(SWHPN) http://www.swhpn.org The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Floyd Allen, MSW, LMSW CancerCare New York.  1944-ben alapították National Foundation for Care of Advanced Cancer Patients néven.  Első szociális munkás:
Advertisements

A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
A időszak végrehajtási intézményrendszere
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
DANUBE A transznacionális együttműködési program kialakítása.
Az Iskolai Könyvtári Világnap Dömsödy Andrea Seresné Barta Ibolya.
A Socrates / Grundtvig program pályázati lehetőségei.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Leader subcommittee – 28/04/2009 Az Európai Vidékfejlesztési Hálózat (EVH) első évi tevékenységének áttekintése [2008. július – június] AGRI/G.3.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Legjobb gyakorlatok az életvégi gondozásban
A PROJEKT CÉLREDSZERE 1. A program stratégiai célja: A határ menti területek erősebb gazdasági és szociális integrációja 2. A program specifikus célja:
Legjobb gyakorlatok a pszichoszociális onkológiában: A NASW stratégiái a szociális munkások képzésére Karyn Walsh, MSW, LCSW National Association of Social.
MÚZEUMI KÖNYVTÁRAK A STATISZTIKA TÜKRÉBEN - FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK, IRÁNYOK Tóth Máté OSZK - Könyvtári Intézet.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Kérdések a Regionális Szolgáltató és Kutatóközpont létesítése kapcsán Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje:
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
MS IT Akadémia Sisák Zoltán kuratóriumi elnök HTTP Alapítvány.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
1 OST 2. munkabizottság ülése KSH november 18. Dr. Laczka Éva.
kiemelt projekt bemutatkozása
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
A Pannon Gazdasági Kezdeményezés (PGK) tevékenységei Kocsondi Tamás Sopron, február Sopron, Csatkai E. u. 6. Tel.: 99/ Szombathely,
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
eMagyarország Program
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Introduction to the BBS | 2009 | ‹#› Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Történetünk Euroguidance Hungary, Euroguidance hálózat tagja 2000-től FSZH alatt (2007.jan.1-től) Európai Bizottság, Leonardo Da Vinci > LLL 65 központ.
A Grundtvig akció pályázati lehetőségei Grundtvig 2 és 3.
The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)
ÚJ SZEREPLŐ A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN Helyi Vidékfejlesztési Iroda.
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Az Európai Bizottság által támogatott „Sastipen – Egészség” program tapasztalatai,
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
HURO/1101/010/ Járóbeteg- és sürgősségi ellátás fejlesztése határok nélkül -Egészségügy- és attitűd-fejlesztés Makó és Lugos térségében -. Nyitórendezvény.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A hálózati együttműködés lehetőségei és keretei. hálózat  „Minden olyan rendszer felfogható hálózatnak, amely egymástól elkülönült elemekből áll, és.
EIPEN (European Interprofessional Education Network in health and social care) A projekt célja, lényege, működése, tevékenységének felhasználhatósága Ráczné.
Fókuszban a nemzetköziesedés. Fejlesztési cél: PTE NEMZETKÖZIESEDÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSE Nemzetközi beiskolázási marketing tevékenység erősítése Új nemzetközi.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
Túl alacsony-e Magyarországon kórházi ágyak száma?
A hospice ellátás igényeivel és finanszírozásával
TAMOP /1 „CÉHÁLÓZAT KAPACITÁSFEJLESZTÉSE” Kézenfogva Alapítvány Projektnyitó Szakmai Nap
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Fedezzük fel az európai lehetőségeket!. Információra van szükségem.. Merre induljak??
Történetünk  Nemzeti Pályainformációs Központ – 1999 óta  Euroguidance Hungary, Euroguidance hálózat tagja  Európai Bizottság: Leonardo Da Vinci >
Zöld óvodák és Ökoiskolák a köznevelési intézményekben
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE
European Distance and E-Learning Network
CancerCare Modell a rákos páciensek és családjaik megsegítésére
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
Legjobb gyakorlatok az életvégi gondozásban
Szociális terület képzési rendszerének tervezett módosításai
Nemzetközi kapcsolatok Fabry International Network 5th Fabry Expert Meeting Athén május
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
Presidency Program May 23 - Seminar on the future of macro regional strategies, Brussels May 31 - Seminar on regional energy security, Budapest June 27.
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Urbánné Malomsoki Mónika
Előadás másolata:

(SWHPN) http://www.swhpn.org The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN) http://www.swhpn.org

Szociális munkával foglalkozó szervezetek és vezetők most kialakuló hálózata, ami az életvégi és a hospice/palliatív gondozás ügyét igyekszik előrevinni. A hálózat célja: fejleszteni a szociális munkás szerepét a komoly betegségben szenvedők kezelésében, a fájdalom enyhítésében, a minőségi élet javításában, a család és a barátok támogatásában, a nehéz döntések meghozatalában, valamint segíteni a trauma, a fájdalom és a veszteség elviselésében.

A hálózat eredetileg a SWLDA-ból (Social Work Leadership Development Award Program) nőtt ki, amit a Soros Alapítvány egyik projektje, az Open Society Institute PDIA-je (Project on Death in America) támogatott. A program segített koordinálni az első „Szociális Munka Csúcstalálkozó az Életvégi és a Palliatív gondozásról (2002)”-t, ami konszenzusos eljárással létrehozott ezen gondozási mód elősegítésére egy prioritás tervet. A második csúcstalálkozó (2005 június) létrehozott egy irányító bizottságot és más konkrét lépéseket is tett.

A SWPHN Céljai Konszenzus kiépítése a szakmán belül. Szakmaközi és szakmán belüli partnerség létrehozása. A palliatív és az életvégi gondozásban a szociális munka specifikus, alapozó ismeretanyagának kifejlesztése. Információk eljuttatása a szociális munkát végző (nemzeti és nemzetközi) közösségbe és más szakmákhoz. Együttműködés programok kezdeményezésében és erőforrások megosztásában. A kapacitások és a fejlesztések továbbvitele a szakterületen.

Az Open Society Institute és tagok anyagi támogatásával Az éves találkozó megtartása közösen az American Academy of Hospice & Palliative Medicine/Hospice & Palliative Nurses Association konferenciájával Jelenleg több mint 200 tagja és 1300 kapcsolata van

Szolgáltatások Tagoknak Online szakmai kapcsolatok a LinkHealthPro-n keresztül (interaktív online közösség). Hozzáférés más egészséggondozó szakemberekhez kórházakban és egyetemeken. Hírlevelek és elektronikus tájékoztatók a palliatív és az életvégi gondozás legújabb fejleményeiről. Előzetes információ szakmai konferenciákról. Szakmai érdeklődésre számot tartó adatokhoz hozzáférés. Együttműködési lehetőségek orvosokkal, nővérekkel és multidiszciplináris szakmai szervezetekkel.