Története Az eBay-t 1995-ben alapította Pierre Omidyar „AuctionWeb” néven, egy nagyobb személyes oldal részeként. Eredetileg az oldal az Echo Bay Technology.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A világ legnagyobb technológiai diákversenye.”
Advertisements

Az információs társadalom helyzete Magyarországon
A világ legértékesebb márkájaként az Apple 185 milliárd dollárt ér, míg legközelebbi versenytársa, a Samsung a globális lista 30. helyét foglalja el, 21.
A fenntartható fejlődés indikátorai Magyarországon
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
Shanghai Stock Exchange - SSE -. AZ SSE TÖRTÉNETE CÍMSZAVAKBAN •1990. november 26-án alapították •2004-re több, mint 37 millió befektető és 837 vállalat.
Sport XXI. triatlon 2010 évi közgyűlési beszámoló (2010 május 1.)
Nemszőtt textíliák felhasználási lehetőségei
Lengyelország: Allegro Magyarország: TeszVesz és Vatera
QUO VADIS TURIZMUS? MSZP kormányzati ígéretei •Dr. Kiss Elemér Kancellária miniszter: „reálértékén megőrizzük a turisztikai támogatásokat…” május.
Sajó-Bódva regionális hulladékgazdálkodási program
Allegroup.hu Grando.hu – Az online pláza.
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
ZÖLDTETŐK Költsége és Értéke Dezsényi Péter 4/3/2017.
KLENEN, Werle Rita Topten Egy nemzetközi projekt az energiahatékony termékekért KLENEN Mátraháza március 8. – 9. Werle Rita Topten International.
2011. június 21. Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
AZ ELSŐDLEGES FORGALMAZÓK SZEREPE A KÖLTSÉGVETÉS ÉVI FINANSZÍROZÁSÁBAN.
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
Süveges László Tanárom neve: Szabóné Székely Éva
II. Országos Környezet- és Természetvédelmi Filmfesztivál és Konferencia 2. szekció Környezetvédelmi tudatformálás szerepe az oktatási nevelési intézményekben.
Együttműködés a bérleti konstrukciók gyors és rugalmas kiszolgálásában.
Tízezren innen és túl A magyar tőzsde és a világ pénzügyi piacai 2003 őszén Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde Rt.
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
Határkeresztező kapacitások mennyiségei és árai 2009-ben
 2002 október – december  Post szeptember 11-i kampány  Cél: bemutatni az amerikai muzulmánok boldog életét, meggyőzni a világot, hogy ne utálják az.
Luxemburg, Málta,Hollandia
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
Forrás: MTI Dúsgazdagok közösségi oldalai Dátum: április 21. "A közösségi média az egyetlen.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
Ciklus és trend a magyar gazdaságban,
Néhány szó a földgáz piacról
4000 körüli vállalkozás, - ennek 80%-a mikro-vállalkozás (10 főnél kevesebb foglalkoztatott), - 15%-a kisvállalkozás (10-49 fő foglalkoztatott) 100 ezer.
Tájékoztatás az Európai Gazdaságélnkítő Csomagról ÚMVP MB Budapest, június 29. ÚMVP MB
GKI Zrt., Öngólok után – kell egy gazdaságpolitika Szeged, október 1. Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
Piac és Profit Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.
A diákat készítette: Matthew Will
A magyar gazdaság várható helyzete
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
GKI Zrt., A válság: veszély és esély Balatonfüred, október 8. EGVE Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
Kormányszóvivői tájékoztató. Tájékoztató a gazdaságról Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 14.
Online aukciók Internet Marketing Klub Balogh Attila Balázs Prim Online
Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform © Campden & Chorleywood Kht 1 Az MNÉTP megalakulása óta végzett tevékenységek A stratégia kidolgozása.
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
Econet.hu Nyrt. MitMikorEladóTulajdon-hányad sziget.hu június 14. Sziget Kft. 100% freeblog.hu június 25. magánszemély100% est.hu március.
Impact of Metro construction on the long term sustainability of a Metropolitan city: The case of Thessaloniki Szigetvári Andrea2014. április 7.
Makrogazdasági folyamatok és versenyképesség Csillag István Budapest, március 4.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére október 15.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére június 12.
Econet.hu Nyrt év jelentősebb eseményei I i alaptőke-emelés Est Média Group Kft. 70%-ának megszerzése /Pesti Est, Est.
1 Konjunktúrajelentés 2009  Az üzleti helyzet és várakozások  A befektői környezet A DUIHK 15. konjunktúrafelmérése Dirk Wölfer április 21.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
felvásárlás elérése érdekében
Pápai Hús 1913 Kft.. A Pápai Hús 1913 Kft január 1-jén jött létre a közel százéves múltra visszatekintő jogelőd vállalat megvásárlásával. Tevékenységük:
Transznacionális és multinacionális vállalatok
MultiMOL, avagy a regionális multivá válás folyamata a MOL-nál március 6. Jerkovits Éva, Pál Zsófia.
AIG központ, New York. ALICO központ, Wilmington.
FlyBalaton repülőtér bemutatkozása Március 29.
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
Üdvözölöm a Herbalife-nál! „Ha megálmodta, meg is tudja valósítani!” Walt Disney.
Esettanulmány: INVIA.HU Utazás Kiállítás
A magyar tőkeexport bemutatása
AZ ELSÕ MATEMATIKA NOBEL-DÍJAS NÕ Rene. MARJAM MIRZAKHANI.
Zöld út Bemutatkozik a Groupama Garancia Biztosító
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
Előadás másolata:

