Templom-Halom Lakitelek Nonprofit Kft. Sajtómappa Archeológiai és Művészettörténeti Központ.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

NTP-HHT-MPA „A hátrányos helyzetű térségekben élő tehetséges fiatalok támogatása” Megnyert összeg: FT.
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
Aktuális pályázati lehetőségek
Dr. Juhász Erika Tanszékvezető, főiskolai docens Debreceni Egyetem
„SZAKMÁK VONZÁSÁBAN” – A szakképzés jelene és jövője Szakmai konferencia május 10.
Tájékoztató a települési túraútvonalak létrehozásával kapcsolatos tapasztalatokról Márta Attila.
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
Képzési lehetőségek a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szervezésében
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
2013. október 10. Bogsch Erik A gyógyszeripar válasz a kihívásra.
Az EUROSTUDENT V felmérés Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Főkedvezményezett:
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
TDM Szakmai Nap november 21.
A tudományos élet színterei I. Kutatási projekt I október 18.
Egyéni látogatás a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft.-ben ( ) Készítette: Alföldy-Boruss Zsófia.
Projektlabor, Projektmunka és Projekt szeminárium tapasztalatai és kérdései az informatika oktatásában az Eszterházy Károly Főiskolán dr. Kovács Emőd,
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSOK Bárczi Gusztáv Módszertani Központ.
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
Előadó: Kopacz Tamás, ügyvezető helyettes - Mapei Kft.
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
Hódmezővásárhely az alföldi művészváros
és segíteni az embereket, akik hozzá akarnak férni ezekhez.
Iskolák határok nélküli együttműködése.
Iskolánk futó projektjei
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Az Agóra program Szolnok- Terminál. ALAPVETŐ ÉS ÁTFOGÓ CÉL  Ésszerű működéssel lehetőség  Jobb minőségű kulturális szolgáltatás  Szolnok város és a.
A felnőttképzés szerepe a vidék egyetemének stratégiájában
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Korona Üzleti és Szolgáltató Központ Makó, Széchenyi tér
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
KUTATÓ KERESTETIK című projekt a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága szervezésében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával "A tehetséggondozás területén.
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
SZMM Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon és az SZMM Intézményeinek Oktatási Munkaközösségének közös pályázata Együtt tanulás – közös.
A TÁMOP / „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt A foglalkoztatási megállapodások (PAKTUM) tématerületen megvalósuló.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Miért fontos, Gyermekednek,hogy Az anyanyelvén tanuljon?
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
egyetemi tanár, főigazgató
„Adj teret, nyiss utat! – Szociális kompetenciákkal a hátrányok ellen” TÁMOP A-12/
A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) az Európai Unió „Egész életen át tartó tanulás program / Grundtvig felnőttoktatási program” keretében.
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
A Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódja és programja Veszprém Dr. Ferkelt Balázs főosztályvezető, MNB, Oktatási Igazgatóság március 17.
„Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre környezetbiztonsági kutatási területeken” GEO-TEAM.
TIOP /1 KIEMELT PROJEKT „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése ” Előadás a projekt hátteréről.
Gyógyturisztikai szekció április 1. Bozzay Andrásné Nemzetközi Balneológiai Konferencia.
EGT és Norvég Alapok Polgár Tamás Norvég Királyi Nagykövetség
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen főosztályvezető-helyettes Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Budapesti Corvinus Egyetem Prezentáció cím egy vagy két sor, balrazárva TÁMOP B.2-13/ Szakmai tanárképzés országos módszertani- és képzésfejlesztése.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
D R. F ILEP B ÁLINT M ÁJER E SZTER P ETRA T ÖMBÖLY T EODÓRA W INKLER C SABA N OVEMBER 5. Rektori Titkárság K ÖZPONTI F ELVÉTELI KAMPÁNY.
TÁMOP /2/A SZOCIÁLIS KÉPZÉSEK FEJLESZTÉSE, SZAKEMBEREK ÉS ÖNKÉNTESEK KÉPZÉSE, TOVÁBBKÉPZÉSE ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTÉSE, VALAMINT A HELYI FEJLESZTÉSI.
TÁMOP /1-A : Integrált terepképzési modell kialakítása a szociális szakemberek képzése során Projektindító konferencia szeptember.
Dr. Bienerth Gusztáv prezentációja 2016.december 12.
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
Pályaválasztási Kiállítások 2008
Infó-Kommunikáció a békés(i) jövőért. EFOP
A RENESZÁNSZ VILÁGKÉPE
Archeológiai és Művészettörténeti Központ
Előadás másolata:

Templom-Halom Lakitelek Nonprofit Kft. Sajtómappa Archeológiai és Művészettörténeti Központ

