Jézusról szól Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Élet Igéje április.
Advertisements

Krisztus uralma alatt élni 5.
Jézus Istennek nevezése
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Ez az a nap, ez az a nap, mit az úr szerzett, mit az úr szerzett
„Az igazság Lelke elvezet titeket a teljes igazságra.” (Jn 16,13).
Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet
Jézus te vagy minden álmom
Vicces, hogy milyen könnyű levegőnek nézni Istent, és csodálkozni, hogy a világ pokollá válik.
Életige 2008 június Szöveg: Chiara Lubich.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
„Aki megtartja parancsait, Istenben él és Isten őbenne.” (1Jn 3, 24).
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
JÓ REGGELT !.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Jézusom, áldozatodra gondolok, meghaltál értem a Golgotán
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk, töltsd el a szívünk, életünk, hogy béke, és áldás szálljon ránk, küldd el a lelked, úgy kérünk, Istenünk!
Ő az Úr, Ő az Úr! Meghalt értem a kereszten, Ő az Úr!
Készítette: Jon A. Palmer
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
A lelkigondozói beszélgetés © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
A központi igazság alkalmazása
Az Élet Igéje február.
Vicces, hogy milyen könnyű levegőnek nézni Istent, és csodálkozni, hogy a világ pokollá válik.
Isten szívén megpihenve forrjon szív a szívre hát
Hallgatva ezt az önazonossági kérdést, amelyet Jézus szegez tanítványaihoz, eszembe jutott pár hasonló kérdést feltenni a mi Társaságunkkal kapcsolatosan:
1 Továbblépés - Az üzenet.
Az élet igéje július.
Az élet igéje Az élet igéje április április.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Az Élet Igéje október.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
Az Élet Igéje szeptember.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Jézusom, áldozatodra gondolok
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
ADOMÁNYOK: AZ ADAKOZÁS ELVE ÉS GYAKORLATA Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
SÁFÁRSÁG EGY VÁLTOZÓ VILÁGBAN Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
JÓ REGGELT !.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Vecsés gyülekezet látása
Értékeld az elmúlt évet:
Isten akarata szerint élni ma
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
Felszólító igék Máté evangéliumában
JÉZUS ISTENSÉGÉBE VETTET HIT ALAPJAI
Jézusom, áldozatodra gondolok: meghaltál értem a Golgotán
Kérdések az alkalom előtt
Kérdések az alkalomhoz:
A teremtő és gondviselő Atya
VIII. A Szentlélek Isten
Isten lakhelye.
7. Parancsolat „Ne paráználkodj!”.
Előadás másolata:

Jézusról szól Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference

A Biblia szövege Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. 5 Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Jn 15:4-5 (ÚPF)

Irodalmi összefüggés János 15 része Jézus tanítványoknak adott válaszának azon a csütörtök estén, amely megelőzte keresztre feszítését és halálát péntek délután. Küszöbön álló távozásakor Jézus biztosította a tizenkettőt, hogy nem maradnak magukra, Ő velük lesz. Az Atya más Vigasztalót küld nekik, a Szentlelket; és Ő mindig velük marad, hogy békességet adjon nekik és vezetést biztosítson nekik mindenben. A tanítványság (sáfárság) Jézustól és a Szentlélektől való függőséget jelenti.

A szöveggel kapcsolatos észrevételek 1.A „maradjatok énbennem” kifejezés háromszor fordul elő a két versben, és ha a „maradjatok a szőlőtőkén”, kifejezést - amelynek hasonló súlya és jelentése van - ide számoljuk, ez négyre emeli annak a számát, amikor Jézus azt mondja, hogy maradjunk Őbenne, és ez az észrevétel azt sugallja, hogy a Jézusban való maradás az elsődleges üzenete ezeknek a verseknek. (Jn 15:4,5).

A szöveggel kapcsolatos észrevételek 2.A Jézusra utaló „én” személyes névmás vagy valamilyen alakja hétszer szerepel ebben a két versben. Ez a magas szám jelzi, hogy Jézus az állandó itt. Ő az alanya ezeknek a verseknek.

A szöveggel kapcsolatos észrevételek 3.Jézus a szőlőtő és a szőlővesszők példáját használta fel arra, hogy biblia igazságokat közöljön a tanítványokkal. Miközben a szöveg a szőlő életének és gondozásának sok részletről beszámol, a példázatok bibliai értelmezésének szabályai arra a következtetésre vezetnek, hogy egyetlen fő üzenet található ebben a példázatban, éspedig az, hogy „maradjatok énbennem.”

A SZŐLŐTŐ ÉRTELMEZÉSE 1.Az evangélium középpontja Jézus, a szőlőtő; a tanítványság lényege pedig, hogy hozzá kötődjön és benne maradjon. 2.A megszentelődés több egy egyszeri Jézushoz való kapcsolódásnál. Ez egy egész életen át tartó folyamat Vele és Benne. 3.A sáfárság Jézusról, a szőlőtőről szól; a vesszők a belőle származó nyúlványok. Létezésünk Tőle függ.

A VESSZŐK ÉRTELMEZÉSE 1.A vessző(k) élete a szőlőtőtől függ, önmagában nem terem gyümölcsöt. 2.A lelki élet Spirituality nem más, mint Jézus életét megélni mibennünk; soha nem rólunk szól, hanem Isten bennünk és értünk munkálkodó Lelkéről. 3.A sáfárság mint lelki válasz, egy döntés; úgy döntünk, hogy Jézus lesz az Úr életünk fölött.

A GYÜMÖLCS ÉRTELMEZÉSE 1.A vesszők gyümölcstermése természetes kifejeződése és következménye a szőlőtőhöz való „kapcsolódásnak.” 2.A megszentelődés ami magába foglalja a hűséget, Isten munkájának megnyilvánulása bennünk és értünk. 3.A sáfárság partneri viszony Istennel, és természetesen történik, amikor közösségben vagyunk Jézussal.

KÖVETKEZTETÉS A keresztény sáfárságban (tantárgy) és a sáfársági képzésben (folyamat) a leginkább a Jézussal, mint Megváltónkkal és Urunkkal kialakított szoros kapcsolat számít. A középpont Jézus, és amikor Jézus a tanítvány élete és szíve lesz, a gyümölcs(ök) jönnek természetesen. A pénzügyi sáfárság területén való hűség (a tízed visszaadása és az önkéntes adományok) Isten munkája mibennünk.