Dr. Romhányi Gábor előadása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Találkozzunk a felhők felett!
Advertisements

Szervezeti hatékonyság javítása a megyei közszolgáltatásban. Szervezeti hatékonyság javítása a megyei közszolgáltatásban. „Változtatni nehéz, a közigazgatást.
Dr. Romhányi Gábor előadása A hulladékgyűjtés költséghatékony megvalósítása informatikai eszközökkel.
2010. május 12.INNOTRANSZ Mérnöki Iroda Kft. – Informatikai megoldások a környezetvédelemben Innováció a környezetvédelmi informatikában X. Országos Környezetvédelmi.
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
„A vasúti áruszállítás szerepe a logisztikai rendszerben ”
Mi a WebTÁRSASHÁZ rendszer?
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Intranet portál bemutató
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Zöld Híd Hulladékgazdálkodási
Az öngondoskodás és a magánforrások szerepe az egészségügyi reformban
A hulladéktörvény hatása a pályázati forrásokból megvalósult hulladékgazdálkodási projektekre április Köztisztasági Egyesülés.
2010. november Balatonfüred
Dr. Hermann Csaba, Töreki Andrea, Dr. Dávid Gyula
IWacos rendszer ERDŐKERTES - HULLADÉKGYŰJTÉS Az iWACOS rendszer alkalmazása a Műszki Ellátó Szervezetnél Lovák István Innotransz Mérnöki Iroda Kft.
ERP Integrált vállalatirányítási rendszer
Bemutató Számviteli rendszer. Személyesen Postai úton Vállalat vagy vállalkozás Könyvelőcég vagy könyvelő Ez a megoldás kiszámíthatatlan nem biztos hogy.
Elektronikus vezetési karton
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
Zalaegerszeg december 13.
Hogyan lehet a növekedést fenntartani adózás helyett? Előadó: Gurabi Attila
A magyar csomagolási hulladék kezelési modellje
„A legjobb és legolcsóbb hulladék az, amelyet meg sem termelünk!”
Az átalakulási formák felé mutató döntések célszerűsége a gazdálkodás, befektetés, működtetés, vagyoni érték szempontjából.
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Kontrolling Kis- és Közép vállalatok esetén Készítette: Németh Rita YFVZUC KGKIEG.
1/11 Dr. Kincses Gyula – Dr. Surján György ESKI Dr. Racskó Péter EüM Informatikai minimum-feltételek és akkreditáció.
Piac és Profit Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.
Vétkes ártatlanok, avagy a magyar céghálózat csapdájában Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft május 12.
A KÉTTÉNYEZŐS TELEPÜLÉSI HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI DÍJ Előadó: Kneifel Ferenc ügyv. igazgató Gyulai Közüzemi Kft.
A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás szervezése, működtetése az önkormányzatok szempontjából Hosszútávon csak a közszolgáltatásokat nyújtó önkormányzatok.
Az önkormányzatok közszolgáltatásokkal kapcsolatos feladatai egy gyakorló polgármester szemével dr. Németh Kálmán polgármester Répcelak TÖOSZ Vas megyei.
Ö NKORMÁNYZATI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KUTATÁS 2011.
Dr. Romhányi Gábor előadása Költséghatékonyság a megoldása a hulladékgyűjtésben és kezelésben?
Magyar Controlling Egyesület Szolnok, október 29. MCE Konferencia 2009 A controlling gyakorlata Bepillantás az államigazgatási kontrolling gyakorlatába.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Kovács József elnökhelyettes Településszolgáltatási Egyesület Hajdúszoboszló, október 13.
OPTEN Informatikai Kft. cég és jogi információs szolgáltatások Csőd-, és felszámolási eljárás adatokkal naponta többször frissülő cégadatbázis CÉGTÁR
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
Az OHÜ évi tapasztalatairól és az idei feladatairól dr. Wégner Krisztina Főosztályvezető, Koordinációs főosztály január 24. Szombathely.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
ICR technológia és alkalmazási területei DoqSys Business Solutions
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
KÖVETELÉSKEZELÉS - SZOFTVERES MEGOLDÁSOK Dr. Sándor Csaba kereskedelmi igazgató.
IDMSYS projekt GOP Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, GOP pályázati ablak A.
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
Mérlegen a koordináló szervezetek Hartay Mihály ÖKO-Pack Kft.
Szabályozási módszerek Bándi Gyula. A módszertanok rendje Szektorális vagy integrált  az aktuális jogszabály  A jog és állam A környezethasználat beavatkozásaelfogadható.
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
R.F.Q. Request For Quotation. 2 Válasz a feltett kérdésre: A tantárgy fő célkitűzése, hogy adjon egy közös nyelvet, amely segítségével a közgazdászok.
Az e-Bank az e-Számla és az e-Elszámolóház, mint komplex megoldás Budapest, február 23.
INNOTRANSZ Mérnöki Iroda Kft. – Informatikai megoldások a környezetvédelemben Nyilvántartás informatikai megoldása a Fémtörvényhez Dr. Romhányi Gábor INNOTRANSZ.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk... Hiányzik egy jól strukturált rendszer.
Cégbemutató, Memoriter ismertető
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
SZÁMVITEL.
ISO/IEC Software Asset Management szabvány
Az Adatbázis gyakorlati alkalmazása
ELMŰ Hálózati Kft. ÉMÁSZ Hálózati Kft.
Az Adatbázis gyakorlati alkalmazása
vállalatirányítási rendszer Moduláris szervezése
Vállalatirányítási rendszerek alapjai
Előadás másolata:

