A megyei gazdaság és a Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előtt álló feladatok Bihall Tamás elnök Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
BUDAPEST Budapest Fejlesztési Pólus BUDAPEST INNOPOLISZ Program Benedek Zsolt november 15.
Advertisements

Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
LOGISZTIKAI OKTATÓK TANÁCSKOZÁSA MISKOLCTAPOLCA 2002 MÁJUS 31 NÉMON ZOLTÁN GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A SZÉCHENYI TERVBEN.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
„Pénz, de honnan?” Gyakorlati ismeretek pályázóknak
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
LEADER Közösségek határon átnyúló együttműködésének lehetőségei Bodnár János Munkaszervezet vezető szeptember 10.
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
1 Prof. emeritus Dr. Knoll Imre egyetemi tanár, MTA doktor Új törekvések a logisztikai közreműködésben Heller Farkas Főiskola Logisztika Szakirány II.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
Kisvállalkozások alkalmazkodás és versenyképesség Kállay László GKM.
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Határon átnyúló vállalkozásfejlesztési kapcsolatok.
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
Kassa Kárpát-medencei gazdasági fórum Szolnok, május 16.
A Dél-Dunántúli régió gazdaságában rejlő potenciál – a KKV-k szerepe a gazdaságfejlesztésben.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
GINOP programidőszak rövid áttekintése.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
Vállalkozásfejlesztés Kazincbarcika térségében Wächter Balázs.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP Pályázati lehetőségek – jövő évi pályázatok.
AZ ITD HUNGARY ZRT. ÉS AZ ENTERPRISE EUROPE NETWORK VÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEI Pólus Program Információs Napok 2009.
Oldal: Győr – Moson - Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara… … a vállalkozásokért!
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Pécs és térsége gazdasága Pólus és a K+F+I november 27. Dr. Síkfői Tamás.
Pénzügyi megoldások a válság kezelésére III. (hitelkonstrukciók, finanszírozási lehetőségek) Széchenyi Kártya, Tőke Unió Program, Pályázati lehetőségek.
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen főosztályvezető-helyettes Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
Miskolc-Lillafüred, január 30. Bihall Tamás.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai jelentőségű programja a közötti időszakra Miskolc, november 29. Bihall.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei ( ) vállalkozások számára Keller Péter osztályvezető GKM Vállalkozásfinanszírozási Főosztály.
Önkéntes kamarai tagság Összesen: 350 Pásztó: 38 (11%) Kötelező kamarai regisztráció Összesen: Pásztó: (15%) Cél: közhiteles, naprakész adatbázis.
Kárpát Régió Üzleti Hálózat Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Pályázati lehetőségek KKV-k számára, avagy mire figyeljünk ha támogatást szeretnénk január 27.
A Széchenyi kártya jelentősége a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalkozások életében Miskolc, május 9. Bihall Tamás elnök.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
az önkéntes kamarai tagság
Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasági folyamatai
A határtérség.
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
Előadás másolata:

A megyei gazdaság és a Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előtt álló feladatok Bihall Tamás elnök Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Küldöttgyűlés április 23.

Forrás: KSH 2013.

3 Forrás: BAZ TOP

4 Forrás: BAZ TOP

5 * Örvendetes tény, hogy 2013-ban mind a kisvállalkozások, mind a közepes és nagyvállalatok termelési értéke növekedett, de többnyire a nagyobb termelési értéket előállító ágazatok (vegyipar, gépipar) produktuma bővült. * A fémalapanyag és fémfeldolgozási termékek gyártásának termelése kiugróan, 53 százalékkal növekedett. * Az iparban a 4 főnél többet foglalkoztató vállalkozások teljesítménye 4,8 %-kal, míg a 49 főnél nagyobb létszámmal működő vállalkozásokban 6,8 %-kal bővült. * Az évben az ipari értékesítésnek kétharmada származott exportból.