LOGO Archeológiai és Művészettörténeti Központ

SZLOGEN Archeológiai és Művészettörténeti Központ

PROJEKTNYITÓ CIKK Archeológiai és Művészettörténeti Központ Üzenet a múltból – üzenet a jövőnek Archeológiai és Művészettörténeti központ épül Lakiteleken Pillanatkép a közeli jövőből: fiatalok, akik egyetemi szinten tanulják, kutatják a művészetek eredetét, a népek múltba vésett üzenetét, Lakiteleken, az Archeológiai és Művészettörténeti Központban sétálnak az Árpádkori templom romjai mellett, majd beülnek egy előadásra a múlt titkairól… Minderre hamarosan valóságban is sor kerülhet, ugyanis az Új Széchenyi Terv támogatásának köszönhetően Lakiteleken épül meg a Templom-Halom Archeológiai és Művészettörténeti Központ, Közép-Kelet Európa egyetlen ilyen jellegű intézete. A központ, amelyet a Templom-Halom Lakitelek Nonprofit Kft. álmodott meg, az Új Széchenyi Terv keretén belül, a Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése pályázaton elnyert 253 millió forint támogatás segítségével épül meg. A cél az, hogy olyan centrum jöjjön létre, amelynek segítségével a Lakitelekre látogató vendégek a közvetlen környezetre és a térségre, régióra jellemző emlékekkel, a múlt értékeit és a jelenkori művészet eszenciáját összefoglaló hangulattal találkozhassanak. A művészettörténet ágai iránt érdeklődő laikusok mellett találkozási pont lehet majd a központ a szakterületen tanuló fiatalok és a rendkívül felkészült oktatók, a hazai és külföldi szakemberek, a régmúlt alkotásaival a jelenkornak üzenő egykori művészek és a jövőnek üzenő mostani alkotók számára is. A helyszín nem véletlen, hiszen a központnál található Lakitelek legrégebbi épített emléke, egy Árpád-kori templomrom. Ide álmodta meg a Templom-Halom Lakitelek Nonprofit Kft. a központot, ahová várják majd - a magyarországi turisztikai fogyasztókat; - az emlékek iránt fogékony látogatókat, a régmúlt magyar művészettörténete iránt érdeklődőket; - az ötvös-, tűzzománc és keramikus művészet iránt érdeklődőket vagy ezeket bármilyen szinten művelő alkotókat; - felsőfokú tanulmányokat folytatókat, akik képzésükhöz kívánnak kiegészítő tapasztalatra, tudásra szert tenni; - kutatókat, történészeket, művészettörténészeket; - általános iskolásokat és középiskolák tanulói, pedagógusai, iskola-igazgatói; - az üzleti turizmus szereplőit. A lakiteleki Eszencium Természetközpontban megvalósuló intézet a megvalósítók szándéka szerint rendelkezik majd megfelelő hazai és nemzetközi turisztikai, oktatási, tudományos és művészeti kapcsolatokkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az Új Széchenyi Terv szellemiségének megfelelően olyan új turisztikai intézmény jöjjön létre, amely erősíti a szűk környezet, Lakitelek mellett hazánk hírnevét, megítélését. Hiszen a múlt nekünk üzen, s mi ugyanígy üzenünk a jövőnek – nem mindegy, utódaink, a leendő magyarok mit kapnak majd tőlünk. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg Templom-Halom Lakitelek Nonprofit Kft Lakitelek, Szikra 28

NÉHÁNY MEGJELENÉS Archeológiai és Művészettörténeti Központ

NÉHÁNY MEGJELENÉS Archeológiai és Művészettörténeti Központ

NÉHÁNY MEGJELENÉS Archeológiai és Művészettörténeti Központ

A TERV A LÉGBŐL Archeológiai és Művészettörténeti Központ

BONTÁS KÖZBEN Archeológiai és Művészettörténeti Központ

A LEVEGŐBŐL Archeológiai és Művészettörténeti Központ

ÉPÍTKEZÉS KÖZBEN Archeológiai és Művészettörténeti Központ

ÉPÍTKEZÉS, VÉGHAJRÁ Archeológiai és Művészettörténeti Központ

ÉPÍTKEZÉS, VÉGHAJRÁ Archeológiai és Művészettörténeti Központ

ÉPÍTKEZÉS, VÉGHAJRÁ Archeológiai és Művészettörténeti Központ

GYERMEKÉLMÉNY Archeológiai és Művészettörténeti Központ

TÁMOGATÁS Archeológiai és Művészettörténeti Központ A projekt a Széchenyi Terv keretén belül valósul meg.