Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája 2016. április 13. Korszer ű megoldások.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET
Advertisements

Szerencsére nem vagyunk egyedül
Vitay Kft. Szeged, Dankó Pista u. 4 Tel:+36/ Tel:+36/ Tovább.
A FESZÜLTSÉG ALATT LÉVŐ VILLAMOS BERENDEZÉSEK OLTÁSA
Bemutatkozik a teljes AB-QM sorozat
Súroló H 402 Kézi használat. ERGONOMIKUS PROFESSZIONÁLIS SÚROLÓ SZÁRÍTÓGÉP.
A BIZTONSÁGTECHNIKA ALAPJAI
EuroScale Mobiltechnika Kft
A FLUIDUMOK SZÁLLÍTÁSA
Katasztrófavédelmi Oktatási Központ
A hazai mérnöki tudás piacképes termékké formálásának eszközei Kovács Lajos ügyvezető igazgató INFOPLAN Mérnökiroda Kft.
Tárolótartályok tűzoltási fejlesztésének irányai
A KÜLSŐ NYOMÁSKIEGYENLÍTÉSÜ
MAGASRAKTÁRAK TŰZVÉDELMÉNEK LEGKORSZERŰBB MEGOLDÁSAI
Sándor Roland tű. alezredes BM OKF Tűzvédelmi Főosztály
Minőségbiztosítás és megfelelőség az ingatlanfejlesztésben
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
Készítette: Éles Balázs
RFID labor az Intézetünkben
Ventilátorok Író Béla Hő- és Áramlástan Gépei (AG_011_1)
Erőgépek és gépcsoportok jelleggörbéi
Divizionális (divíziós) szervezet
INFORMATIKA E-management E-business E-gyártás. Információ alapú gazdálkodás E-management E-business E-gyártás – E-minőségirányítás.
Energioptimering LOGSTOR előszigetelt csővezetékek alkalmazása Metsys Kft - Szorcsik Gábor TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI SZAKMAI NAPOK Visegrád, november.
LOGSTOR előszigetelt távfűtési csövek
Szabó Imre SziFire Kft.
HABBAL OLTÓ BERENDEZÉSEK Hatások a tűzre: A szabad levegő mozgás akadályozása A levegő kiszorítása Hőelvonás Határréteg kialakulása Hősugárzás.
Beépített tűzoltó berendezések-előírás tervezet
tűzvédelmi tapasztalatai
a MÁV-TRAKCIÓ Vasúti Vontatási Zrt.
Az anyagvizsgálatokat végzőkkel szemben támasztott követelmények nyomástartó berendezések gyártása és üzemeltetése során Dr. Somogyi Sándor Anyagvizsgálat.
Tűzjelző és tűzoltó berendezések általános követelményei
TSZVSZ konferencia Vecsés 1 Minősített kivitelezők az építéstechnikai tűzvédelem területén Előadó: Dr. Bánky Tamás.
A tűzmegelőzési tevékenységek végzésének egységes szabályairól
Munkahelyi egészség és biztonság
Ariston fűtőmodulok Két és háromkörös vezérlőmodulok.
Új “Energiatakarékos” szivattyú: több mint 20% energia megtakarítás
Magyarországi vezetékes szállítás fő vonalai
A PLC és használatának előnyei
Erőgépek és gépcsoportok jelleggörbéi
A DUNAMENTI TŰZŐR KFT. BEMUTATÁSA
Energia-visszaforgatás élelmiszeripari szennyvizekből
IZOTÓP INTÉZET KFT. COMPLEXLAB
Ellenőrzés, karbantartás, felülvizsgálat
Szabados László tű. alezredes kiemelt főreferens
Szabados László tű. alezredes kiemelt főreferens
CCD spektrométerek szerepe ma
Megbízhatóság és biztonság tervezése
TEROTECHNOLÓGIA Az állóeszközök újratermelési folyamata.
AUTOMATIZÁLT KÁBELKONFEKCIONÁLÁSI TECHNOLÓGIA KUTATÁSA, INTELLIGENS KÁBEL ÉS EGYEDI CSATLAKOZÓK KIFEJLESZTÉSE VLG Kábelkereskedelmi Kft. Vető Géza ügyvezető.
Ariston fűtőmodulok Két és háromkörös vezérlőmodulok.
Villamos leválasztók.
A DÖMÖTÖR Kft. termék struktúrája és fejlesztési irányai
Szivattyúismeret Mi a szivattyú? A szivattyú olyan áramlástechnikai gép, amely mechanikai energia felhasználásával megnöveli az általa szállított közeg(gáz,
Building Technologies / HVP1 Radiátoros fűtési rendszerek beszabályozása s ACVATIX TM MCV szelepekkel SIEMENS hagyományos radiátorszelepek SIEMENS MCV.
MEEI Kft. member of TÜV Rheinland Group 1 Megújuló energiaforrással működő készülékek vizsgálata A hőszivattyútól a tüzelőanyag-celláig. A megbízható napkollektor.
Fehérvári Tűzoltó Egyesület. Egyesületünk február 09-én alakult azzal a céllal, hogy javítsa városunk tűzvédelmét. Tagjaink aktív és nyugállományú.
Kockázat és megbízhatóság Megbízhatóság alapú kapacitás- és költségtervezés Dr. Kövesi János.
III. Greennovációs Nagydíj pályázat – 2014 Felelős kertművelés program – miért jó almának lenni Derecskén?
Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája április 13. Valóságos füstnek.
MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET Az információ szükségessége Piaci verseny (piacra jutás, piacon maradás, piacbővítés) Alkalmazkodás, feltételek.
TRD.  Jelszóval védett tartalom  Több felhasználó név és jelszó  Egyedi jogosultságok  Mérőeszközök  Riportok  Biztonsági mentés  Felhasználók.
Page IC Sector – Building Technologies FSS / ExtinguishingVersion 2.1 XC 10 oltásvezérlő központ család XC10 – teljeskörű oltásvezérlés Tűz érzékeléstől.
Cégbemutató, Memoriter ismertető
Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht.
ÉMI Kht. Mechanikai Tudományos Osztály
Červinka - P6Če tűzoltó készülék – visszahívási eljárás
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
Szivattyúk fajtái 1. Dugattyús szivattyú - nem egyenletesen szállít,
Innovatív közlekedésbiztonsági eszközök
Előadás másolata:

