Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Kisgyermekes szülők és a munkaerő-piac Őry Beáta Projektvezető
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
általános főig. helyettes
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
4) „Ötmuskétás” – Dél-pesti Térség Foglalkoztatási Paktum Cél: Olyan foglalkoztatáspolitikai koncepció kidolgozása, amelyben a dél-pesti térség kerületei.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
Kismama Karrier Központ és Alternatív Főiskola
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány évi számok Támogatási programok és fejlesztések.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
NETre Kész – IT-mentor roadshow, Pécs A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az Interneten és azok használata Czanik.
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
OFA Hálózat évi tevékenységei
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
„Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens december 9.
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Hajdú Éva Budapest Esély Nonprofit Kft Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása November 27.
Vucskó Bernadett Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda „ HÉTRŐL ÉVRE A MUNKÁBAN ” NONPROFIT MUNKAKÖZVETÍTŐI RENDSZER BEMUTATÁSA március 26.
Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA-NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN TÁMOP 3.2.3/09/ „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért.
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
Foglalkoztatási Információs Pontok
HEFOP/2004/ Intézkedés A hátrányos helyzetű emberek, köztük a romák foglalkoztathatóságának javítása.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
Bemutatkozik A FORDULÓPONT PROGRAM A programot az EU és a Magyar Állam támogatja.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
Előadás másolata:

Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft. „KEZDJÜK ÚJRA” PROGRAM TÁMOP-1.4.1-07/1/2008-0020 Készítette: DDRFK Nonprofit Kft.

„KEZDJÜK ÚJRA” PROGRAM A programot az EU, valamint a Magyar Állam támogatja (TÁMOP 1.4.1, Alternatív munkaerő-piaci programok támogatása) A projekt időtartama: 2008.május 1-2009.december 31.(2010.február 28.) Célterülete: Vajszló, Szentlőrinc és vonzáskörzete Készítette: DDRFK Nonprofit Kft.

A „programfinanszírozás” hátrányai Megvalósító szervezet részéről: Projekttervezés ideje (2007. aug.)  pályázatok hosszas elbírálása  megvalósítás időszaka, befejezése (2009.dec.) közt eltelt idő  változó gazdasági környezet A szolgáltatások keresetté válnak  a finanszírozás hiánya miatti „szolgáltatás szüneteltetés” rontja a szervezet hitelét a célcsoport körében A szolgáltatás nem tervezhető hosszú távra, mely a szolgáltatás fejlesztését akadályozhatja Fluktuáció: a szervezet a szolgáltatás nyújtására képessé tett, képzett humánerőt nem tudja megtartani Munkaerő-piaci projektek fenntarthatósága:  pénzügyi: „fizetésképtelen” ügyfelek és munkáltatók gazdasági nehézségei;  módszerek: fejleszthetőség és adaptáció;  szükségletek és igények: elsősorban a célcsoport részéről, a szolgáltatások folyamatos biztosítása iránt Készítette: DDRFK Nonprofit Kft.

A „programfinanszírozás” hátrányai A szolgáltatást igénylők szempontjából: A támogató által meghatározott célcsoportba sok, segítséget igénylő ügyfél nem fér bele  „ellátatlanok” A programzárást követően is igénylik a szolgáltatást Készítette: DDRFK Nonprofit Kft.

Készítette: DDRFK Nonprofit Kft. ELŐZMÉNYEK 1999-2004 Újra Dolgozom Program: tartósan munka nélkül élők munkába helyezése Baranya, Tolna, Zala megyében (OFA) 2003-2004 „Lépésről lépésre „ Program: halmozottan hátrányos, elsősorban roma családok munkaerő-piaci reintegrációja Kétújfalu, Sásd, Vajszló helyszíneken (OFA) 2003 Iránytű Esélyteremtő Program: Vajszlón és vonzáskörzetében a hátrányos helyzetű, elsősorban roma lakosság szociokulturális hátrányainak csökkentése, esélyegyenlőségének megteremtése, roma közösségi ház kialakítása (OM PHARE) Készítette: DDRFK Nonprofit Kft.

Készítette: DDRFK Nonprofit Kft. ELŐZMÉNYEK 2. 2004-2007 „Fordulópont” Programok: a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztathatóságának javítása, ill. fejlesztésközpontú alternatív munkaerő-piaci szolgáltatás alacsony iskolai végzettségű álláskeresőknek, Pécsett és Szentlőrincen(HEFOP 2.3.2) 2005-2008 „Tájoló” Munkaerő-piaci szolgáltató program, elsősorban a roma célcsoport élethelyzetének, foglalkoztathatóságának, esélyegyenlőségének javítása (OFA) 2007- „MOST” Hálózat – munkaerő-piaci és képzési tanácsadás, ingyenes munkaközvetítés (DDRMK) Készítette: DDRFK Nonprofit Kft.

Készítette: DDRFK Nonprofit Kft. CÉLOK 36 hátrányos helyzetű álláskereső számára komplex, egyénre szabott, fejlesztésközpontú szolgáltatás biztosítása Humánerő-fejlesztés, a munkaadói oldal elvárásainak, igényeinek megfelelően Munkaerő-piaci felzárkóztatás, reintegráció Befogadó munkahelyek Diszkrimináció csökkenése, esélyegyenlőség Készítette: DDRFK Nonprofit Kft.

Készítette: DDRFK Nonprofit Kft. CÉLCSOPORT Alacsony iskolai végzettséggel rendelkező álláskeresők Tartósan munka nélkül élők Elsősorban nők és/vagy romák Kistelepülésen élők Készítette: DDRFK Nonprofit Kft.

A projekt HR szükséglete Projektmenedzser Mentorok (2 fő), Képzésszervező Projektasszisztens és Pénzügyes Esetmegbeszélő szakember Készítette: DDRFK Nonprofit Kft.

TEVÉKENYSÉGEK ÉS MÓDSZEREK Toborzás és kiválasztás Egyéni állapot-, képesség- és helyzetfelmérés 1. Kliensorientált esetmegbeszélés Programba vonás Egyéni állapot-, képesség- és helyzetfelmérés 2. Egyéni- és csoportos fejlesztések Képzésbe helyezés, folyamatos támogatással Munkavégzésre történő folyamatos felkészítés Munkamotiváció fenntartása Potenciális munkalehetőségek keresése Munkalehetőségek keresése … Munkáltatók érzékenyítése Munkába helyezés Esetleges beilleszkedési problémák kezelése Utógondozás Készítette: DDRFK Nonprofit Kft.

Készítette: DDRFK Nonprofit Kft. FEJLESZTÉSEK EGYÉNI Egyéni felmérés (előzetes tudásszint mérés, tanulási képesség mérése stb.) Pályakorrekciós, pályaorientációs tanácsadás Kulcsképesség-fejlesztés Munkahely-orientációs tréning Egyéni fejlesztési tervek CSOPORTOS Tanulástechnikai tréning Álláskeresési technikák tréning Önsegítő csoport Készítette: DDRFK Nonprofit Kft.

Készítette: DDRFK Nonprofit Kft. EREDMÉNYEK Készítette: DDRFK Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink: Tel: 72/514-100 ddrfk@ddrfk.hu www.ddrfk.hu Köszönjük a figyelmet! Elérhetőségeink: Tel: 72/514-100 ddrfk@ddrfk.hu www.ddrfk.hu Készítette: DDRFK Nonprofit Kft.