Projekt záró prezentáció

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Advertisements

Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A nők érdekvédelme a BDSZ-ben - a fúzió előtt és után - Varga Éva BDSZ alelnök, Ruhaipari tagozatvezető.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata.
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
A Multinacionális Társaságcsoportok hatása az érdekvédelemre Magyarországon.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Munkaügyi kapcsolatok rendszere Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kar Munkaszociológia április 7.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
1 GÁZIPARI SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉG Budapest,
Balatonszemes Június A villamos energia közszolgáltatási helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
Budapest, szeptember A villamos energia közszolgáltatás helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban – Siófok, március.
Az RWE Európai Üzemi Tanács fejlődése, jelene, kihívások Kunzer Ferenc elnökhelyettes RWE Európai Üzemi Tanács Siófok, május TÁMOP A-13/
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Szempontok az ÜT munkájának megtervezéséhez. ÜT munkájának területei 1.Az üzemi tanács belső tevékenységének megszervezése 2.üzemi tanács kapcsolata a.
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
Tagszervezeti munka erősítése
A víziközmű- szolgáltatás érdekvédelmi szemmel Halasy Károly.
A SZAKKÉPZÉSI MUNKA KORSZERŰSÍTÉSE A STRATOSZNÁL TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁNAK KIDOLGOZÁSÁHOZ KÉSZÜLT: AZ.
A STRATOSZ regionális SZERVEZETI struktúráját megteremtő szervezési projekt előkészítése (2. RÉSZ) ADOTTSÁGAINK FELADATAINK KÖTELEZETTSÉGEINK Készült a.
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
A végrehajtás operatív kérdései Előadó: Ferenczi Beáta, projektmenedzser Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Nemzetközi Együttműködési Programok Irányító Hatósága.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János

Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1 TAGSZERVEZÉS – TAGLÉTSZÁM CSÖKKENÉS HATÁSAI.
Magyar Bányászati Szövetség Magyar Bányászati Szövetség 1024 Budapest, Margit krt. 85. Tel/Fax: (06-1)
Mozgósítás – tapasztalatok, elemzések a villamosenergia-ipar ágaztban dr. Szilágyi József EVDSZ Elnök Siófok, június TÁMOP A-13/
A magyarországi és a villamosenergia-iparban működő szakszervezetek helyzete és kilátásai a szervezettség tükrében TÁMOP A-13/ Siófok,
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1 „A munkavédelem” konferencia Siófok, 2014.
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1.
A magyarországi és a villamosenergia-iparban működő szakszervezetek helyzete és kilátásai a szervezettség tükrében Tagtoborzás az EVDSZ – nél, ágazati.
TAMOP /1 „CÉHÁLÓZAT KAPACITÁSFEJLESZTÉSE” Kézenfogva Alapítvány Projektnyitó Szakmai Nap
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ projekttel kapcsolatos kommunikációja,
1 TÁMOP A-13/ A villamosenergia-iparág területén dolgozó munkavállalók munkavédelmi, munkabiztonsági, munkahelyi egészségmegőrzés helyzete.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban – Projekt szakmai záró.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Beszámoló a képzésekről és a tanulmányokról.
1 TÁMOP A-13/ pályázat Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél- Dunántúli Régióban – Záró Konferencia.
BEVEZETÉS A KOLLEKTÍV MUNKAJOGBA
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
25 éves az ágazati érdekegyeztetés jelenlegi formája és az EVDSZ EVDSZ II. TAGGYŰLÉS és KONFERENCIA Visegrád, november Dr. Szilágyi József.
M UNKAÜGYI KAPCSOLATOK Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
BESZÁMOLÓ Az EVDSZ III. Taggyűlése számára az EVDSZ II. Taggyűlését követően végzett munkáról Budapest, 2016 április EVDSZ III. TAGGYŰLÉS Budapest,
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Orova Piroska XIII. VIMFÓ április
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel” projekt
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Tagszervezeti munka erősítése
Előadás másolata:

Projekt záró prezentáció TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 2014.02.01. – 2015.05.31. Projekt záró prezentáció Budapest, 2015. április 29. dr. Szilágyi József EVDSZ Elnök projektmenedzser

A projekt team TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projekt team

A projekt team TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projekt team

A projekt team tevékenysége TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projekt team tevékenysége A projekt team 7 ülést tartott és még 2 van tervben Az ülések tematikája: az elvégzett tevékenységek és a jövőbeni feladatok áttekintése: a képzések, a tanulmányok és felmérések, a rendezvények és konferenciák, a kommunikáció és a kiadványok, a pénzügyek, az adminisztráció, az indikátorok és a horizontális . vállalások tekintetében.

Projekt ülés TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Projekt ülés

A projektvezető feladatai TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projektvezető feladatai Általánosan a projekt szakmai irányítása, a szükséges koordinációs és ellenőrzési feladatok ellátása, Az EVDSZ elnökségének folyamatos tájékoztatása a projekt állásáról, Javaslatot tesz a projekt team tagjaira, irányítja a projekt team munkáját, Gondoskodik a projektdokumentumok elkészítéséről, Elkészíti a projektfeladatok ütemezését és gondoskodik betartásáról, Felügyeli a szakmai vezető és a pénzügyi vezető tevékenységét, szükség esetén döntéseket hoz, illetve döntéseket közvetít feléjük,

A projektvezető feladatai TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projektvezető feladatai Felmerülő akadály esetén, javaslatot tesz az elhárításra, vagy a munkaterv keretein belül korrigálja a projekt menetét, Gondoskodik a projekt-dokumentumok elkészítéséről, felügyeli a projekt-adminisztrációt, Kapcsolatot tart a projektbe bevont képző intézményekkel, az elemzésekbe bevont belső és külső szakértőkkel, A kommunikáció biztosítása a projekt feladatokat végzők között, valamint az EVDSZ elnöksége felé. A feladatok ellátását jelentősen segítették Gál Csilla és Makkos Dalma tanácsadók!

A projekt céljai és a célok teljesülése TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban I. Az EVDSZ beágyazottságának, elfogadottságának erősítése mind nemzetközi, mind országos, mind ágazati, mind regionális, mind munkahelyi szinten a szociális párbeszéd rendszerében, pozícióinak megerősítése, mind a kormányzat, mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldalon résztvevő szervezetek irányába, mind a villamosenergia-ipari munkavállalók, mind a tagsága körében. Erősítjük: a szervezet működési hatékonyságát, szervezettségét, kommunikációját, a munkavállalói oldalon lévő szervezetekkel az új partneri, illetve a régi partneri együttműködést, a közszférás érdekegyeztetés kialakításában való részvételt, elősegítve a munkavállalói oldal megszerveződését az érdekegyeztetési fórumrendszer beindításának érdekében, az EVDSZ szervezettségét és a mozgósítási képességét a jobb tárgyalási pozíciók elérése, a tagság érdekképviseleti lehetőségeinek szélesítése érdekében.

A projekt céljai és a célok teljesülése TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban II. A Villamosenergia-ipari Ágazati Kollektív Szerződés aktualizálása az új Mt.-re is tekintettel. Felülvizsgáljuk az ágazati megállapodás tartalmát. Elősegítjük a VKSZ módosításának kiterjesztését.

A projekt céljai és a célok teljesülése TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban III. A kollektív szerződésekkel való lefedettség növelése. Javítjuk a helyi kollektív szerződések megkötésének illetve módosításának feltételrendszerét, a hatállyal kapcsolatban felmerült új problémák kezelésének módjait.

A projekt céljai és a célok teljesülése TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban IV. A szakszervezet újfajta szerepvállalásának erősítése a villamosenergia-ipari ágazatban. Hozzájárulunk: A foglalkoztatási, valamint munkaerő-piaci helyzet javításához, a munkahelyek megőrzéséhez, A munkabiztonság, munkahelyi egészségmegőrzés, valamint a munka-, és életfeltételének javításához. A projekttagokon kívül a célok teljesülését nagyban elősegítette az Ergofit Kft., az ÉTOSZ, a képzések előadói és a tanulmányírók közreműködése. Köszönet érte!

Az indikátorok és azok teljesülése TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban

A projekt célcsoportjai TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Célcsoportok: Szakszervezeti tagok, Tisztségviselők: bizalmiak, főbizalmiak, tagszakszervezeti vezetők, testületi tagok, SZV-, elnökségi-, bizottsági tagok, ágazati tisztségviselők tagozatok tisztségviselői, VÜTFÓ, üzemi tanács tagok, VIMFÓ, munkavédelmi képviselők.

A projekt érintettjei Érintettek: A még nem szervezett munkavállalók, TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Érintettek: A még nem szervezett munkavállalók, Munkáltatók és szövetségeik: VTMSZ, Más nemzeti szakszervezet: CGT, Szakszervezeti konföderáció: Liga Szakszervezetek, Más ágazati szakszervezetek: BDSZ, VKDSZ, VDSZ, Gázipari Szakszervezeti Szövetség, A munkavállalók családjai.

A projekt értékelése, nyomon követése TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az értékelés, nyomon követés feladatait az EVDSZ Szövetségi Vezetősége (továbbiakban SZV), a projektmenedzser és a szakmai vezető végezte.

A projekt értékelése, nyomon követése TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ SZV feladatai: Rendszeresen beszámoltatja a projektmenedzsert. A projekt tájékoztatások az SZV üléseken megtörténtek. A SZV az ülésein jóváhagyta a projekttervet, az ütemtervet, a projekt team tagjait, a munkamegosztást a feladatokat végző belső és külső szakemberek között.

A projekt értékelése, nyomon követése TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projektmenedzser feladatai: Általában a projektterv szerinti haladás folyamatos ellenőrzése, értékelése, a felmerült akadályok megszüntetése, vagy az erőforrások átcsoportosítása. Ehhez meghatározza - a feladatok belső felelőseit a projekt team tagjai közül - a képző céggel, a szaktanácsadó céggel csak garanciákat is tartalmazó szerződést köt, - a minőség biztosítása érdekében az elvégzendő tevékenységekkel szemben támasztott minőségi követelményeket.

A projekt értékelése, nyomon követése TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban A projektmenedzser feladatai: Az értékelés során figyelembe kell venni a pályázatban szereplő monitoring mutatókat. Ezek az értékelés elsődleges kritériumai. Az értékelésben tervezzük az eredmények értékelése mellett az eredményt létrehozók teljesítményének értékelését is. Ez történhet a folyamatban és a folyamat végén. Erre azért van szükség, hogy az értékelés eredményeként a projektmenedzser a szükséges korrekciókat meg tudja tenni.

Köszönet a Team tagoknak, a közreműködőknek és a résztvevőknek!!! M E G V A LÓ S U L T ! ! ! Köszönet a Team tagoknak, a közreműködőknek és a résztvevőknek!!!

Köszönöm a megtisztelő figyelmet! TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Köszönöm a megtisztelő figyelmet! dr. Szilágyi József EVDSZ Elnök projektmenedzser