Super Hybrid Engine (SHE) NB PM Team Sept. 02, 2008.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Adó és illeték változások 2012-ben
Advertisements

1 Adó és illeték változások 2012-ben. MERIVA LPG Termékismertető Opel Hungary 2.
Az Energiatakarékos megoldások Beke Adrián Felkészitő t.: Spek Krisztina Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola Slovenská ul.52, Kolárovo.
TASKI swingo 455 Erős. Tömör. Kényelmes.. Fő tulajdonságok • optimalizált gépmagasság, hogy az asztalok alá is beférjen • erőteljes gépezet a nehezen.
A kétütemű befecskendezéses (DITECH)motor
A számítógép műszaki, fizikai része
Rendszertervezés Hardver ismeretek.
A BIZTONSÁGTECHNIKA ALAPJAI
Videó kártyák újdonságai Készítette: Villás Tibor.
Vezérlőkártyák a számítógépben
BIOS A BIOS mozaikszó, a Basic Input/Output System rövidítése, magyar fordításban alapvető ki- és bemeneti rendszerként szokták emlegetni.
Hardver alapok I. 10. osztály.
?. Forrás: gemius/Ipsos Audience – szeptember.
Személyi számítógépek
SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR AUTO- SZŰRŐ FEJLESZTÉSE TÁBLÁZAT ALAPÚ JELENTÉSEK UTÓLAGOS, BÖNGÉSZŐN BELÜLI TOVÁBB- FELDOLGOZÁSÁRA.
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR KUTATÓK ÉJSZAKÁJA SZEPTEMBER 24. AUTO-SZŰRŐ FEJLESZTÉSE OLAP JELENTÉSEK UTÓLAGOS, OFFLINE.
CEP® Clean Energy & Passive House Expo CEP® Clean Energy & Passive House Expo II. Országos Villanyszerelő Konferencia Meglévő ingatlanok smartosításának.
BIOS újdonságok és érdekességek
Önkormányzati energia- és klímastratégia: célok, folyamat, megvalósítás Veszprém MJV Önkormányzata INTENSE projektben Józsa Tamás kabinetfőnök Good afternoon,
Memória.
Az EuP/ErP irányelv hatása az épületgépész rendszerek tervezésére
1 Radikális változások küszöbén- a szivattyúk alkalmazását érintő EU irányelvek és rendeletek Erdei István Grundfos Hungária Kft.
TÉNYEK, TÉVHITEK A KOMPAKT FÉNYCSÖVEKRŐL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Nagy János MEE VTT Bittera Miklós OSRAM kft.
25/09/2009Fenntarthatósági Nap 21 Klímavédelem fénysebességgel Szomolányi Katalin Vállalati Fenntarthatósági Osztály.
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
Van élet az olaj után?!- A négy fő elem, mint alternatív energiaforrás
A többmagos processzorok
A hardver és a személyi számítógép konfigurációja
A számítógép felépítése
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
Bekezdésformázás.
Világunk egyik globális környezeti problémája a levegőszennyezésből adódó üvegházhatás és felmelegedés. A személygépkocsikból áradó gázok is felelősek.
Hardvereszközök Hardvereszközök I.rész. Hardvereszközök CPU Memóri a Input Háttértárolók Outpu t A számítógép felépítési elve Neumann elvek: 1.Soros utasításvégrehajtás.
a MÁV-TRAKCIÓ Vasúti Vontatási Zrt.
Péczely Csaba A.A. Stádium Kft.
ASUS bamboo notebooks for a sustainable IT environment Jonney Shih – Green ASUS (video) Duncan Kuo – Green ASUS Corporate Commitment Hajdú Pál – Bambusz.
Eee PC 900A Sales kit - Linux CPM Wendy Tsai Winson Wu 2008/07/01.
A válság HR tanácsadása – a HR tanácsadás válsága?
Abszorpciós és elektromos folyadékhűtők COP és hatásfok összehasonlítás Tóth István.
BMF-NIK-IAR Macska Nagy Krisztina Kancsár Dániel Sipos Péter.
A számítógép elvi felépítése
Nagy teherbírású rendszerüzemeltetés a felhőben. Miről lesz szó? Cloud áttekintő Terheléstípusok és kezelésük CDN Loadbalancing Nézzük a gyakorlatban.
Processzor, alaplap, memória
Asus N sorozat Divatos, Környezetbarát, Személyes N, a te notebookod.
Eee PC 904HD/1000HD Sales kit. 2 Confidential Eee PC 904HD/1000HD Egyszerű, Kiváló, Izgalmas.
Teljesítményelektronika
A központi egység Informatika alapjai Készítette: Senkeiné B. Judit.
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Flyback konverter Under the Hood.
Gazda Gergő Flexo szeminárium - Budapest, október Gazda Gergő Flexo szeminárium - Budapest, október Hatékony rendelés-feldolgozás, adminisztráció.
Ismerkedjünk tovább a számítógéppel
1 Számítógépek felépítése 13. előadás Dr. Istenes Zoltán ELTE-TTK.
Mikroprocesszorok (Microprocessors, CPU-s)
A számítógép felépítése
Lábprotézis Koncz Gergő E4GCJ8.
A számítógép feladatai és felépítése
Számítógépek és eszközök
IKT Olyan eszközök, technológiák összessége, amelyek az információ feldolgozását, tárolását, kódolását és a kommunikációt elősegítik, gyorsabbá és hatékonyabbá.
CPU (Processzor) A CPU (Central Processing Unit – Központi Feldolgozó Egység) a számítógép azon egysége, amely értelmezi az utasításokat és vezérli.
A szünetmentes tápegység
RAM (Random Access Memory)
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Beszerzések hatékonyság növelése
Neumann elvek és a Neumann elvű számítógép felépítése
ADESPRESSO – A KEDVENCED LESZ
Számítási feladatok Teljesítmény.
Épületek energiaellátása
Számítógépek és eszközök
Előadás másolata:

