A PKSZK szerepe a tehetséggondozásban.  A tehetség elsősorban céltudatos és tettre kész akarat. Leonyid Leonov Leonyid Leonov (orosz író, )

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Esélyt az esélyteleneknek
Advertisements

Számadás a talentumról
HIPOTÉZIS A képzésben és oktatásban megjelent alábbi három fogalom paradigmaváltást okozott:  Flexible Learning  Distance Education  Open Learning Thomas.
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
1 Hasznosítható pedagógiai konzekvenciák a K+F területén Veszprém Workshop Prof. Dr. Bábosik István Prof. Dr. Bábosik István
Piacképes programozói tudás a középiskolában
Gábor Dénes Tehetségpont
Könyvtárhasználati verseny
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
A Kaposvári Egyetem innovációs tevékenysége – Dráván innen, Dráván túl
ZENEI ADATBÁZISOK. The Music Index Online A Music Index a zenei időszaki kiadványok legátfogóbb bibliográfiai és részben teljes szöveges adatbázisa több.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
TAPASZTALATAIM A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁSRÓL MŰVELTSÉGTERÜLET SZOCIÁLIS ÉLETVITEL ÉS ÉLETMÓD KÉSZÍTETTE: VARGA GABRIELLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA.
I NNOVATÍV MEGOLDÁSOK AZ E F ILTER PROJEKTBEN Kusper Gábor 1, Kovács Emőd 1, Márien Szabolcs 2, Kusper Krisztián 2, Scheffer Imre 2, Kiss Balázs 2, Kovács.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Tanulás, kommunikáció, nevelés Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottság IV. Országos Neveléstudományi KonferenciaMagyar Tudományos Akadémia 2004.
Tehetséggondozás a könyvtárban Eger, december 10. Hock Zsuzsanna Mérei Pedagógiai Intézet
Versenyképes, gyakorlatorientált felsőoktatás Magyarországon Dr. Tuka Katalin főosztályvezető-helyettes Tudománypolitikai Főosztály augusztus 30.
Mi leszek, ha nagy leszek?
A könyvtár szerepe a tehetséggondozásban
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Iskolai könyvtárak külföldön. Kezdetben közös fejlődés  USA és Európa – sz. közös fejlődés a közművelődési könyvtárakkal Németország, Dánia, Franciaország,
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Pályaorientációs program SNI tanulók számára Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pécs.
Könyvtárosok a tehetségekért – a reformációtól napjainkig
Mit tehet egy önfejlesztő iskola az idegennyelv- pedagógiai paradigmaváltás érdekében? XII. Önfejlesztő Konferencia „Magyar közoktatás az alapfoktól az.
Vida Andrea SZTE Egyetemi Könyvtár
és segíteni az embereket, akik hozzá akarnak férni ezekhez.
EasyWay ITS Hungary workshop tervezett programja Házigazdai üdvözlés – Kovács Ákos MK vezérigazgató EasyWay áttekintés – dr. Lindenbach Ágnes ITS Hungary.
A külhoni tehetséggondozás szervezete az EDUTUS Főiskolán a Bethlen Gábor Alap támogatásával.
Kéttanítós modell Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Nevelési Tanácsadó Törökszentmiklós.
A Grundtvig akció pályázati lehetőségei Grundtvig 2 és 3.
Az információs társadalom. Az elmélettől a politikai gyakorlatig
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
KUTATÓ KERESTETIK című projekt a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága szervezésében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával "A tehetséggondozás területén.
A szaktanácsadó segítő szerepe
A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK MEGÚJULÁSÁNAK SZAKMAI TÁMOGATÁSA, EREDMÉNYEI (TÁMOP B) Kapcsáné Németi Júlia szakmai vezető.
IKT az informatikus könyvtáros képzésben az egri főiskolán Dr. Tóvári Judit főiskolai tanár Dr. Tóvári Judit főiskolai tanár.
1 Felsőoktatási intézményi akkreditáció 2006/2007 Dr. Vámosi Tamás Egyetemi adjunktus PTE FEEK Andragógia Intézet.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
A szakirodalom gyűjtése Bibliográfiai adatok pontos rögzítése
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Fókuszban a nemzetköziesedés. Fejlesztési cél: PTE NEMZETKÖZIESEDÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSE Nemzetközi beiskolázási marketing tevékenység erősítése Új nemzetközi.
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
2005. április.Road Show Szeged1 Ifjúsági Bizottság Tóth Gergely, Nagy Péter április 12.
E-larning és M-learning nemzetközi viszonylatban és Szerbiában (egy saját fejlesztésű oktatási keretrendszer bemutatása) Előadók: Kőrösi Gábor és Esztelecki.
Charon Institute - Technologies
VEZETÉKNÉV KERESZTNÉV | az előadás címe „Pont ÉRTED, pont VELED, pont NEKED. Érték-tehetség-siker” Szeretettel köszöntjük a Kollégákat a „Pont ÉRTED, pont.
KÖNYVTÁRAK MINT TUDÁSKÖZPONTOK. Yoneji Masuda, 1988 információ tengelyű gazdaság felosztása.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
Bemutatkozik az EKF Természettudományi Kara Pénzesné Dr. Kónya Erika dékán.
A halmozottan hátrányos helyzetű egyetemisták tehetséggondozó programja Bencéné Fekete Andrea Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar.
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
Prof. Csermely Péter a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégium
Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
Készítette: Juhász Attila
Jogászvilág Felelős szerkesztő: Vajda-Fejes Melinda
IRODALOMKUTATÁSI MÓDSZEREK Varga Attila Testnevelési Egyetem Sporttudományi Doktori Iskola PhD II. évfolyam Témavezető: Dr.Kokovay Ágnes
Előadás másolata:

