Gazdasági katalizátor az interneten

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

Az agrár- és élelmiszeripar az Internet kapujában Előadó: Varga István avagy: az Internet a kapuk előtt.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
Enterprise Europe Network Vékásyné Gál Zsuzsanna regionális vezető.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Mobil e-ügyintézési rendszer kifejlesztése
Nemzeti Innovációs Hivatal
Tájékoztató a települési túraútvonalak létrehozásával kapcsolatos tapasztalatokról Márta Attila.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Bács Edit osztályvezető Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály Szeged, január 19.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaságfejlesztési, üzleti partnerkeresési információs, és finanszírozási szolgáltatásai Hekli.
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
FENNTARTHATÓ LÉTÜNK A MEGÚJULÓ ENERGIÁK TÁRSADALMASÍTÁSA -TÁMOP /2-2F – A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális.
Képzési lehetőségek a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szervezésében
Emeltszintű Etanácsadó Otthoni internetes ügyintézés Készítette: Horányiné Horváth Viktória Csilla.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
„NE HAGYD MAGAD!” Antidiszkriminációs program Kedvezményezett: Kézenfogva Alapítvány A projektet támogatta az Európai Unió
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
E-learning alapú komplex képzések
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
44. MKT Vándorgyűlés , Nyíregyháza 1 „MAGYAR HELYTEREMTÉS EURÓPÁBAN” Informatika a modern magyar gazdaságért avagy a GKM teendői.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Introduction to the BBS | 2009 | ‹#› Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak.
INNOINFO, A VÁLLALKOZÓI KÖZÖSSÉGI PORTÁL. Miben segíthet az Innoinfo projekt?  kkv-k marketing tevékenységének beindításában  márka/cég ismertségének.
Politika, képviselő, információ Kerekes Pál jún. 6. MIBE Konferencia.
Elérhetőségek: 7621 Pécs, Mária u. 3 06/ pannontermal.hu Dél-Dunántúli Gyógy-és Termálfürdők Egyesülete.
Magyar KKV-k sikerei és együttműködései a globális IT iparban
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
„Kiút a hátrányos helyzetből” c. projekt innovatív elemei.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
IDMSYS projekt GOP Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, GOP pályázati ablak A.
LÉPÉSELŐNY EGYESÜLET. LEGYEN JOB(B) A NŐKNEK! LEGYEN MUNKA A NŐKNEK !
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
BEVEZETÉS A VÁLLALATGAZDASÁGTANBA 5.
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
GINOP programidőszak rövid áttekintése.
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
1 A Hungary for FP6 projekt a bemutatása Dr. Groó Dóra Tudományos és Technológiai Alapítvány.
1 P iaci háttér - Új készségek és munkahelyek  Az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) szektor az egyik legígéretesebb és gazdaságilag.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
AZ ITD HUNGARY ZRT. ÉS AZ ENTERPRISE EUROPE NETWORK VÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEI Pólus Program Információs Napok 2009.
A Közép-Dunántúli Regionális Napenergia Klaszter tevéknységének bemutatása, értékelése KDOP projekt Hegedűs Viktor Közép-Pannon Terület.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Pénzügyi megoldások a válság kezelésére III. (hitelkonstrukciók, finanszírozási lehetőségek) Széchenyi Kártya, Tőke Unió Program, Pályázati lehetőségek.
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
Decsi Zoltán Kaposvár, március 01. Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés pályázat.
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai jelentőségű programja a közötti időszakra Miskolc, november 29. Bihall.
Állam és az önkormányzatok feladatmegosztása, tervezett változások Gödöllő, június 24.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Az önkormányzati ASP rendszer jegyzői szemmel Dr. Vincze Ferenc címzetes főjegyző Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Pajna Sándor vezérigazgató eKÖZIG.
az önkéntes kamarai tagság
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
Stoll Gáborné 2013.április 24.
Tanácsadás / Szakterületi tanácsadás
Zalaegerszeg, 21 February 2018
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga
Előadás másolata:

ÜZLET@HÁLÓN Gazdasági katalizátor az interneten A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

A kamara feladatai I. A térség fejlesztése, a saját álláspontja és a gazdálkodó szervezetek döntéseinek megalapozottsága érdekében érdekében adatokat gyűjt, és az adatok alapján a gazdasági folyamatokról elemzéseket készít. Előmozdítja a gazdasági tevékenység infrastruktúrájának fejlődését – az információs technológia területén is. Fejleszti a gazdaság, a vállalkozások informatikai kultúráját, az e-business terén rendszereket dolgoz ki és működtet. A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

A kamara feladatai II. Ösztönzi és támogatja a gazdasági szervezetek innovációs folyamatait. (A fogadóközeg, a vállalkozások alkalmasak legyenek a kutatási eredmények, az újdonságok befogadására.) Közreműködik a kereskedelemfejlesztésben. Részt vesz a gazdasági tájékoztató és propagandamunkában. Segíti a hazai vállalkozások globális piacra jutását. Előmozdítja a gazdasági együttműködést, mind a belföldi piacon, mind a külgazdaság területén. Szolgáltatásokat nyújt a vállalkozások számára, amelyet évente kb. tízezren vesznek igénybe. (A PBKIK mintegy 1500 taggal rendelkezik, ezek 99 százaléka kkv.) A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

