Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
Advertisements

A playback színház Szent Erzsébet Caritas Alapítvány RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat Szekszárd, Munkácsy u. 7/A Telefon: 20/
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV):
A mimika szerepe a jelnyelvi kommunikációban
Munka - lakás - szabadidő egysége és szervezése pszichiátriai rehabilitáció gyakorlatában Dr. Pető Zoltán.
A testbeszéd.
Miért? Minden ember más, egyedi és megismételhetetlen.
Összetett diagnosztikus és terápiás modell a Gézengúz Alapítvány betegellátási rendszerében.
Kommunikációs stratégiák
Kreatív technikák és terápiák a pszichiátriai betegek közösségi alapú ellátásaiban Endre Szilvia május 23.
Kommunikáció- nyilvánosság- részvétel
A játék és a nevetés “Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk.” Szerkesztette: Dr. Hídvégi Márta pszichológus.
Színjátékos tehetséggondozó projekt
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
Verbális és non-verbális kommunikáció
Klinikai pszichiátriai vizsgálat
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
Kommunikáció.
Anamnézis, interjú. Rajzteszt
Kommunikáció az egyetemen Kommunikációs tréning Palkovits Nóra.
A szociális kompetenciák fejlesztése drámapedagógiai módszerekkel
Nyolcadik előadás.
Kovács Kristóf Gábor Timon, a jegesmedve Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar Konzulens: Surányi András április 15.
Hogyan lehet értékes zenét tanítani a gyerekeknek a médián keresztül? Stachó László Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézet.
KONZULTÁCIÓS TECHNIKÁK
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány „1%-os” kampányának bemutatása Budapest, január 30.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
A verbális, nonverbális- és metakommunikáció
Egyéni állapot, válasz a külvilág változásaira
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
A kommunikációs folyamat funkciói és tényezői
Idegenforgalmi kommunikáció
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Quality Human Management
Kortárs-segítés, egészségfejlesztés, prevenció
Kommunikáció a Vincés Családban Készítette: Sz ű cs Péter.
A zene transzfer hatása a roma gyermekek tehetséggondozásában
Zeneterápia a Kerek Világ Alapítványban
Az alapvető kommunikáció
Dunaújváros, mint interregionális térszervező központ
2020: HR a virtuális térben A humán erőforrás menedzsment jövője.
Kommunikáció szerepe a kapcsolattartásban
MAVE Budapest, május 24. INCLUSIVE – project bemutatása E-learning „A távolságot, mint üveg golyót, megkapod..” /József Attila - Altató/ Wenhard.
TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára.
Vigyázat: minden üzenet!
Személyközpontú gondozás
Hatékony kommunikáció, mint a megismerés eszköze Dr. Szabó József PhD egyetemi adjunktus Budapest, november 20. Pécsi Tudományegyetem.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
A kommunikáció alapjai. Nem lehet nem kommunikálni Többcsatornás: verbális, nonverbális Többszintű: információközlés, viszonymeghatározás. Körkörösen.
Bircher Julianna Affektív Pszichológia Tanszék
Alcím mintájának szerkesztése Demens lakók képességmegőrző, rehabilitáló programja Evangélikus Diakóniai Otthon Kaposszekcső Kaposszekcső,
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése A depresszió.
Idősen is fiatalosan Senior fejlesztő program a
Közösségszervezés BA.
METAKOMMUNIKÁCIÓ Vigyázat: minden üzenet!!!. Ismétlés Minden jel, ami önmagán túlmutat, ami önmagánál többre utal. A jelet nem az teszi jellé, aki adja,
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
5. Országos IC/BPS betegtalálkozó
Idősen is fiatalosan Senior fejlesztő program a
A kommunikációs folyamat tényezői és funkciói
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
Lelkivezetés elmélete
METAKOMMUNIKÁCIÓ. Ismétlés Minden jel, ami önmagán túlmutat, ami önmagánál többre utal. A jelet nem az teszi jellé, aki adja, hanem az, aki „veszi”.
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Kommunikáció típusai.
A nonverbális kommunikáció. A kommunikáció eloszlása Forrás: C3%A1ci%C3%B3&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ah.
Dr. Rozgonyi Tiborné Debrecen 2010.
A KOMMUNIKÁCIÓ ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA
Szabó Krisztina & Szemere Alexandra
Bevezetés a szoftver-ergonómiába
Előadás másolata:

Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány művészeti szervezet, mely a humort és a nevetést viszi el mindazokhoz, akiknek vidámságra van szükségük.

Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány 1997. óta rendszeres bohócdoktori vizitek gyerekkórházakban Budapest Pécs Győr Miskolc Nyíregyháza Debrecen 2006. óta rendszeres bohócdoktori vizitek idősek otthonában Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Alacskai Úti Idősek Otthona Napfény Hotel Projekt

Speciális képzés Színészi alapképzettség Bohócdoktor képzés Bohóctechnika Improvizáció, páros munka Eszközök Pszichológia Egészségügyi alapismeretek Kommunikáció Szociológia Folyamatos tréningek és szupervízió

A bohóc szerepe Kommunikációs formák túl a verbalitás határán Tekintet kapcsolat Magas minőségű figyelem Jelenidejűség - folyamatosan reagál a befogadó oldal érzelmeire, aktivitására Test, mit kifejező eszköz Érzelmek kommunikációja Távolság közelség felmérésében verhetetlen Zeneiség

A bohóc és a kommunikáció A kommunikáció mint eszköz Verbális és nonverbális kommunikáció Nonverbális kommunikáció Mimika - összesen hét érzelem: öröm, meglepetés, félelem szomorúság, harag undor és érdeklődés Tekintet Vokális kommunikáció Mozgásos kommunikáció: gesztusok testtartás térközszabályozás: meddig mehetünk

Demencia Demens személyek a betegségük előrehaladtával egyre nehezebben fejezik ki magukat, egyre inkább háttérbe szorul a verbalitás. Előtérbe kerülnek a non-verbális kommunikáció elemei. Értelmezni is ezeket tudják könnyebben és ezzel próbálnak kommunikálni. A velük foglalkozó embereknek ezeket a jeleket kell minél pontosabban érteni ill. megfogalmazni. Saját tapasztalatom mentálhigiénéskét is az, hogy a zenék, a régi dalok, sanzonok népdalok, amit fiatal korukban hallgattak, nagyon sok emléket hoznak elő és érzelmileg pozitívan hatnak rájuk. Bohócként ezt az eszközt könnyen illesztjük, visszahozhatjuk azt a hangulatot, érzelmet, amit ők ismernek.

Napfény Hotel Helyszín Bohócjáték 10 részes sorozat A részek 30-40 percesek Interaktív A részek között enyhe kohézió 5 szereplő: karakterek Könnyen értelmezhető helyzetek, őket érdeklő érzelmi szálak mentén dolgozunk. Dramaturgiai vázlat és improvizáció A történetszövés mindig az előző részek tapasztalataiból megy tovább. Az idősek zenei emlékeire alapozva választjuk a zenei anyagot.

Első és második széria tapasztalatai Élmény Az előadás rétegei Érzelmi stimuláció hatása a kognitív funkciókra