A PKSZK szerepe a tehetséggondozásban

 A tehetség elsősorban céltudatos és tettre kész akarat. Leonyid Leonov Leonyid Leonov (orosz író, )

 Mindannyian egyedi lények vagyunk, (...) s kivételes adottságokkal rendelkezünk, amelyek valódi tehetséggé válhatnak életünk során.  Marlo Morgan (amerikai író, Marlo Morgan )

 Mélyen élt bennem a meggyőződés - és ennek nagyon sokat köszönhettem -, hogy átlagos tehetséggel és átlagon felüli állhatatossággal szinte minden elérhető. Thomas Fowell Buxton Thomas Fowell Buxton ( ) angol parlamenti képviselő, sörfőző, és társadalmi reformer. képviselősörfőzőtársadalmi reformer

 Vannak emberek, akik maguk nem zsenik, de megvan az a különös képességük, hogy inspirálni tudják a lángészt.  Arthur Conan Doyle ( ) skót író, Sherlock Holmes történetek Arthur Conan Doyle

 Megvan benned a képesség, hogy meglásd az aranyszemcséket a homokban a lábad alatt?

 A hallgatók számára a PKSZK és a TDK lehetőségeinek bemutatása (minden félév elején)  A hallgatók motiválása a kutatómunkára – a sajátos érdeklődési területek kibontakozásának támogatása  Önbizalom erősítés – referátumok készítése és bemutatása a csoport előtt, az ígéretes és a motivált hallgatók további támogatása, egyéni konzultációk (mentor!)

 A tudás forrásai (ismerkedés a könyvtárral – OPKM)

 Coaching az innováció szolgálatában Coaching az innováció szolgálatában Kitekintés a humán szakemberek munkájára, Ismeretszerzés, kapcsolatépítés

 Minden alkalommal önálló andragógiai- pedagógiai szekció  Két dolgozat továbbjutása az OTDK-ra: Vida Tímea Pál Margaréta

 Ez a(z) Google által tárolt változata. Ez egy pillanatfelvétel, ahogyan az oldal megjelent a következő időpontban: okt :37:24 GMT. Az aktuális oldal azóta meg is változhatott. További információ Tipp: ha szeretné gyorsabban megtalálni a keresett kifejezést ezen az oldalon, nyomja le a Ctrl+F vagy (Mac számítógépen) a ⌘ -F billentyűkombinációt, majd használja a keresősávot. Szöveges változathttp:// oldalTovábbi információ Szöveges változat  A PTE FEEK periodikája [ISSN ]. Az oldalon/az oldalról közvetlenül elérhető tartalmak szerzői jogvédelem alá tartoznak!  Az oldalt szerkesztjük. Jelenleg csak a megjelent számok teljes példányai tekinthetők meg / tölthetők le.pdf formátumban. A szerzők szerinti és a cím szerinti listázás és egyéb más funkciók – pl. tervezzük, ill. folyamatban van egy indexelt, teljes szöveges kereső kialakítása is – még nem elérhetők. A Tudásmenedzsment webes felületét megújító munkák befejezéséig kérjük türelmüket. A legfrissebb szám: XIV. évfolyam 1. szám [2013. április] A tartalom: Tartalomjegyzék, kolofon A szerkesztő előszava TRATNYEK Magdolna: A felnőttoktatói szakma fejlesztésének európai dimenziói ZOLLER Melinda: Oral history MAGYAR Miklós: Az andragógiáról másként CSERNÉ ADERMANN Gizella: Tanuláselméletek a felsőoktatás gyakorlatában VIDÁNÉ VARGA Tímea: „Akadálymentesítsd” magad! KÁLMÁN UNGVÁRI Kinga: Pragmatizmus a hálózati társadalomban FARKAS Ferencné – GÖRÖG Georgina: Tudatos társadalmi felelősségvállalás a forprofit és a nonprofit szférában OROSZI Sándor: A mai krízis; a válságkezelés elméleti alapjai MAZZAG Éva: „Sajátos nevelési igényű fiatalok szakképzése: kihívások egy igazságtalan versenyben” – egy szakértői tanulmányút tapasztalatai MINORICS Tünde: Hálózatosodás a fesztiválturizmusban TÓTHNÉ BORBÉLY Viola: Tudásalapú hálózati együttműködés a hazai járműiparban MAKKNÉ WITTMANN Zsuzsanna: Sopron könyvtárai a modern információs elvárások tükrében Katarzyna PLEBAŃCZYK: Strategic Management in Culture Cristina-Emanulela DASCALU Romanian higher education system updates and case studies; education reforms on writing at university level Matthias Theodor VOGT: Prolegomena to Studies in ‘Brain Gain through Culture in Middle Size Cities?’ Gábor SZECSI: Identity and Learning in the Information Age VÁRNAGY Péter: Present Identity Consciousness in the Synthesis of Multicultural Origin MOKRAINÉ OROSZ Angéla: The Model of Knowledge Management in the EU institutions KRISZTIÁN Béla: Könyvekről Abstract Szerzőink.pdf

Cser Valériusné dr. Adermann Gizella PKSzK mentor