Története Az eBay-t 1995-ben alapította Pierre Omidyar „AuctionWeb” néven, egy nagyobb személyes oldal részeként. Eredetileg az oldal az Echo Bay Technology Grouphoz tartozott, mely Omidyar tanácsadó cége volt. Omidyar megpróbálta regisztrálni az „EchoBay.com” domain nevet, de már foglalt volt, így jött létre a ma is ismert „eBay.com”. Az eBay főhadiszállása ma is a kaliforniai San Jose-ban található. Meg Whitman a cég vezérigazgatója és elnöke 1998 márciusa óta.

Online aukciósház, ahol magánszemélyek és cégek áruljak termékeiket. Több mint 30 országban érhető el. Az aukciók mellett azonnal megvásárolható termékeket is kínál Fogalkozik még: Reklámokkal (Kijiji, Ebay Classifieds) Jegyárusítással (StubHub) Online átutalásokkal (PayPal)

Szlogenje: What ever it is, you can get it on eBay Szlogenje: What ever it is, you can get it on eBay. (Bármi legyen is az, az eBay-en megkaphatod.) Az első eladott termék egy rossz lézer volt. A termékek kínálata nagyon széles, kivételt képeznek a speciális jogi szabályok alá tartozó cikkek (fegyverek, lőszerek, gyógyszerek stb.) és a szexuális termékek, ilyeneket nem lehet az eBay-en árusítani. Komoly cégekkel állnak szerződésben, például az IBM-mel.

Felvásárlások 1999. május: az eBay megszerezte a Billpoint online fizetési szolgáltatásokkal foglalkozó vállalatot, melyet leállított a PayPal felvásárlása után 1999: az eBay megvette a Butterfield & Butterfield aukciós házat 1999: 43 millió dollárért megvette az Allando aukciós házat, és átkeresztelte eBay Germany-re 2000. június: a Half.com felvásárlása 2001. augusztus: a latin-amerikai Mercado Libre, Lokau és iBazar aukciós oldalak megszerzése 2002. július: a PayPal megszerzése 1,5 milliárd dollár értékű részvényért 2003. július 11.: Kína vezető e-kereskedelmi cégének megvétele körülbelül 150 millió dollárért 2004. június 22.: az Indiai Baazee.com aukciós oldal felvásárlása 50 millió dollár készpénzért

