Kutatók és ügyfelek kiszolgálása Dékány Szilveszter – Komlósi-Gera Zsófia − Nagy Gábor.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
Advertisements

Mi a WebTÁRSASHÁZ rendszer?
KUTATÓ- ÉS TÁJÉKOZTATÓSZOLGÁLAT Levéltári kezelői tanfolyam – 2009.
Logók és logfájlok Az online közönségmérés kihívásai.
„A családi napközi kettős szerepe a női foglalkoztatásban” – 2011
Felsőoktatási Fejlesztési Tájékoztató Konferencia Budapest, április 16. Intézményi Diplomás Pályakövetési Rendszer.
2005. április 15.Kulcsár Zoltán - ppos.hu1 Adatvédelem az önkormányzatoknál Kulcsár Zoltán.
LEVÉLTÁR.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Iratkezelés ellenőrzése, az ellenőrzés részletes feladatai
Népmozgalmi adatbázisok
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
Ügyfél Elégedettségi Vizsgáló és Elemző Program
Elektronikus kérelem benyújtás
Nagy Belterület Menedzser Szoftver TDK vagy Szakdolgozat Téma Készítette: Kusper Gábor Minden jog fenntartva!
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott kérelmekhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség oktatása február 2.-5.
Ügyfélszolgálatok minőségi fejlesztése Hallgatói és Oktatói „BAT” ügyfélszolgálat a Nyíregyházi Főiskolán Márföldi Józsefné alprojekt vezető.
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
Az MNB tőkepiaci engedélyezési eljárásai
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Üzleti informatika Szabó Gábor - üzletágvezető February 25.
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Adatfeldolgozás folyamata
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
A referencia – intézmények működésének eljárásrendje Harkány, 2009.november 13.
Készítette: Unyatyinszki Csaba
Elektronikus közműnyilvántartás
Levéltárak kapcsolódása az elektronikus levéltárhoz A levéltári technológiai központok, a központi e-levéltári és e-irattári szolgáltatások Dr. Kenyeres.
ELevéltár architektúra. Előzmények Informatikai koncepció (Terv) Szakmai követelmények OAIS megfelelőség Költséghatékonyság Jogszabályi megfelelőség Nemzetközi.
Elektronikus ügyintézés a nyugdíjbiztosításban
Főnyilvántartó könyv 1. minta.
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Stipkovits István ISZ auditor SGS Hungária Kft.
Minta IRATOK Az írásbeli kommunikáció eszközei az iratok.
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB) és Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) Áncsán Gizella Központi Irodalomkutatás.
A LEVÉLTÁRI NYILVÁNTARTÁSOK TIPUSAI ÉS A VEZETÉSÜKKEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOK Segédlevéltáros tanfolyam (MOL) V. modul 15. téma október 11., 13. Lakos.
Módosult a közfeladatot ellátó szervek iratkezeléséről szóló kormányrendelet (335/2005.) Dr. Hollósi Gábor Ph.D. Magyar Országos Levéltár Kormányzati Gyűjtőterületi.
Változások az építőiparban – 2013 Tájékoztató az építésüggyel kapcsolatos jogszabályok január 1-e óta hatályos kivitelezőket érintő rendelkezéseiről.
A megyei levéltárak csatlakozása az Elektronikus levéltárhoz Décsey Sándor Főlevéltáros MNL SZKK.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
Tudományos publikációk nyilvántartása az MTMT-ben Áncsán Gizella Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-,
Kántor Balázs A családtörténeti kutatás lehetőségei a vállalati iratanyagokban Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára Levéltárak Éjszakája november.
A régészeti örökség védelmének intézményrendszere.
SIMANECZ TÜNDE FŐTANÁCSOS ADATSZOLGÁLTATÁS ELLENŐRZÉS BÍRSÁGOLÁS HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG.
A közfeladatot ellátó szervek egységes iratkezelését szabályozó törvény aktualitásai és a megvalósítás lehetőségei május.
Füzessy Tamás üzletág igazgató A MOREQ és a KEIR összehasonlítása.
Az elektronikus számla adóigazgatási azonosításra alkalmassága.
Hagyományok és kihívások V
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
A könyvtárak állományának tagolódása
Iratkezelés az új Vhr. alapján
Úton az elektronikus levéltár felé
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Magyar Tudományos Művek Tára
Bartók Györgyi Mire jó az ODR lelőhely adatbázis?
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
Az adatforrásokról és aktualizálási rendjéről
Társadalmi Párbeszéd Osztály: ágazati párbeszéd bizottságok (ÁPB)
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) tervezete
Minden az azonnali fizetési rendszerről
"404 Not Found – Ki őrzi meg az internetet?"
Főnyilvántartó könyv 1. minta.
3. osztályban.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Múzeumi gyűjtemények menedzsmentje, avagy a Spectrum Magyarországon
Álláshely Nyilvántartó Rendszer
Előadás másolata:

