Életünk tartozékává váltak a képerny ő k (tv, számítógép, mobiltelefon), általuk könnyen juthatunk információkhoz, szórakoztató tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Biblia Levelez ő Iskola „Idegen vagyok a földön, ne rejtsd el el ő lem parancsaidat”
Advertisements

„Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szerepl ő knek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat,
Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
Szeretem a könyvtáram!.
TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
Ezt szavazták meg az év legjobb jének Ha úgy gondolod, hogy boldogtalan vagy, nézd meg őket!
>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Gyülekeznek a felhők a felsőoktatás egén - avagy a cloud learning szárnyalása a kibertérben SERES – MISKOLCZI - FÓRIKA - LENGYEL.
IKT = információs és kommunikációs technológia
NyitólapEszközökIgényekProblémákKövetkeztetések Kik?Mit?Mivel?Hogyan? A felmérés 1. Mobilhasználat 2. Internethasználat 3. Oktatás korszerűsítése Az m-Learninget.
Az e-tanulás. •Az e-tanulás csírái már a múlt század 40-es éveiben megjelentek. –Amikor Budapesten gyakoriak voltak a légiriadók, „feltalálták” a rádió-iskolát,
Miskolczi Ildikó

WordLearner.com -- Learn or Teach Words in Almost Any Language WordLearner.com online és offline nyelvoktatás mobiltelefonon és interneten Benedek Balázs.
Húsvét az élet ünnepe.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Dr. Élő Gábor július 9. MKE HKSZ 15. Országos Konferenciája
Gy ő zelem Pecznyik Pál verse Gy ő zelem, ha már nem világ szerint járok,
Feltűnt nekem, milyen zavarba ejtő tud lenni ez a kérdés: „Mit jelent: szeretni?”.
avagy a titkos napló titkai
Feng Shui Életünkre kihat környezetünk, otthonunk, munkahelyünk, a hely, ahol élünk.
Boldogsághoz vezető út
Oktatás a XXI. században Pintár Tamás. Oktatás a XXI. században Kulcsszavak Interaktívan Napjaink gyorsuló világa „Információéhség”
“13 tanács egy életre".
A nyomtató.
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
Jávácska Szakköri anyagok Bátfai Norbert
A számítógép előnyei (Ma és régen).
Készítette: Simon Anett 9.c
Albert Einstein idézetek.
Minden levelemet az inboxomból szabályokkal és kézzel millió kis almappába rendezgettem naponta Amikor ez elkészült, mindig úgy éreztem, tényleg készen.
OpenOffice OpenOffice Bekezdésformázás Szabó-Péter Vivien János Zsigmond Kollégium 1989 December 21 sugárút, 9 szám Felkészítő tanár: Kaupert Melinda.
Mi is az a hulladék? Egyes megfogalmazás szerint hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek.
A sütemény.
Sulyok Dénes Debreceni Egyetem Földművelési és Területfejlesztési Tanszék DÖNTÉSTÁMOGATÓ RENDSZER ALKALMAZÁSA A NÖVÉNYTERMESZTÉSBEN.
A locke-i azonosságkoncepció értelmezésének problémái Szívós Eszter.
Névnapodra Szeretettel!
E-book-ok, könyvtárak, OSZK Networkshop 2011 Kaposvár, április 27.
Honnan jönnek az e-könyvek?
2009. április 24.XVI.Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Kereslet és kínálat e-book témában Moldován István OSZK.
Elektronikus könyvtárak a mobil világban „BESZÉLJÜNK EGYMÁSSAL, TANULJUNK EGYMÁSTÓL!” Könyvtárak összefogása a tudásért Országos Könyvtári Napok
Strike Egy új magazin bemutatása. Kiadó: Építész Szakkollégium Cél: tematikus számok megjelentetése, elemzések városról, emberről, az életünkről, épített.
Az informatika tanítása Montessori-jellegű iskolában
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
O R S Z Á G G Y Ű L É S I K Ö N Y V T Á R Parlamenti Napló és Irományok 1861 – 1990 ( milliónyi oldal az Interneten) O R S Z Á G G Y Ű L É S I K Ö N Y.
Két ember eléd lép, két ember Téged kér, áldd meg, áldd meg
1.3. Pascal program felépítése Az els ő program. Program ; … Begin … End. Program fej Deklarációs rész Végrehajtó rész.
„Mi dolgunk a világban?”
Rózsa!.
Tűz,Föld,Víz,Levegő…..
Az Élet Igéje augusztus.
Foucauld atya imája.
Oldal váltás kattintásra !
Emelj fel, mutasd meg tervedet, Vigyázz rám,
A TECHNIKA TANTÁRGY TÖRTÉNETI ELŐZMÉNYEI
Tudod most új élet vár.
Az iOS 8 egy ideje már elérhet ő - aki már frissítette az Apple készülékét (vagy vett egy újat), az már sok apró trükkre rájöhetett az aktuális almás.
Notebook Csapattagok: Koska Anna Király Vivi Koska Balázs Terék Máté Fegyveres Máté Tóth Bence Győrik Viktor.
A jövő (e-)könyve Készítette: Szűcs Roland. Témáink Tények Miért jó olvasni? E-könyv és az olvasó eszközök Aki keres az talál A XXI. század e-könyve (demó)
Hatékony-e az e-olvasás? – e-könyv vs. papír
Készítette: Kajári Katalin EKF – Informatikus könyvtáros szak
Hajós Katalin Budapest, június 5.
Az Office 2007 új fájlformátumai. DOCX, XLSX, PPTX, ACCDB: Új nyílt szabványú XML alapú fájlformátum (DOC nem nyílt szabványú) XPS: A dokumentum.
A hagyományos és a hagyományos médiumoktól különböző, informatikai eszközöket alkalmazó lehetőségek, azok felhasználása. Czékmány Ilona.
Online és e-könyvek Hasonlóságok és különbségek. Tartalom és funkcionalitás A hagyományos print könyv tartalma elektronikus formátumban + kiegészítő funkciókkal:
CMA 2014 B2B KOMMUNIKÁCIÓS MEGOLDÁSOK Digitális Média Tények Könyve 2013 Megjelenés: május.
Sz&p prof.
FOUCAULD ATYA IMÁJA.
Hagyományos és új információs eszközökön alapuló könyvtári szolgáltatások.
E-könyvek, e-book olvasók a könyvtárban
“13 tanács egy életre".
Előadás másolata:

Életünk tartozékává váltak a képerny ő k (tv, számítógép, mobiltelefon), általuk könnyen juthatunk információkhoz, szórakoztató tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz otthon és útközben.

Bár könyvet szívesebben olvassuk hagyományos formában, papírra nyomtatva, vannak esetek és helyzetek, amikor terjedelménél, súlyánál fogva nem tudjuk magunkkal vinni, holott munkához, tanuláshoz, szórakozáshoz jó lenne, ha kéznél lenne.

. Ebben az esetben kínálkozik megoldásként az eBook; kicsi és könny ű, viszont memóriájában hatalmas, akár több száz kedvenc könyv, teljes tananyag elfér benne. Bármikor fölüthet ő, olvasható, átlapozható, kevés helyet foglal.

Természetesen más,mint a papír alapú könyvek lapozgatása,ám úgyanúgy bele lehet feledkezni a történetbe,ha kényelmesen elhelyezkedünk a számítógép,laptop el ő tt.

Ami nagyon fontos,olyan formátumban töltjük,s olvassuk,amelyik nekünk megfelel,például: Word,PDF,vagy a PRC formátum,amit az ingyenesen letölthet ő Mobipocket Reader-el tudunk olvasni.

Minden könyv,az anyagától függetlenül,egy kis kapu amin – egy id ő re – át lehet lépni egy másik világba. Egy e-könyv olvasóval végtelen számú kaput hordhatsz magaddal,hogy átléphess. Bárhol. Bármikor. Bárhova.