Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
JVSZ EU Bizottság február 09. „A gazdaságfejlesztési pályázatok módosuló feltételrendszere és a gazdasági válság: könnyítések és kockázatok”
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
Akad még lehetőség! – Vállalati pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Budapest, június 17.
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Költségvetés ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE. Költségtervezési alapfogalmak A kedvezményezettek finanszírozási funkciói –Költség- és forrástervezés –Pályázat kidolgozása.
Pályázatok 2011 Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa Babós Csaba, ügyvezető igazgató.
Vállalkozói mikrohitelek
Mitől innovatív egy vállalkozás? Új célterületek, jelentős támogatás az új Uniós pályázatokban Fókuszban az informatika.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
Mitől innovatív egy vállalkozás?
Mitől innovatív egy vállalkozás?
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
A Vidék fejlesztésének lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP Keretében) Előadó: Veres Marianna Pályázat és Projektmenedzser.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
Vidékfejlesztési Program Vidékfejlesztési Program ( )
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
Pénzügyi megoldások a válság kezelésére III. (hitelkonstrukciók, finanszírozási lehetőségek) Széchenyi Kártya, Tőke Unió Program, Pályázati lehetőségek.
Decsi Zoltán Kaposvár, március 01. Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés pályázat.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei ( ) vállalkozások számára Keller Péter osztályvezető GKM Vállalkozásfinanszírozási Főosztály.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
Pályázati lehetőségek KKV-k számára, avagy mire figyeljünk ha támogatást szeretnénk január 27.
2010-es komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára Kincses Róbert ügyvezető.
MIKROHITEL A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1992-ben kezdte meg működését annak érdekében, hogy segítse a megye mikro- és kisvállalkozásainak.
VÁLLALKOZÁSOK TÁMOGATÁSA - GINOP KERETÉBEN Nagykanizsa, SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT.
Projektek a KKV Versenyképességi Hitelprogramban „Mire figyeljünk a Projektek tervezésekor?”
Vidékfejlesztési Program Baromfitartó telepek korszerűsítése dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség.
Gép-, és eszközbeszerzés, infrastruktúra fejlesztés, kapacitásbővítés Beindult a pályázati dömping! Hogyan pályázzunk sikerrel?
Nagyvállalatok nagy pályázati lehetősége!
Chornitzer Péter igazgató Termékmenedzsment Igazgatóság
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
12 ezer milliárd forintos keret
Ne maradjon le Ön se! Fejlessze vállalkozása infokommunikációs rendszerét, honlapját és webáruházát!
160 Mrd Ft energetika. Megjelent a KKV szektor megújuló épületenergetikai beruházásait támogató pályázati felhívás!
12 ezer milliárd forintos keret
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
K+F+I Tevékenységek fejlesztése Debrecen,
Előadás másolata:

Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os kamattal!

44 Mrd Ft keretösszeg

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP)

Elsődleges célcsoport Tevékenységek, elszámolható költségek, melyek általában nem támogatható pályázati forrásból: Kereskedők Szolgáltatók Napelem parkok Infrastruktúrafejlesztés Piaci hitelekkel kisebb eséllyel finanszírozható vállalkozások

Kizárt tevékenységek Dohány és dohánytermékek, desztillált szeszes italok és a kapcsolódó termékek gyártása, feldolgozása és forgalmazása Elsődleges tevékenysége pénzügyi, biztosítási, üzletvezetési, üzletviteli vagy egyéb vezetési tanácsadás Mezőgazdasági tevékenységből származó árbevétele meghaladja 50%-ot Fegyver-, lőszergyártás és kereskedelem Szerencsejátékok és kaszinók

Mire használható?

Beruházási kölcsön Tárgyi eszközök beszerzése Építés (átalakítás, bővítés, felújítás) Immateriális javak beszerzése Ingatlanvásárlás (max. 2%) Kapcsolódó készletek beszerzés (max. 30%)

Használt eszköz beszerzése Nem európai uniós vagy hazai támogatásból szerezték be vagy állították elő Az eszköz eladója igazolja az eszköz eredetét Használt eszköz ára nem haladhatja meg a piaci árat Értéke nem érheti el az új eszköz piaci értékét

Élelmiszeripari projektek Amennyiben előállított termék nem az EUMSZ I. mellékletében feltüntetett termékkörbe tartozik Amennyiben a vállalkozás középvállalkozásnak minősül és a beruházás eredménye az EUMSZ I. mellékletében feltüntetett termékkörbe tartozik

Gépjármű vásárlás Szállítóeszköz, gépjármű beszerzése Személygépjármű beszerzése nem megengedett Az EUROTAX érték max. 80 %-a Kizárt ágazatok: TEÁOR’ közúti teherszállítás TEÁOR’ közúti áruszállítás

Turisztikai fejlesztések Szálláshely-fejlesztés Vendéglátóhelyek infrastruktúrájának fejlesztése Nagy vonzerejű fürdők fejlesztése Orvosi szolgáltatásokon alapuló turizmus fejlesztés Tematikus parkok kialakítása és fejlesztése Üzleti turisztikai szolgáltatások fejlesztése

Milyen összegű hitel igényelhető? minimum 1 millió Ft maximum 600 millió Ft

Mekkora saját forrás szükséges? A projekt elszámolható költségének minimum 10%-a, kivéve használt gépjármű beszerzés, ahol min. 20 %

Kamat: 0%/év Kezelési költség: Nincs Rendelkezésre tartási jutalék: Nincs Előtörlesztési díj: Nincs Szerződésmódosítás díja: 1,5% A hiteldíjak mértéke?

Hogyan alakul a futamidő és a törlesztés? Rendelkezésre tartási idő maximum 1 év Türelmi idő maximum 2 év Hitel lejárata maximum 15 év

Milyen fedezet fogadható el? Elsődleges biztosíték a beruházás tárgya Kiegészítő fedezet lehet: Ingatlan jelzálog, Ingó jelzálog (gépen, berendezésen, járművön, készleten), Fizetési számla követelésen alapított óvadék Tulajdonos, egyéb természetes vagy jogi személy készfizető kezessége A kereskedelmi banki gyakorlathoz képest enyhébb fedezeti elvárások

Felkészülés

Szakmai felkészülés Rendezett munkaügyi kapcsolatok Tervezési dokumentáció Szakmai koncepció Projektköltségvetés Vidéki telephely

A jó projekt jellemzői Megfelelő gazdasági háttér elképzelés szakmai koncepció tervezési dokumentáció, engedély projektköltségvetéskapacitás

15 iroda 200 munkavállaló 208 Mrd Ft elnyert támogatás 5 ország 3800 nyertes pályázat 1900 aktív ügyfél

Mitől innovatív egy vállalkozás? Köszönöm a megtisztelő figyelmet!