Közlemény az NHP fix konstrukció igénybevételéről

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT Gazdaságfejlesztési programok sajtóbeszélgetés július 9., Budapest Burány Sándor, államtitkár Kocsis Magdolna, IH vezető GfP sajtóbeszélgetés.
Advertisements

HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
Benke Ákos vezérigazgató Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Az UMVP aktuális helyzetének bemutatása, és a kockázati tőke program K+F+I workshop
Hazai és uniós kedvezményes finanszírozási lehetőségek
Önkormányzatok finanszírozása
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Bencze Szilvia pénzügyi referens Vidékfejlesztési Minisztérium
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
Növekedési Hitelprogram eredményei
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Hitelgarancia Zrt.. A Hitelgarancia Rt ben alakult meg non-profit szervezetként. A kormányzat, 25 bank, 40 takarékszövetkezet és 11 egyéb szervezet,
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
GKI Zrt., A válság: veszély és esély Balatonfüred, október 8. EGVE Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
JEREMIE Programok módosulásai
MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Válságkezelés eredményei, lehetőségek a válság után december 3. Dr. Oszkó Péter pénzügyminiszter.
Veszprém április 29.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
IV. Terjeszkedés.
Közmeghallgatás december 2. Költségvetési beszámoló.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
Az NHP második szakaszának eredményei és kilátásai
A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ
A betétbiztosítás.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
III. További finanszírozási alternatívák
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
Bábolna, November 11. Agrár Szakmai Nap. Mit kínál a Szövetkezeti Integráció az agrárvállalkozásoknak? 2 Horváth Angyalka Értékesítési Vezető 2015.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
Új rendszerben működnek a jövőben a támogató szolgáltatások és a közösségi ellátások augusztus 7. Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM ÚJDONSÁGOK ÉS HITELEK UNIÓS PÁLYÁZATOKHOZ SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató KAVOSZ Zrt.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Elindul az NHP+: okok és célok „Kis- és középvállalkozók aktuális gazdasági kihívásai” Enterprise Europe Network Pécs-WTS konferencia, Pécs április.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Növekedési Hitelprogram – a második szakasz eredményei Pulai György Hitelösztönzők főosztály vezetője január 14. Elemzői.
KKV fejlesztés pénzügyi eszközök bevonásával Verő Mihály, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Debrecen október 1. - Az Új Magyarország Vállalkozói.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Szakács Erik , Győr Széchenyi-kártya a VOLKSBANK – nál.
A Széchenyi kártya jelentősége a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalkozások életében Miskolc, május 9. Bihall Tamás elnök.
MIKROHITEL A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1992-ben kezdte meg működését annak érdekében, hogy segítse a megye mikro- és kisvállalkozásainak.
Dr. Terták Elemér vezérigazgató Budapest, május 12.
A Piaci Hitelprogram második szakaszának technikai paraméterei
Vállalati Pénzügyek 3. előadás
Vállalati Pénzügyek 3. előadás
Előadás másolata:

Közlemény az NHP fix konstrukció igénybevételéről 2019. május 17. Alapadatok Vállalatszám 3 664 db Ügyletszám 4 528 db Leszerződött volumen 100 milliárd Ft KÖZLEMÉNY Ágazati eloszlás *egyéni vállalkozók közül csak az őstermelőket tartalmazza ELÉRTE A 100 MILLIÁRD FORINTOT AZ NHP FIX KIHASZNÁLTSÁGA Az MNB 2019 elején indította el az NHP újabb konstrukcióját annak érdekében, hogy a beruházások finanszírozásában emelkedjen a kiszámíthatóbb, rögzített kamatozású termékek részaránya. A részt vevő hitelintézetek 2019. május 8-ig 3 664 vállalattal kötöttek hitel- vagy lízingszerződést, több mint 100 milliárd forint összegben. Ebből a jelenleg ténylegesen kinn lévő – azaz a már lehívott, de még nem törlesztett – állomány 73 milliárd forint. A megkötött hitelszerződések 53 százaléka új beruházási hitel, 47 százaléka pedig új lízingügylet; a kihelyezett források több mint fele mikrovállalkozásokhoz került. Mrd Ft Hitelméret ÉS FUTAMIDŐ hitel lízing Átlagos ügyletméret 90,3 millió Ft 11,9 millió Ft Medián ügyletméret 35,4 millió Ft 6,3 millió Ft Átlagos futamidő 8,4 év 4,8 év Vállalatméret területi eloszlás 5% 28% 15% 10% 12% 18% 13% www.mnb.hu