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája április 13. Korszer ű megoldások a habadagolásban Előadó: Feicht Ferenc ügyvezető FeWe Biztonságtechnika Kft.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13.

A TŰZOLTÁSHOZ KIALAKÍTOTT FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER EGYSZERŰ A FIREMIKS® egy tűzoltáshoz kialakított mechanikus adagoló rendszer. Az áramló víz hajtja a motort, és nincs szükség más energiaforrásra. Hatékony és felhasználóbarát..

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER 1. EGYSZERŰEN BEÉPÍTHETŐ Az áramló oltóvíz hajtja. Kompakt kialakítás és viszonylag kis súly. Nincs szükség egyéb tartozékokra, csövekre vagy külső energiára.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER 2. KÖNNYEN KEZELHETŐ Mechanikusan önszabályozó rendszer. Széles mennyiségi- és nyomástartomány. Nincs szükség komplikált nyomáskiegyenlítésre vagy kalibrálásra.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER 3. EGYSZERŰ KARBANTARTÁS ÉS TESZTELÉS Pontos és arányos adagolás – a habképző anyag optimális felhasználása. Alacsony karbantartási igény, az időszakos ellenőrzés egyszerűen elvégezhető, Visszacsapó-szelep beépítésével koncentrátum elhasználása nélkül tesztelhető. Alacsony fenntartási költségek.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER GP – Fogaskerék szivattyú Mobil egység PP - Dugattyús szivattyú

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. Ipari létesítmények Tűzoltóságok Sprinkler/elárasztó HajózásErdőtüzek oltása A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEK

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER LEGFONTOSABB ELŐNYEI A FIREMIKS alkalmazásával az adagolás az áramló víz mennyiségével arányos és független a nyomásváltozástól. Ezzel állandó keverési arány biztosított a teljes tartományban. A FIREMIKS 400 l/min-től l/min teljesítményig különböző méretekben, előre beállított (0,5%, 1%, 2%, 3%), vagy választható keverési arányokkal rendelhető. Más keverési opció is választható. Az adagoló szivattyú meghajtást egy robusztus kialakítású vízmotor biztosítja. Mindkét elem térfogat-kiszorításosos (volumetrikus) elven működik. A motor a szivattyút egy mechanikus tengelykapcsolón keresztül hajtja.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER MŰKÖDÉSI ELV Az oltóvíz a FIREMIKS motoron keresztül áramlik és forgásba hozza a rotort amely közvetlen kapcsolatban van a szivattyúval. A koncentrátumot a szivattyú a motor kimenetéhez juttatja, ahol a bekeverés megtörténik. (= Közvetlen injektálású arányos adagolás változtatható szivattyú kimenetén, NFPA 11) Mivel a vízmotor és a szivattyú közvetlen kapcsolatban van, ezért a rendszer az áramló vízmennyiséggel arányos. Az adagolás automatikusan a FIREMIKS rendszeren keresztül áramló víz mennyiségéhez igazodik..

