Nyílt forráskódú megoldások lehetőségei a Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszerben (TeIR-ben) Juhász Géza Péter, VÁTI Magyar Regionális.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

KENYI fejlesztés és országos adatfelvétel
A SZERVEZET ÉS KÖRNYEZETE
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Gazdaságfejlesztési pályázatok 2009, 1.kör Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Data Explorer Kft. Tóth Nándor Ügyvezető.
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
Városrehabilitációs konferencia Mosonyi Balázs – ROP Irányító Hatóság április 29.
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
Többfelhasználós és internetes térkép kezelés, megjelenítés.
Új bölcsőde építése Kartalon – passzívház közeli energiatakarékos formában KMOP
FÖMI Térinformatikai Igazgatóság Tevékenység és elvárások…
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
Info-Periszkóp Mezőgazdasági külső információs rendszer fejlesztési tapasztalatai Pető István – Szent István Egyetem, Gödöllő Gazdasági Informatika Tanszék.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Controlling a gyakorlatban
A közreműködő szervezetek szerepe a közbeszerzési döntési mechanizmusban Dr. Nyikos Györgyi vezérigazgató-helyettes VÁTI Kht.
Partnerség és együttműködés Érdekcsoport-elemzés
A TIPP Tudástranszfer Innovatív Projektekhez, Partnerséghez képzési program bemutatása Tütő Eszter DDRFÜ Kht március 23.
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
Regionális jelentőségű klaszterek közös beruházásainak támogatása, szolgáltatásainak kialakítása, fejlesztése ÉMOP – 2007/1.2.1 TERVEZET.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a közoktatás lehetőségei Gönczi Tamás Nemzeti Fejlesztési Hivatal Önfejlesztő iskolák egyesülete Szolnok.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Környezetvédelmi pályázatok a GOP-ban PÁTOSZ workshop április 21. Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Elektronikus közműnyilvántartás
A területrendezés és –fejlesztés adat háttere és technológiai megoldásai Göncz Annamária, Juhász Géza Péter
INTERREG IIIC Szolnok, INTERREGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INTERREG PROGRAMOK MAGYARORSZÁGON „Centurio Szeminárium” RÓZSA Diána Program menedzser,
Térképészet és térinformatika
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
A BARANYA PAKTUM MARKETINGTERVE. Környezetelemzés – Baranya megye fős lélekszáma az ország lakosságának 4%-át teszi ki Népesség fogyó tendenciája.
Közlekedésbiztonságra fordítható források
IDMSYS projekt GOP Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, GOP pályázati ablak A.
COACH BioEnergy A biomassza energetikai célú hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
VIR intézményi követelmények Kádár-Csoboth Péter ÚMFT Programfejlesztési Iroda.
R.F.Q. Request For Quotation. 2 Válasz a feltett kérdésre: A tantárgy fő célkitűzése, hogy adjon egy közös nyelvet, amely segítségével a közgazdászok.
Adattár alapú Vezetői Információs Rendszer (AVIR) Fejérvári Bence március 26.
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Az Open Source lehetősége a szegedi geoinformatika képzésben Fehér Zsolt Zoltán Madarász Anett Olasz Angéla Szabó Péter január 29.
Fedezzük fel az európai lehetőségeket!. Információra van szükségem.. Merre induljak??
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
Népesedési folyamatok I. rész Az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer alapvető feladata a területi politika,
Esély, Lehetőség, Tehetség, ELTE Iskola felújítás az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az Európai Unió támogatásával.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV.
Milyen feltételek mellett jöhetnek létre a Tisza-tavi turisztikai régió bal parti TDM szervezetei?
Az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer területi tervezést, elemzést támogató térinformatikai alkalmazásai Eger, 2017.
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
dr. Siki Zoltán BME Általános és Felsőgeodézia tanszék
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
Népesedési folyamatok I. rész
BESZÁMOLÓ A BTK Kari Tanácsának részére
Erőforrástérkép egy interaktív gazdaság- és társadalom-földrajzi on-line lekérdezési rendszer Tóth István János - Németh Nándor MTA Munkatudományi.
II. Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferencia
Előadás másolata:

Nyílt forráskódú megoldások lehetőségei a Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszerben (TeIR-ben) Juhász Géza Péter, VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság

Tartalom Röviden a VÁTI-ról A Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer (TeIR) ill. annak jogi és üzemeltetési háttere Alkalmazott térinformatikai eszközök Kereskedelmi szoftverek Open Source megoldások Fejlesztési lehetőségek, források A valódi problémák

Röviden a VÁTI-ról VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság: között tervező és kutató intézet ’90 után a tervezés megújítása, szakmai tanácsadások az ezredfordulótól többségében programmenedzsment Programvégrehajtás ROP Európai Területi Együttműködés (korábban INTERREG) A TeIR üzemeltetése és fejlesztése („belsős” munkatársakkal)

A TeIR jogi és üzemeltetési háttere Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer (TeIR) jogi háttere: 31/2007 (II.28.) Korm.rend. a területfejlesztéssel és a területrendezéssel kapcsolatos információs rendszerről és a kötelező adatközlés szabályairól (állami támogatással) Célja: támogassa a területfejlesztéssel és területrendezéssel foglalkozók munkáját (népesség, gazdaság, táji környezet, területi jellemzők folyamatainak bemutatása) Integrált adatok:

A rendszer elérhetősége, alkalmazott szoftverek, eszközök Kereskedelmi: ORACLE adatbázis ESRI Termékek és kiterjesztések, főként kartográfiai célokra Nyílt forráskódú: A webes térképezés terén: UMN Mapserver PMAPPER FUSION A TeIR webes elérhetősége: Alkalmazott szoftverek, eszközök:

PMAPPER és FUSION Településhálózat projekt: Interaktív elemző és egyéb alkalmazások:

Várható tendenciák, okok Fejlesztési források: elsősorban pályázatokból (pl. ÚMFT) „sajátos” pályázati struktúra. pl. … informatikai fejlesztések a Közigazgatásban KMOP (támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 1,4 milliárd Ft.) egy pályázó 10 és 100 millió Ft. között, a következő struktúrában pályázhat:

Példa pályázati struktúrára Megvalósítás költsége: Terület-előkészítés költségei Építés jellegű munkák Eszközbeszerzés A többi a „megvalósítás költsége” (min. 66%) Nem egyszerű, dominánsan szoftverbeszerzés nélküli pályázatot összeállítani... A többi a „megvalósítás költsége” (min. 66%)

Mi a valódi probléma? Mi a felhasználói elvárás? (1)naprakész, (1)pontos, adatok (2)elemzési lehetősége Jelenlegi helyzet: CD-n, DVD-n érkezett adatok ben átküldött adatok nincs „közvetlen” hozzáférés az adatszolgáltatók adataihoz Elvárt helyzet: térképi adatok WMS, WFS szolgáltatásokkal KSH, APEH... adatok közvetlenül adatbázisból

Köszönöm a figyelmet! Juhász Géza Péter VÁTI Kht.