6 * A gépipar teljesítménye a 2013-ban átlagosan 8,9%-kal nőtt höz képest. Az iparágban a legjelentősebb növekedés a járműiparban történt (21 %) * Az építőiparban a 4 főnél többet foglalkoztató megyei székhelyű vállalkozások termelése 26%-kal növekedett, annak ellenére, hogy a lakás építések száma még mindig csökkenő tendenciák mutat, höz képest 12% volt a csökkenés 2013-ban megyénkben. * Az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártás szerepe a megyében kisebb az országos átlagnál, és erős csökkenést mutat teljesítménye, 29%-os volt a szűkülés 2012-höz képest. * Csökkenő teljesítmény jellemezte a textilipart (12% visszaesés) és az energiaipart (17%-os csökkenés) 2012-höz képest. * A szolgáltató iparban a legdinamikusabb növekedést a turizmusban tapasztaltuk. A vendégek száma 6,7 %-kal, míg a vendégéjszakák száma 8,2 %-kal növekedett. A külföldi vendégek száma a szállodákban 3,1%-kal, azonban a panziókban 30%-kal emelkedett 2012-höz képest.

Forrás: KSH

8 A kamarai regisztrációs rendszerben nyilvántartjuk vállalkozás adatait, melyből valódi regisztráció köteles A NAV adatai szerint kb vállalkozásnak kellene a BOKIK-ban regisztrálnia. Forrás: KSH

1. Közép- és nagyvállalatok szerepének erősítése a helyi gazdaság fejlesztésében * Beszállítói hálózatok, klaszterek * Kutatás-fejlesztési és Innovációs tevékenység * Gyakorlati szakképző-helyek, részvétel a felsőoktatás erősítésében (mérnöki és menedzsment ismeretek) * Helyi gazdaságfejlesztési programok megvalósítása ( ) * Társadalmi szerepvállalás

2. Erős közép- és kisvállalkozások fejlesztése, számuk növelése * Piaci mozgástér: beszállítói lehetőségek, lokálpatrióta gazdaságpolitika (közbeszerzés), export-lehetőségek, Kárpát-medencei gazdasági térség * Innováció, K+F+I napi szintű kapcsolat a Miskolci Egyetemmel és a Bay Zoltán Intézettel * Korszerű menedzsment-ismeretek – vállalakozói képzés * Szakképzett munkaerő (szakmunkás, mérnök, közgazdász) * Finanszírozás: Széchenyi Kártya, helyi kockázati tőke, bank

3. Mikro- és kisvállalkozások stabilizálása, megerősítése * Gyakorlati segítségnyújtás – tanácsadás, információ, üzleti partner-keresés, vállalkozási és menedzsment-ismeretek, hitelek, pályázatok * Helyi termékek, szolgáltatások preferálása – lokálpatrióta fogyasztói magatartás * Határon átnyúló gazdasági lehetőségek a Kárpát-medencében * Hálózatok, klaszterek szervezése * Szakképzés, mesterképzés * Bürokratikus terhek csökkentése, preventív hatósági intézkedések

12 * Korszerű gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakmunkások * Mérnökök * Aktívabb K+F+I tevékenység * Élénk információ áramlás az egyetemi kutató helyek és a vállalkozások között * Bővülő piaci kapcsolatok * Finanszírozási eszközök

13 TOP * Térségi gazdaságfejlesztés a foglalkoztatási helyzet javítása érdekében * Települési környezet fenntartható fejlesztése * Alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés, kiemelten a városi területeken * Társadalmi befogadás erősítése és a közösségi szolgáltatások helyi szintű fejlesztése * Közösségi szinten irányított városi, helyi fejlesztések * Megyei és helyi emberi erőforrás fejlesztések, társadalmi befogadás és foglalkoztatás ösztönzés

14 GINOP * Vállalkozások versenyképességének javítása és foglalkoztatásának ösztönzése * Tudásgazdaság fejlesztése (K+F+I ösztönzése) * Infokommunikációs fejlesztések * Természeti és kulturális erőforrások megőrzése, az örökségi helyszínek hasznosításán és az energiahatékonyság növelésén keresztül * Foglalkoztatás ösztönzése és a vállalati alkalmazkodóképesség fejlesztése * Pénzügyi eszközök és szolgáltatások

