..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre.
Advertisements

Területfejlesztés és esélyegyenlőség a Barcsi kistérségben
„Vár állott, most kőhalom…”
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
FELVIDÉKEN Határtalanul.
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
..
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
Nyilvánossági és tájékoztatási kötelezettségek Ékes Gyula, Váti Nonprofit Kft. Mátészalkai Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére, Békéscsaba.
„VIVANT PROFESSORES” 2010/2011 NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkár.
Közoktatási projektelemek Készítette: Deli Mária Közoktatási koordinátor.
Tehetségpont létrehozása
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
HATÁRTALANUL! • A pályázati program célja: minden magyar diák tanulmányai alatt legalább egyszer eljusson határon túli, magyar lakta területekre ( Felvidék,
Táborozzunk! 3 napos gyermektábor tervezete
 A szuverenitás megalapozása  Korlátozott államhatalom  Hatalmi ágak elválasztása / fékek és egyensúlyok  Államszervezet meghatározása  Mindent.
Tudatjuk mindenkivel, hogy a Bethlem Gábor Alapkezelő ZRT. Határtalanul! Programigazgatóság által meghirdetett pályázatán az Apáczai Nevelési és ÁMK 2.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
„s gondold hozzá e bús regét” Felvidéki várak
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK ÚTRAVALÓ A NEMZETI VIDÉKI HÁLÓZAT LEADER SZAKOSZTÁLYÁTÓL.. Budapest, szeptember 26. TNC Start Up Fórum Páliné Keller Csilla,
Az NFÜ által megfogalmazott célok, azok összhangja az ágazati célkitűzésekkel „Építészet a gyógyulásért 2010” konferencia Budapest, NEFMI december.
Óvoda-iskola átmenet a Józsefvárosban
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Beszámoló a Zöld szemüveggel a fenntartható életért projekt megvalósításáról Dr. Budayné dr. Kálóczi Ildikó a projekt szakmai vezetője Debrecen, 2009.
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
TÁMOP b-14/ „határokon túl-ha/tár”
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Határtalanul pályázat
TEHETSÉGPONTOK HÁLÓZATA SZÉKELYFÖLDÖN Székelyföldi Tehetségnap Szeptember 27., Marosvásárhely 1.
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
Külkapcsolataink, pályázataink: I. Comenius II. Erste – ACES III. Testvériskola.
„Együtt a tehetségekért a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményben” TÁMOP-3.4.4/B/08/ Projektindító rendezvény Készítette: Vizváriné.
MAVE Budapest, május 24. INCLUSIVE – project bemutatása E-learning „A távolságot, mint üveg golyót, megkapod..” /József Attila - Altató/ Wenhard.
Határtalanul!.
PROJEKTNYITÓ május 18. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Turisztika tábor – Szlovákia 2015 Tábori tájékoztató
..
Irány Erdély!.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Határtalanul pályázat Tanulmányi kirándulás középiskolásoknak HAT Értékelő óra május 26. Telepy Iskola.
Informatika. A pályázatról Az informatika rejtelmei határon innen és túl címmel az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán- szakközépiskola, mint partneriskolával.
2016. Március 3.. A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Keretében magyarországi.
 A Nemzeti Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul program keretén belül iskolánk 7. osztályos tanulói lehetőséget kaptak arra, hogy a magyar.
EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ ÜZLET Vállalkozói hálózat kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben Két ország, egy cél, közös siker! Szőllősi Nóra Adrienn projektmenedzser.
Határtalanul.
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
AZ IKSZ 50 ÓRÁJÁNAK INTÉZMÉNYI SZINTŰ TERVEZÉSE
„Fiatalok EGYÜTT, EGYMÁSÉRT 2015”
A pályázat címe: Erdély aranykora, Bethlen nyomában nyomában
NAPIREND, KÁRPÁTALJA Határtalanul utazás.
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Felvidéki kirándulás.
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
Előadás másolata:

.

Az Alaptörvény D) cikkében foglaltak szerint Magyarország felelősséget érez a határon kívül élő magyarok sorsáért, és előmozdítja Magyarországgal való kapcsolatuk ápolását

A Határtalanul! program Az Országgyűlés 2010. október végén a 101/2010. (X.21.) sz. határozatával döntött az iskolai nemzeti összetartozás napja bevezetéséről, a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakításáról és erősítéséről a közoktatásban, valamint a Magyarország határain kívül élő magyarság bemutatásáról. A határozat keretében az Országgyűlés a következőkre kérte fel a Kormányt: egy iskolai emléknap bevezetésének előkészítésére a 2010/2011-es tanévtől a Nemzeti Összetartozás Napján; a szomszédos országokba irányuló iskolai tanulmányi kirándulások tapasztalatainak áttekintésére és országos program készítésére; a Magyarság Háza 2012. december 31-ig, a NEFMI bevonásával történő létrehozási lehetőségének vizsgálatára. A parlamenti Határozat mindhárom feladata ugyanazt a célt, a nemzeti összetartozás megerősítését szolgálja, és egyetlen szellemi-logikai egységet alkot. A tanulmányi kirándulás alapvetően magyarországi iskolák külhoni útjait finanszírozza, míg a testvérosztályok esetében magyarországi utazásokat jelent.  

