DSC TÁMOP 2. 3. 3 Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

Vidékfejlesztési Program – aktualitások dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség Szentlőrinci.
A magyar vállalkozások versenyképessége Pongorné dr. Csákvári Marianna helyettes államtitkár Budapest, november 30.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.
Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pályázati kabinet Készítette: Hornok Jenő Vállalkozásfejlesztési osztályvezető Tel.: 74/ , 06-30/
BEPTRA „Legjobb Gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Szakmaspecifikus képzéssorozat Projektsz á m: HURO/0901/138/2.1.2 HURO0901/138/2.1.2 A.
Vidékfejlesztési Program pályázatai dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség április.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására.
„Tudás – Érték – Tapasztalat integrációs program” TÁMOP A-11/ Nyitókonferencia Február 23.
A kis- és középvállalkozások forráshoz jutási és pályázati lehetőségei Géczy Gyula szakmai főtanácsadó.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK Szombathely, november 19.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Európai Foglalkoztatási Stratégia június
Mindent a „Vállalkozások komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseinek támogatása” című pályázati kiírásról.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
AZ ÁLLÁSKERESŐK TÁMOGATÁSA Előadó: Majorné Angyal Erzsébet kirendeltség-vezető
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KULTÚRSZIGET – AGÓRA NYÍREGYHÁZA TIOP /
Új irányok az emberi erőforrás gazdálkodásban Fiatal regionalisták VIII. országos konferencia Győr, október Szűcs Ágnes Nyíregyházi Főiskola.
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
„Szeptember végén” A felsőoktatási pályázati tevékenység jelene és jövője Szitáné dr. Kazai Ágnes Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ.
Egyéb munkaerő-piaci programok
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Kína üzleti szemmel június 24..
Van ötletem, de hogyan valósítsam meg?
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
Kassa A KRÜH kassai irodájának székhelye a város belvárosában a Csáky-Dessewffy Palotában található, valamint az irodamegnyitó december 12-én.
SZÁMVITEL.
Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
K+F+I pályázati lehetőségek vállalkozásoknak!
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
Tatosné Takács Andrea december 18.
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
A POSTAPARTNER munkaerő-piaci program
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába- segítő munkaerőpiaci program
A hazai KKV-k fejlesztése hiteltermékkel
Modern Vállalkozások Programja
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Európai és Magyar Építésügyi Technológiai Platform
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
LEADER LEADER Intézkedések a Déli Napfény LEADER Egyesület területén
Köszöntjük kedves vendégeinket!
Lorem ipsum.
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
A rendszerváltás óta eltelt időszak gazdasági fejlődése
Előadás másolata:

DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009

DSC Nemzetközi kutatás magyar eredményei (HVG, ) 3300 európai cég – köztük 70 magyar vállalat – megkérdezésével VÁLSÁGKEZELÉSI CÉGTAKTIKÁK Fontos, de nem túl sürgős a stratégiai munkaerő-tervezés a HR szerepének növekedése a teljesítmények értékelésének és jutalmazásának fejlesztése az alkalmazotti kötődés fokozódása Fontos és sürgős a tehetséggondozás a vezetői képességek fejlesztése a vállalati tanulóképesség növelése

DSC AKIK INDULHATNAK Jogi forma: gazdasági társaságok, szövetkezetek, (Iparági megkötés nélkül, kivéve TEÁOR ) Pályázati kiírás Méret: Kisvállalkozások (50 főnél kevesebb alkalmazott, max. 10 millió euro árbevétel) Közepes vállalkozások (250 főnél kevesebb alkalmazott, max. 50 millió euro árbevétel) Keret: 20 MRD Forint (három szakaszra osztva)

DSC KIZÁRÓ OKOK 1 évnél nem régebbi működés Rendezetlen munkaügyi kapcsolatok, köztartozások Munkaügyi bírság az elmúlt két évben Le nem zárt projekttel rendelkezik (lezárt egy projekt, amennyiben a zárójelentés elfogadásra került) a következő pályázatokon: –HEFOP –TÁMOP Támogatást nyert az alábbi (bértámogatási) pályázatokon: –ÁFSZ: „Munkahelyek megőrzéséért” –OFA: „Megőrzés 9122”, „Munkába 9124”, „Új kilátások 9111” / Pályázati kiírás

DSC TÁMOGATÁS ÖSSZEGE Az elnyerhető utófinanszírozott támogatás mértéke minimum 2 millió Ft, maximum 150 millió Ft lehet. (Projekt időtartam: 3-12 hónap) A támogatási összeg 40%-a előlegként megigényelhető! Pályázati kiírás TÁMOGATÁSI INTENZITÁS Kisvállalatok: A képzési és kieső bérköltség legfeljebb 80 %-a Középvállalatok: A képzési és kieső bérköltség legfeljebb 70 %-a 8-8 millió forintos határ alatt elérhető a 100 % is!

DSC A VÁLLALÁS A statisztikai létszám megtartása a képzési időszak (3-12 hónap) kétszereséig. Kiindulási alap a pályázat beadását megelőző második hónap utolsó napjának létszáma. Nem lehet felmondani a dolgozóknak. (kivéve a fegyelmit) Példa: Egy győri cég augusztusban adja be a pályázatát, a június 30-i statisztikai létszáma 35 fő, de csak 11 dolgozót von be a képzésbe, ami 6 hónapig tart: azaz 12 hónapig kell tartania a 35 fős létszámot!

DSC TÁMOGATHATÓ KÉPZÉSEK vezetőképzés a vállalkozás vezető tisztségviselői és középvezetői számára; a vállalkozás működésével kapcsolatos képzések (pénzügyi, számviteli, adó, vám, társadalombiztosítási, műszaki stb.); szakmai képzés és az Európai Unióval kapcsolatos képzések idegen nyelvi képzés; számítástechnikai, informatikai képzés Pályázati kiírás Kizárólag akkreditált intézmény által nyújtott képzés vehető igénybe; Az igénybe vett képzés kizárólag akkreditált vagy OKJ-s képzés lehet.

DSC ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK Képzések (pl. tréningek, nyelvtanfolyamok) költségei Képzések idejére jutó személyi költségek (munkabér és járulékai) (számítási alapként a minimálbér kétszerese vehető figyelembe) Egyéb költségek (nyilvánosság biztosítása, bankköltség stb.) Pályázati kiírás A PROJEKT KEZDETE A pályázat benyújtásának napjától saját felelősségre Pályázat meghirdetése és lezárása:a keret kimerüléséig Értesítés a befogadásról: legfeljebb 50 nap A projekt befejezése: december 31-ig.

DSC Az ideális menetrend Előminősítés Képzési igények felmérése Pályázatírás és -beadás Képzések megtartása és dokumentáció Támogatási összeg lehívása és projektzárás A legjobb változat szerint valamennyi költség és dokumentáció egy helyen összpontosul.

DSC Jelen együttműködés keretében időpontokat tudunk biztosítani a személyes – cégre szabott – tanácsadáshoz. Meszlényi Zsolt: 70/