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER MŰKÖDÉSI ELV A vízmotor forgórészén 8-10 lapát van, mely kialakítás stabil volumetrikus működést biztosít. A helytakarékos belső forma és a csökkentett súrlódású lapátok miatt a rendszer sokkal tartósabb lesz és csendben, alacsony zajszinten üzemel.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER KÜLÖNBÖZŐ SUGÁRCSÖVEK A FIREMIKS® valamennyi szokványos kialakítású sugárcsővel üzemel, így pl. könnyű-, közép- és nehéz habsugárcsövekkel, habos sprinklerekkel, kézi sugárcsövekkeé és hab-víz ágyúkkal.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER PP – DUGATTYÚS SZIVATTYÚ A dugattyús szivattyúval működő FIREMIKS ® rendszer nagy indítási mennyiséggel és magas nyomáson működő sprinkler rendszerekhez készült, de alkalmazható alacsony viszkozitású koncentrátumok (pl. vízfilmképzők) adagolásához is.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER PP – DUGATTYÚS SZIVATTYÚ

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER PP - DUGATTYÚS SZIVATTYÚ – ÁRAMLÁSI FOLYAMAT

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER GP - FOGASKERÉKSZIVATTYÚ A fogaskerékszivattúval működő FIREMIKS® gyakorlatilag a nagy áramlási mennyiségekkel működő beépített rendszerekhez (pl. elárasztó rendszerek, habkamrák, habágyúk, és gépjárműfecskendők) van kialakítva, mindezek mellett kiválóan alkalmas magas viszkozitású habképző anyagokhoz is.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER GP - FOGASKERÉKSZIVATTYÚ

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER GP - FOGASKERÉKSZIVATTYÚ – ÁRAMLÁSI FOLYAMAT

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER JAVASOLT BEÉPÍTÉS

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER MOBIL EGYSÉG A mobil FIREMIKS egységet a tűzoltók a beépített oltórendszerek kiegészítéseként használják. A FIREMIKS egységet a tömlőkhöz kell csatlakoztatni, majd a szívócső végét a habtartályba helyezni, és az egység máris használatra kész! Ez a modell a szivattyú felszívását segítendő, egy automatikus légtelenítő szeleppel rendelkezik. A kisebb modelleket egy fogantyúval lehet kézben szállítani, míg a nagyobb egységek egy kerekekkel ellátott keretben vannak elhelyezve, és így ezek is könnyen mozgathatók.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER MOBIL EGYSÉG

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER EGY FIREMIKS – SOK SUGÁRCSŐ Egy FIREMIKS ® a tűzoltóságoknak egy különösen flexibilis rendszert kínál, amely gyorsan és komplikációk nélkül illeszthető a különböző oltási rendszerekhez. Egyidejűleg több sugárcső kapcsolható a rendszerhez, és a FIREMIKS ® egységtől akár függőlegesen vagy vízszintesen különböző távolságban is elhelyezhetők. Egy FIREMIKS® – Sok sugárcső!

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER TENGERVÍZNEK IS ELLENÁLL A FIREMIKS részben vagy egészben bronzból készült vízmotorral rendelhető, és így alkalmas a tengeri hajózásnál vagy a tengeri platformokon való alkalmazásokhoz is, és bárhol ahol sós vízzel kell oltani. További alkalmazható anyagok pl. saválló acél, Super-Duplex, titán stb. A habszivattyúk bronzból készülnek. A dugattyús szivattyú rendelhető teljesen korrózióálló anyagból is.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER NFPA MEGFELELŐSÉG – CE-JELÖLÉS – ISO TANÚSÍTÁS Valamennyi FIREMIKS®-egység megfelel a vonatkozó NFPA 11 (2010) és NFPA 1901 (2009) szabványokban foglalt követelményeknek A FIREMIKS® CE-jelölésű termék. A gyártó nyilatkozza, hogy valamennyi FIREMIKS®- egység megfelel a 2006/42/EK Iránylev előírásainak. Igény esetén a gyártó a FIREMIKS®-egységekett, minimális többletköltség ellenében, a Det Norske Veritas/GL vagy a Bureau Veritas független tanúsító szerv által kiadott tanúsítvánnyal is szállítja. A Firemiks AB ISO 9001 szerinti miőségirányítási rendszerét a Bureau Veritas tanúsítja

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER A HARMADIK GENERÁCIÓ ÁLTAL VEZETETT CSALÁDI VÁLLALKOZÁS ​ A Firemiks AB 1979-ben Stockholmban alakult, és ma is svéd vállalatként az alapító család harmadik generációja vezeti. ​ Az évek során folyamatosan arra törekedtünk, hogy a vízmotoros meghajtású adagolórendszereinket tovább fejlesszük, a gyártásban innovatívak legyünk és a forgalmazásunkat nemzetközileg kiépítsük. ​ A Firemiks AB a nemzetközi tűzvédelmi piacon több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik. Egy FIREMIKS ® berendezés választásával Ön a szakmai hozzáértés és a megbízhatóság mellett dönt! Firemiks AB | P.O. Box 8155 | SE STOCKHOLM | Sweden Telephone | | Magyarországi forgalmazó: FeWe Biztonságtechnika Kft.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. FeWe Biztonságtechnika Kft.