Super Hybrid Engine (SHE) NB PM Team Sept. 02, 2008

2 Confidential Mi az a SHE? És hogy működik? A Super Hybrid Engine (SHE) a legmodernebb technológiák segítségével könnyíti meg a számítógép használatát. Több vagy teljesítményigényesebb alkalmazás futtatásakor a teljesítményt akár 20%* -kal megnöveli, míg kevesebb alkalmazás futtatásakor a fogyasztás csökkentésével akár 35%- 53%* -kal hosszabb akkumulátoros üzemidőt biztosít. Az SHE beállításait természetesen manuálisan is megadhatjuk, de automatikus finomhangolásra is képes, a még egyszerűbb használat érdekében. * A pontos érték a számítógép típusától és beállításaitól függően eltérhet. •SHE alaplapok •1. Mi az EPU? •2. Hogy működik együtt az SHE, a vezérlő és az órajelgenerátor?

3 Confidential Előnyök: környezetbarát és hatékony Még hatékonyabb energiafelhasználás: •Akár 35~53%* -kal hatékonyabb energiakezelés, mint a többi, hasonló panelméretű, Montevina platformra épülő alaplap esetén. *Példa: Az új N50 üzemideje körülbelül 3 óra 57 perc, 45 perccel több, mint egy átlagos, 15.4” panelméretű ASUS notebooknak. •Környezetbarát: –Egy energiatakarékos notebook évente körülbelül 12,3 kg szén-dioxid kibocsátását teszi feleslegessé. Az ASUS évente 6 millió notebookot ad el, ami összesen 73.8 millió kilogrammal kevesebb CO2 kibocsátást jelent. Ez egyenlő 36 millió fa megmentésével. Még jobb teljesítmény: • A SHE segítségével akár 20% teljesítménynövekedés. (N10)

4 Confidential Előnyök: Teljesítmény vagy üzemidő? Te döntesz! Dinamikusan hangolja a rendszer fogyasztását és teljesítményét: –A rendszer főbb alkatrészei fogyasztását figyelve a felhasználó számára legelőnyösebb energiatakarékossági módot állítja be.

5 Confidential Super Hybrid Engine CPU Smart Step CPU Smart Step Kikapcsolható diszkrét VGA Kikapcsolható diszkrét VGA Dinamikus vezérlés Technikai jellemzők EPU Hybrid Power 4 Gear

6 Confidential Egy SHE alaplap •1. Mi az EPU? •2. Hogy működik együtt az SHE, a vezérlő és az órajelgenerátor? EPU

7 Confidential Vezérlő Órajelgenerátor

8 Confidential EPU (Energy Processing Unit) – a világ első energiatakarékossági motorja, amely valós uidőben finomhangolja a rendszer fogyasztását a CPU kihasználtsága alapján. A Mobile EPU innovatív technológiáinak köszönhetően valós időben, a terhelés függvényében figyeli és hangolja a CPU tápellátását. Tápellátás hatékonysága Rendszer terhelése Magas terhelés Alacsony terhelés PWM hatékony- sági görbe Az EPU bekapcsol Még hosszabb üzemidő a tápellátás hatékonyságának növelésével EPU Az akkukímélésért EPU Az akkukímélésért EPU

9 Confidential Smart Step -CPU CPU teljesítmény Rendszer terhelése Speed step ASHE Official Max Freq Hivatalos minimum frekvencia Üresjárat Irodai munka Zenelejátszás Videokódolás Skálázott CPU teljesítmény a hosszabb üzemidő és jobb teljesítmény érdekében. Energiatakarékos mód Quiet Office mód Teljesítmény mód Extrém mód CPU Smart Step CPU Smart Step A teljesítményért CPU Smart Step A teljesítményért

10 Confidential Power4Gear Hybrid Power4Gear Hybrid

11 Confidential Bemutatkozik a Power4Gear Hybrid •A Power4Gear Hybrid egy forradalmi energiatakarékossági rendszer. •A Power4Gear Hybrid a Power4Gear eXtreme továbbfejlesztése, kiegészítve az alábbi, új funkciókkal: 1.CPU overclock a még jobb teljesítményért 2.CPU underclock az energiatakarékosságért 3.A nem használt hardvereszközök lekapcsolása •Különböző üzemmódok a legjobb hatékonyság érdekében.

12 Confidential Akkukímélő mód Kisebb fogyasztás azonos frekvencián Nem használt hardvereszközök kikapcsolása CPU underclock

13 Confidential „Turbó mód” CPU overclock a még jobb teljesítmény érdekében.

14 Confidential Quiet Office mód A hűtőventillátor a legalacsonyabb sebességen forog Nem használt hardvereszközök kikapcsolása CPU underclock

Köszönöm a figyelmet!