A PBKIK e-business projektje A PBKIK stratégiai célja, hogy modern, szolgáltató gazdasági önkormányzattá fejlődjön; tevékenységével segítse a hazai vállalkozások versenyképességének növekedését a globális piacon, növelje információval való ellátottságukat, fejlessze kommunikációjukat; a kamarai hivatal, mint ügyintéző szervezet a modern technológia vívmányainak alkalmazásával gyorsabban, rugalmasabban legyen képes kiszolgálni a vállalkozások igényeit. A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

www.pecsikamara.hu www.pbkik.hu A kamarai átalakulás (kötelező tagság megszűnése) kapcsán az összegyűjtött tagi igények és a kamara gazdaságelemzési munkája alapján a kamarai vezetés úgy gondolta, hogy az információs és kommunikációs rendszerek használatával segítheti a kis- és középvállalkozások eredményes tevékenységét. Első lépésként tartalmában, formájában, működésében a kor követelményeiknek megfelelően átalakítottuk a kamarai portált. A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

Alapinformációk a portálon Hírek, törvénymódosítások, elemzések Pályázatok, rendezvények, tanfolyamok, kiállítások, kiadványok A kamara testületei, tevékenysége, városi irodái ÜZLETI ADATBÁZIS A rendszer kétszintű, a tagok jelszóval védett információkhoz is hozzáférnek. Az aktuális információkról, üzleti ajánlatokról a tagok automatikusan, elektronikus hírlevélben is értesülnek – a baranyai felhasználók fele előfizető! A vállalkozások részéről igény volt, hogy közvetlenül, az ügyintézők kihagyásával hozzáférhessenek a belső információkhoz. Emiatt alakítottuk kétszintűvé a rendszert. A rendszer egyszerűsíti az ügyintézést, élőmunka kímélő, kis létszámú munkatársi gárda miatt is előnyös. A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

www.uzletahalon.hu A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

Az adatbázis továbbfejlesztése Vállalkozások (cégadatbázis) Termékek/szolgáltatások Külső és belső üzleti ajánlatok K+F adatbázis – ÚJ Szálláshely katalógus – ÚJ! Vendéglátóhely katalógus – ÚJ! Gazdasági ingatlan adatbázis – ÚJ! Befektetési ajánlat adatbázis – ÚJ! Mesterek, lakossági szolgáltatók adatbázis – ÚJ! A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

www.uzletahalon.hu A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

www.uzletahalon.hu A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

www.uzletahalon.hu A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

Tetszőleges számú termék Saját internetes cím!!! A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara - nettó árbevételét tekintve - a TOP 50-be tartozó tagvállalkozásairól igyekeztünk minél bővebb információt feltenni a portálra: nemcsak az alapadatokat, hanem a tulajdonosi struktúrára, vezetőkre vonatkozó adatokat, bankszámlaszámot, gazdálkodással összefüggő adatokat is. A cégek saját honlapját egy kattintással behívhatjuk. Tetszőleges számú termék A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

Céglogó elhelyezési lehetőség Csak egy kattintás a cég honlapja! A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara - nettó árbevételét tekintve - a TOP 50-be tartozó tagvállalkozásairól igyekeztünk minél bővebb információt feltenni a portálra: nemcsak az alapadatokat, hanem a tulajdonosi struktúrára, vezetőkre vonatkozó adatokat, bankszámlaszámot, gazdálkodással összefüggő adatokat is. A cégek saját honlapját egy kattintással behívhatjuk. A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

Fogadókészség növelése Az EU-ban a magyar vállalkozások utolsó előtti helyen állnak az e-business terén… A projekt sikerességének alapfeltétele a vállalkozások oldalán a számítógépesítettség, internetes kapcsolat, informatikai ismeretek, internetes aktivitás. Ehhez a kamaránk akciókat, térítéses és térítésmentes képzéseket indít, indított! Adjunk szemléletes képet az új, továbbfejlesztett szervezetről. Mindenképpen mutassuk be a hallgatóság által a jövőben élvezett előnyöket. A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

Eredmények továbbvitele I. Akció a kis- és középvállalkozásoknál a szélessávú internet előfizetések elterjesztésére Számítástechnika, e-business tanfolyamok, E-future tréning A kkv-k felkészítése az e-közigazgatás szolgáltatásainak igénybevételére, e-ügyintézésre E-business klub Vállalkozók távoktatása – E-Learning E-ügyintézés bevezetése a kamaráknál, csatlakozás az e-közigazgatásban induló kezdeményezésekhez A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

Eredmények továbbvitele II. A kamarai portálok és a vállalkozói adatbázis kapcsolódása online videó-archívum rendszerhez (PR), digitális térképhez Online szállásfoglalási rendszer (az adriatica.net mintájára). Online szakképzési adatbázis a kamarai üzleti adatbázishoz kapcsolódóan. A gazdasága által támasztott igények előrejelzése a szakképzés felé. „Fehérgalléros” online állásbörze a kamarai üzleti adatbázishoz kapcsolódóan A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

Eredmények továbbvitele III. A rendszer folyamatos fejlesztése, rugalmas alkalmazkodás az igényekhez Az Európai Unió hasonló rendszereihez való hozzákapcsolhatóság megteremtése Valódi e-piactér kialakítása Elektronikus aláírás szolgáltatás nyújtása a vállalkozások számára A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.

www.pbkik.hu www.pecsikamara.hu www.uzletahalon.hu Köszönöm a figyelmet! Együtt működünk! az e-business területén is 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. 7602 Pécs, Pf.: 109 Tel.: 72/507-100, Fax: 72/507-152 E-mail: pbkik@pbkik.hu www.pbkik.hu www.pecsikamara.hu www.uzletahalon.hu A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg.