Prof. dr. Szkenderovity Horvát Teréz BIO-ÉLELMISZEREKKEL AZ EGÉSZSÉGÉRT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Aktív, egészséges életmód
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Bélférgek ;).
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
EGÉSZSÉGKONYHA PROGRAM FŐ TÉNYEZŐK: -SAJÁT SZOKÁSAIM -KÖRNYEZETI HATÁSOK.
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Helyes táplálkozás.
Egészséges táplálkozás
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS ALAPELVEI
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
Az emberi szervezet legfontosabb része Készítette: Skultéty István
A köszvény Arthritis urica.
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
A nyersanyagban rejlő veszélyek
A szervezetünk megfelelő működéséhez létfontosságú folyamat
Bioélelmiszerek Készítette: Csalló Rebeka Felkészítő tanár : Kulicsné Takács Erzsébet Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 8400,
Természetes Színezékek
Bioélelmiszerek Készítette: Sorbán Sarolta
Az egészséges táplálkozás irányelvei
A helyes táplálkozás.
Car Warner angol fotográfus az alábbi képsorozatot, amelyben kizárlag élelmiszerek a fotómodellek.
NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ Panoráma sorozat
Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra FEBRUÁR 4.- RÁKELLENES VILÁGNAP.
Egészséges Táplálkozás
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
A pontos idő: 18:58.
A szervezet nitrogén- és fehérjeforgalma
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Ha nem, akkor figyelj!!!.  Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát.
Az egészséges életmód és a stressz
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
Csökkentsük együtt a hulladékot!
Mi fán terem az ételhulladék?
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
Ruis Zsuzsanna dietetikus augusztus 26.
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
Bakteriális fertőzések
Aktív, egészséges életmód
Car Warner angol fotográfus készítette a képsorozatot, amelyben kizárlag élelmiszerek a fotómodellek.
Testi - lelki egyensúly
PARTY Késő este benéztünk a hűtőbe... Találtunk sört, bort, vermutot... Ideje elkezdeni a bulit...
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódban
Élettani hatások, amelyekre nem fordítunk kellő figyelmet
Rajta! Távolinak tűnik, hát nem indulunk el, Nehéznek látszik, hát nem emeljük fel, Lehetetlennek látjuk, nem próbáljuk meg. Talán éppen ezért veszünk.
Talán érdemes erre figyelmet fordítani! Én tudom, hogy igaz amit elmondok, de nem kívánhatok több szavahihetőséget magamnak, mint bármely más embertársam.
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Tápanyagaink.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Az egészség fogalma, egészségfejlesztés, prevenció.
Biyovis Egészség Koncepció a napi gyakorlatban A Biyovis összegyűjtötte az Ön számára, a modern tudományt, medicinát, és a múlt tapasztalatát amelyet ötvözött.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
Csökkentsük együtt a hulladékot! Az Európai Hulladékcsökkentési Hét bemutatja.
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
A hülyeség kora Ne légy hülye!
10. rész :Táplálékunk összetevői
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Előadás másolata:

Prof. dr. Szkenderovity Horvát Teréz BIO-ÉLELMISZEREKKEL AZ EGÉSZSÉGÉRT

,,A SZABADSÁG ÉS AZ EGÉSZSÉG KÖZÖTT AZ A HASONLÓSÁG, HOGY ÉRTÉKÜKET CSAK AKKOR ISMERJÜK FEL, AMIKOR ELVESZÍTETTÜK ŐKET!”

Ha kedves az életed, vigyázz mit eszel!

A SZERVEZET MÉRGEKKEL VALÓ TELÍTETTSÉGE = VALAMENNYI BETEGSÉG OKA!

A SZERVEZET MÉRGEKKEL VALÓ TELÍTETTSÉGÉNEK TÜNETEI: -Krónikus fáradtság -Gyakori fejfájás -Álmatlanság -A láb és az arc püffedése

-Haspuffadás és gyomorgörcsök -Eperohamok -Kellemetlen szájszag -Gyakori gyulladásos és allergiás tünetek A SZERVEZET MÉRGEKKEL VALÓ TELÍTETTSÉGÉNEK TÜNETEI:

HOGYAN KŰZDJÜNK A MÉRGEK ELLEN? - Amikor csak tehetjük vásároljunk organikusan termesztett gyümölcsöt, zöldségeket, gabonaféléket -Csökkentsük a vörös húsok, állati zsiradék és belsőségek bevitelét -Fogyasszunk csonthéjas gyümölcsöket, magvakat, hüvelyeseket (szója)

-A zöldséget a kertből mindig este, soha ne reggel szüreteljük -Naponta igyunk meg 2 l közönséges vizet vagy szénsavmentes ásványvizet -Amennyiben hagyományos élelmiszereket fogyasztunk a mosóvízbe tegyünk 2 kiskanál ecetet -Évente tartsunk legalább 2 x méregtelenítő kúrát

A BIOTERMÉKEK BIOLÓGIAI MINŐSÉGE Vegyszerezett burgonya Bioburgonya

BIOÉLELMISZEREK = ÉLŐ TÁPLÁLÉK VEGYSZERES ÉLELMISZEREK = HOLT TÁPLÁLÉK

EGY ÁTLAGOS EMBERÉLET ALATT ELFOGYASZTUNK 50 -TŐL 90 TONNA ÉLELMET!

AZZÁ LESZÜNK, AMIT ESZÜNK! A VÁLASZTÁS CSAKIS RAJTUNK MÚLIK!