GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ami a Tiéd.
Advertisements

Ha a hütödben van ennivaló, van ruhád, hogy felöltözz,, tetö a fejed felett és egy ágy amibe lehajthatod a fejed... Akkor gazdagabb vagy mint a világ.
Az élet körfolyamat Mit jelent az életben a siker?... A magyarázat nagyon egyszerű.
1848 Március 15.
Van már programod nyárra? Valami különleges,egyedi……..
Ha ma reggel egészségesen ébredtél,
Munkaerő-piac és a civil szervezeti háló Készítette: Lovasné Szemők Ildikó.
Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból... …Isten áldása volt veled!
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Szeress úgy, mintha Téged még soha senki sem bántott volna meg!!!
Ez egyike a legszimpatikusabb és legszebb maileknek,
Karácsonyi óhaj.
Tibeti személyiségteszt
Az ülő Buddha okos gondolatai:
Gondolkozz el…..
Szeretném ezt visszakapni! Működik! Megfontolandó.
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
Kőbe vésve.... Két barát ment a sivatagban. Összevesztek, és az egyik képen törölte a másikat, aki megsértődött. Anélkül, hogy szólt volna bármit is,
Ady Endre: Karácsony Webgabona Kft.
ha le tudnánk kicsinyíteni a Földet, és a 6,5 milliárd embernyi népességet egy 100 lelket számláló falura, és az arányok változatlanok maradnának, akkor…
Az értékrend szerepe egy szilágysági falu magyar lakosainak migrációs stratégiáiban Készítette: Keresztury Ágnes Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális.
Névnapodra Szeretettel!
Az amerikai (USA) kommunikáció
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
Napra Valentin.
Érdemes végignézned e képsort!
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
…Isten áldása volt veled! Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból...
Olvasd lassan és csendben!.
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
A víz.
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Egyik évben legjobb barátok lehettek,
Szép napot.
Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból... …Isten áldása volt veled!
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Isten hozott köztünk!.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
A pontos idő: 18:58.
Before 4th Surány song contest american tour :-D Avagy Szanyi „Gaga” Ádám amerikai útja ahogy én gondolom :-D.
És ez így vagyon….
Barát Müller Péter.
Olvasd lassan és csendben!
Énekel: Zdenka Lorencová
GLOBÁLIS FALU A Globális Falut, úgy kell elképzelni , hogy az ott élő 100 ember arányosan reprezentálja a Földünk teljes népességét, amely az alábbi populációs.
Valószínűleg nem jön elhinni, de 100%-ig igaz.
Kis történet kedves embereknek!.
Bölcsességek, aforizmák
Ha van ennivaló a hűtődben, ruha magadon, tető a fejed fölött és egy hely, ahol békésen alhatsz ... …akkor gazdagabb vagy, mint a világ 75%-a.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Halász Judit Semmi sem tökéletes
Nem tudom mikor lesz.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Alexander Fleming igaz története.
A tetté lett szeretet Családi istentisztelet Mikulás napján Program: – Gyülekezés és énektanulás – „A tetté lett szeretet” - totyogók istentisztelete.
Tibeti személyiségteszt
Az élet legszebb dolgai
Érezd és lásd meg, mennyire jó hozzád.
Ha a hütödben van ennivaló, van ruhád, hogy felöltözz,, tetö a fejed felett és egy ágy amibe lehajthatod a fejed... Akkor gazdagabb vagy mint a világ.
Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból... …Isten áldása volt veled!
Ami a Tiéd.
Gondolkozz el…..
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt.
Előadás másolata:

GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai 21 európai 14 amerikai (észak-, közép- és dél-amerikai) 8 afrikai

Élne ott: 52 nő és 48 férfi 30 fehér és 70 nem fehér 30 keresztény és 70 nem keresztény 89 hetero-szexuális és 11 homo-szexuális

Ezek közül 6 személynek a kezében összpontosulna Földünk vagyonának 59%-a és minden 6. az USA-ból származna. 100-ból: 80 élne omladozó faházban 70 lenne analfabéta 50 szenvedne alultápláltságban 1 haldoklana 1 éppen akkor születne 1-nek volna komputere 1-nek lenne (csak) egyetemi végzettsége

Ebből a megközelítésből kiindulva szükségünk lenne a megértésre és a kellő szimpátiára De azért gondoljuk át ismét a következőket:

Ha Te ma reggel egészségessen ébredtél, akkor érezd magad szerencsésnek, mert a világon félmillió ember nem fogja túlélni ezt a hetet!

Ha Te még nem tapasztaltad meg egy háború szörnyűségeit, egy börtön cella magányosságát, a megkínoztatások fájdalmait, avagy a hosszas és reménytelen éhezésből eredő halálfélelmet, akkor sokkal szerencsésebb vagy mint 500 millió embertársad ezen a Földön!

Ha Neked tele van a hűtőszekrényed, ruha Ha Te szabadon gyakorolhatod a vallásodat és minden félelem nélkül járhatsz templomodba, akkor sokkal szerencsésebb vagy, mint 3 milliárd embertársad ezen a Világon! Ha Neked tele van a hűtőszekrényed, ruha fedi a testedet, tető van a fejed fölött, ahol aludni tudsz, akkor sokkal gazdagabb vagy, mint a Föld lakosságának 75%-ka!

Ha rendelkezel egy bankszámlával és még készpénz is van a zsebedben, akkor Te már a világ-populáció privilegizált 8%-hoz tartozol!

Ha a szüleid még élnek és együtt laknak, akkor Te egy különlegesen ritka személy vagy a mai Világban. Ennek az üzenetnek az olvasása is egy bizonyos ritka privilégiumot jelent, hiszen Te használni tudsz egy komputert, vannak barátaid, ismerőseid, akikkel érintkezni tudsz és ami talán a legfontosabb, hogy nem tartozol azon 2 milliárd ember közé, akik még olvasni sem tudnak!

ÉS AKKOR?

Dolgozzál, mintha a pénz nem is érdekelne. Szeressél, mintha Téged soha, senki sem bántott volna. Táncolj, mintha senki sem nézne. Énekelj, mintha senki sem hallgatna. Élj, úgy mintha ez lenne a Földi Paradicsom.

Küld el ezt az üzenetet, talán elgondolkoztat vagy megmosolyogtat valakit az olvasás közben, netán örülni fog, hogy gondoltál rá. (…és ez a legszebb az egészben!)

KÍVÁNJUNK MINDENKINEK EGY JÓ NAPOT! A MIHÁLYGERGIEK NEVÉBEN: EZEKTŐL FÜGGETLENÜL KÍVÁNJUNK MINDENKINEK EGY JÓ NAPOT! A MIHÁLYGERGIEK NEVÉBEN: KALIN