Budapest, 2016. március 24. A húsvéti ünnepi időszak rendőri feladatai Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TISZTA FEJJEL A Magyar Rendőrség információs kampánya.
Advertisements

A KÖZLEKEDÉSRENDÉSZET LEHETŐSÉGEI NAPJAINKBAN
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság középtávú koncepciója
Partnerek vagyunk az úton László János Magyar Kerékpárosklub.
Hogyan járulhat hozzá a Rendőrség a közúti közlekedésbiztonság további javításához? Budapest, november 30.
1 “A globalizáció és a közlekedés összefüggései” c. kibővített tudományos ülésszak, MTA Székház, Elnöki Tanácsterem (Bp., Roosevelt tér), november.
A Budapesti Népoktatási Kör. A Budapesti Népoktatási Kör megalakulásának előzményei, szerveződésének körülményei és átalakulásai.
A közúti közlekedést érintő változások július 1-től
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
Miért fogyasztunk alkoholt?
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Rendészeti feladatok a kerékpárosok közlekedésbiztonsága érdekében
Tóth Judit Kerékpáros Magyarország Szövetség évi pályázatok.
Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság KÉSZEN AVÉSZBEN KÉSZEN AVÉSZBEN A viharokra történő felkészülés Győr-Moson-Sopron megyében Előadó:
„Fiatalok baleseteinek megelőzése” c. szeminárium Országos Tisztiorvosi Hivatal, Fodor terem, Budapest, november 24. 1/34 Problémák és megoldások:
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
Az oktatási segédanyagokhoz szükséges ismeretanyag összeállítását a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya gerontológiai szakemberek bevonásával.
1 Tanpálya Munkavédelmi mutatók 3 4 A számok kedvezőek, de tanulni kell a múlt hibáiból !! A tevékenység megkezdése előtt mindig vegyük számba.
(A balesetmegelőzés fontossága)
Az országos közúthálózat legfontosabb biztonsági kérdései Dr. Lányi Péter Közlekedési Infrastruktúra Főosztály október 20.
Dr. Kontrát Károly Belügyminisztérium parlamenti államtitkár
Az emberi tényező a közlekedésbiztonságban előadó: dr. Sárdi Erika, elnök.
„Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” c. konferencia ORFK, Budapest, október 20. 1/19 Közlekedésbiztonsági trendek az Európai Unióban és Magyarországon.
Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában BESZÁMOLÓ A KTE KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI ÁLLANDÓ BIZOTTSÁG TEVÉKENYSÉGÉRŐL Előterjesztő: KTE Országos.
SÉRÜLÉKENY BIZTONSÁG Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában „KÖZLEKEDÉSI SÉRÜLÉSEK” KONFERENCIA Budapest, szeptember 26. Előadó :
„Közös ügyünk a biztonságos vasúti átjáró” Konferencia Bükfürdő, június KTE Vas Megyei Területi és Soproni Városi Szervezet KTE Közlekedésbiztonsági.
A tehergépjárművek ellenőrzésének gyakorlati tapasztalatai
1 Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője I-IV. hónap közlekedési baleseti statisztikája, valamint.
A közúti közlekedési balesetek következtében meghalt személyek száma
Óberling József r. ezredes
„Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” Dr. Bencze József r. altábornagy Országos rendőrfőkapitány Közlekedésbiztonsági konferencia Budapest, 2009.
Magyarország közlekedésbiztonsága első négy hónapjában.
Az EU új Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramja és a magyar álláspont kialakítása A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolódó feladatai Előadó: Schváb.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
A közúti közlekedésbiztonság alakulása Magyarországon;
Óberling József r. ezredes
A közlekedési szabályok megtartása rendőri szemmel
„Erős pillérek – Javuló közlekedésbiztonság” Budapest, október 20. Horváth Zsolt Csaba elnök Az NKH szerepe a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramban.
KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ. Tudatos Vezetők Klubja.
Önálló és rendőrrel közös polgárőri tevékenység és ehhez kapcsolódó rendőri karjelzések ismertetése +
A közlekedésbiztonság évtizede A közlekedési balesetekből származó tragédiák 50%-a megelőzhető lenne, ha legalább a következő 5 szabályt betartanánk.
KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉS BUDAPESTEN XD csapat Készítette: Márta Zsolt Gyűjtötte: Mészáros Valentin Előadja: Rimóczi András.
2009 Tudatos vezető - Közlekedésbiztonság Pausz Ferenc GRSP Magyarország Szemben az árral? Budapest, március 19.
Személysérüléses közúti közlekedési balesetek alakulása Magyarországon
Veszélyes áruk vízi szállítása
Közúti balesetek főbb okai I-III. hó
Személysérüléses közúti balesetek I-VI. havi alakulásának főbb adatai Személysérüléses közúti balesetek száma: +0,98% Halálos kimenetelű balesetek.
Személysérüléses közúti balesetek I-V. havi alakulásának főbb adatai Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,74% Halálos áldozatok száma:+7,80%
Közúti balesetek augusztus havi alakulásának előzetes adatai Személysérüléses közúti balesetek száma:1 570 baleset (1 549 baleset) Közúti halálos.
Közúti balesetek I-VII. havi évi alakulásának előzetes adatai Személysérüléses közúti balesetek száma:8 945 baleset (8 722 baleset) Közúti halálos.
II. Országos Iskolarendőr Szakmai Nap „ Egy iskola – egy polgárőr” program A gyermekek közlekedésbiztonságra nevelése.
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések „A biztonságos és egészséges munkahelyekért” Munkavédelmi konferencia.
Berta Tamás, k özpontvezető Tóth Viktória, projektkoordinátor Közlekedésbiztonsági Központ KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. A közlekedési.
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
A 4. számú főút közlekedésbiztonsági projektje. A 4. számú főúton bekövetkezett balesetek aránya a Jász-Nagykun-Szolnok megyében bekövetkezett személyi.
„ Kalandvágyból felelősség” Ismerjük meg az Ifjú Polgárőrt Dr. Christián László PhD tanszékvezető egy. docens NKE RTK.
A KÖZBESZERZÉSEKRŐL KÖZÉRTHETŐEN
TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZÓBELI KIEGÉSZÍTÉS
Közúti balesetek I-X. havi alakulásának előzetes adatai
Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,4%
(Zárójelben a I-V. havi megfelelő adatok)
(Zárójelben a I-VI. havi megfelelő adatok)
Személysérüléses közúti balesetek száma: +0,8%
A regisztrált bűncselekmények száma Komárom-Esztergom megyében, 2009
Pest megyei közlekedési infrastruktúra fejlesztések
Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,2%
(Zárójelben a év megfelelő adatai)
Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,4%
(Zárójelben a januári megfelelő adatok)
Előadás másolata:

