VDSL 2 Vektorozás ELEKTR NIKA

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kábelek jellemzői.
Advertisements

Melyik a megfelelő hibahely kereső módszer?
Optikai kábel.
Időszakosan használt harctéri eszközök biztonság szintjének elemzése diszkrét – diszkrét Markov modellel.
Logók és logfájlok Az online közönségmérés kihívásai.
A kommunikáció.
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
SZÁMÍTÓGÉP- HÁLÓZAT.
1 -40dB 20dB -20dB 0dB f h -2f h -1 fhfh f h +1 eheh v ≤ e h -e z -4.07dB A TETRA BÁZISÁLLOMÁS VEVŐBERENDEZÉSÉNEK AZ ANALÓG KÁBEL- TV SUGÁRZÁSSAL SZEMBENI.
PowerPoint animációk Hálózatok fizikai rétege
QAM és OFDM modulációs eljárások
Hálózati alapfogalmak, topológiák
Információ és közlemény
Számítógép, navigáció az autóban
A hosszúság mérése.
QAM, QPSK és OFDM modulációs eljárások
Készítette: Molnár István Molnár Richárd. OFDM  Az OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) moduláció lényege, hogy több ezer vivőt állítunk.
Sándor Laki (C) Számítógépes hálózatok I. 1 Számítógépes hálózatok 6.gyakorlat Adatkapcsolati réteg MAC alréteg, ALOHA, CSMA Laki Sándor
Hálózatok fajtái, topológiájuk, az Internet fizikai felépítése
Vezeték nélküli átvitel
XDSL hálózatok 17. Szóbeli tétel.
Előfizetői vezetékszakadás
XDSL megoldások Szomolányi Tiborné 2006 november.
Fizikai átviteli jellemzők, átviteli módok
Teszt minta kérdések. Az alábbiak közül melyik korlátozza az optikai alapú Ethernet sebességét? Adótechnológia Az optikai szál abszolút fényvivő kapacitása.
Távközlő Hálózatok 16. előadás 6. IP szélessávú hozzáférési technikák
Távközlő Hálózatok 12. előadás IP szélessávú hozzáférési technikák
PC Hálózatok.
Diagnosztika intelligens eszközökkel
Méréstechnika.
Nyomtatók.
Hozzáférési hálózatok
A Neumann-elvek 3. ÓRA.
17. Tétel x DSL Készítette: Herczeg Attila. Feladat: Internetet akarnak kiépíteni a faluban, és nem tudják eldönteni, milyen technológiát válasszanak.Ismertesse.
Kommunikáció a hálózaton Kommunikáció a hálózaton.
N-Body probléma Két test közötti gravitációs erő m_i, m_j : tömeg r_ij : az i testből a j testbe mutató vektor G : gravitációs állandó Eredő erő: a túlzott.
A probléma gyökere: a szuperpozíció elve
15. Ön egy távközlési vállalkozás építési ellenőre
A fizikai réteg. Az OSI modell első, avagy legalsó rétege Feladata a bitek kommunikációs csatornára való juttatása Ez a réteg határozza meg az eszközökkel.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
ADSL alkalmazása xDSL frekvenciaosztásos elven működik, azaz különböző frekvencián továbbítja az előfizető és a szolgáltató felé haladó adatokat.
Információs társadalom Elektronikus napló. Bevezetés Az elektronikus napló Az elektronikus napló lehetővé teszi az iskola mindennapjai során felmerülő.
4.Tétel: xDSL, VoIP, FTTx, NGN
ELQ 30A+ egyoldalas manuális mérései
Nemzetközi hallgatók helyi értéke Révész Balázs – Kéri Anita SZTE GTK
KŐZETFIZIKAI VIZSGÁLATOK SZÁMÍTÓGÉPES MÉRŐRENDSZERREL
Downstream Power Back Off (DPBO)
Az ET 91 frekvenciabeállítási módjai
Vivőfrekvenciás rendszerek vizsgálata ET 92 -vel
Vivőfrekvenciás rendszerek vizsgálata ET 91-el
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
ECFL 30 egyoldalas vonalminősítő (szoftver bővítés)
Kábelhiba keresés az ELQ 2+ -al
Klasszikus szabályozás elmélet
Downstream Power Back Off (DPBO)
Melyik a megfelelő hibahely kereső módszer?
Downstream Power Back Off (DPBO)
XDSL hálózatok tervezése 9. Előadás
ELQ 30A+ két végpont közti manuális mérései
Az ET 92 frekvenciabeállítási módjai
Hosszúidejű Spektrogram mérés az ELQ 30 - al
Az ELQ 30A+ automatikus xDSL mérési sorozatai
Downstream Power Back Off (DPBO)
Az ELQ 30A+ egyoldalas automata mérési sorozatai
Hálózatok.
VDSL 2 Vektorozás ELEKTR NIKA
Az ELQ 30A+ automatikus hangfrekvenciás mérései
Upstream Power Back Off (UPBO)
Kábelhiba keresés az ELQ 30A+ - al
A HTE Vételtechnikai, Kábeltelevíziós Szakosztálya és a Média Klub előadása a BME TMIT I. épület B. 210-ben Mobilinternet semlegesség gyakorlati mérése.
Előadás másolata:

VDSL 2 Vektorozás ELEKTR NIKA A probléma: A VDSL2 adatátviteli sebességét limitálják az áthallási zajok. Egy tipikus kábelben néhányszor 10, de esetenként több száz érpár is található. Az egyes érpárakon elérhető adatátviteli sebesség a jel/zaj viszonytól függ, melyet rövid vonalak esetén az érpárok közötti áthallásból eredő zajok határoznak meg. A megoldás: Vektorozás. A Vektorozás szó, egy digitális jelfeldolgozáson (DSP) alapuló módszert jelent, melynek segítségével az áthallásból eredő zajok kompenzálhatók egy érpár csoporton belül. A vektorozott csoporthoz tartozó vonalakat egy számítógép vezérli. Hogy működik? 1.) Zajt mér 2.) Megbecsüli a csoporthoz tartozó vonalak közötti áthallás mértékét. 3.) A DSLAM, az áthallási zajt kompenzáló ellen-zajt küld minden vonalra. A fenti lépéseket minden egyes vonalra el kell végezni, ezért a folyamat percekig is eltarthat Az eredmény: A vektorozás jelentősen javítja a VDSL2 sebességet. Az elérhető sebesség 400 méteren: 100 Mbps downstream és 40 Mbps upstream. ELEKTR NIKA

Mérés a nem-vektorozott vonalakon A tipikus kábelekben vektorozott csoportok és nem-vektorozott vonalak egyaránt előfordulnak Nem vektorozott vonal Eőfizetőkhöz Vektorozott csoport A vektorozási eljárás: ■ Kompenzálja a csoporton belüli áthallásból származó zajokat, de ■ Nem kompenzálja a nem-vektorozott vonalakról, kívülről érkező zajokat. A vektorozott csoport működése megszakadhat, ha kívülről érkező zaj szintje meghalad egy bizonyos értéket, ezért a hagyományos mérési módszerek nem alkalmazhatók a nem-vektorozott vonalak vizsgálatához, mert azok rendszerint tönkreteszik a csoport működését. ELQ 35 VDSL vonalminősítő különleges, a vektorozott csoport működését nem zavaró, mérési eljárásokat kínál. ELEKTR NIKA