Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Néhány adat a Győrben élő időskorúakról
Advertisements

Megváltozott munkaképességűek ellátásai
MI LESZ VELED NYUGDÍJ(AS)?
GKI Zrt., Bér- és bérteher-reform Akar László vezérigazgató március 10.
MI MENNYI A SZOCIÁLIS ELLÁTÓRENDSZERBEN 2014-BEN?
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Nyugdíjasok levele Orbán Viktortól Korózs Lajos Elnökségi tag.
Kamatszámítás.
Összeállította: Korózs Lajos szociológus
?. Forrás: gemius/Ipsos Audience – szeptember.
MTA Regionális Kutatások Központja Vidéki alternatívák – segély és/vagy munka? Dr. Balcsók István tudományos munkatárs MTA RKK ATI Debreceni Osztály.
MI MENNYI 2011-BEN ? BÉREK, ILLETMÉNYEK, SZOCIÁLIS ÉS MUNKANÉLKÜLI ELLÁTÁSOK Készítette: Korózs Lajos szociológus.
A rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítása
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program Csatlakozás az Európai Felsőoktatási Térhez - Infrastruktúra-fejlesztési Program magántőke bevonásával.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
A magyar háztartások fizetési szokásai
Budapest XIII. kerületi Cigány Kisebbségi Önkormányzat felmérése család bevonásával készített kérdőív kiértékelése.
Sajtótájékoztató július 25. Dr. Szikora János elnök, APEH.
Kormányszóvivői tájékoztató. A gáz árának változása januárban GKM- PM tájékoztató december 14.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
FELÉRE CSÖKKENNEK AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJAK KORÓZS LAJOS ELNÖKSÉGI TAG.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
SZJA SZJA statisztika 2006  Összes SZJA bevalláskészítő 4,4 millió fő –4,2 millió összevonható jövedelmekről –Átlagos munkabérek +7,2% 2005-höz.
A munkanélküliek és a nyugdíjasok ellátása. A nyilvántartott álláskeresők száma márciusának zárónapján 563,9 ezer fő volt. A tartósan állást keresők.
Segélyezési rendszer átalakítása
Az oktatási segédanyagokhoz szükséges ismeretanyag összeállítását a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya gerontológiai szakemberek bevonásával.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
. 1/16 Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Célok, feladatok évben Budapest, január 8. Dr. Kökény Mihály miniszter.
Horvát-Magyar Szakértői Akadémia szeminárium megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása, rehabilitációs projektek.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Tények a munkaerőpiaci helyzetről Ki veszélyezteti a foglalkoztatás stabilitását? január.
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
Kormányszóvivői tájékoztató február 24. Európa Terv a versenyképes gazdaságért.
Kormányszóvivői tájékoztató Közmegbecsülés a köz szolgálatáért.
Kormányszóvivői tájékoztató. Tájékoztató a gazdaságról Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 14.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Biztonságot az alkalmi munkából élőknek! Az alkalmi munka után fizetett közterhek csökkentése.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
Kormányszóvivői tájékoztató Az egészséges egészségügyért!
DEBRECEN VÁROS SZOCIÁLIS
Béren kívüli juttatások Adókedvezmények Adóelőleg Ingatlan.
A nyugdíjrendszer stabilitását megteremtő rövidtávú intézkedések Dr. Herczog László miniszter október 14. Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Érettségi jelentkezések és érettségi eredmények 2008 Tanévnyitó értekezlet Érettségi jelentkezések - érettségi eredmények augusztus 29.
A fogyatékos, pszichiátriai és szenvedélybeteg ellátás tekintetében.
Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Lakásvásár
Százalék számítás - 1. feladat
Forever Living Products illetve Vision International People Group MLM vállalatok jogdíjas jutalékainak összehasonlítása.
KORÓZS LAJOS ÁLLAMTITKÁR SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM A Nyugdíjasokat érintő kérdésekről (2009)
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Nyugdíjrendszer átalakítása?
Nyugdíjbiztosítási igazgatási ismeretek
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika december 8.
A szociális segélyezési rendszer átalakítása
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
Készítette: Tóth Zsuzsa Borsodi Szabolcs
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
Statisztikák. TáTK-n végzettek munkaadó cégformája szerint (ELTE Diplomás pályakövetés adatai 2010)
Családtámogató ellátások
SIKERES PIACRA LÉPÉS SVÁJCBAN szeptember A svájci társadalombiztosítási rendszer fő pillérei.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Egészségügyi biztosítás és közgyógyellátás ügyintézése hátrányos helyzetűek részére Kovács Ivetta, Menhely Alapítvány.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
Válság és a szegénységben élők kilátásai MSZEH június 24.
Állam és az önkormányzatok feladatmegosztása, tervezett változások Gödöllő, június 24.
A hódmezővásárhelyi szociális ellátórendszer. A befogadó város Európa-díj Becsületzászló fokozata (1997) Az év települése (2009) Magyar Örökség-díj (2010)
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
Megbecsülés az idős embereknek
Előadás másolata:

Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.

Kormányszóvivői tájékoztató 2 A 2006-os nyugdíj-intézkedések I. Január 1-től 4,3 %-kal emelkednek a nyugdíjak és a nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások. Ez mintegy milliárd forint többletkiadást jelent.

Kormányszóvivői tájékoztató 3 A 2006-os nyugdíj-intézkedések II. •Mintegy 2,7 millió nyugdíjas számára átlagosan havi Ft-tal több nyugdíjat biztosít. •A nyugdíjak vásárlóértékének 2,2%-os emelkedését jelenti. •Az öregségi nyugdíjminimum Ft lesz (1100 Ft-tal magasabb az előző évinél.)

Kormányszóvivői tájékoztató 4 A 2006-os nyugdíj-intézkedések III. •A közel 500 ezer nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátásban részesülő átlagban havi 917 Ft-tal kap többet. •Ez körülbelül 4,5 milliárd Ft.

Kormányszóvivői tájékoztató 5 Egyéb, a nyugdíjasokat érintő intézkedések I. •Januártól 10 %-kal emelkednek az 50%- os mértékű özvegyi nyugdíjak. •Az özvegyi nyugdíjban részesülők közel Ft emelésben részesülnek.

Kormányszóvivői tájékoztató 6 •2006. január 1-től az érintettek– ha jövedelmük nem éri el a nyugdíjminimum 130 %-át (2006-ban: havi Ft) – időskorúak járadékára szerezhetnek jogosultságot, amely a jövedelmüket erre a szintre egészíti ki. Egyéb, a nyugdíjasokat érintő intézkedések II. Emelt összegű támogatás a legalacsonyabb jövedelmű 75 év feletti egyedülállóknak I.

Kormányszóvivői tájékoztató 7 Emelt összegű támogatás a legalacsonyabb jövedelmű 75 év feletti egyedülállóknak II. •Az érintettek száma: fő •Az új ellátás átlagosan havi Ft-tal egészíti ki az idősek jövedelmét. •Ennek költsége 2006-ban: 5,2 milliárd forint.

Kormányszóvivői tájékoztató 8 Egyéb, a nyugdíjasokat érintő intézkedések III. Kifizetésre kerül az 53., 54., 55. heti mellett az 56. heti nyugdíj. •2%-os nyugdíjnövekedést jelent (összesen 6,3%-os növekedés). •Ezzel a nyugdíjak reálérték-növekedése 4,2% lesz (ez megegyezik az átlagkeresetek vásárlóérték növekedésével).

Kormányszóvivői tájékoztató 9 Egyéb, a nyugdíjasokat érintő intézkedések IV. •3 évre csökken a méltányossági nyugdíjemelésre vonatkozó várakozási idő. •Egyszeri, rendkívüli segélyre van lehetőség.

Kormányszóvivői tájékoztató KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET!