„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Helyi Érték – Értékhely! KEOP /B/
Advertisements

Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Vác turisztikai attrakciók összefogása a TDM szervezet keretében
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
ELNÖKI BESZÁMOLÓ Prof. Dr. Hanusz Árpád.
A helyi termék szerepe és lehet ő sége Zala megyében Kovács Tünde, projektszakért ő Kerka völgy aranya, a méz - a helyi termékekért Zalamerenye, 2010.
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
Promóciós eszközrendszerünk
A Budapest-Közép-dunavidéki Regionális Marketing Igazgatóság 2009 évi tevékenysége. MagyarországBudapest-Közép-Dunavidék április 20. Domonyvölgy.
Minőségi helyi termékek - Szekszárd és vidéke – Egy helyi termék rendszer működésének tapasztalatai Csillag Péter, ügyvezető Eco-Sensus Közhasznú Nonprofit.
PÉCS.
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Vargáné Gálicz Ivett PhD hallgató Szent István Egyetem
2010. szeptember Új helyszínen: a Népligetben SzeptEmber Feszt 2010 Gasztronómiai és kulturális fesztivál.
„Hogyan tegyük városunkat vonzóvá testvérvárosaink számára” Nemzetközi Turisztikai Konferencia Kaposvár, május 22.
Ajkai Kistérség turisztikai helyzete
Aktív, falusi, ökoturizmus a Dél-Dunántúlon Endrédi Melinda.
Skanzen Örökség Program Partnerség napja – „Együtt a régióért” Miskolc, március 18.
BALOGH KÁROLY elnök Magyar TDM Szövetség Budapest, március 2.
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Szállodagazdálkodás és vezetés I (2007 ősz)
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
„TI SZERETTEK ITT KINN, S MI OTT BENN…”. GYIMES FEJLŐDÉSÉNEK KÉRDÉSE A FOLKLÓRTURIZMUS TÜKRÉBEN. EGY TÖBBSZÖRÖSEN ELLENTMONDÁSOKKAL TERHELT KISTÉRSÉG PROBLÉMÁINAK.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Szatmár-Szatmár Szilvaút
Pannon Helyi Termék Klaszter Megalakulás: október, közel egy éves előkészítő munka után Fő cél: a régióban fellelhető és előállítható mezőgazdasági.
Pécs turizmusa.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság munkája, tapasztalatai Budapest, május 21.
Utazás 33. Nemzetközi idegenforgalmi kiállítás Futár Veronika Monor, február 15.
Minőségbiztosítás a falusi turizmusban
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Barcelona Hamar Márk.
A nemzeti hálózat ma 1887 működő végpont 1430 kiképzett eTanácsadó 19 megyei központ.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely intézkedései 1. Mikrovállalkozások létrehozásának.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
„Jászkun kapitányok nyomában” - versenyképes attrakció a kulturális turizmus piacán Turisztikai Fórum Szolnok, 2010.április 8. Galó Anita a projekt menedzsere.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Falusi és agroturizmus jelene – jövője
vidékfejlesztési szakmai igazgató Bükk-Térségi LEADER Egyesület
ZÖLD SZIGET ZÖLD SZIGET az innovatív, hiánypótló, zöld beruházás Green Meetup Budapest, szeptember 11.
MúLT JeLeN egyáltalán minek is? / vásárlói oldal Hiteles termelői élelmiszer hiánya: minőségbiztosítás, eredetgarancia (családlátogatás, leinformálás)
Utazás Budapest. Helyszín, időpont Idén, 33-dik alkalommal, március 5-7 között kerül megrendezésre a Hungexpo budapesti vásárcsarnokban, Budapest.
TURIZMUS, KIÁLLÍTÁSOK Egyházi könyvtárak a 21. század elején EKE konferencia Budapest, OSZK március 25.
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
Érsekhalma.
IVSZ START-UP KONFERENCIA ÉS VERSENY ÁPRILIS 4. A versenyre való jelentkezés határideje: március 10..
Pannon Helyi Termék Klaszter Megalakulás: október, közel egy éves előkészítő munka után Fő cél: a régióban fellelhető és előállítható mezőgazdasági.
Non-profit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza Hajdú-Bihar és Bihor megyékben HURO/0802/108_AF Projektbemutató.
A Falusi és agroturizmus multiplikátor szerepe a vidékfejlesztésben Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár Szatmárnémeti szeptember
A Tourism4C project bemutatása Nagy András Ügyvezető igazgató ZMVA Kick-off találkozó Zalaegerszeg, május
A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZEREPE AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN DR. DIETZ.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen főosztályvezető-helyettes Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Pécs és térsége turizmusának helyzete. Magyarország vendégforgalmi adatai ( KSH)‏ Látogatók száma: fő (=2007)‏ Vendégek száma a kereskedelmi.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
BTSZK Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. Budapest, mint vendégbarát desztináció - diákok segítségével, jó ötletekkel március.
Fejér megye 2015 Szakmai kapcsolatrendszere Feladatfinanszírozási program keretében 29 település.
MAGYAR-ROMÁN EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK A FALUSI TURIZMUSBAN Prof.Dr. Hanusz Árpád egyetemi tanár
TÖBBCÉLÚ KÖZÖSSÉGI TEREK FEJLESZTÉSE –
1. 2 SZOMBATHELY SZEREPE AZ EURÓPAI SZENT MÁRTON KULTURÁLIS ÚTVONAL LÉTREHOZÁSÁBAN Grünwald Stefánia Szombathely MJV Stratégiai és Idegenforgalmi csoportvezető.
Meghívó Föld napi rendezvényekre
Dr. Bienerth Gusztáv prezentációja 2016.december 12.
Desztináció-marketing
Szombathelyi Szolgáltatási pályaorientációs feladatai
A turisztikai desztináció menedzsment rendszer Magyarországon
Irány Pécs! kártya.
Előadás másolata:

„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!

Tájak, Ízek, Mesterségek GasztroTurisztikai Központ A projekt megvalósításának helyszínei: Budapesten a belvárosban - a Gazdasági Főiskola – Vidékfejlesztési Minisztérium – Néprajzi Múzeum területén.

A projekt célja Létrehozunk egy állandó találkozóhelyet, ahol a vidék bemutathatja értékeit, a főváros lakosságának (Akiknek jelentős része érzelmileg is kötődik valamelyik térséghez, megyéhez, településhez) és olyan kapcsolatok épüljenek a programoknak köszönhetően, ami erősíti a vidék-város kapcsolatát. A fővárosba látogató külföldi turista számára is érdekes kínálatot kell nyújtani, hogy ha már idő hiányában nagy többségük nem tudja beutazni a vidéket, valamilyen képet még is kapjon annak szépségéről, és esetleg később visszatérjen és a főváros után egy „vidék-kaland” programban vegyen részt.

A három intézmény területén létrehozzuk a helyi ill A három intézmény területén létrehozzuk a helyi ill. térségi hungarikumok prezentációs és értékesítési helyét, valamint turisztikai információs központját! A projekt régióknak, megyéknek (nevezzük kis régiónak), azon belül kistérségeknek, ill. tájegységeknek, biztosít teret, ahol bemutathatják hagyományaikat, helyi termékeiket, kulturális és turisztikai értékeiket, valamint gazdaságfejlesztési lehetőségeiket. Minden hónap második vasárnapjától kezdve egy hónapon át egy turisztikai régió lesz a „vendég-vendáglátó”!   A határon túl élő magyar régiók is bemutatkozási lehetőséget kapnak egy-egy hónapra!   A havi programon belül hetente mindig egy-egy megye gasztro-kulturális kínálata, lesz a „kirakatban”. A sorrendet első évben sorsolással, következő években az évszakokhoz alkalmazkodó rotációval alakítanánk ki.   A hét első napjaiban a szakmai, és képzési programok, hétvégén a családi ill. közönségprogramok kapnának főszerepet.

Hungarikum, és termelői piac Minden pénteken, szombaton, és vasárnap - Hungarikum, és termelői piac. Résztvevők: kistermelők, biotermelők, hungarikomot előállító élelmiszer manufaktúrák, kézművesek bárhonnan az ország területéről. Célunk, hogy a piac erősítse a vidéki és városi emberek kapcsolatát, és a turisták, érdeklődését felkeltsük az vidék értékei iránt. Vidékfejlesztési Minisztérium

GasztroTurisztikai Központ Tájak konyhája, vendéglátótér. Főzőiskola! Konferencia, és oktató központ Kulturális központ, kis színpaddal Nagyobb közös térben működő helyi termék értékesítési és turisztikai információs terület, Gyerekeknek interaktív játék sziget Gazdasági Főiskola

Tájak Ízek Mesterségek A programhoz kapcsolódó időszaki kiállítások a vendég régió néprajzi gyűjteményéből, a megyei múzeumok közreműködésével. Időszaki gasztro kóstolók termelői manufaktúrák kínálatából Iskolások részére interaktív programok Kézműves mesterségek bemutatása. Néprajzi Múzeum

Szabadtéri program májustól-októberig: Ünnepi nagy vásárok, programokkal - Farsangi - Húsvéti - Karácsonyi Az alkotmány utca elején a Vidékfejlesztési Minisztérium árkádjától indulva a Gazdasági Főiskoláig. (A belvároshoz illő egységes esztétikus pavilonokban.)

A PROJEKT TÁMOGATÓ PARTNEREI: Fővédnökök: Vidékfejlesztési Minisztérium Nemzetgazdasági Minisztérium Védnökök: Agrár Marketing Centrum Magyar Turizmus Zrt. Fővárosi Önkormányzat V. kerületi Önkormányzat Szakmai partnerek: Néprajzi Múzeum Budapesti Gazdasági Főiskola FATOSZ Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség - termelotol.hu - helyipiac.hu

Az Észak - Magyarországi régió bemutatkozásával 2012. Március 30-án pénteken Az Észak - Magyarországi régió bemutatkozásával Nyitunk! További információ: Pál Rudolf info@helyipiac.hu www.helyipiac.hu