Kutatók és ügyfelek kiszolgálása Dékány Szilveszter – Komlósi-Gera Zsófia − Nagy Gábor

Page  2 A Kutatói nyilvántartás fejlesztésénél meghatározó szempontok, követelmények – jogszabályoknak való megfelelés – kettős nyilvántartások (párhuzamosan papír alapú és elektronikus) megszűntetése – kutatótermi kikéréshez kapcsolódó munkafolyamatoknak való megfelelés, a folyamatok elektronikus lekövetése – egységesség (integráció, egységes kutatószolgálat) – az iratőrző osztályok, a kutatószolgálat és a kutatók együttes részvételére építő megközelítés – statisztikai adatszolgáltatás

Page  3 A kutatószolgálati nyilvántartás jogszabályi háttere – évi LXVI. törvény a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről (Levéltári törvény) 22. § (2) – (3) – (4) – 10/2002. (IV. 13.) NKÖM-rendelet a közlevéltárak és a nyilvános magánlevéltárak tevékenységével összefüggő szakmai követelményekről (NKÖM-Rendelet) 47. § – 49. §

Page  4 Kötelezően nyilvántartandó adatok  Kutatói adatok – látogatójegy a kutató természetes személyazonosító adatai lakcím  Kutatásra átadott levéltári anyagról nyilvántartás  A kikérés módja Kér ő lap kutató neve az általa kutatásra igényelt levéltári anyag pontos jelzete a kérőlap beadásának kelte Kísér ő lap uaz mint a kérőlap a levéltári anyag kezelésével kapcsolatos feljegyzések Őrjegy a kutatásra kért raktári vagy levéltári egység pontos jelzete kérőlap iktatószáma Levéltári törvényNKÖM-Rendelet

Page  5 Kötelezően nyilvántartandó adatok  A kérések nyilvántartásának módját – Kérőlapok iktatókönyve – a kérőlapokat naptári évenként eggyel kezdődő számsorrendben a külön e célra rendszeresített iktatókönyvben kell nyilvántartani – az iktatókönyvben fel kell tüntetni: a kérőlap iktatószámát, keltét, a levéltári anyag visszahelyezésének keltét  Látogató jegy nyilvántartás (kutatói adatok nyilvántartási adatai)  Kutatónapló a kutatási eset sorszáma a kutatás dátuma a látogatói jegy iktatószáma a levéltári anyagot igénylő kérőlap sorszáma

Page  6 Kutinfo, Scope KIINDULÓ HELYZETE-LEVÉLTÁR KutinfoScope – Fond-X alapú, az adatok nem frissülnek– a Scope egységes rendszerben kezeli az iratanyag nyilvántartást és a hozzá kapcsolódó kutatói folyamatokat (kérések, másolatkérések) – az iratanyag különbözőségeit rugalmasan kezeli, ugyanakkor nem egységes az egyes kutatótermekben – minden kutatóteremben egyforma, sok kutatóterem kezelésére is alkalmas, ugyanakkor az iratanyag különbözőségeit mereven kezeli – a kutató a honlapra feltöltött segédletek segítségével, vagy a helyszínen elérhető segédletek alapján, üzenetben vagy helyszínen adhatja le a kérésétwww.mnl.gov.hu – a kutató a ScopeQuery-n keresztül ki tudja választani a hierarchiából a leírási egységet (foglaltság, várólista), elektronikus kikérés – a jelenlegi kutatószolgálati igényekhez illeszkedik, egyszerű nyilvántartási munkafolyamatok alakíthatóak ki – összetettebb, így bonyolultabb nyilvántartási folyamatok, a jövőbeli igényeket figyelembe veszi, ilyen például az elektronikusan beadott kérőlapok fogadása – a teljes kutatószolgálati folyamatok nyilvántartása a papír alapú nyilvántartásokkal együtt valósítható meg – a papír alapú nyilvántartások teljesen elhagyhatóak

Page  7 Az elektronikus szolgáltatások kialakításánál meghatározó szempontok – kutató- és ügyfélközpontú szolgáltatások (Kutatói kérdőív, november, a kiértékelést végezték Szakács Annamária és Török Ádám) – a levéltári anyaghoz (hagyományos és elektronikus levéltári anyag) való hozzáférés megkönnyítése – nyitott munkakörnyezet – a kutatók bevonása az új folyamatokba (elektronikus regisztráció, ügyfélszolgálati kérelmek, tárhely szolgáltatás, elektronikus kutatás, elektronikus kikérés) – európai (nemzetközi) trend

Page  8