Dr. Romhányi Gábor előadása Költséghatékony kommunális hulladékgyűjtés az új hulladékgazdálkodási törvény tükrében Dr. Romhányi Gábor előadása

Új jogszabályi és gazdasági környezet Lerakási adó Korlátozott lehetőség a díjak emelésre Esetleges tulajdonosi szerkezet változás is költségekkel járhat Bevételek maximalizálása Működés hatékonyságának növelése

Bevételek maximalizálása Konkrét eset: Egy közel 50.000 fős hazai városban a lakosság mintegy 30 %-a több szolgáltatást (ürítést) vett igénybe, mint amennyiért ténylegesen fizetett Miként volt ez lehetséges? A lakossági hulladék begyűjtők többségének nincsenek pontos adatai arról, hogy melyik ügyfél mikor, mennyi ürítést vett igénybe. Mindez évi sok millió forintos veszteséget jelent, amit a lerakási adó tovább súlyosbít.

Időigényes, drága és hiba lehetőségekkel teli adminisztráció Hatékonyság növelése Jellemző problémák az ügyvitel terén: Sziget-szerű informatikai rendszerek (szoftverek) egységes adatkezelés (adatbázis) nélkül Az elérhető integrált megoldások döntő többsége nem képes a hulladékgazdálkodás specialitásainak kezelésére (pl. kezelés, osztályozás; bejelentések; begyűjtés szervezés támogatása, stb.) Időigényes, drága és hiba lehetőségekkel teli adminisztráció

A megoldás Az ürítések automatikus, emberi tényezőtől független(!) regisztrálását és hatékonyabb munkaszervezést lehetővé tevő informatikai rendszer szükséges

Három hazai vállalkozás közös fejlesztésének eredménye 2011. évi Ökoindusztria szakkiállítás termék díjának nyertese Az egyetlen integrált lakossági hulladékgazdálkodók számára kifejlesztett rendszer, amely a munkaszervezéstől a tényszerű visszacsatolásig bezárólag kipróbált komplex megoldást kínál

A rendszer első pillére: RFID technológián alapuló kuka-azonosító és ürítés számláló rendszer A vonal kódos és más rendszerekkel ellentétben nem igényel emberi beavatkozást az edényzet-azonosítók leolvasása – ez teljesen automatikusan történik Infra-függöny: bármilyen 10x10 centiméternél nagyobb tárgy a felépítménybe történő bekrülését érzékeli Zsákok azonosítás is megoldott: vonalkódos technológiával Infra-függöny jelez (megszakad) és nem történt előtte hozzá kapcsolható azonosítás SZABÁLYTALAN ÜRÍTÉS Minden ilyen eseményt GPS koordinátákkal, időponttal továbbít a rendszer feldolgozásra a ügyviteli szoftvernek, így az visszakereshető (címhez köthető) és zsámon kérhetővé válik Referencia: Dunanett Kft. (Dunaújváros), Erődkertes Önkormányzata

A rendszer második pillére: GPS technológián alapuló iTrack jármű követő rendszer Szerepe az esemény adatok továbbítása illetve további hasznos információk biztosítása a kiértékeléshez Precíz üzemanyag-fogyasztási adatok biztosítása Referencia: mintegy 800 cég több mint 10.000 járművében használják nap mint nap

A rendszer harmadik pillére és „agya”: az EnWizard 2 szoftver Egyszerre felel meg a hazai(!) hulladékgazdálkodási, a fémkereskedelmi-, a pénzügyi-számviteli jogszabályok előírásainak Folyamat szemléletű: a begyűjtési tevékenység és szolgáltatások szervezése, a hulladékforgalom és hulladékkezelés kiszolgálása mellett biztosítja a hagyományos vállalatirányítási funkciókat (pénzügy, főkönyv, humán, stb.) Hiteles, naprakész adatok alapján biztosít döntés-előkészítési információkat és készíti el a kötelező hatósági jelentéseket. Ürítési információk feldolgozása; fizetési felszólítások készítése, számlázás ezekre az információkra támaszkodva; Referencia: tucatnyi hulladékgazdálkodó társaság (pl. Design Kft., Erdőkertes Önkormányzata, stb.)

Mit kínál tehát az iWacos rendszer? Visszaélések ellehetetlenítése – bevételek maximalizálása: 20-30% -os bevétel növekedés várható Kézben tartott, költséghatékonyan működő vállalat, még színvonalasabb ügyfélkiszolgálás alacsonyabb adminisztrációs terhek mellett Stabil, hosszútávon eredményes működés Akár egy éven belüli megtérülés

Referencia rendszer: Erdőkertes Önkormányzata Mintegy 4500 cím Jelentős számú üdülő terület („zsákos megoldás”) Nyíltnap: 2012 júniusában Szeretne meghívót kapni és megtekinteni a rendszert működés közben kérem keresse fel az iWacos standot!

Finanszírozás Pest megyében 40%-os Azon kívül 50%-os vissza nem térítendő pályázati támogatás önkormányzati cégeknek is a rendszer egészére vonatkozóan!

Finanszírozás Pest megyében 40%-os Azon kívül 50%-os vissza nem térítendő pályázati támogatás önkormányzati cégeknek is a rendszer egészére vonatkozóan!

Kérem keress fel standunkat! Köszönöm a figyelmet! Kérem keress fel standunkat! További információ: www.iwacos.hu info@iwacos.hu