Budapest, március 24. A húsvéti ünnepi időszak rendőri feladatai Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály főosztályvezető az ORFK-OBB ügyvezető elnöke

Együttműködés és közös fellépés ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály2 A közlekedésbiztonság növelése - széleskörű együttműködéssel, - társadalmi összefogással Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság március 10-i kibővített elnökségi ülésén döntött arról, hogy a húsvéti ünnepi időszakra vonatkozóan az ORFK az OPSZ-el közös sajtóeseményen hívja fel a figyelmet a közlekedésbiztonsági kockázatokra.

ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály es húsvéti hosszú hétvége 2015-ös húsvéti hosszú hétvége Személysérüléses közúti közlekedési balesetek összesen: ebből: - halálos / meghalt személy1/12/2 - súlyos könnyű7155 Anyagi káros közúti közlekedési balesetek összesen: Összességében elmondható, hogy az ünnepi időszak demonstratív rendőri jelenléte kedvező hatással volt a baleseti adatok alakulására. A 2014-es és a 2015-ös évek húsvéti hosszú hétvégéinek (szombat-hétfő) baleseti adatai

A feladatok ellátása a Rendőrség intézkedési kultúraváltása jegyében történik. Így súlyponti feladatot jelentenek az alábbiak: elsődleges szempont a forgalom segítése, a megelőzés előtérbe helyezése (nem a fokozott rendőri ellenőrzés és a jogsértés szigorú szankcionálása), szigorú elvárás a megelőzést segítő, kommunikatív, ezáltal a rendőri tevékenység szolgáltató jellegét előtérbe helyező feladatellátás, az intézkedés alá vont személyeket tájékoztatni kell a tapasztalt hiányosságokról és azok lehetséges következményeiről, a kerékpárosok vonatkozásában fel kell hívni a figyelmet a kerékpár kötelező és ajánlott felszerelései használatának, valamint a jó láthatóság biztosításának fontosságára, valamint az ittas kerékpározás veszélyeire. ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály 4 A súlyponti feladatok 2016 húsvéti ünnepi időszakában

A rendőrség és a polgárőrség kerékpáros szolgálatainak szerepe A kerékpáros szolgálatok igénybevétele Húsvét időszakában is indokolt. ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály5

Az alkohol szervezetre gyakorolt hatásai: -Reakcióidő növekedése, -A perifériás látás és a látás minőségének romlása, -A sebesség- és a távolságbecslés romlása, -Figyelmi problémák, -Mozgáskoordinációs zavarok, -A járművezetéshez szükséges kéz- és lábmozgások összehangolásának nehézségei. -Veszélyérzet csökkenése, -A döntési és végrehajtási folyamatok elégtelensége, -Elhamarkodottság, könnyelműség, -Agresszív közlekedői magatartás. ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály 6 Az ittas vezetés kockázatai Ittasan okozott balesetek közel 10%-os arány! A differenciált rendőri intézkedések során szigorú fellépés az ittas vezetőkkel szemben!!

Kérjük, támogassák törekvéseinket! A megelőzés fontosságát és az alkoholfogyasztás közlekedésbiztonságra gyakorolt hatását hangsúlyozzák. A húsvéti időszak rendőri feladatainak kapcsán nem elvárás a közúti ellenőrzések fokozott végrehajtása, így kommunikációnknak sem célja a rendőri ellenőrzések hangsúlyozása. ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály 7 Az Önök segítségét kérjük!

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

HÚSVÉTI KAMPÁNY Pausz Ferenc OPSZ közlekedési alelnök Budapest, március 24.

Szemmozgás és látómező változás, az alkoholszint emelkedésével

A kampány lényege Az ünnep maradjon ünnep! „Kultúrált alkoholfogyasztás„ A Húsvétot megelőző héten jusson el az információ a járművezetőkhöz, segítsünk abban, hogy az alkoholfogyasztást követően mennyit kell várni a biztonságos járművezetéshez.

A szórólap Az önkontrollt segítő alkohol teszter példány

Köszönöm a figyelmet!