőke, a koncepció igazolására 1. fázis: Az első termék/szolgáltatás piacra történő bevezetésére, szállítási csatornák kialakítására, és az értékesítés beindítására szolgáló finanszírozás Hozzáadott érték Kezdő: Termékfejleszésre és bevezető marketingre felhasználható finanszírozás cégek számára 2. fázis: Forgótőke a piaci lehetőségek stabilizációjához és fejlesztéséhez. A cég már termelhet és értékesíthet, de nem mutathat fel profitot.

Az ötlet szükséges, de nem elégséges A sikeres vállalkozás kiindulópontja az ötlet, de ez önmagában még nem elég. A tervezés és a megvalósítás során elengedhetetlen az üzleti szemléletű gondolkodás. Mindehhez kell egy vezető, egy management, aki összefogja a folyamatokat, és egy csapat aki sikeresen meg is valósítja a terveket. ÜZLETI TUDÁS és GONDOLKODÁS CSAPAT és MANAGEMENT

A siker tényezői Az ötlet A szükséges tőke A befektetői iránymutatás A csapat Munka, munka, munka

Egy tőkebefektető szemszögéből Mit vizsgál, mit néz, mit értékel a befektető Legjobb lehetőséget keresi Gyors, dinamikus, regionális növekedési lehetőséget Piac, piac, piac piaci helyzet/lehetőségek/terjeszkedés/szereplők Ki mit ad hozzá a befektetéshez tőke/tudás/eszközök/megosztott kockázat Profittermelő képesség / magas megtérülés mikor/kinek/mekkora hozamot jelent Exit lehetőség

Tőkebefektető alternatívái Nem az a tőkebefektető a legjobb, akit a legjobban lehet szeretni, aki a legkedvesebb és legengedékenyebb, hanem akivel a legnagyobb üzletet lehet megvalósítani… - A befektetőnek és a vállalatnak együtt is kell élnie - Közös cél a minél nagyobb profit és megtérülés Magyar piac bélyege a vállalkozásokon és lehetőségeiken - Szilícium-völgyben életképesebb környezet - Hazai piaci lehetőségek kisebbek - Speciális fejlesztési igénybe fektet a befektető Portfolió széles skálája: biotechnológia, egészségügyi terület, informatika, szoftverfejlesztés, intelligens video rendszerek, cloud szolgáltatás, innovatív hajtásrendszer

Egy tőkebefektető gondolkodása Speciális fejlesztések preferálása Legyen egyedi, és nehezen másolható Első szereplő versenyelőnye Belépési korlát védelmet jelenthet Az ötletben rejlő lehetőségek Szabadalommal védett fejlesztés

Befektetési portfoliónk 4 folyósított befektetés 3 folyósítás előtt álló befektetési döntés Összességében 2 milliárd forintos tőkekihelyezés és befektetési döntés A tőkebefektető szemszöge újszerű fejlesztés szabadalmaztatható találmány egyediség / másolhatóság jövedelem-, profittermelő képesség szakmai, specializált fejlesztések újfajta eljárásprotokoll, know-how

„Ha a sikernek van titka, akkor az abban a képességben rejlik, hogy megértjük a másik ember nézőpontját és az ő szemszögéből is látjuk a dolgokat, nemcsak a sajátunkéból.” Henry Ford Székhely: 1131 Budapest, Babér u. 9. Telefon: +36-1-298-33-67 Fax: +36-1-298-33-03 Honalap: www.portfolion.hu E-mail: info@portfolion.hu Új Magyarország Kockázati Tőke Közvetítő Partner