Felvásárlások 2004. augusztus 13.: 25% részesedés szezése a craigslist.org egyik részvényesének kivásárlásával 2004. szeptember: a koreai rivális Internet Auction Co. (IAC) 3 millió részvényének felvásárlása, részvényenkénti 125 000 koreai vonért (körülbelül 109 dollár) 2004. november: a Marktplaats.nl megvásárlása 225 millió euróért. Ez a holland cég birtokolta a hollandiai piac 80%-át. 2004. december 16.: a rent.com megvásárlása 30 millió dollár készpénzért és 385 millió eBay részvényért 2005. május: a Gumtree, az egyesült királyságbeli helyi apróhirdetési hálózat felvásárlása 2005. június: a Shopping.com megvásárlása 635 millió dollárért 2005. augusztus: a Skype, a VoIP technológia úttörőjének felvásárlása 2,6 milliárd dollár értékű készpénzért és részvényért

Adatok 2012 Teljes bevétel US$ 14.07 billion Működési bevétel US$ 2.88 billion Nettó bevétel US$ 2.60 billion Eszközök értéke US$ 37.27 billion Összes saját tőke US$ 20.87 billion Alaklmazottak 27.770 fő

Története A kft.-t 2000 végén alapították magyar magánszemélyek. A cég neve Leszbosz szigetének azonos nevű tengerpartjából (Vatera, görögül Βατερά) ered. Korábban az oldal „kalapacs.hu” néven futott. 2006-ra az oldal forgalma megközelítette az ötmilliárd forintot, és majdnem megduplázta forgalmát az előző évhez képest. Népszerűségét mutatja, hogy felhasználóinak száma 2007 évvégére eléri a 440 000-et, és 2007 májusában a vatera a negyedik legnépszerűbb keresési kulcsszó Magyarországon.

Története 2007-ben A Red Herring médiacég bejelentette, hogy a Vatera.hu Kft. – egyetlen magyar cégként – szerepel az EMEA-régió (Európa, Közel-Kelet és Afrika) 200 legjobb technológiai magáncégét jutalmazó Red Herring 100 Europe díj döntősei között. A szerkesztőség pénzügyi mutatók és különféle szubjektív kritériumok alapján ítélte oda a díjat a cégvezetés színvonala, a stratégia megvalósítása és a kutatás-fejlesztés iránti elkötelezettség alapján. 2006-ban és 2007-ben elnyerte Az Év Internetes Kereskedője Díjat.

Története 2008 szeptemberében a Vatera.hu Kft.-t európai leányvállalalatán (MIH Allegro B.V.) keresztül felvásárolta a dél-afrikai Naspers médiavállalat. 2009-ben az MIH Allegro 100%-os tulajdonrészt szerzett a TeszVesz.hu aukcós piacteret működtető cégben (amelynek korábban 35%-os tulajdonosa volt), így egy kézbe került a két piacvezető aukciós portál. 2009 áprilisától bevezették a termékfeltöltési díjat, amelynek hatására a termékszám 2 000 000-ról május 1-jére 600 000-re csökkent. Néhány hónap után a termékszám újra emelkedni kezdett, 2009 őszére több, mint 900 000 termék található a Vatera.hu kínálatában.

Allegroup.hu Kft. Vatera.hu - online piactér Teszvesz.hu – online piactér + fórum Aprod.hu - apróhirdetések Lealkudtuk.hu – akciós ajánlatok Grando.hu - webláza

Allegroup.hu Kft. Az allegroup.hu Kft. és az arukereso.hu Kft. Idén áprilisban olvad egybe. Az allegroup.hu Kft. olvad be az arukereso.hu Kft.-be, de a jogutód neve Allegro Group HU Kft.-re változik.

Forgalma 2010-ben az online aukciós piac forgalma 28-30 milliárd forint volt.