15 * Mikro-, kis és középvállalatok termék és technológia fejlesztése, munkahelyteremtés * Nagyvállalatok foglalkozás bővítő beruházásai * Hálózati együttműködések egyes ágazatokban * Üzleti infrastruktúra fejlesztése (ipari park, iparterület, logisztikai központ, inkubátorház, üzleti szolgáltatóház) * Befektetés- ösztönzés * Induló vállalkozások támogatása * Vállalkozások képzése, információs támogatás

16 Kompetenciafejlesztési és kultúraváltó lehetőségek a os elnökségi ciklusban Forrás: Calm-an-Era Kft.

17 Közvetlen célok: * elnökség csapattá formálása * az elnökség tagjainak készségfejlesztése (networking, facilitáció/kommunikációs, lobby), melynek célja, hogy az osztályelnökök (1) hatékonyabban tudjanak csapatként együtt gondolkozni, illetve (2) hogy olyan módszereket próbáljanak ki és sajátítsanak el csapatként, melyek sikeresen támogatják őket osztályelnöki tevékenységükben * olyan közösséget, hálózatot kialakítani ahol a szervezet rendszeresen találkozik, egymással információt oszt meg, egymás perspektíváit, gyakorlatait megismeri. Közvetett célok: * a kamarai hálózat szervezeti életének fellendítése * új tartalmak szolgáltatása az önkéntes tagok részére * minél több új önkéntesen is csatlakozó tag toborzása és bevonása * önkéntes kamarai tagság, mint a „kiválóság” védjegye, új kamarai brand kialakítása és építése A regisztrált tagság * megtalálni azokat a közvetítő csatornákat, melyek sikeresen támogatják, hogy a regisztrált tagok minél szélesebb köréhez eljussunk (interaktivitás!) Forrás: Calm-an-Era Kft.

18 Országos szinten jelentkező feladatok Támogatjuk * Egyenszilárdságú kamarai rendszer, a megyei önállóság megtartása (kötelező kamarai tagság) * Kamarai feladatellátás területén a hálózatszerű működés erősítése * Közfeladatok területén centralizált irányítású feladatellátás * Kamarai választási rendszer átalakítása

19 Országos szinten jelentkező feladatok Támogatjuk * Szolgáltatási feladatok egységesítése (egységes kínálat, egységes tarifarendszer) * MKIK küldöttgyűlésének döntései kötelezőek a területi kamarák számára * Központi kommunikációs tevékenység erősítése * Kamarai képzőközpont létrehozása (kamarai tisztségviselők és ügyintézők továbbképzése)

20 Helyi szinten jelentkező feladatok Szolgáltatások * Szolgáltatási rendszer bővítése, különös tekintettel az elektronikus rendszerre (igényre szabott információ szolgáltatás) * Ügyfélszolgálat (hatósági asztalok) * Kamarai nyitott napok * Új célcsoportok bevonása a kamarai közéletbe (fiatalok, vidékiek, mikrovállalkozók) * Kötetlen kamarai fórumok (társalgó, cégvezetői klub)

21 Helyi szinten jelentkező feladatok * Nemzetközi kapcsolatok, kereskedelem fejlesztés * Információs roadshow szervezése (képviseletek) * Gyakorlatorientált külgazdasági képzések * Export képes termékekkel rendelkező cégek mentorálása

22 Helyi szinten jelentkező feladatok * Szakképzés o A szakképzés akadályozó tényezőinek felszámolása, mintaprojektek bevezetésével (TÁMOP B) * Együttműködés további erősítése o (Kormányhivatal, Megyei önkormányzat, Miskolc MJV Önkormányzata, Járások, megye városai) o Miskolci Egyetem kutatóintézeteivel, cél a kutatásfejlesztési projektek eredményeinek piacra jutásának segítése - új technológiák feltárása, bevezetése

23