FELVIDÉKI TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS AZ ÖSSZETARTOZÁS JEGYÉBEN 1.491.600,- FORINTTAL TÁMOGATOTT PROJEKT 2013. JÚNIUS 3-6. KÖZÖTT SZLOVÁKIÁBA RÉSZTVEVŐ A 7. ÉVFOLYAM NYUGAT-SZLOVÁKIA TÖRTÉNELMI NEVEZETESSÉGEINEK MEGISMERÉSE HATÁRONTÚLI KAPCSOLATOK KIÉPÍTÉSE A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁNAK MEGÜNNEPLÉSE

VÁRTÚRA

1. NAP GYÜLEKEZŐ: A CORVIN ÁRUHÁZ ELŐTT 6:30-KOR ÚTVONAL: DEÁKI – GALÁNTA DÉVÉNY – POZSONY SZÁLLÁSHELY: KUBRICA ÜDÜLŐTELEP

DEÁKI

GALÁNTA

DÉVÉNY

POZSONY

SZÁLLÁSUNK KUBRICAI ÜDÜLŐTELEP

2. NAP TRENCSÉNY CEJTE GIMES BECKÓ VÁRA

TRENCSÉN

CSEJTE

TESTVÉRISKOLA GIMESI ALAPISKOLA

BECKÓ VÁRA

3. NAP BAJMÓC MÁTYÁS KIRÁLY HÁRSFÁJA SELMECBÁNYA GARAMSZENTBENEDEK NAGYSZOMBAT = FELVIDÉK RÓMÁJA

BAJMÓC

BAJMÓC, MÁTYÁS KIRÁLY HÁRSFÁJA

SELMECBÁNYA

GARAMSZENTBENEDEK

NAGYSZOMBAT

4. NAP KÖRMÖCBÁNYA ZÓLYOM BESZTERCEBÁNYA LÉVA HAZAUTAZÁS

KÖRMÖCBÁNYA

ZÓLYOM

BESZTERCEBÁNYA

LÉVA

MIT TARTLAMAZ AZ ÁR? UTAZÁSI KÖLTSÉG SZÁLLÁS FÉLPANZIÓS ELLÁTÁS (REGGELI, VACSORA) BELÉPŐDÍJAK IDEGENVEZETÉS UTASBIZTOSÍTÁS Lehetőség van hideg ebédcsomag igénylésére, melyet az osztályfőnököknél kell külön befizetni (3x1.000,-Ft) május 21-ig.

SÜRGŐS FELADATOK: A SZÜLŐI BEFIZETÉS MÁJUS 13-IG SZÜLŐI NYILATKOZAT BEKÜLDÉSE A GYERMEK SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY SZÁMÁNAK VAGY ÚTLEVÉLSZÁMÁNAK LEADÁSA LEJÁRATI IDŐVEL EGYÜTT MÁJUS 13-IG

ELŐKÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉG ELŐKÉSZÍTŐ TANÓRÁK (TÖRTÉNELEM, FÖLDRAJZ) TÁNCTANULÁS APRÓ MEGLEPETÉSEK A FOGADÓ ISKOLA DIÁKJAINAK PROJEKTNAPLÓ MEGNYITÁSA

A KIRÁNDULÁS ALATTI FELADATOK: Dokumentálás: video és fényképfelvételek készítése az egyes színhelyeken Kapcsolatfelvétel és közös ünneplés a GIMESI partner iskola diákjaival Útinapló készítése a látottakról és hallottakról

FELADATOK A HAZAÉRKEZÉS UTÁN…. értékelő óra megtartása, témanap, bemutató előadás megszervezése, leadandó dokumentumok összeállítása.

FELSZERELÉSEK: KIRÁNDULÁSHOZ SZÜKSÉGES ÖLTÖZET ESŐKABÁT!!!! KÉNYELMES CIPŐ HIDEG EBÉD (TARTÓS KENYÉR-KONZERV) FÉNYKÉPEZŐGÉP ÚTINAPLÓHOZ KISMÉRETŰ FÜZET

VÉGE